Reklama

Reklama

Medvěd na útěku

(TV film)
  • Rakousko Der Bär ist los! Die Geschichte von Bruno (více)

Obsahy(1)

Všetci poľujú na Bruna: expert na medveďov Hubert Wolfgruber a riaditeľ zoologickej záhrady Konrad Rettensteiner, ho chcú chytiť, iní, ako napríklad ochranárka zvierat Linde Blümelová, ho chcú ochrániť pred poľovníkmi - pretože tí chcú mať z neho svoju trofej. Bruno - jediný medveď, ktorý sa po rokoch objavil v kraji - sa medzitým stane mediálnou hviezdou. Kto bude prvý? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

JFL 

všechny recenze uživatele

Těžko říc, co si tvůrci před natáčením šňupli, ale muselo to být něco hodně silného. Rodinný filmeček (zdejší žánrová charakterizace jako drama je naprosto mimo mísu) na motivy osudu medvěda, který plundroval pohraničí Rakouska a Bavorska je totiž ztvárněný jako karikaturně stylizovaný camp. Fanatickou ochránkyni přírody pojatou jako debilní slepice hraje odpudivě plastiková důra nemající daleko k Jocelyn Wildenstein (fotka u filmografie herečky na ČSFD je zavádějící, po botoxové smršti vypadá Naděžda takhle) , vedle ní se potácí Rakušák, který dělá Američana tím, že mluví tlačeným přízvukem (bohužel ztraceno v českém překladu) a nosí klobouk. Galerku vedlejších postav s laurelovsky nemotornými politiky a bavoráky s gigantickými kníry padacími mosty korunuje duo finských lovců medvědů, kteří po horách pobíhají v ohozech ala Leningradští kovbojové. Jako guilty pleasure či soft verze "Pink Flamingos" fajnovka. ()

Incantator 

všechny recenze uživatele

Tvorcovia tohto filmu pristupujú ku gradácii deja príbehu s medveďou nemotornosťou. Keďže však v hlavnej úlohe tohto filmu je medveď Bruno, filmu to neublíži, ba naopak, robí ho ešte milším. Z medvedích hercov by si však mali brať príklad tí ľudskí, ktorí to majú ďaleko do dokonalosti. Keby Schwarzenberger natočil celý film iba s medveďmi, možno by to tie vytiahli až na najvyššie hodnotenie. Aj tak však je toto dielo príjemným filmom, na ktorý som neľutoval strávených 90 minút. (6.9.2010) ()

Reklama

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Drama?! Kdeže, rodinná ptákovina na sobotní dopoledne na jedničce. Hodně jsem se přemáhal to dokoukat. I doktor z hor by určitě odsud odjel, ale finové s ruským kozáčkem uprostřed německých plání nahánějíc se sněžnými psy medvěda, to by pobavilo i mrtvého. 15% ()

arcticsky 

všechny recenze uživatele

Poněkud poťapaný scénář je vyvážen fotogenickou přírodou a také dvěma dobrými parodiky Leningradských kovbojů. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama