Reklama

Reklama

Primal

Trailer
Austrálie, 2010, 80 min

Příběh se odehrává ve vnitrozemí Austrálie, kde Anja (Zoe Tuckwell-Smith) a její přátelé, následují mladého studenta antropologie, Daceho (Wil Traval), který se snaží vypátrat 12.000 let staré kreslené obrazce. Vše vypadalo jako poklidný průzkumný výlet, než se Mel (Krew Boylan) rozhodla nahá okoupat v nedaleké kaluži stojaté vody. Dříve nadšená skupinka přátel, tak musí náhle bojovat o své přežití. Boj, který jim odkrývá tváří v tvář pradávné zlo, obydlující nedalekou horu. (mosnak)

(více)

Recenze (135)

verbal 

všechny recenze uživatele

Pokud vás vaše nejlepší kámoška děsně žere, je to patrně v pořádku. Začíná li být ale tak trochu šavlozubá, hodinu a půl lítá kolem tábořiště, ječí jak piča a snaží se vám při každé příležitosti prokousnout krční tepnu, začnete být mírně podezřívaví a přejete si, aby to s tou náklonností tolik nepřeháněla. No je to horror! Navíc v nedaleké jeskyni žije obří penis, který nemá zrovna nic jiného na práci, než s každou kolemjdoucí kikinou počít nějakou tu roztomilou obří krevetu, která jde ven výhradně císařským řezem. Sem tam odněkud taky vyskočí lidožravý, šavlozubý králík a kousne vás do prdele. Jediní normální jsou tam klokani. Ti se jen v klidu pasou a čekají, až je nějaká ohyzdná blondýna naporcuje na stejky. Ne, není to země za zrcadlem, je to australský pravěk. A útočí! Příště raději zabiju večer tím, že si koupím pixlu Primalexu a podrobně si nastuduju návod k použití! I když nebýt těch šmouh od posledního malování, které bylo tolik zábavné sledovat, patrně bych pošel nudou. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době zas jedno příjemný překvápko z Austrálie. Šest mladých lidí se vydá do australské divočiny zkoumat jeskynní malby, po útoku zmutovaných pijavic, králíka a hmyzu jim však nezbyde nic jiného, než zkoumat špičáky, které některým z nich narostou. A bez krve se to neobejde. Primal je zkrátka povedený monster horor (ne, zubama to nekončí...). Po většinu stopáže se režisérovi daří budovat hodně znepokojivou atmosféru, postavy jsou sympatické a zpravidla jednají pochopitelně a logicky (až na jednoho chlapce, ale ten je tak napsaný schválně). Kdybych v minulé větě nemusel použít slůvka "většinou" a "zpravidla", byl bych z toho filmu absolutně nadšený a neváhal bych s pětihvězdou. Bohužel jak už jistě tušítě, v několika momentech to zaskřípe. Dost nahlas. Člověk si užívá krásnou hororovou atmosféru, neřku-li se bojí, načež přijde nějaký opravdu hodně nepovedený trik, nezvládnutá akční scéna, nepadnoucí hudba či se někdo zachová tak, že byste mu nejradši jednu flákli. A dobrý dojem je na chvilku pryč - a ačkoli se vždycky vrátí, drobná nepříjemná pachuť zůstane. Dávám 7/10 a tuším, že v následujících dnech tu nejednou překliknu ze čtyř hvězd na tři a naopak. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NE, NEMÁM PROBLÉM S PŘÍRODOU, ALE VŽDYCKY, KDYŽ TAM JDU, MOJI PŘÁTELÉ SE ZMĚNÍ NA PRIMITIVNÍ ŠÍLENCE. TAKŽE VEZMĚTE NOŽE, ZAPOMEŇTE NA BIBLE A MÁCHNĚTE SEKYROU, PROTOŽE PÁN SE NEDÍVÁ SHORA TÍMTO SMĚREM“..... /// Šest mládežníků v australský přírodě. Zkurvený skály, mech, tráva a malby starý 120 let. Zmutovanej králík nemůže odradit blondýnu od noční rozplavby v jezírku…. plavání je tedy passé… Dejme stranou logiku chování skupiny i jednotlivců – celkem to vodsejpá a nápad s ,,primalem“ je taky fajn. Jenže brzo chápu, že ta logika stranou prostě nezůstane, ten nápad zmutuje stejně jako králík či Mel… a že tahle (zmenšující se) parta dementních imbecilů může zkazit zážitek nejednomu antropologovi. Strach? (makej! dělej! stihneš to!) Jo chvíli fandím, páč se nevzdávám snadno. Jenže… rejža si řek, že nejvíc napětí vzbudí tehdy, když se všichni budou (budeme?) chovat jako kreténi. ,,Pudová“ poloha jde do prdele, napětí se rve s demencí a tak postupně jen tupě zírám a zírám, mlátím hlavou vo skálu a řvu…. NIKDY NEDĚLEJ PŘÍŠERU Z BLONDÝNY PIČO! