Reklama

Reklama

Abraham Lincoln: Lovec upírů

  • USA Abraham Lincoln: Vampire Hunter (více)
Trailer 1

Odhalte skrytý život Abrahama Lincolna, jednoho z největších amerických prezidentů! Poznejte jeho skutečný příběh, který je plný krve, upířích zubů a nabroušených seker. Vizionářští tvůrci Tim Burton a Timur Bekmambetov nabízejí nový pohled na žánr upírských filmů a právě Abrahama Lincolna představují jako historicky největšího lovce neživých bytostí. Ve filmu, natočeném podle stejnojmenné knihy Setha Grahame-Smithe, odkrýváme dvě tváře jedné z největších postav amerických dějin, uznávaného prezidenta Spojených států amerických a zároveň neústupného lovce upírů. Jeho hnacím motorem je pomsta za smrt milující matky. Inteligentní a vzdělaná žena v malém Abrahamovi již od dětství formovala jeho celoživotní odpor k otroctví. Matčin vliv však neměl dlouhého trvání. Abraham byl svědkem jejího napadení upírem, na jehož následky zemřela. Chladnokrevnou a brutální vraždu má na svědomí netvor, ve kterém chlapec pozná místního podnikatele Jacka Bartise. Rozhodne se ho sprovodit ze světa, jenže bez přípravy málem sám za svůj smělý útok zaplatí životem. Naštěstí jej zachránil Henry Sturges, kultivovaný a charismatický lovec upírů, který vezme Abrahama do svého učení. Henry nemá pochopení pro Abrahamovu touhu po okamžité a bezhlavé pomstě. Naopak jej učí ovládnout vztek a nasměřovat vůli a vášeň nejen k boji s upíry, ale i pro dobro lidstva. Brzy si uvědomí, že existence upírů je v Americe úzce svázána s otrokářským Jihem, kde snadno nakupují černé otroky. Nikoliv na práci na plantážích, ale na jídlo. Konec otroctví by tedy představoval i ohrožení všech upírů. Abraham Lincoln se tak stává nejen mstitelem, ale i politikem bojujícím proti otrokářskému Jihu podporovanému mocnými upírskými vůdci. V jejich čele stojí krvelačný Adam, který je „v civilu“ významným politikem s aristokratickými kořeny. Ten se snaží Abrahama získat na svou stranu. Atmosféra je třaskavá, vše směřuje k velkému střetu Jihu a Severu. Na pozadí ale doutná jiná bitva, bitva lidí a upírů. A na straně zla nemůže Abraham Lincoln nepotkat i vraha své matky, Jacka Bartise. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

Fenquick

Fenquick (hodnocení, recenze)

Bekmambetova pomsta za studenou valku. Ted by se mohl nechat inspirovat nejaky nas renomovany tvurce, treba Zdenek Troska a natocit neco ve smyslu: T. G. Masaryk: vymitac bubaku!

na příspěvěk reagoval vBaker

PiperW

PiperW (hodnocení, recenze)

Film jsem viděla, ale znovu už bych nemusela. Není to zrovna můj šálek kávy

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Hodně MOC nadsázkový film, jen co je pravda. Aji všici Bayovi Tranformeři jsou proti tomuhle těžce seriózní záležitost.. ! Ale místama sem se slušně bavil a líbilo se mi aji her. obsazení v čele s "Liam Neesonem jr.".. XD

Bizzaremifo

Bizzaremifo (hodnocení, recenze)

veľmi mi sadol tento film...kto by to povedal. Na rozdiel od väčšiny uživateľov bol pre mňa Walker veľmi sympatický a tá podoba s Neesonom je neuveriteľná. Za celých 105 minút som sa ani raz nenudil. Z týchto fantasy filmov ma naposledy podobne zaujal Van Helsing a to už je nejaký ten piatok. Pozriem si to určite viackrát. ...a zase, kto by to povedal? 

24online

24online (hodnocení, recenze)

Podle mě vcelku zábavný film :) takže účel to splnilo a já jsem spokojen :) Každopádně není to ten druh filmů co by člověk musel vidět dvakrát :)

Taky bych to takhle chtěl umět se sekerou :D

rounen

rounen (hodnocení, recenze)

oddychovka, řezba upírů, temný vizuál... 3*  //P.S. kdyby se ten film nebral příliš vážně, tak je to ještě větší sračka, protože by to působilo už jako nějaká parodie...

ggeal

ggeal (hodnocení, recenze)

Slartibarkfast: Abraham Lincoln Film Viewer: Vamp Girl Humper? :-)

Slartibarkfast

Slartibarkfast (hodnocení, recenze)

Krummerl: Když ti ho přítelkyně kouří v sále, je pak hodnocení filmu silně ovlivněno..!

krummerl

krummerl (hodnocení, recenze)

Na filmu jsem byl včera s přítelkyní :) Film si nepamatuju, nevím o čem to bylo, ale jinak zážitek z toho mám pěkný :D

PetrVabruscak

PetrVabruscak (hodnocení, recenze)

ywo666: Když si jeden z prvních registrovaných uživatelů, tak máš nejvíce bodů, si nejvíce na očích a těch bodů tě bude přibývat nejvíc, ikdyž jsou tu dávno zajímavější uživatelé třeba s dvouma bodama :o)

ywo666

ywo666 (hodnocení, recenze)

PetrVabruscak: Za čo sa vlastne dávajú body na csfd. Ja má dva, čo znie úboho. Ale neviem o čom to vypovedá.

