Reklama

Reklama

Abraham Lincoln: Lovec upírů

  • USA Abraham Lincoln: Vampire Hunter (více)
Trailer 1

Odhalte skrytý život Abrahama Lincolna, jednoho z největších amerických prezidentů! Poznejte jeho skutečný příběh, který je plný krve, upířích zubů a nabroušených seker. Vizionářští tvůrci Tim Burton a Timur Bekmambetov nabízejí nový pohled na žánr upírských filmů a právě Abrahama Lincolna představují jako historicky největšího lovce neživých bytostí. Ve filmu, natočeném podle stejnojmenné knihy Setha Grahame-Smithe, odkrýváme dvě tváře jedné z největších postav amerických dějin, uznávaného prezidenta Spojených států amerických a zároveň neústupného lovce upírů. Jeho hnacím motorem je pomsta za smrt milující matky. Inteligentní a vzdělaná žena v malém Abrahamovi již od dětství formovala jeho celoživotní odpor k otroctví. Matčin vliv však neměl dlouhého trvání. Abraham byl svědkem jejího napadení upírem, na jehož následky zemřela. Chladnokrevnou a brutální vraždu má na svědomí netvor, ve kterém chlapec pozná místního podnikatele Jacka Bartise. Rozhodne se ho sprovodit ze světa, jenže bez přípravy málem sám za svůj smělý útok zaplatí životem. Naštěstí jej zachránil Henry Sturges, kultivovaný a charismatický lovec upírů, který vezme Abrahama do svého učení. Henry nemá pochopení pro Abrahamovu touhu po okamžité a bezhlavé pomstě. Naopak jej učí ovládnout vztek a nasměřovat vůli a vášeň nejen k boji s upíry, ale i pro dobro lidstva. Brzy si uvědomí, že existence upírů je v Americe úzce svázána s otrokářským Jihem, kde snadno nakupují černé otroky. Nikoliv na práci na plantážích, ale na jídlo. Konec otroctví by tedy představoval i ohrožení všech upírů. Abraham Lincoln se tak stává nejen mstitelem, ale i politikem bojujícím proti otrokářskému Jihu podporovanému mocnými upírskými vůdci. V jejich čele stojí krvelačný Adam, který je „v civilu“ významným politikem s aristokratickými kořeny. Ten se snaží Abrahama získat na svou stranu. Atmosféra je třaskavá, vše směřuje k velkému střetu Jihu a Severu. Na pozadí ale doutná jiná bitva, bitva lidí a upírů. A na straně zla nemůže Abraham Lincoln nepotkat i vraha své matky, Jacka Bartise. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (775)

misbos 

všechny recenze uživatele

Je to nebetyčná konina - jednu chvíli doslova - ale nějakým zvrhle přízemním způsobem mě to bavilo. Hold Timur... jednou střílíme za roh, podruhý střílíme ze sekyry... ()

figliar 

všechny recenze uživatele

Dopadlo to presne tak ako som čakal. Efekty výborné, spracovanie zaujímavé, obsadenie sympatické, ale dokopy totálna hlúposť. Ale tak čo iné čakať od krvou zaliatou upírovkou. Film svoj účel splnil, ako jednohubka bol celkom chutný. Je vidieť, že je to dielo autora Nočnej hliadky. ()

darkreider odpad!

všechny recenze uživatele

Tak to bolo peklo jak z alabastru, že som ja blbec nedal na rady skúsených. Walker a Cooper je dvojica na pohľadanie. Timur si asi povedal, že keď scenár je sračka, tak už to zachráni maximálne dvojica úplných trotlov, ktorý budú prenášať múdra a tváriť sa strašne cool v "slou moušn", pričom na to ani jeden nemá. Človek by teda aspoň čakal nejakú solídnu melu, ale tu sa viac bezducho kecá a keď príde na akciu, tak je to síce naleštený, ale aj tak sranec. Okrem sprostých slov už nemám, čo písať. ()

Ondr@932 

všechny recenze uživatele

Hrůza! Nuda, hrozné efekty, nízko - rozpočtový film, nesympatický hlavní herec! Takže dávám jen za snahu a za to, že jsem vydržel koukat aspoň hodinu 2/10 ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Z nějakýho neznámýho důvodu jsem se po zkouknutí prvních trailerů na Abrahama Lincolna těšil, ale už první ohlasy ukázaly, že to s nim tak žhavý nebude. Největšim překvapenim pro mě bylo jméno Tima Burtona v pozici producenta. Občas se fakt nestačim divit, co všechno jsou úspěšný hollywoodský filmaři určitym způsobem podporovat. Čekal jsem, že aspoň v něčem bude mít snímek áčkový parametry, ale všechno od rutiního scénáře až po nesympatický herce (resp. mizerně napsaný postavy) smrdělo průměrnym béčkem. Možná jenom efekty spolu s hudbou měly občas svý světlejší chvíle. Ani nelituju, že jsem nenavštívil kino, jak jsem původně plánoval, jedna domácí projekce bohatě postačí. ()

