Reklama

Reklama

Jangnanseureon kiseu

(seriál)
  • Jižní Korea 장난스런 키스 (více)

Epizody(16)

Obsahy(1)

Oh Ha Ni je tupoučká dívka s hlavou věčně v oblacích. K její smůle se zamiluje do perfekcionisty, Baek Seung Ja, který samozřejmě její city ani zhola neopětuje. Ono to hlavně bude i rozdílem v jejich IQ, přece jen víc jak sto bodů je znatelný rozdíl… Ale co čert nechtěl, Oh Ha Niin dům díky zemětřesení spadne, a tak ona ani její otec nemají kde bydlet. V televizi otcův velmi dobrý starý přítel uvidí, jaké je postihlo neštěstí, a se svou ženou se jim rozhodnou pomoci – poskytnout jim příštřeší u nich doma. Jen čirou náhodou jsou to rodiče Baek Seung Ja. Dokáže se s ním Oh Ha Ni sblížit i přes rozdíly mezi nimi a přes Baek Seung Jaovu uzavřenost? (Zíza)

(více)

Recenze (22)

Martyska 

všechny recenze uživatele

Kórejci vedia, ako zahrať na citové struny diváka. Zo začiatku som sa nemohla od seriálu odtrhnúť, v strede som si hovorila, že väčšiu hlúposť som nevidela a ku koncu som sa sladko usmievala. Neviem sa rozhodnúť, či mám Kima Hyun Joonga radšej v BOF alebo tu. Keďže tu mal viac priestoru, mohol sa lepšie prejaviť a charakter, ktorý stvárnil bol máličko podobný tomu, ktorý aj v predchádzajúcom seriáli. Nehľadiac na rozcuchané vlasy s ofinou a elitný štýl obliekania, asi sa mi predsa len páčil viac tu. Postavy boli vykreslené krásne, aj keď niekedy som mala pocit, že hlavnú hrdinku vyhodím za jej chovanie von z okna. Hovorila som si, či môže existovať niekto s tak nízkou sebaúctou, ale oni už vedia, ako dať toto do poriadku. Prostý seriál, ktorý je zároveň taký milý, že vás dojme. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Ano, po celou dobu jsem se nadstandartně bavila! Kim Hyun Joong tu předvádí mnohem lepší výkony než v BOF, kde mi nebyl vůbec sympatický. Přesto mě Baek Seung Ja i Oh Ha Ni často štvali. Po romantické stránce je seriál dost chladný. A Ha Ni by se mohla třeba na hlavu postavit, stejně by byla jen páté kolo u vozu. Možná kdyby se náš ledový kluk trochu více rozpustil a Oh Ha Ni si zanechala špetku hrdosti, měla bych z toho lepší pocit. Hezké a zábavné jsou ale speciální díly. Bez těch by to byl jen takový polo happy end. Slabší 4*. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Tak a je to. Viděno. Nejprve jsem viděla taiwanskou verzi (jejíž některé momenty jsou mnohem více epic :-D), pak jsem začala koukat na tuhle verzi, ale protože jsem člověk nedočkavý, tak jsem zhruba kolem 7. 8. epizody zkoukla anime, kterého se docela věrně tahle verze drží (ale i v anime byly některé momenty mnohem více epic, třeba jejich večeře na Štědrý večer, kdyby tam byla krev...). Je to pořád stejný příběh a já se za hlavní hrdinku musela stydět i tady. Ale i přesto jsem se bavila. Říkala si "jéééé". !Pozor, kdo nezná příběh, příjde spoiler! A musím se přiznat, že tohle byla jediná verze, kde mě jejich svatba dohnala k slzám. Nechápu to, asi slabá chvilka... !Konec s přiznáním :-D! Prostě mi to tak nějak příjde fajn, tenhle příběh o tom, jak hlupačka k přenosnému IQ přišla. Holkám určitě doporučuji, klukům už s větší obezřetností. Je to pro hormonální zbouřeninky, ostatním to zřejmě moc nedá. A já, jako Bouře hormonů, si tu šou docela užila. Takové nějaké 4* Přeloženo. ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

