Reklama

Reklama

Abraham Lincoln: Lovec upírů

  • USA Abraham Lincoln: Vampire Hunter (více)
Trailer 1

Odhalte skrytý život Abrahama Lincolna, jednoho z největších amerických prezidentů! Poznejte jeho skutečný příběh, který je plný krve, upířích zubů a nabroušených seker. Vizionářští tvůrci Tim Burton a Timur Bekmambetov nabízejí nový pohled na žánr upírských filmů a právě Abrahama Lincolna představují jako historicky největšího lovce neživých bytostí. Ve filmu, natočeném podle stejnojmenné knihy Setha Grahame-Smithe, odkrýváme dvě tváře jedné z největších postav amerických dějin, uznávaného prezidenta Spojených států amerických a zároveň neústupného lovce upírů. Jeho hnacím motorem je pomsta za smrt milující matky. Inteligentní a vzdělaná žena v malém Abrahamovi již od dětství formovala jeho celoživotní odpor k otroctví. Matčin vliv však neměl dlouhého trvání. Abraham byl svědkem jejího napadení upírem, na jehož následky zemřela. Chladnokrevnou a brutální vraždu má na svědomí netvor, ve kterém chlapec pozná místního podnikatele Jacka Bartise. Rozhodne se ho sprovodit ze světa, jenže bez přípravy málem sám za svůj smělý útok zaplatí životem. Naštěstí jej zachránil Henry Sturges, kultivovaný a charismatický lovec upírů, který vezme Abrahama do svého učení. Henry nemá pochopení pro Abrahamovu touhu po okamžité a bezhlavé pomstě. Naopak jej učí ovládnout vztek a nasměřovat vůli a vášeň nejen k boji s upíry, ale i pro dobro lidstva. Brzy si uvědomí, že existence upírů je v Americe úzce svázána s otrokářským Jihem, kde snadno nakupují černé otroky. Nikoliv na práci na plantážích, ale na jídlo. Konec otroctví by tedy představoval i ohrožení všech upírů. Abraham Lincoln se tak stává nejen mstitelem, ale i politikem bojujícím proti otrokářskému Jihu podporovanému mocnými upírskými vůdci. V jejich čele stojí krvelačný Adam, který je „v civilu“ významným politikem s aristokratickými kořeny. Ten se snaží Abrahama získat na svou stranu. Atmosféra je třaskavá, vše směřuje k velkému střetu Jihu a Severu. Na pozadí ale doutná jiná bitva, bitva lidí a upírů. A na straně zla nemůže Abraham Lincoln nepotkat i vraha své matky, Jacka Bartise. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (775)

sir-dave 

všechny recenze uživatele

No asi jak píše verbal, Lincoln kdyby tohle viděl... Opět trochu dilema s hodnocením. Je to podobná oddechovka ve stylu Van Helsinga, nic nečekat. Rusák si vyložil dějiny boje Sever proti Jihu po svém a dodal upíry, lovce a hromadu stříbra. Zábava především pro mladší publikum, co ocení slow motion efekty, bojové scény na splašených koních atd. Možná bych dal i více, ale jako film určený pro zábavu bych zkrátil o 15 min. Spielbergův Lincoln v r. 2013 už bude jiné kafe. ()

URBAN 

všechny recenze uživatele

Nekomixový film v komixovém stylu skvěle takovou atmosféru zažijete jen v takových filmech a navíc když se k tomu přidá Tim Burton který jde smrdět na sto honů nemůže to být nic jiného než skvělé jen jestli to tak půjde dál uvidíme za 100 let Baracka Obamu v pokračování !!! ( 11.3.13 / PC ) ()

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Ačkoli se rozhodně nejedná o žádný akční skvost, natož o nějaký výrazný upíří masakr, není nutné častovat tuhle zábavu pro bezmozky ihned odpady!. Kouká se na to poměrně hezky a některé nápady se opravdu snaží vypadat, jako že to s Abrahamem Lincolnem někdo přeci jen myslel dobře. Každopádně by si ale Bekmambetov měl zvýšit své dávky ginko biloby - blbne! ()

Sabrewulf odpad!