Jakubik 

všechny recenze uživatele

Škoda…Bekmambetov má neuvěřitelný cit a styl pro akční scény které tu vypadají velice hezky i když zpomalovaček je tu stále dost a už je to občas i protivný. Ale to je bohužel všechno hezké co se o tomto filmu dá napsat. Zbytek je až neuvěřitelná slátanina kterou i když neberete vážně je pořád kravina. Nesympatické herecké obsazení, tisícekrát opakovaný příběh a podstatě nic nového pod sluncem. Stále prostě jsem toho názoru, že jakmile je film o upírech jedná se vždycky o pičovinu a je to pravda. Jediný film kde jsou upíři a je hodně povedenej je stále jen a jen Blade… ()

dandislav1991 

všechny recenze uživatele

Tak já nevím, prostě příběh by docela šel, i ty efekty a tak byly nějak milé jako v třístovce, ale prostě některé scény mi přišli jak z béčka za pár milionů. Dal by se dát odpad i plnej počet, já diplomaticky volím 3*!. ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Ach jaj, toto bolelo. Bekmambetov asi dostal lobotómiu, lebo inak si nedokážem vysvetliť ako tvorca výborného Wanted mohol klesnúť tak hlboko. Tento film je nekonzistentný bordel s nehorázne prepálenou a väčšinou zle natočenou akciou (hoci občas ma tá prepálenosť bavila - hlavne stádo koní a finálny vlak) a magepatetickými prejavmi, ktoré v kombinácii s šialenými akčnými scénami a upírmi pôsobia neskutočne wtf. Herci sú navyše mimoriadne nesympatický (Lincoln obzvlášť). 3/10 ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Když tu tak pročítám ty odsuzující komentáře, tak mi je jasné, že budu za blbce. Nedá se však nic dělat, mě se ten film líbil. Ti, co tady píšou, že se film tváří vážně, nemají tak úplně pravdu. Vždyť hlavním "upírobijcem" je Abraham Lincoln, taková americká ikona nebo že v občanské válce, na straně Jižanů bojují upíři a Sever proto lije kulky ze stříbra, aby je mohli vůbec zabít. To mě utvrzuje v názoru, že není vše myšleno až tak vážně. A právě to balancování na hranici vážnosti a parodie mě tady baví. Kdyby měl film spád a drajv z první poloviny po celý čas, dal bych klidně všech pět hvězd. Bohužel, když se Abraham začíná zajímat víc o politiku, než o likvidaci "nemrtvých", jde úroveň filmu dolů. Naštěstí vše vylepšuje výborná scéna ve vlaku a pak následná havárie na hořícím mostu. Já jsem se tedy velmi dobře bavil a určitě si to ještě jednou vychutnám, až přijde čas. ()

cerbygerby 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem se těšil dlouhou dobu.. pořád jsem nemohl najít tu pravou chvíli kdy bych si ho pustil... Poslední dobou mám rozkoukané samé upíří filmy a seriály (true blood, upíří deníky, twilight sága...atd.) tak proto jsem byl zvědavý co vše se odehraje v tomto filmu nového.. a opravdu to bylo úplně něco jiného než na co jsem doposud koukal, kamera a efekty byly fakt suprové, takže kdyby byl příběh o něco zajímavější. mě to přišlo prostě divné, nevím čím, ale nějak mi tam něco vadilo, tak bych hodnotil líp.. takhle to jsou jen 4* s odřenýma ušima a 60% ()

TheMraca 

všechny recenze uživatele

Mám upírovky rád, trochu mě naštvali že se nedrží klasických upírských zákonů, ale v průběhu filmu jsem si zvyknul. Od 2 hvězd film uchránilo skvělé zpracovaná choreografie soubojů se sekerkou. Obzvláště pak souboj na střeše jedoucího vlaku byl super. 55% ()