V živote som si nemyslela, že budem zbožňovať nejaký Kórejský seriál a že sa mi zapáči nejaký Kórejec. Opäť omyl. Je to trápne, zábavné, romantické, miestami dramatické, ale hlavne je to niečo pri čom vypnete a sprevádzate Noemovho hada životom:P 100% Oh Ha Ni!!!! ()

Ceres 

všechny recenze uživatele

Tohle drama tu má jen komentáře od dívek, je třeba to změnit. Nejsem už dávno teenager a ani holka, pohled se tedy bude lišit dost zásadně na tento seriál. Ha Ni je pro mě strašně naivní kravička a S. Jo namyšlenej panák, po kterém pro mě z neznámých důvodů šílí i obecenstvo tady. První 3 epizody jsem měl co dělat, aby moje IQ nešlo do mínusu, fakt sem to chtěl zabalit, ale jsem bojovník. Skoro celý seriál jsem ale protrpěl. Nemám rád herečku, co hraje Ha Ni, ale stupidní holku zahrála (?:-)) dobře. Nemůžu upřít hravost Korejců, ale pořád tam rvát to pozlátko a ty dětské ideály dospělých je, zvláště dívek, je útrpné, bohužel pravdivé. Komediálnost nebyla, kromě předposlední epizody, a pár vyjímek, k nalezení, trapnosti však má na rozdávání. Smysl měla až již zmiňovaná předposlední epizoda, kdy Ha Ni dává S. Jo pěkně sežrat ty svatební nesmysly (zvlášť ten vtip s Yeoidem byl super). Drama mě potěšilo jen účastí Choi Seong-gooka. Tohle drama bylo zároveň poprvé, co jsem využil českých titulek, musel jsem, byly forcenuté. I když překlad musel dát Ange zabrat, nechci nijak někoho pranýřovat, přesto se nemůžu ubránit dojmu, že z korejštiny to přímo nepřekládala, je tam spousta nepřesností, až již přes formální řeč mezi dospělými, které v překladu z angličtiny prostě zmizí, stejně tak i jídlo, kdy např. rice cake je v doslovném překladu by se jako placka přeložit dalo, to ano, ale v takové formě jsem nikdy v Koreji nedostal, takže takhle přeložit se to fakt nedá. Celkově to bylo pořád mezi 1 až 2, ale přikláním se spíš k tomu horšímu. Holky ať si vřískají, ale takovou věc chlap prostě nemůže hodnotit dobře. ()

Gyrphos123 

všechny recenze uživatele

Slaďárna a to velká :D, ale to neznamená, že by mě to nebavilo, naopak tahle romantika byla podána velice vtipně. Herecké obsazení mi přišlo skvělý, všichni sympatičtí (teda až na pár výjimek), ale ti sympatičtí ani být neměli. Po celý seriál jsem se naprosto bavil. Oh Ha Ni byla občas otravná, Baek Seung-Jo mi přišel jako hroznej kretén a neměl jsem ho rád, ale nakonec už to s ním bylo trochu lepší. Bong Joon-Gu - tak toho jsem měl opravdu rád, byl tak jeblej, že jsem se musel upřímně smát, ale bylo mi ho dost líto, zvlášť v posledních epizodách, které už byly spíše jako drama než komedie. Jung Hye-Young - ano, pro mě nejoblíbenější postava, hrozně milá postava a herečka hrála úžasně, škoda že zde není ani uvedená mezi Herečky. Romaňták opravdu doporučuju, skvělá práce. 90% ()

Roby 

všechny recenze uživatele

Kdybych měl porovnat tuto korejskou verzi s tou japonskou tak s klidným srdcem preferuji tuto korejskou. Pokud jde o hlavní hrdiny, tak Oh Ha Ni je oproti japonské Kotoko asi 2x hezčí a roztomilejší. Japonský Naoki je neporovnatelně chladnější kus ledu než vcelku v pohodě působící korejský Baek Seung Ja, takže i hlavní hrdina v korejské verzi u mě vyhrává na plné čáře. taky mi toto zpracování přijde o dost uvěřitelnější než to japonské. V konečném součtu je korejská verze Itazury o dost lepší než ta japonská a teď už zbývá jen shlédnout anime verzi. ()