Ravi

Ravi (hodnocení, recenze)

Limetka14: názor v pohodě, dělal bych si víc starosti z těch hrubek :P ;)

Limetka14

Limetka14 (hodnocení, recenze)

PetrVabruscak: :D pobavilo ale body nechci já jen jestli nejsem úplně vypatlaná a někdo sdílý názor.... ale jak to tak vypadá sem vypatlaná....:)

Limetka14

Limetka14 (hodnocení, recenze)

Já jsem šla trochu později... takže tam bylo dost lidí... ale nějak mi přišlo že všechny ty ,,lekačky,, dali na začátek a druhou polovinu odflákli... A jinak na horor sem se moc nebála... ale jinak kamera byla skvělá.... prostě taková chabá Béčkárna...:)


Souhlasíte někdo???


ggeal

ggeal (hodnocení, recenze)

Slartibarkfast: Mně to naopak přijde jako výborný námět na studentský nebo amatérský film. :-)

Yangus

Yangus (hodnocení, recenze)

Slartibarkfast:  No a proč ne? Rlaničtí rytíři přeci mají vyjít na pomoc až bude nejhůře.

Slartibarkfast

Slartibarkfast (hodnocení, recenze)

Já bych ty americké hlupáky obehnal zdí.. Jinak se to bude šířit a pak by jednou do kin mohl přijít Masaryk s Blanickými rytíři, jak se vypořádávají s mimozemskou invazí.. A to už bych asi nerozdýchal.

Wodomi

Wodomi (hodnocení, recenze)

TheDarKnig: Divit se můžeš, ale dělat s tím nemůžeš nic. Abys nepřišel o zdravé nervy a rozum dřív než on k rozumu.. Měli by tyto degenerované izolovat :]

Yangus

Yangus (hodnocení, recenze)

Co je vám? To nemohu nic takového napsat? Navíc v záplavě spousty nemyslných výkřiků - jste divní.

mojedatabaze

mojedatabaze (hodnocení, recenze)

Yangus: velice dulezita zprava, a bylo nutne ji sdelit avsak navrhuji, aby od ted mluvil nekdo, kdo ma mozek vetsi nez angrest!

Le6n

Le6n (hodnocení, recenze)

GGEAL: Oni ti amici prznia dejiny inych krajin a narodov vo svojich filmoch velmi radi. Len tie svoje zatial tak nejak nechavali bokom... Mozno je to aj tym, ze 90% z nich si po zhliadnuti podobneho filmu budu ISTI, ze to presne tak bolo :P

vBaker

vBaker (hodnocení, recenze)

Othello: Jojo - já jsem si to chtěl stáhnout, ale žádný rip nebyl koukatelný, tak bohužel.

Othello

Othello (hodnocení, recenze)

Yangus: vynikající zpráva! Máš tam ještě něco zajímavýho..? 

Yangus

Yangus (hodnocení, recenze)

Chtěl jsem jít ale dávali to pro mě v nevhodný čas, tak bohužel.

Limetka14

Limetka14 (hodnocení, recenze)

Já jsem šla trochu později... takže tam bylo dost lidí... ale nějak mi přišlo že všechny ty ,,lekačky,, dali na začátek a druhou polovinu odflákli... A jinak na horor sem se moc nebála... ale jinak kamera byla skvělá.... prostě taková chabá Béčkárna...:)

Epistemolog

Epistemolog (hodnocení, recenze)

slipknotfan: já tam měl 3 lidi odpoledne..a ještě ktomu jsem nachcípaný z té jejich zkurvené klimatizace

slipknotfan

slipknotfan (hodnocení, recenze)

PetrVabruscak: :-D Super........ Já jsem to tak neměl. Celkem tam bylo 20 lidí.....Ale nemůžu se přetat smát.

Wodomi

Wodomi (hodnocení, recenze)

Mohli to pojmenovat jen Lovci upírů a své fanoušky by si to jisté našlo. :) Takhle si myslím, že to v hodně případech zapůsobilo i kontraproduktivně 

PetrVabruscak

PetrVabruscak (hodnocení, recenze)

Vatikán taky prznil dějiny. Film by byl lepší, kdyby se hlavní hrdina nejmenoval Abraham Lincoln, ale jak by potom nalákali lidi do kina, že? 

Související novinky

Rychlík Flash má režiséra

Rychlík Flash má režiséra

08.10.2015

Nejrychlejší superhrdina světa si momentálně užívá hodně seriálové slávy. Flash s tváří Granta Gustina je podobně populární jako Arrow (tihle dva se i pravidelně potkávají), už brzy nás ale čeká… (více)

Bekmambetov a nový Ben-Hur?

Bekmambetov a nový Ben-Hur?

21.08.2013

To je rozhodně odvážná představa. Studio MGM se už nějakou dobu ohání plány natočit novou verzi Ben-Hura. Nepůjde však o remake slavného filmu z roku 1959 (těžko můžete překonat totální klasiku,… (více)

Pýcha, předsudek, zombíci a Sněhurka

Pýcha, předsudek, zombíci a Sněhurka

05.05.2013

Spisovatel Seth Grahame-Smith se loni pokusil dobýt Hollywood. Nedařilo se ale ani adaptaci jeho Abrahama Lincolna: Lovce upírů, ani Temným stínům, ke kterým napsal scénář. Přesto se chystá další… (více)

Novinková smršť ze stáje Marvelu

Novinková smršť ze stáje Marvelu

28.02.2013

Na naší planetě je momentálně málo tvůrců, jejichž příběhům by naslouchalo víc fanoušků, než těm, které vytvořil Stan Lee. A to zejména díky filmovým adaptacím, které vznikají nejen pod hlavičkou… (více)

Reklama

Reklama