všechny recenze uživatele

No to mě pokakej! Kterého imbecila napadlo z takového ulítlého námětu udělat SMRTELNĚ VÁŽNÝ film?!!! Aby bylo jasno, já jsem díky pár komentářům předem věděl, že se bude brát vážně, ale čekal jsem to alespoň ve stylu např. Resident evil 4,5 = hloupý film, který se bere vážně a pár vtípkama a hláškama se snaží (byť neúspěšně) na diváka pomrkávat, že ne. Jenže tady nebyla jediná (!) odlehčená část, nebo vtip. Jen plno patetických a morálních keců mezi tím vším. Scéna na koních až legračně (nechtěně samozřejmě) přestřelená a hlavně odporně umělá (proč vždycky tvůrci vymýšlí, takové akční scény, když se to neumí použít tak, aby to vypadalo aspoň částečně věrohodně?) Obazový filtr vyloženě gay. Příliš rozplizlé a jemňoučké (moc "blur" a "glow"). V pohádkovém fantasy pro děti - v pořádku, ale v hororu o upírech? Aby to nebylo málo, tak tam strčili tu moji ""velmi oblíbenou"" Elišku Winstead. Tenhle film je usazení v sále/ před televizí/ monitorem, přičemž naběhnou scénarista s režisérem a z té nejmožnější blízkosti se vám smějí přímo do ksichtu. Tfuj tajxl! ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Kravina jak sviň, ale s tím se musí počítat. když tohle vezmete v potaz, mohli by jste se celkem dobře bavit. Abraham Lincoln se snad ani ve své hrobce nestačí otáčet, ale to je asi každému jedno. Film znásilňuje legendu a znásilňuje dějiny, ale já se celkem dobře bavil. Herci strašní, výprava skvělá, vizualice na výbornou, akce vtipná, uspokojivá a dá se na ní dívat. Akční fantasy režiséra šeredné Hlídky začala bezvadně. Vyprávěním pana prezidenta, jeho dětstvím a posláním. Jak se ale film přehoupl za polovinu, je znát, jak strašně je natahovaný, rozhodně mohl být o dost kratší. Ovšem finále na jedničku, akce se fakt výborně povedla. Některé scény filmu jsou nezapomenutelné, ale spoustu věcí je tu zbytečných. Já mám upíry rád a tenhle film se líbí ze strany kostýmů, akce, vizualizace a podoby upírů. Navíc tyhle fiktivní události jsou pěkně napojené na ty skutečné. Ještě musím vyzdvihnout scénu napadení Lincolna juniora. Zábavná kravina, kterou nevypnete, ale brzy na ní zapomenete. Záživné dobrodružství, za mě 60%. Zbývá otázka: co bude dál? George Washington: Lovec vlkodlaků? Theodor Roosvelt: Zabiják nemrtvých? Uvidíme, ale bude to zbytečné. To je sice i tohle, ale typický letní blockbuster prostě být musí... ()

st.jim 

všechny recenze uživatele

Na hlavu klobouk, na sebe obléknout fešný kabát a hurá do světa s písničkou na rtech: "když se u nás chlapi poperou, tak jenom nožem a nebo sekerou". Je vidět, že si Timur a jeho parta oblíbila Guyeho Sherlocka a Residenta od Andersona. Film absolutně bez logiky, strachu, nadšení, napětí, údivu. To samozřejmě ani nemluvím o příběhu. ()

Liznic 

všechny recenze uživatele

Ano je to blbý, ano je to místy dost nudný, ale ano je to (zase jenom místy) stylový (zato dost). Potěší nějaká zajímavá akční scéna a je to dobře natočeno (Bekmambetov spomaleně mává na Snydera). Dovedu si i představit, že bych si Aba dal nějaký zimní večer ještě jednou... ()

LiborGondek 

všechny recenze uživatele

Rozhodně zajímavá verze možného, i když nepravděpodobného, důvodu války Severu proti Jihu. Průměrný film, se zcela normálním obsazením, kde vás nic nepřekvapí, ale ani neurazí. Nejvíc se mi líbil nestárnoucí a zásadový upír Henry. Neumím najít racionální důvod, proč se na tenhle film někdy do budoucna podívat znovu, ale té zkušenosti nelituji. 60% ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Nič moc. Film ma nedokázal udržať. Choreografia a akčné scény boli fajn, inak však nič. Sewell skvelý, aj keď nemal veľmi čo hrať. Walker sa snažil, možno z neho niečo bude. 2 z 5 ()

psajko 

všechny recenze uživatele

Nejsem na bezduché filmy, takže Abraham Lincoln jako chodící cirkulárka mi nepřijde moc dobrý námět k filmu. Film mě vůbec nenatchnul a jakmile Abe uklidil sekeru do truhly, tak už to nestálo vůbec za nic. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Fuj ho. Nadupanější sračku jsem snad ještě nikdy neviděl. Akční scény plné CGI jsou hnusné. Pár vizualizací se dá a stojej asi za tu jednu hvězdičku. Potom už je to ale jen stupidní šlichta s nejtrapnějšíma upírama, co kdy kdo stvořil. Zlatej Twilight! A konec s tím podělaným vlakem? To měl někdo hodně velký zatmění. ()