VeliiQ 

všechny recenze uživatele

Je jasné, že je to seriál pro puberťačky, což já jsem. Ale díval se na to i můj mladší brácha a bavilo nás to oba. Prostě jsem ráda sledovala, jak se dávají pomalu dohromady. I když pár chyb se najde, mě ten seriál dostal. ()

Aluminium 

všechny recenze uživatele

Musím sa priznať, že ma to veľmi neočarilo. A to tam hrá Kim Hyun Joong xD. Podľa hodnotení na iných stránkach som čakala väčší zázrak, ale nič moc teda. ()

Karala 

všechny recenze uživatele

Korejská verze taiwanského It started with a kiss je dosti jiná. Hrdinka je naštěstí normálně roztržitá a člověk se nemusí stydět jejím peripetím přihlížet. Vývoj jejich vztahu je také více uvěřitelný než u předchozí verze. ()

umisk 

všechny recenze uživatele

Zezačátku, po prvních asi 20 minutách, jsem si říkala, že se rozhodně budu nudit a nevydržím víc než hodinu. Vydržela jsem nakonec všech 16 a výborně jsem se bavila. Kdybych nemohla srovnávat s anime, neměla bych snad co vytknout. Takhle si ale hořce uvědomuji, že v anime zvládli všechno a dokonce ještě jednou tolik za pouchých cca 12 hodin, navíc zábavnější formou. Co víc, u téhle verze přece jen moje nervy namále chvílemi měly, Kotoko byla aspoň o maličko použitelnější! ()

Moiraine 

všechny recenze uživatele

Anime mě moc nebavilo, ale po tomhle mu dám asi ještě jednu šanci. Holčina byla kouzelná. Její odhodlání a vytrvalost bych chtěla mít, i když bych je vyžila asi jinak. Kdyby se se stejnou urputností, s jakou naháněla svého vyvoleného, zaměřila jiným směrem, mohla by dosáhnout čehokoli. Ona a matinka jejího 'prince' byl smrtící tandem. Až jsem si občas říkala, proč tamodtud chlapec radši neuteče :D Sice s nástupem na vysokou školu to trochu ubralo na kadenci, nakonec se vše zase zvedlo. Dodatečné kraťoučké díly jsou nutností. ()

Nijura 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsme se nesetkala se seriálem či filmem, ve kterém by mi byla tak nesymptaická hlavní představitelka. Pravděpodobně to byla její role hloupoučké Ha Ni. V tomto seriálu jsem plně souhlasila s Seung Ja-em, že nsenáším hloupé lidi a navíc ještě bez špetky hrdosti, naivní a snílky a to vše se náchází v Oh Ha Ni, celou dobu jsem čekala, že se třeba změní, ale nic. Seriál se mi asi nejvíce líbil v posledních 3 epizodách, jinak takovej průměr. Zatím nejhorší korejská dorama. ()

Denila 

všechny recenze uživatele

První polovina byla mnohem lepší než ta druhá. Celkově část odehrávající se na střední škole byla zábavnější a lákavější než ta na vysoké škole. Bylo to zábavně praštěné, prostě pubertální. Co mě hlavně u finálních dílů štvalo byla odměřenost hlavní dvojice, ledový chlapec zůstal ledovým a de facto nic se nezměnilo. Kdyby to trošku okořenili bylo by to sladší, poutavější, uvěřitelnější. Nutno však podotknout, že se musí brát v potaz povaha Baek Seung Ja. Oh Ha Ni byla hodně naivní, což byla další stránka která začala otravovat sledování... hold člověk někdy nepobral její myšlenkové pochody a to jak si přebírala po svém chování Baek Seung Ja, nad tím jsem mnohdy kroutila hlavou. Moc se mi líbila role herce Tae-seong Lee. ()

Roucky 

všechny recenze uživatele

Nelíbila se mi Ha Ni, protože neměla žádný cíl a jejím smyslem života byl Seung Jo. Nelíbilo se mi, že byla tak hloupá a naivní a občas bych jí dala facku. Nelíbilo se mi, že i přes svou inteligenci a IQ byl Seung Jo tak hloupý, že nepoznal, že jí má rád. Ale oba spolu se mi líbili. Zvláští, ale od začátku toho jejich podivného vztahu naivky a zloducha jsem jim tak držela palce až mě rozplakal každý jejich polibek. Takže teď se mi místo toho nelíbí, že jsem citlivka a naivka já a rozbrečím se když vidím krásný obličej Kim Hyun Joonga. Achjo, ach ti Korejci. ()

