Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poctivé domácí potraviny, česká kuchyně, život na venkově a spousta zvířat. To jsou hlavní přísady nové dokumentární reality show, kterou začala natáčet Česká televize. Dva mladí lidé z Prahy, Honza a Veronika, se budou pod dohledem kamer snažit vybudovat fungující biofarmu. Ta vzniká za pomoci odborných poradců i ochotných sousedů v romantickém prostředí jihočeského Blanského lesa, na malebné samotě Kuklov u Brloha, kde František Vláčil natáčel nezapomenutelné "Údolí včel".
Seriál má v reálném prostředí vyzkoušet, zda a jak mohou mladí lidé z města žít na venkově. Zjistíme, jestli doma pěstovaná zelenina a chovaná zvířata mají jinou, lepší kvalitu a chuť než potraviny z hypermarketu, a představíme zcela nové i dávno zapomenuté recepty z české kuchyně. Malá farma se stane domovem koz, králíků, perliček, kachen, ovcí, kuřat, prasátek a mnoha dalších domácích i hospodářských zvířat. Honza a Veronika je budou chovat šetrně, v souladu s přírodními principy. Zbývá čas i na společenský život - dožínky, masopust a zabíjačky. A všichni jsou napjatí, zda a jak to Honza s Veronikou zvládnou. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (47)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Tento projekt Českej Televízie poskytuje alternatívu ku dnešnému hektickému, uponáhľanému, konzumnému spôsobu života. Ukazuje, že sa dá žiť aj kľudnejšie, harmonickejšie a zdravšie. Stačí vypadnúť z mesta, nezaťažovať sa kariérou, nezhŕňať majetok, ale radšej odísť na vidiek a snažiť sa vyžiť z vlastných zdrojov. Touto cestou sa vybral pár mladých ľudí z Prahy. Veronika a Honza sa pokúšajú, za prítomnosti kamier, vybudovať svoju vlastnú, dobre fungujúcu "Malú farmu". Držím im palce a tak trocha aj závidím. ** ()

d-fens 

všechny recenze uživatele

Ja som v tých asi 3 zhliadnutých epizódach žiadnu reality-show rozhodne nevidel, ani ma nenapadlo, že tu na csfd to nájdem pod takýmto označením. Skôr je to svojský typ dokumentu z (akože) každodenného života jednej usadlosti. No a keďže urbanizáciu spoločnosti vnímam ako hlavný globálny problém (od ktorého sa odvíja množstvo ďalších), mne sa na toto "soft-farmárčenie" pozeralo naozaj dobre. Neviem či som zažil väčšie prekvapenie z toho, že niekto takýto tv-program zrealizoval, alebo z toho, že má tak veľmi nízke hodnotenie :-/. Pretrhnutie pút medzi človekom a pôdou je zdanlivo nezaujímavé, pre mňa je to však zásadná téma môjho "filozofického svetonázoru", preto tento dokument hodnotím vyššie ako väčšina (a to nie som rozhodne žiadny ekofanatik... dokonca ani to GMO, Monsanto, farmafirmy a pod. mi nijak extra nevadia:) P.S.:(pozrel som si aj tunajšiu fotogalériu - a videl som iba diely s tou "angličankou"(?), takže ak im predchádzalo niečo iné, to nehodnotím!) ()

Reklama

Hannibal1913 

všechny recenze uživatele

Tak nám původní dvojice nevydržela... Ale co si budeme povídat - dalo se to čekat. Rozmazlení Pražáci toto nemůžou vydržet po celý život... Hurá pořídíme si selátko, telátko, kuřátko a budeme se mít skvěle. Ale né! Nemůžete to prasátko přece zabít! Vždyť je to naše malá hodná holčička, ta není na papání, to je přítel rodiny... Sračky sračky sračky. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Nevím do jaké míry to je informačně věrohodné v oboru agronomickém ale v tom zahradnickém(např.výsev papriky apod.)je to naprostá blbost...Nejenže slečna vůbec nemá páru jak se vysévá a jakou teplotu semena potřebují ale její nevěrohodný projev a vůbec celá tahle šílená blbost ....je to sice trochu pohled do dnešního farmaření ale tahle věc v této době je maximálně ojedinělá a opravdu málokdo udrží v takové finančně i politicky nepříznivé době tak nákladnou a hlavně strašně dlouhou dobu nevýdělečnou činnost...takže palec dolů.Jedna hvězda za pěkná zvířata a to je tak vše. ()

iampatrik 

všechny recenze uživatele

V dnešní době, kdy se lidé ve všem možném snaží být ekologičtí ve všech směrech (ale zároveň je to "in" a ne vždy úplně tak pravda a jen hra na ekologii - tím ale nechci pořad nějak urážet), je toto neobvyklý pořad a napůl reality show, která není špatná. Je jasné, že uživatele, kteří ani trochu neberou ohled na životní prostředí kolem sebe, dají odpad nebo jednu hvězdičku.. Pořád lepší než sledovat například Rady ptáka Loskutáka ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

  • Jan Macků a Veronika Olivová byli pro hlavní roli v reality show vybráni v dubnu 2010 ze 42 uchazečů. (ČSFD)

Reklama

Reklama