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Žiju jen kvůli blondýnám žeroucím klokany. 2.) Chcu vidět nejvíc dementů pohromadě (poslanecká sněmovna? Hmm, nebo tak.). 3.) Věřím, že hory mají oči. Proto mě zjištění, že jeskyně maj jazyky potěší. 4.) Thx za titule ,,mindhunter29“. /// PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ ** ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Po delší době dobrý horror, i když mne tam trošku štvaly ty amatérské herecké výkony (tedy až na blondýnu :-). A toho jednoho bych tam vyloženě utloukl vlastníma rukama. Ženská se mu změní v monstrum a on pořád dokola, to je moje milá, moje láska..... a pak ji dává plyšového medvídka. Ale moc se mi líbil požírající hmyz. Čekal jsem od filmu více havěti. Já bych tam vrazil nějaké zmutované pavouky, slimáky, škorpióny, hady, piraně a další svinstvo. 70% ode mne si film zaslouží. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Pre mňa šok, samozrejme v pozitívnom slova zmysle. Dej, prostredie, atmosféra, kamera, hudba, atď, všetko je tak premakané a parádne natočené, že ak dá niekto tomuto hororu odpad, je pre mňa idiot. Zatiaľ som ešte lepší horor z Austrálie nevidel a hneď som si ho dal do svojej "súkromnej" Top 10 hororov. Úžas, proste nemám slov... ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Na planéte sú tri miliardy alfa samcov a my dostaneme blbca.“ Mám rád horory a austrálske filmy, takže na austrálsky horor PRIMAL som sa tešil. Bohužiaľ, nie je to až také dobré, ako VRAŽDY VO WOLF CREEK či KROKODÍL: NÁVRAT DO KRVAVEJ LAGÚNY (a chýba tomu zaujímavosť KRVAVEJ LAGÚNY či relatívne podobných, hoci už nie austrálskych, pyramídových RUÍN). Vlastne to nie je dobré skoro vôbec. Postavy a herecké výkony sa zasekli v základnej charakteristike (drsný, športovo orientovaný nakrátko ostrihaný macher, vtipálek-kecálek, zbabelec, traumatizovaná hrdinka so štíhlymi oholenými stehnami), dialógy priemerné, scenár neoriginálny, plný hororových klišé a navyše ťažko pochopiteľný (prečo sa vlastne dialo všetko to, čo sa dialo?). Navyše, „poskakujúce Zlo“ je miestami dosť smiešne, čo samozrejme nie je dobre. Nechcem tomu ale uprieť pokus o atmosféru, niekoľko pôsobivých scén a vynorenie sa z austrálskych mestečiek do krásnej, i keď smrteľne nebezpečnej, austrálskej džungle. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Docela slušnej, hodně znepokojující lesní horor. Slušně to odsejpá, je to docela akční, drsný a nechutný ... Jsou zde fakt silný momenty, nebo fakt dobrý záběry, kamera občas velice mile překvapí apod. Na druhou stranu je zde dost momentů, který ten film občas úplně shodí (např. jednou mlátěj do "nakaženýho" hlava nehlava a nic mu není, jindy ho sejmou jednou ranou ... atd.). Perfektní lesní prostředí hodně přidává na kvalitě, celkově hodně slušnej průměr!! ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Pod Flipnicův komentář bych se mohl klidně podepsat. Film bez výrazných zastávek stále žene kupředu, v napětí nepolevuje a místy má i slušnou akci. Najde se tu i várka krve a vyvrhnutých vnitřností, pro mě osobně vede klokan. Plus vidim i v tom, že se tu všechno zbytečně nevysvětluje. Prostě se to děje a hotovo. Herci jsou příjemní, až na výjimku onoho klučiny, co selže ve dvou klíčových scénách. To je ale věc scénáristy. Škoda je i těch několika WTF momentů, co trochu kazí jinak skvělý dojem. Každopádně... Austrálie se tímto kouskem opět připomíná a řve do světa: my jsme tu taky! ()

Zeck odpad!

všechny recenze uživatele

Snad nejhorší horor, který jsem za poslední rok viděl (a to počítám i filmy z Novy). Totálně amatérské výkony jen koření impotentnost celého týmu, který se podílel na filmu. Nechápu do teď proč se tak šupácké triky dávaly i do skoků ty ružový štětky, která celý film jen mňoukala, kousla jednomu hovadu do krku a pak se tvářila jak děsně strašidelná. Trapácká nelogičnost v každém záběru a dialogu. Když už se zdálo, že divák přetrpěl tu ohavnou nudu a trapnost, příjde závěr a demence nabírá ještě větších otáček. To nejlepší z celého filmu je, když ho po zhlédnutí smažete. Ultimátní shit. 10% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kdo si doteď myslel, že při koupání v australských jezírcích je největším nebezpečím krokodýl či nedej bože poševní infekce, toho Primal rychle vyvede z omylu.. Chaotický horor se slušnými gore efekty, jedním alfa-blbcem a velmi plochými… charaktery, u kterého v okamžiku kdy nastoupí na plac piraňa v růžových tříčtvrťákách absolutně nevíte, jestli se smát, plakat nebo pomoct tlačit, neb dotyčná vyluzuje zvuky rodičky při kontrakcích. Když se však zjevilo vilné jeskynní kladélko v podobě Kaplického blobu, měl jsem jasno. Tahle decentní, s entuziasmem dělaná ujetost má ve své imbecilitě něco do sebe.. „Cunt!“ ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Až ! DÉMONICKY ! vydarený austrálsky snímok , v ktorom celý štáb pustil zo žíl všetku krv, ktorá bola dispozícii. Dej je síce zabehaný , no to absolútne neva. Partička v lese nájde jaskyňu , ktorá má niekoľko 1000 rokov starými znakmi pred vchodom upozornenie na niečo , čo ju obýva. Nie - žiadne pobehovanie po jaskyni...práve naopak. Odfotením znakov sa rozbehne maratón....po lese za účasti pijavíc a ukáže sa aj kengura. PARÁDA s vyborným castom , efektami (aj zvukovými ), akčnosťou. Spokojnosť. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Takové nadrzlé blonďaté děvče to bylo. Stačilo jedno cudné koupání v potoce plném pijavic uprostřed panenské přírody a z drahé Mel je solidní dravec. Důvodem nečekané fyzické přeměny však nejsou pijavice láskyplně přisáté na jejím nahém těle, ale voda v místě vzácných jeskynních maleb, které 120 let nikdo nenavštívil. Scénárista tomu chtěl, aby se tam objevila až parta mladých lidí (tři holky, stejný počet chalanů) – někteří antropologové, jiní klaustrofobici, další oddaní nezávazné zábavě a volného sexu. A pak se to stane a ani plyšový méďa nepomůže. Stejně jako další nelogická rozhodnutí a nečekané změny nálad/postojů u našich milých hrdinů, kteří začnou pomalu (mnohdy zbytečně) umírat. V druhé půlce se navíc začínají stále stejné útoky trochu zajídat, finále je už z jiné ligy (a už jsme asi i v trochu jiném žánru), což je minimálně škoda. Ona dietní půl druhá hodinka totiž slušně odsýpá, herci nejsou úplně nejhorší, znepokojivá atmosféra by se taky místy našla. Docela fajn survival thriller, který si už ale nikdy nezopakujete!! ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Neuveriteľné ako mi kolísala nálada počas pozerania tohoto hororu. Tri hviezdičky, dva, miestami až štyri!! Potom zase dve, potom tri a nakoniec dve a pol??? Viac ani za svet. Priznávam, že to bolo niečo novšie, neočakávanejšie ako to tu už niektorý spomenuli. No presto všetko mi to prišlo miestami, neviem či použijem správne slovo - trápne? A musím povedať, že hlavne jedna postava zo skupinky mladých, ktorý cestujú za maľbami po stredovekých skalách sa správala úplne, ale úplne prijebano. Až natoľko, že mi pokazila zážitok z tohoto nie vôbec zle natočeného hororu. Rada na záver!!! - keď sa Váš-a, priateľ-ka, premení na niečo podobné typu zombie, žere všetko čo jej príde do cesty, zistíte, že sa bojí jedine ohňa - NEDÁVAJTE PRED ŇOU DOLU NA ZEM, ALEBO NA BOK HORIACU FAKĽU A NESNAŽTE SA JU PRESVEDČIŤ, ŽE JE V NEJ STÁLE NIEČO DOBRÉ, LEBO VÁS NAPADNE!!!!! A KEĎ BUDE ŠUKAŤ S INÝM ZOMBIEKOM - PRE BOHA - LEN NEŽIARLITE A NECHCI TE DOTYČNÉMU ZATO NAKOPAŤ RIŤ!!!!!! - ONI TO NECHÁPU!!!! Prisahám, že takéto chovanie jednej z postáv tam ozaj JE a príde mi prijebanejšie ako útek teenegerky v dome pred vrahom po schodoch HORE ... ( a to som myslel, že už to nikdy nikto netromfne ) ()

petero 

všechny recenze uživatele

Slušne krvavý atmosferický akčný horor. Príroda keď sa nasere, partia výletníkov má po chlebe. Časť osadenstva sa postupne mení na krvilačné príšery a snaží sa zlikvidovať ostatok, pričom pozostatkami kŕmia tajomnú jaskyňu, ktorá za to môže najviac. Najlepším priateľom v lese sa stáva mačeta. Podobné: "Ruins", "Det okanda", "The Evil Dead". ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Kravsky blbé a přesto zábavné. Australanům se opět daří tvořit atmosféru a k dobru přidávají gore efekty a tajůplnou skálu. Dialogy postav jsou luxus sám, tohle napsat dalo určitě fušku práce:) Trošku mi to svou ujetostí připomnělo Wrong Turn 2. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tomuhle typu filmů říkám prostoduchá ptákovina. Zpracování někde mezi Tromou a studiem Asylum. Mizerné triky, z nichž nejotřesnější jsou levné digitální v jeskyni. Horror? Ani náhodou. Snadno předvídatelný děj vzbuzuje po celou dobu úsměv, místy dokonce hrozí řvavé výbuchy smíchu. Postavy se chovají jako hovada (jasně, podle hodně špatného scénáře), a tak jsem jim bez výjimky přál tu nejhnusnější smrt (někteří mému přání vyhověli). Blbá blondýna se promění v ještě primitivnější monstrum, které si vypůjčilo hubu z 30 dní dlouhá noc. Pravidla jsou od toho, aby neplatila, takže monstrum sice nevleze do tunelu, jelikož se ho bojí, jenže pak je třeba, aby tam vlezlo, a proto tam vleze...fakt děs. Dva nejhezčí momenty tohohle paskvilu - zmutovaný zubatý králík a sejmutí klokana....což není na celovečerní film nic moc. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Docela příjemné překvapení. Tento horor z džungle není určitě pro každého, ale pro fanoušky hororu a hlavně pro ty, co mají rádi lesní atmosféru a naháněčky, je to dobrá volba. Australani mě opět potěšili, podobné filmy zvládají velmi solidně. Podobným hororem je Dying Breed, takže pokud vás toto zaujalo, můžete porovnat. Primal určitě není hororem bez chyb. Nejdivnější mně přišla "živá skála", která hodně připomíná Ruiny, které mě právě kvůli tomuto fenoménu moc nezaujaly. Ale jinak bych řekl, že napětí je tady slušné, některé scény stojí za to a nápad je taky docela originální. Z Mel šel chvílemi opravdu strach. "Nejvíce mě zklamalo úplně poslední vyřknuté slovo ve filmu, které bylo hrozně předvídatelné." :-D Ale čekal jsem ho o malou chvíli dřív... 60% ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Primal měl naprosto famózní začátek a přemýšlení o pěti hvězdách bylo na místě. První půl hodinka utekla jak voda, protože děj byl vynikající, atmosféra z pralesa pěkná a herci se chovali jako herci. První půl hodinka tedy bezchybná a já jsem čekal, že Primal nezklame. Bohužel jsem se silně mýlil, po první přeměně jedné z hlavních postav. Po přeměně vypadala strašlivě a člověk by se i lekl, ale to se bohužel změnilo po prvním zařvání. Zvuk jejího křiklavého hlasu mě provokoval, že jsem měl sto chutí Primal vypnout. Provokativní zvuk jsem poslouchal až do samého závěru. Do toho se jedna z postav začala chovat naprosto nemožně (nevadí herecký výkon, ale spíše blbě napsaná role). Nebýt jeho chování, když šlo do tuhého, koukal bych také jinak. Jen že do třetice všeho špatného mě nezaujal ani závěr, který na mě působil moc vyumělkovaně a efekty hodně ujely. Sečteno a podtrženo, čekal jsem víc a nebýt skvělého začátku, šel bych s hodnocením hodně nízko... 5/10 = 55% ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Hodně céčkově zabitý film. Na úvod typicky nudná vykastrovaná představovačka bez nápadu. Pak má přijít 70minutové peklíčko. Přijde jedna zubatka (pak trošinku nášup), která furt chrčí a dělá "hezké" spider desetimetrové skoky. Tak nějak slabší mix Cabin Fever a The Descent, hodně slabší. Gore stejně nápadité jako celý film - tzn. jedno prokousnutí krku, jedna kašička z hlavy a pár cákanců krve. A závěr? No tyhle počítačové triky jsou snad z Česka, jinak fakt nevím ... ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Místy více než močopudný snímek z Austrálie, kde ve skále žije jakýsi kříženeček chobotnice a masožravého, perverzního slimáka, jež na principu kontaktu člověka a kontaminované vody v jezírku mění lidi na pomatený, zrychlený, uřvaný, též masožravý, pizizubý jedince. Ti potom ve službách stravovacích a reprodukčních návyků tohoto very funny mastera loví ostatní živočistvo. S jistou mírou rezervy se to dá. 60% ()

Reklama

Reklama