DivX 

všechny recenze uživatele

Fakt jsem se tesil na neco nezvykleho a temneho. I kdyz jsem vedel ze to bude popirat historii a vsechno kolem. Misto toho Bekmambetov stvoril - toto, divne, neco... 4/10 ()

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Hodit na Lincolna upíry, to by mohlo zabrat. Nejdříve podle názvu jsem si říkal, ne a teď už říkám rozhodně ne. Docela by mě zajímalo jaký to má dopad v USA, kde si Lincolna vážili. Něco by mělo být trestné. ()

rodo 

všechny recenze uživatele

Naprostá slátanina. Tohle si Abraham Lincoln skutečně nezasloužil. Bejt jím, tak se asi obracím v hrobě. Bekmambetov se mi ještě nedávno zdál jako nadějný režisér s neuvěřitelnou invencí a inovativními filmařskými postupy, ale toto je opravdu krok vedle. Lepší bylo, když točil své ruské ujeté filmy, než tyto paskvily po americku. Co takhle natočit třeba "Lenin: krotitel vlkodlaků", to by byl správný úlet. ()

karlik4801 

všechny recenze uživatele

Režisér by si měl rozmyslet co vlastně od filmu chce. Dělat z nejslavnějšího prezidenta akční ikonu, která se pořádá otočkama s upíry. Nebo se snažit tvořit životopis prezidenta, akorát v pár chvílích využívat akčních scén. Je to prostě hrozně přeplácané. Ale to slušné hodiny mě akce nenudila, tak nemusím snižovat hvězdu. Konec se snažil vypadat hustě, ale ono to přebíhání z minulosti do současnosti nepůsobí nijak dobře. Jinak bych to označil za naprosto zbytečný film, bez kterého by se svět s klidem a s radostí obešel. Aneb, peníze hýbou světem.. a historií. ()

LordSnape 

všechny recenze uživatele

Od autora knižní Pýchy, předsudku a zombie jsem nečekal nic jiného, než jen sprzněnou a dokonale překroucenou hist. píčovinu bez špetky nápadu.. ()

Mr.Bulanek odpad!

všechny recenze uživatele

Asi první film který jsem měl chuť přetáčet. Ale jako každý film, i tento jsem dokoukal, i když to dalo hodně zabrat. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Jediné dvě věci co stojí za to, jsou námět a akce. Což mimo jiné znamená, že pokud se zrovna někdo nesnaží vymlátit duši z někoho jiného, tak je to nuda. A časem je nuda i tohle. Upíři už tady byli mockrát, a často se mohli pochlubit zajímavějším fikčním světem. Naroubovat do klasického schématu postavu Abrahama Lincolna je sice dobrý nápad, ale sám nedokáže utáhnout vůbec nic. Většinu svého potenciálu totiž vyčerpal už po přečtení názvu. Režisér to bohužel nezachránil, příběh se bere zbytečně vážně, chybí mu nadsázka, vtip i atmosféra. Snaha o silné téma se s původní myšlenkou tluče celou dlouhou stopáž. Škoda že scénárista trochu nepovolil uzdu fantazie a nenapsal pořádné postapo, a nebo temnou fantasy. Pak by film mohl získat alespoň nějaké kladné body za zajímavý děj. Doufám, že Dominic Cooper si příště vybere kvalitnější projekt. ()

Související novinky

Rychlík Flash má režiséra

Rychlík Flash má režiséra

08.10.2015

Nejrychlejší superhrdina světa si momentálně užívá hodně seriálové slávy. Flash s tváří Granta Gustina je podobně populární jako Arrow (tihle dva se i pravidelně potkávají), už brzy nás ale čeká… (více)

Bekmambetov a nový Ben-Hur?

Bekmambetov a nový Ben-Hur?

21.08.2013

To je rozhodně odvážná představa. Studio MGM se už nějakou dobu ohání plány natočit novou verzi Ben-Hura. Nepůjde však o remake slavného filmu z roku 1959 (těžko můžete překonat totální klasiku,… (více)

Pýcha, předsudek, zombíci a Sněhurka

Pýcha, předsudek, zombíci a Sněhurka

05.05.2013

Spisovatel Seth Grahame-Smith se loni pokusil dobýt Hollywood. Nedařilo se ale ani adaptaci jeho Abrahama Lincolna: Lovce upírů, ani Temným stínům, ke kterým napsal scénář. Přesto se chystá další… (více)

Novinková smršť ze stáje Marvelu

Novinková smršť ze stáje Marvelu

28.02.2013

Na naší planetě je momentálně málo tvůrců, jejichž příběhům by naslouchalo víc fanoušků, než těm, které vytvořil Stan Lee. A to zejména díky filmovým adaptacím, které vznikají nejen pod hlavičkou… (více)

Reklama

Reklama