Reklama

Reklama

Válka gangů

  • USA The Corruptor (více)
Trailer

Obsahy(1)

Odvážný poručík Nicolas Chen je prvním čínským přistěhovalcem, který slouží u newyorské policie, a protože zná dokonale prostředí i mentalitu, má na starosti oddělení dohlížející na pořádek v čínské čtvrti. Nemá to však snadné, protože Číňanovi ostatní policisté příliš nevěří, a protože slouží u policie, nevěří mu příliš ani Číňané. Vedení rozhodne, že Chenova jednotka potřebuje posílit, a převelí k okrsku idealistického nováčka Dannyho Wallace, který je podle Chena jako běloch a navíc začátečník v čínské čtvrti zcela nepoužitelný. Snaží se ho proto držet stranou, což se Dannymu nelíbí. Stejně tak se mladý policista netají nelibostí nad Chenovými poklidnými vztahy s místními vůdci Triád. Velmi brzy však jeho ideály narazí na tvrdou realitu. Toho se pokusí zneužít muž z čínské mafie a nabídne Dannymu velký úplatek. Danny, který potřebuje peníze pro otce, podlehne pokušení a je na Chenovi, aby mladého policistu přivedl zpět na správnou cestu. Sám přitom musí poněkud přehodnotit své vztahy s Triádami. Již tak komplikovanou situaci ještě zhorší FBI, která v čínské čtvrti rozjela vlastní akci, aniž by o tom kohokoli informovala. (TV Nova)

(více)

Recenze (74)

POMO 

všechny recenze uživatele

Druhý americký film Chow Yun-fata je oproti jeho hollywoodskému debutu The Replacement Killers príjemným krokom vpred, no stále to nie je to pravé orechové. Zatiaľ čo The Replacemet Killers bol efektne nakrútená zbytočnosť, The Corruptor má hmatateľný scenár a historka komplikovaného priateľstva medzi čestným policajným zelenáčom (Mark Wahlberg) a nečistým policajným žralokom (Yun-fat) je pútavá. Príbeh je síce deravý, no ponurá atmosféra špinavých veľkomestských ulíc a dramatický komorný potenciál ich úspešne záplatujú. V podstate totožný námet, ale dotiahnutý do dokonalosti stelesnil neskorší thriller Training Day, ktorý paradoxne nakrútil režisér The Replacemet Killers. ()

Douglas 

všechny recenze uživatele

Tak takhle nějak, jenže mnohém lépe, vypadají filmy Chow Yun Fata z Hongkongu v režii Ringo Lama. Snímek silně připomíná City on fire, jenže mu chybí ona hongkongská atmosféra. Mark Wahlberg se snaží, ale bezúspěšně. Stejně tak i Chow, podávající vynikající herecký výkon, nedokáže zachránit rozpadlou koncepci snímku, který se režisérovi prostě rozjel pod rukama. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Děj se co děj, dobrej Hongkong v Hollywoodu prostě nenatočíš. Škoda. Ale v tomhle případě to nebylo špatné, hlavně díky Chow Yunovi, Marku Wahlbergovi, akčním scénám malým (úvodní výstup Chow Yun Fata) i velkým (honička a přestřelka v plném provozu na rušné ulici New Yorku) a fajnové muzice - dobrá směs gangsta rapu a čínských motivů, ten kontrast vůbec není na škodu. 70% ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Chow Yun-Fat v Americe podruhé a stále jen průměrné představení. Je to škoda, protože mě tahle hongkongská legenda svými starými filmy nechala klesnout až na kolena. Uctíval bych ho za dalšího Killera nebo Hard boiled... ()

tron 

všechny recenze uživatele

Áno, určite je chvályhodné, že hongkonská akčná legenda (HARD BOILED, KILLER), v Hollywoode podľa očakávaní nevyužitá, Chow Yun-Fat, vsadil v produkcii kamaráta Johna Woo na atmosférickú a tak akosi celkovo „poctivejšiu“ drsnú kriminálku, pričom nezaujímavý James Foley režíruje prekvapivo napínavo i neakčné scény, ktoré v snímke prevládajú. Takisto buddy dvojka s Markom Wahlbergom nečakane iskrí a funguje, ale niektoré filmy sú skrátka priemerné a toto je jeden z nich. Nič v zlom, inak solídna makačka pre ostrých chlapov, ktorý na nejakú tú otvorenú zlomeninu (a špáradlo, padnúce na zem) nehľadia. ()

