Reklama

Reklama

Válka gangů

  • USA The Corruptor (více)
Trailer

Obsahy(1)

Odvážný poručík Nicolas Chen je prvním čínským přistěhovalcem, který slouží u newyorské policie, a protože zná dokonale prostředí i mentalitu, má na starosti oddělení dohlížející na pořádek v čínské čtvrti. Nemá to však snadné, protože Číňanovi ostatní policisté příliš nevěří, a protože slouží u policie, nevěří mu příliš ani Číňané. Vedení rozhodne, že Chenova jednotka potřebuje posílit, a převelí k okrsku idealistického nováčka Dannyho Wallace, který je podle Chena jako běloch a navíc začátečník v čínské čtvrti zcela nepoužitelný. Snaží se ho proto držet stranou, což se Dannymu nelíbí. Stejně tak se mladý policista netají nelibostí nad Chenovými poklidnými vztahy s místními vůdci Triád. Velmi brzy však jeho ideály narazí na tvrdou realitu. Toho se pokusí zneužít muž z čínské mafie a nabídne Dannymu velký úplatek. Danny, který potřebuje peníze pro otce, podlehne pokušení a je na Chenovi, aby mladého policistu přivedl zpět na správnou cestu. Sám přitom musí poněkud přehodnotit své vztahy s Triádami. Již tak komplikovanou situaci ještě zhorší FBI, která v čínské čtvrti rozjela vlastní akci, aniž by o tom kohokoli informovala. (TV Nova)

(více)

Zajímavosti (11)

  • Kim Chan hraje ve filmu hlavu jedné z čínských mafianských rodin s přezdívkou "strýček Benny". Stejně pojmenovanou postavu ztvárnil i ve snímku Smrtonosná zbraň 4 (1998). (Caaslav)
  • Natáčení probíhalo převážně v New Yorku, z části také v Torontu. (Terva)
  • Uskupení Fukienese Dragons, která se ve filmu objeví, je název skutečné zločinecké organizace. (Terva)
  • Scény z masážneho salóna a obchodu s lampami, v ktorých Chen (Chow Yun-Fat) z blízka zastrelí revolverom ľudí, je odkazom na slávnu fotku Eddieho Adamsa z Vietnamskej vojny, na ktorej podobným spôsobom popravuje generál Nguyen Ngoc Loan vojenského zajatca Vietcongu. (Real Tom Hardy)
  • James Foley chcel, aby bol jeho film vizuálne účelovo veľmi pestrý. Mal totiž pocit, že jeho predchádzajúce počiny boli po tejto stránke veľmi nudné. Bál sa, že Juan Ruiz Anchía bude jeho nápady nenávidieť, ten ich však miloval. (Real Tom Hardy)
  • Automobilová naháňačka bola v kinoverziách dosť umiernená kvôli cenzorom. Ako bola pôvodne mienená režisérom je možné vidieť v DVD verziách. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama