Reklama

Reklama

Abraham Lincoln: Lovec upírů

  • USA Abraham Lincoln: Vampire Hunter (více)
Trailer 3

Odhalte skrytý život Abrahama Lincolna, jednoho z největších amerických prezidentů! Poznejte jeho skutečný příběh, který je plný krve, upířích zubů a nabroušených seker. Vizionářští tvůrci Tim Burton a Timur Bekmambetov nabízejí nový pohled na žánr upírských filmů a právě Abrahama Lincolna představují jako historicky největšího lovce neživých bytostí. Ve filmu, natočeném podle stejnojmenné knihy Setha Grahame-Smithe, odkrýváme dvě tváře jedné z největších postav amerických dějin, uznávaného prezidenta Spojených států amerických a zároveň neústupného lovce upírů. Jeho hnacím motorem je pomsta za smrt milující matky. Inteligentní a vzdělaná žena v malém Abrahamovi již od dětství formovala jeho celoživotní odpor k otroctví. Matčin vliv však neměl dlouhého trvání. Abraham byl svědkem jejího napadení upírem, na jehož následky zemřela. Chladnokrevnou a brutální vraždu má na svědomí netvor, ve kterém chlapec pozná místního podnikatele Jacka Bartise. Rozhodne se ho sprovodit ze světa, jenže bez přípravy málem sám za svůj smělý útok zaplatí životem. Naštěstí jej zachránil Henry Sturges, kultivovaný a charismatický lovec upírů, který vezme Abrahama do svého učení. Henry nemá pochopení pro Abrahamovu touhu po okamžité a bezhlavé pomstě. Naopak jej učí ovládnout vztek a nasměřovat vůli a vášeň nejen k boji s upíry, ale i pro dobro lidstva. Brzy si uvědomí, že existence upírů je v Americe úzce svázána s otrokářským Jihem, kde snadno nakupují černé otroky. Nikoliv na práci na plantážích, ale na jídlo. Konec otroctví by tedy představoval i ohrožení všech upírů. Abraham Lincoln se tak stává nejen mstitelem, ale i politikem bojujícím proti otrokářskému Jihu podporovanému mocnými upírskými vůdci. V jejich čele stojí krvelačný Adam, který je „v civilu“ významným politikem s aristokratickými kořeny. Ten se snaží Abrahama získat na svou stranu. Atmosféra je třaskavá, vše směřuje k velkému střetu Jihu a Severu. Na pozadí ale doutná jiná bitva, bitva lidí a upírů. A na straně zla nemůže Abraham Lincoln nepotkat i vraha své matky, Jacka Bartise. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (21)

Trailer 3

Recenze (775)

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

[OBSAHUJE SPOILERY] Upřímně přiznávám, že se mi nápad smíchat Abrahama Lincolna s upíry, které bude masit sekerou, zamlouval velice velmi, tedy se vynořila jistá očekávání, která toto nesvěží dílo zklamalo na všech frontách. Namísto rozverné béčkovosti rozbředlá nuda, namísto chlístání a řežby sterilní, tu nelogicky zpomalené, tu ještě nelogičtěji zrychlené záběry, namísto zábavných dialogů tři tuny patosu. Tak takhle tedy ne. Timur a jeho partaj doslova a do písmene zprasili, co mohli. WTF momentů je tu až stydno (koně! Ti koně! Jakou vepřovou hlavu mohlo prochapadlo napadnout pomocí úchylného střihu přemístit Lincolna a upíra z města doprostřed stáda splašených koní, jimiž po sobě výše zmínění rychle a pomalu házeli, či po nich hopkali, to by mne opravdu moc zajímalo), upír vycházkovým tempem rozkopávající mostní pilíře je vyloženě olol a bez opakovaného zjištění, že pokud někoho zastřelíte, předvede vám své poslední, zato ovšem brilantní a notně zdlouhavé salto vzad, by se mi asi žilo lépe. K dovršení všeho ZLA ještě milý Lincoln vlastní asi tolik charismatu jako plesnivý chleba a možná, možná bych byla ochotna věřit, že si zavíracím nožíkem oloupe pomeranč, ovšem o uvěření jeho schopnosti ohánět se sekerou nemůže být ani řeči. Upíři mu žel v nepoužitelnosti zdatně sekundují; v souladu s nejnovějšími trendy jsou to věru strašlivé lamy, sice s plnou hubou zubů (značně zmrvený model 30 days of night detected), ovšem zjevně s prázdnými makovicemi a to včetně jejich vůdce, jenž údajných pět tisíc let života nejspíš strávil civěním do zdi, když ho lehce dokázal přechcat presidentský usmrkanec. Feature „upír nemůže zaútočit na jiného upíra“ je prostě debilní, nadto v závěru popřená, asi Henry fakt moc chtěl a vysvětlení krvesajné citlivosti na stříbro a neodrážení se v zrcadle (v zrcadle je totiž stříbro – argument kruhem!) aka třicet jidášských mne vyloženě našňuplo. Uznávám sice, že za mou aversi ke spojování Jidáše a kousavců film nemůže, za zjevnou tupost onoho vysvětlení ve snímku však již ano. A to jsem málem zapomněla na jejich neviditelnost – ano vážení, upíři se umí zneviditelnit, leč stačí po nich hodit nějaký prášek a zas je chvíli vidíte. Napsané to možná nezní zas tak strašně, avšak mohu každého ujistit, že to vypadá nesmírně blbě. Ovšem z Daleka nejhorší byly akční scény. Zmatenými a iracionálními střihy je celý Abraham Lincoln prolezlý jak středověká Evropa morem, ovšem ve chvíli, kdy má dojít k bojovým výstupům, dostávají výše uvedené vlastnosti nový, epochálně strašný rozměr. Když se k němu přidá ještě navýsost pitomé zpomalování a zrychlování v těch nejnemožnějších momentech, nejlépe pořád, asi aby to jako vypadalo kchůl, je z toho jasný epileptikův konec a srcce neepileptika alespoň usedá a trpí. Nemohu si pomoci, toto je zkrátka dojeb v každé minutě. Jedna notně omlácená hvězda za námět a Obamavtip v závěru. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

no pravdu povediac som čakal menej korektnosti, väčšiu srandu, aj vizuálne to vyzeralo dosť gýčovo, obsadenie slabé - hlavný predstaviteľ je mladšia kópia liama neesona zbavená hereckého talentu, "drsňáctva" a charizmy... a bolo to prehnane natiahnuté a bez humoru... tie 2 hviezdičky tak za akčnú scénu v stáde koní a samotný nápad... ale inak sklamanie. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,UPÍŘI BYLI V NOVÉM SVĚTĚ PO STALETÍ. VRAŽDILI DOMORODÉ KMENY A PRVNÍ OSADNÍKY. ZANECHÁVAJÍ ZA SEBOU SMRT. SPADÁ TO NA NÁS, ABRAHAME. NA LOVCE. DRŽET ROVNOVÁHU, POSTARAT SE O TO, CO ZŮSTÁVÁ LIDSTVU....“ /// Manžel, právník, prezident a člověk, který bojoval proti temnotě. Narodil se …. (a kurva, teď si nejsu jistej, jestli ste připravení na pořádnej životopis…). Život 16týho prezidenta USA je podanej zábavnou formou a tak bude mít Steven (se svojí nudou) asi smolíka. Pravda, zpočátku jsem nechápal, proč tady mrskáte 2*. Jasně, ta neuvěřitelná ,,opravdová“ síla je fakt síla, a nechce se mi věřit, že by někdo dokázal setnout strom jednou ranou…., ale naštěstí to vyrovná fakt, že upíři existujou a Lincoln taky žil, páč já bych nemohl čumět na film plnej nesmyslnejch věcí. Frajer vrhnoucí koněm se nevidí každej den, ale postupně toho začínám mít tak nějak dost, i když většinou na těhle ujetinách ujíždím. Patetický kecy – no bóže. Barevný filtry, že Korejci šáhnou do trenek – super! Příběh? A kurva. Tady někomu během psaní kurevsky hráblo a ještě tím nakazil Timura (a jeho partu). Chlape, já miluju tvůj smysl pro akci, to fantastický vidění akčního světa, ale to co ve Wanted dávalo smysl, tady prostě nefunguje (tady bych si dovolil upozornit na ,,umírněnost“ Priesta). Film o chlápkovi co stvořil národ plnej svobodnejch lidí, tak udělal vrásky nejen fandům akce, ale zřejmě i Václavovi (neklesej na mysli kamaráde, trochu tu biografii pooprav, přidej zombíky a oslov Trošku…). /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihu, kterou v roce 2010 napsal Seth Grahame-Smith číst nebudu. 2.) Miluju, když chlápek chlápkem rozmlátí budovu. 3.) Páč Letec, F.L.Věk a Babička jsou nudný sračky. 4.) Thx za titule ,,-OverLord-“. /// PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE **** NAPĚTÍ ne ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Myslím, že se Abrahám bude pěkně obracet a na čele v Mount Rushmore se mu vytvoří pár prasklin, až zjistí, že z něj nějaký Rusák zase udělal totálního kokota. Navíc vytvořil nebezpečný precedent, který může mít až dalších 42 dílů! Těch 42 je jen takový rasistický vtípek, protože negři se přece nepočítají. Takže ze startu dávám pět, jednu ubírám, jelikož to byla strašná pičovina, druhou uzmu, protože představitel hlavní role je těžce nesympatická držka a třetí jde do prdele jen tak z rozmaru, abych nasral všechny ty otylé, třináctileté chlapečky, co to tu zběsile čtyřkujou a pětkujou. A sérií může zachránit snad jen Bill Clinton: Lovec felací. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Když se u nás upíři s Lincolnem poperou, tak jenom nožem a nebo sekerou... '' ----- Lincoln to je hodně zajímavá postava. A zajímavé bylo i celé devatenácté století ve kterém žil, obzvláště v Americe. Přiznávám, že když jsem si dříve prohlížel jeho dobové fotografie, vždycky na mne působil lehce strašidelně. Samozřejmě to dělala ta zvrásnělá tvář, vous a starodávná móda s nezbytným cilindrem na hlavě. Na fotkách se navíc tváří většinou dost přísně a spíše než velkého státníka připomíná hodně přísného reverenda nějaké z tehdejších farností... Zkrátka a dobře devatenácté století je takový ten přelom mezi středověkem a moderní dobou (samozřejmě vím, že mezi tím byl ještě novověk...). Leckde se ještě topilo doma v otevřených ohništích a spalo na podlaze, jinde už první parní stroje začaly nahrazovat lidskou práci a ke konci století se k tomu připojila elektřina... Do toho v Americe občanská válka, zrušení otroctví... Dost prostoru pro tajemný příběh o úpírech řekl jsem si. Spíše jsem ale odhadoval duchařský příběh v kulisách Ameriky na počátku nového věku. Žel, tady se to hned po deseti minutách upíry přímo hemží. Abe Lincoln je tu chudák představen jako jakýsi americký klon Abrahama Van Helsinga ze Stokerova Drákuly. Rozhodně zde nemrtvé neničí silou myšlenek, má na ně něco lepšího. Sekeru s postříbřeným ostřím.... Jak asi vypadají zdi a dobové tapety panských sídel, která navštívil aby je zbavil vympýrů asi nemusím zdůrazňovat... Film je plný digitálních efektů, někdy lépe zpracovaných, někdy hůře. K těm lepším počítám bitku ve stádu koní, k těm horším jízdu ,,polárního expresu'' po hořícím mostě... Ačkoliv je to celkem krvavé, je to spíše dětská záležitost. Otákou je zda to tak Timur a jeho parta zamýšleli. V podstatě celý film mi běžela hlavou jedna otázka - vlastně dvě... Proč proboha Abraham Lincoln, co jim sakra udělal ??!!! A ta druhá - byl Generál Robert Edward Lee taky upír ??? .-). Tohle bylo za dvě stříbrné kule. * * ()