Yancl 

všechny recenze uživatele

Vono se to tváří převelice moderně, krásně a impozantně .. ale v žádném případě to nejde hodnotit pozitivně. Celý film je postaven na nesmyslné logice, většina scén nedává vůbec smysl a každá minuta je tak nechutně nalajnovaná, až to hezké není. Přitom audiovizuálně bych neměl příliš co vytknout, digitální řežbu já můžu. Nevím co tvůrci dělali během psaní scénáře, ale po týhle stránce je 'Lincoln' katastrofa .. dokonce jsem se musel občas i negativně zasmát, jak vůbec mohli tohle hodit na plátno. Škoda, nějaký ten fantasy potenciál to mělo, ale dopadlo to bídně - lze jen zapomenout. Dle jednotlivých stránek filmu : AKCE 7/10 * FANTASY 5/10 * VIZUALIZACE 6/10 * DĚJ 2/10 * HOROR 3/10 [45%] ()

mupimup 

všechny recenze uživatele

Řekl bych zcela svěží pohled na americkou historii. Abraham Lincoln pravděpodobně v hrobě imituje Kaplanovu turbínu, pokud se ovšem nepotlouká po usa se stopadesátkou UV filtrem na hubě. Není ovšem těžké uhodnout kam zbytek krvesajů po své porážce emigroval. Představitelé české politiky vynikají překvapující schopností pít komukoli krev prakticky bez vyjímek. Nicméně film je to veselý a rozumně zvolený název naštěstí předem diváka připravuje na to, že zjevně půjde o povedenou taškařici a ne Bergmanova konkurenta. No, je to za náma, další prosím… ()

pa3ce 

všechny recenze uživatele

Rus točiť vie a nie, že nie. Akčné pasáže boli chuťovky a pri každej jednej som sa bavil, avšak s ostatnými pasážami to až tak slávne nebolo a väčšina viet čo vyšli hlavným predstaviteľom z úst boli neskutočné bláboly. A to mi nedalo a viac ako 3* som proste nemohol dať, aj keď pasáž na vlaku či bál boli pre mňa guilty pleasure. Ozaj škoda, že to inak bola taká chujovina. ()

Hpatrik 

všechny recenze uživatele

Překvapivě dobře natočená, solidně obsazená (Benjamin Walker je super) dynamická akce, a vůbec technicky je to na slušné úrovni, ještě navíc s pěknou hudbou Henryho Jackmana - co chtít víc? No, snad trochu míň dementní příběh! Kdyby se to netvářilo tak vážně, a nebálo se to ze sebe dělat legraci, mohlo by to být lepší. Je tu každopádně pár scén (hlavně těch akčních) kvůli kterým stojí za to film vidět. "I shall kill them all!" ()

rainman93 

všechny recenze uživatele

Režiséra si velice vážím. Ačkoli by někdo mohl oponovat, že jeho snímku jsou nesmysly, budu ho bránit, že jeho filmy jsou super nesmysly a díky bohu za něj, že se jich ujal a přivedl je k životu. Abraham Lincoln, coby úpírobijec je delikatesní šílenost, která jenom podtrhuje funkci filmu, zhmotňovat naši fantazii. Bohužel všechnu tuto odvahu a originalitu jsem dokázal vměstnat do oněch dvou hvězdiček. Zbytek už film stahuje nemilosrdně ke dnu televizní podívané na Nově po 22:00. ()

Whitebeard 

všechny recenze uživatele

Historie stranou, velmi kvalitní akční nářez na scénu. Tohle určitě nesedne všem, ale já se náramně bavil a po delší době konečně film, co můžu vychválit. Skvělá hudba, výborní herci, a hodnocení 4+ a překvapení posledních týdnů. Jdu proti proudu, hodnocení ČSFD 48% mi přijde dost krutý. ()

Související novinky

Rychlík Flash má režiséra

Rychlík Flash má režiséra

08.10.2015

Nejrychlejší superhrdina světa si momentálně užívá hodně seriálové slávy. Flash s tváří Granta Gustina je podobně populární jako Arrow (tihle dva se i pravidelně potkávají), už brzy nás ale čeká… (více)

Bekmambetov a nový Ben-Hur?

Bekmambetov a nový Ben-Hur?

21.08.2013

To je rozhodně odvážná představa. Studio MGM se už nějakou dobu ohání plány natočit novou verzi Ben-Hura. Nepůjde však o remake slavného filmu z roku 1959 (těžko můžete překonat totální klasiku,… (více)

Pýcha, předsudek, zombíci a Sněhurka

Pýcha, předsudek, zombíci a Sněhurka

05.05.2013

Spisovatel Seth Grahame-Smith se loni pokusil dobýt Hollywood. Nedařilo se ale ani adaptaci jeho Abrahama Lincolna: Lovce upírů, ani Temným stínům, ke kterým napsal scénář. Přesto se chystá další… (více)

Novinková smršť ze stáje Marvelu

Novinková smršť ze stáje Marvelu

28.02.2013

Na naší planetě je momentálně málo tvůrců, jejichž příběhům by naslouchalo víc fanoušků, než těm, které vytvořil Stan Lee. A to zejména díky filmovým adaptacím, které vznikají nejen pod hlavičkou… (více)

Reklama

Reklama