LilySever 

všechny recenze uživatele

Tato dorama skrývá v rukávu několik es, protože málokteré dílo populární tvorby se může chlubit takovou vymazleností. Námět: *****; zpracování příběhu: *****; postavy: *****; vtip: ****; roztomilost: *****. Předností tohoto seriálu je, že vychází z mangy, nejedná se o počin scénáristů, ale o dlouhodobou práci autorky, což se na konzistenci a úrovni výrazně podepsalo, další výhodou je, že seriál může těžit z předchozích zpracování. Divák se u postav nedočká žádného přehnaného a neuvěřitelného vývoje nebo nelogických zvratů v jejich chování, jsou to osobnosti s pevně stanovenými charaktery, přicházejí s určitými rysy, které ani v průběhu neztrácí, což je velmi ojedinělé. V obsahu zmíněná Oh Ha Ni, jakožto tupoučká dívka, mě nejprve odrazovala od zhlédnutí, což se nakonec ukázalo jako lichá obava, herečka je velmi sympatická a tupost v jejím případě nepůsobí americky zaostale, ale mile a přirozeně (konec konců, průměrně inteligentní dívčí postava by nikdy nedovolila autorce vytvořit podobnou romanci, viz o dost méně zábavné Heatstrings). Pan Arogant si zachovává tvář sobeckého prince a cynického sadisty v jednom a dokáže jedinečně štvát i divačky u obrazovky. Přestože se jedná o tradiční literární typ dívčích románů, odlišuje se od podobných hrdinů tím, že jeho povaha není jen maskou, která spadne nejlépe do konce prvního dílu/kapitoly/stránky, ale jeho podstatou je, že se skutečně vyžívá v mučení druhých. Velmi mě zaujalo i nečekaně nápadité variování stereotypů, Oh Ha Ni je klasická postava, která má většinu vlastností dívek, které nikdy svého milého neuloví, vždyť je „stihačka“, a nadto je oblíbenkyní hrdinovy matky (u matky si cením toho dokonalého dialektického spojení elegance a naprosté potrhlosti). Seriál si s divákem hraje, pracuje se vžitým očekáváním, co hrdinka má být a jaká být nemá, načež se divákovi vysmívá, když je donucený přijmout za hrdinku antihrdinku. :-) Ani délka seriálu není přehnaná, sedí mu přesně, aby se vyvaroval průhlednosti a opakovaní. Vytkla bych mu snad jen poslední tečku, a to speciály, samozřejmě, že jsou vtipné a milé, ALE příliš sladké a téměř popírají hrdinovu podstatu, připadají mi jako přílišný ústupek divákovi, i když předpokládám, že také vychází z pera autorky. Seriál doporučuji těm (dívkám), které mají rády kultivované seriály ze školního prostředí a dávají přednost komedii před romantikou a které mají rády postmoderní hru s očekáváním. V rámci žánru toto řadím mezi to nejlepší, co jsem napříč světem zhlédla. ()

EsterH 

všechny recenze uživatele

Veľmi slabé.. Hyun-joong Kim mi nebol sympatický ani v Boys over flowers ani tu... proste taký studený ňufák.. v druhej časti už mal aspoň lepší účes... Dej - klasický príbeh bohatšieho chlapca, ktorý sa zaľúbi do chudobnejšej devy kto vie prečo vlastne, keď bola taká otravná... hlavne sa do nej zaľúbila sympatická mamina.. jediné, čo bolo originálne boli medvedíky na záver každého dielu, tie boli rozkošné.. ()

vett 

všechny recenze uživatele

Tak podle počtu hvězd, které jsem tomu dala je jasné, že se mi to líbilo. Na detailnější rozebrání důvodů nemám sílu (a navíc to tu velmi kvalitně a svědomitě už udělali jiní přede mnou). Ale plyšoví medvídci v závěrečné znělce každého dílu mi přišli obscénní a děsiví zároveň...zajímalo by mě proč to tady ještě nikdo nezmínil...zvláštní. ()

Reklama

Reklama