Galerie (47)

Zajímavosti (19)

  • Snímek byl do kin expedován pod názvem "Bloody Honest". (Conspi)
  • Benjamin Walker musel kvůli roli zhubnout přibližně 15 kilo, aby se jeho postava více podobala té prezidentově. V rámci přípravy se naučil také bojovým uměním. (URBAN)
  • S malou rolí ve filmu byl spojován i herec a hudební skladatel Trent Reznor, který se měl zasadit rovněž i o tvorbu hudebního doprovodu k filmu. Svoji účast později sám odřekl. (Conspi)

Související novinky

Rychlík Flash má režiséra

Rychlík Flash má režiséra

08.10.2015

Nejrychlejší superhrdina světa si momentálně užívá hodně seriálové slávy. Flash s tváří Granta Gustina je podobně populární jako Arrow (tihle dva se i pravidelně potkávají), už brzy nás ale čeká… (více)

Bekmambetov a nový Ben-Hur?

Bekmambetov a nový Ben-Hur?

21.08.2013

To je rozhodně odvážná představa. Studio MGM se už nějakou dobu ohání plány natočit novou verzi Ben-Hura. Nepůjde však o remake slavného filmu z roku 1959 (těžko můžete překonat totální klasiku,… (více)

Pýcha, předsudek, zombíci a Sněhurka

Pýcha, předsudek, zombíci a Sněhurka

05.05.2013

Spisovatel Seth Grahame-Smith se loni pokusil dobýt Hollywood. Nedařilo se ale ani adaptaci jeho Abrahama Lincolna: Lovce upírů, ani Temným stínům, ke kterým napsal scénář. Přesto se chystá další… (více)

Novinková smršť ze stáje Marvelu

Novinková smršť ze stáje Marvelu

28.02.2013

Na naší planetě je momentálně málo tvůrců, jejichž příběhům by naslouchalo víc fanoušků, než těm, které vytvořil Stan Lee. A to zejména díky filmovým adaptacím, které vznikají nejen pod hlavičkou… (více)

Reklama

Reklama