choze 

všechny recenze uživatele

"Nebojte se, takhle to v Čínské čtvrti chodí." Předchůdce Training Day a solidní policejní žánrovka, za kterou se Chow ani Wahlberg (který si s Hongkongem zadal rok předtím v Big Hitu) rozhodně nemusí stydět. Fajn hongkongsky brutální autohonička uprostřed filmu. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to priemerný akčný krimi film s Chow Yun-Fatom z americkej produkcie. Má dosť dobrý príbeh o dvojici odlišných policajtov, z ktorých sa stanú partneri a majú slúžiť v čínskej štvrti plnej zločinu, ale ani jeden z nich nie je úplne čistý. Spracovanie ma ale veľmi sklamalo, po veľmi dobrej úvodnej dvadsaťminútovke scenár veľmi upadne, síce sa po príbehovej stránke stále niečo deje, ale je to zle podané a tak film zaujme len minimálne. Akcie je tu málo, ale tá je celkom dobrá. Nájdu sa tu hlavne prestrelky, ktoré sú dobre natočené a vo výborných prostrediach, ale väčšinou sú krátke, s malým počtom zabitých a s minimálnym počtom zaujímavých momentov. Okrem toho tu ešte padne niekoľko úderov a poteší aj automobilová naháňačka. Najviac sa mi páči práve táto naháňačka, ktorá je plná civilných obetí alebo prestrelka v nevestinci. Herecké obsadenie je veľmi dobré, výborný Chow Yun-Fat, jeho partner Mark Wahlberg, zaujímavé vedľajšie postavy a slušní záporáci. S réžiou a technickou stránkou som nadmieru spokojný, páči sa mi vizuálna stránka, dobre zvolené prostredie, tu nemám problém. Vojna gangov je film, z ktorého celý čas a zo všetkých stránok cítiť, že chce pôsobiť absolútne v Hong Kongskom štýle, ale vôbec mu to nevyšlo a za svojimi vzormi minimálne po stránke scenára a akcie výrazne zaostáva. Objektívna kvalita filmu- 58%, film sa páči mne na 52%. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

V dnešní době tahle devadesátka přijde po chuti více než tenkrát. Slušný scénář s pár krkolomnými zvraty drží nad vodou výborný Chow Yun-Fat a mladý Wahlberg. Folly toho moc nepředvádí. Nahota a potoky krve jsou samozřejmé, akce neurazí nenadchne, ale pár momentů docela potěší. Stará škola. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Chow Yun-Fat a jeho první hollywoodská akce v podobě Střelců na útěku nedopadla zle. Bylo to prosté, ovšem po akční stránce docela vydařené a řízné. Vedle kousků Johna Woo, který to celé producentsky hlídal, šlo ale o chudého příbuzného. Válka gangů je ještě o level lepší. Bílý polda se dostává do newyorské Čínské čtvrti, ve které se samozřejmě potkává s nedůvěrou a odlišnou mentalitou. A to jak na ulici, tak v policejním sboru. Snaží se pochopit, jak tenhle propletenec funguje, protože tady má kšefty snad každý s každým. Všichni mlčí a zelenáč Mark Wahlberg to nebude mít úplně snadné. Brzy se ovšem i díky protřelému parťákovi ve zdejších pravidlech zorientuje. Nikdo není úplně čistý a nikdo nemá problém vystřelit protivníkovi mozek. Chow Yun-Fat (John Woo je znovu cítit, na prachy totiž dohlížel jeho dvorní producent) prý konzultoval vznik scénáře, sám předvádí solidní herecký výkon, žádné mdlé asijské emoce. Chlastá, je charismatický, živelný, sebevědomý, jízlivý i takový, že z něj jde strach, i když vejde do místnosti plné po zuby ozbrojených šikmookých vrahounů. Výsledek je úderný, tempo dynamické a akce velmi slušná. A když tvůrci vypustí tyhle bestie při automobilové honičce do ulic, je to překvapivě nekorektně solidní řežba. 70% ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Solidně odvedené krimi řemeslo, nic míň ale ani bohužel nic víc. Příběh je docela dobrej a Chow Yun-Fat i Mark Wahlberg hrajou dost dobře, což je tady tady to hlavní. Film je totiž hlavně o těch postavách než o akci. Což je docela škoda, protože akce je dost povedená a Chow by si potřeboval v Hollywoodu pořádně zastřílet. I tak je to jeden z těch jeho lepších americkejch filmů a asi to z nich má nejblíž k jeho hongkongskejm mastrštrykům typu Hard-Boiled a Killer. Bližšího a lepšího už se od něj asi u amíků nedočkáme.70% ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Slušný ,mierne nadpriemerný akčný film s dobrým hereckým obsadením na čele s charizmatickým Yun-Fat Chowom.Je jasné ,že je to on, kto drží film na svojich ramenách ,ale zvyšok obsadenia mu nič nekazí.Najsilnejšou zbraňou filmu je dobrá atmosféra mesta plného kriminálnikov.70%. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

mierne nadpriemerný policajný thriller v mierne hongkongskom štýle.škoda že film sa u nás nedostal do kín pretože je dosť možné že by to bola hviezdička navyše.Slušné herecké výkony ústrednej dvojice ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Film, který táhle hlavně Yun-Fat Chow svých charismatem. Pak už to taková sláva není. Wahlberg teprve začíná a prostředí zkorumpovaných detektivů bylo již několikrát lépe natočeno. Střílečky a akční scény rovněž průměr. Konci přecejen pomáhá trošku melancholická nálada. Propadák to není, nezapomenutelná záležitost také ne. 60% ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"YOU DON'T CHANGE CHINATOWN, IT CHANGES YOU." ------------ Slušne natočený film, v ktorom atmosféra, hlavne tá čínska, robí svoje, pričom dostáva nemalú podporu obrazu špinavého New Yorku a jeho zapadnutých uličiek, kde budeš márne hľadať emigrantské aziatky, pretože tie všetky má pod palcom Benny v Chinatowne... "Yellow fever. You got a hard-on for all things Chinese, right? Food, customs, women? I bet you got a chinese girlfriend, don't you?" (5.1.2015) (11.6.2017) (2.1.2022) (16.12.2023) (x / x / x / x) ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Já nevím, mně tyhle filmy o bratrství poslední dobou nějak nebaví. Jako že bílej polda jde do policejní jendotky plné číňanů. Všici jsou nejdřív podezřívaví, ale když se ukáže, že je Wahlberk fakt dobrej v chytání gangsterů všici se spřátelí a v hospodě si nabídnou ukazování pindíků... Chow mi mnohem víc sedí ve filmech jako Anna a král než tady coby akční hrdina. Nevím jestli to okoukal od Jackie Chana, ale občas dělal podobné grimasy a na to já jsem fakt alergický. Pár přestřelek či honiček ušlo, ale nic co bychom už neviděli. Na závěr pak americké slzičky a salutování a na to jsem už také alergický. (Já vím, že se takhle Amíci loučí a hasiči, poldy, vojáky...). Podtrženo sečteno dávám za troje nudle s dršťkama. * * * ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 7/10 Hudba 8/10 Efekty 6/10/// +velmi dobré přestřelky, akční, dvojice Yun Fat Chow a Mark Wahlberg, film je dělán způsobem na jaký jsem zvyklí -zhruba po hodině jsem se začal ztrácet v ději a hlavně v jednání postav, říkal jsem si, tak na které straně vlastně stojí oba hrdinové?/// Jak jsem zmínil u něco výš. Válka gengů mi v mnoha směrech připomíná klasické snímky Yun Fat Chowa. Zde se navíc nadmíru snažil, byl přímo výborný a ještě mu do toho přitakával Mark Wahlberg. V tomto směru tedy velká spokojenost. Rovněž mě oslovily hudební motivy, které pěkně doplňovaly svéráz prostředí. Atmosféra byla hutná, příběh o dvojici rozdílných policajtů byl poutavý. Takže jediné co film sráží je zbylá účast herců (docela nevýrazní) a taky později komplikovaný děj. Je jasné, že tohle na klasiku žánru nedosáhne, už jen kvůli rozdílné réžii, ale i tak jsem spokojenej a je to film, ketrý mě alespoň na chvíli do sebe vtáhl./// Celkem 71%/// ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Je milé že Chow Yun-Fat střílení obouruč ještě nezapomněl a i ten Wahlberg, ač je herecké dřevo, tu s ním v roli nováčkovského jelimana tvoří docela dobré duo. Které navíc funguje nejen v rovině buddy komedie, ale s přimhouřením oka i jako vážná gangsterka ve světě, který je všechno, jen ne černobílý. K HK klasikám má samozřejmě pořád daleko, ale režie i scénář filmu jsou až na slabší závěr zmáknuté s více než jen řemeslnou zručností, takže si vedle nich Corruptor nemusí připadat ani jako nenáviděný zmetek. 7/10 ()

Reklama

Reklama