Reklama

Reklama

Abraham Lincoln: Lovec upírů

  • USA Abraham Lincoln: Vampire Hunter (více)
Trailer 2

Odhalte skrytý život Abrahama Lincolna, jednoho z největších amerických prezidentů! Poznejte jeho skutečný příběh, který je plný krve, upířích zubů a nabroušených seker. Vizionářští tvůrci Tim Burton a Timur Bekmambetov nabízejí nový pohled na žánr upírských filmů a právě Abrahama Lincolna představují jako historicky největšího lovce neživých bytostí. Ve filmu, natočeném podle stejnojmenné knihy Setha Grahame-Smithe, odkrýváme dvě tváře jedné z největších postav amerických dějin, uznávaného prezidenta Spojených států amerických a zároveň neústupného lovce upírů. Jeho hnacím motorem je pomsta za smrt milující matky. Inteligentní a vzdělaná žena v malém Abrahamovi již od dětství formovala jeho celoživotní odpor k otroctví. Matčin vliv však neměl dlouhého trvání. Abraham byl svědkem jejího napadení upírem, na jehož následky zemřela. Chladnokrevnou a brutální vraždu má na svědomí netvor, ve kterém chlapec pozná místního podnikatele Jacka Bartise. Rozhodne se ho sprovodit ze světa, jenže bez přípravy málem sám za svůj smělý útok zaplatí životem. Naštěstí jej zachránil Henry Sturges, kultivovaný a charismatický lovec upírů, který vezme Abrahama do svého učení. Henry nemá pochopení pro Abrahamovu touhu po okamžité a bezhlavé pomstě. Naopak jej učí ovládnout vztek a nasměřovat vůli a vášeň nejen k boji s upíry, ale i pro dobro lidstva. Brzy si uvědomí, že existence upírů je v Americe úzce svázána s otrokářským Jihem, kde snadno nakupují černé otroky. Nikoliv na práci na plantážích, ale na jídlo. Konec otroctví by tedy představoval i ohrožení všech upírů. Abraham Lincoln se tak stává nejen mstitelem, ale i politikem bojujícím proti otrokářskému Jihu podporovanému mocnými upírskými vůdci. V jejich čele stojí krvelačný Adam, který je „v civilu“ významným politikem s aristokratickými kořeny. Ten se snaží Abrahama získat na svou stranu. Atmosféra je třaskavá, vše směřuje k velkému střetu Jihu a Severu. Na pozadí ale doutná jiná bitva, bitva lidí a upírů. A na straně zla nemůže Abraham Lincoln nepotkat i vraha své matky, Jacka Bartise. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (775)

Element2 

všechny recenze uživatele

Abraham Lincoln: Lovec upírů, bude pro dost lidí velkým zklamáním po veleúspěšném Wanted. Přitom to mělo tak skvělý námět a Lincoln vypadá opravdu věrohodně, ale zklamání počínaje upíry, bych přirovnal ke Scottovému podvrhu režijní filmografie snímkem Prometheus. ()

JanMolina 

všechny recenze uživatele

Kdybych na to koukal sám, vypl bych to už ve chvíli, kdy Lincoln skákal po hřbetech digitálního stáda koní a jako ninja se sekyrou chytal upíra. Asi to mělo vypadat ohromně cool, ale bylo to tak uboze trapný, že mě to v tom momentu přestalo naprosto zajímat. No a zbytek byla jen nuda a nic se nedělo, takže zbytečný film, co jen zesměšňuje jednoho z prezidentů. Snad se nikdy nedočkám filmu, kde Havel loví lycany... ()

Ondrew 

všechny recenze uživatele

Co sa to stalo s tou lincolnomaniou? Najprv sa clovek docka lovenia zombikov a teraz tu mame upirov. Okrem toho je to cele ponate staby smrtelne vazny pribeh, lez opak je pravdou. Stupiditu a ubohost toho vsetkeho zachranuje maximalne tak relativne obstojna vyprava, to je vsak zhruba vsetko. Trikrat tfuj! 10%. ()

Hookins86 

všechny recenze uživatele

Náhodou, ten zatracovanej rusák co natočil s Bártnem tenhle zatracovanej film, se docela slušně ukázal jako perfektní upírobijskej biják. Ve dne prezident a v noci vampajrkiller, co se píše na dvd a hodně špatné komentáře a hlavně hodnocení, mě neodradilo od mýho oblíbenýho tématu. Sjel jsem si to a líbilo se mi to. Finýto... ()

Pute 

všechny recenze uživatele

Naprostá zvrácenost pro pár Američanů, kteří si ještě pamatují že Lincoln byl prezident. A účast Tima Burtona jen podtrhuje tragikomickou zvrácenost celého díla. Za střízliva tento film rozhodně nedoporučuju. ()

Meritor 

všechny recenze uživatele

Nechápu tu přehnaně negativní kritiku. Já osobně jsem se u toho bavil, vizuální efekty také dobré. Příběh je chujovina ale film jako takový dokáže zaujmout. ()

Paserak 

všechny recenze uživatele

Přistoupil jsem k tomuto filmu spíše ze zvědavosti neboť v titulcích figuruje jméno kouzelníka Tima Burtona. A hle! Upíří jízda. Stokrát omleté téma nesmrtelnosti, sváru, zatracení, nadvlády. Scénář holt někde trajdal když se stála fronta na chytrost. Za další Nechápu co komu udělal ten chudák Abraham Lincoln, že musí být Upírobijec? Jinak biják slušně graduje. Vyvrcholí "vlakovou bitkou", která nemá chybu. Jiank...hmmm..průměr. ()

Evbad 

všechny recenze uživatele

Z mého pohledu to byla vcelku povedená veselohra, která se netváří jako "hoch kultur" a má za cíl v přijatelném čase pobavit diváka, který u toho může na chvíli vypnout mozek. Chce někdo od filmu na lov upírů něco víc? Já ani ne. ()

Elizabeth14 

všechny recenze uživatele

Myslím, že dvě hvězdičky odpovídají tomuto filmu až až. Nevím proč dávají dohromady historickou válku s upírama. Jediné co je na filmu pozitivního je to, že je hezky natočen. Netuším co má Abraham Lincoln společného s upírama a s válkou kde táhne proti upírům. Nechápu, jak režisér nemůže mít úctu k takové ikoně, jako je pro národ Abraham. Tento film patří k dalším filmům, které je zbytečné shlédnout pokud se zrovna nenudíte. Hnus roku 2012. ()

RKBoy odpad!

všechny recenze uživatele

strata času, najväčšia sračka roku 2012.Nemal som ani silu to dopozerať.Čakal som 3*-vú slátaninu s mizerným scenárom ale dobrou akciou.Všetko je ale inak , herci otrasný , hudba tiež , akcia tiež , efekty tiež.Najvtipnejšie (alebo najsmutnejšie) na tom je že sa film celý čas tvári ako vážne blockbusterové A-čko. ()

Rumata 

všechny recenze uživatele

Akční scény - tím režisér Bekmambetov vyniká, to dokázal už ve svým předchozím filmech. Životopis Lincolna pojatý trochu jinak, Abraham ohánějící se valaškou? Proč ne! Hlubší myšlenky člověk od toho nečeká, ale akci a styl to má a rozhodně ne průměrné. Walker to zvládá, výtky k němu moc nechápu, akorát ubrat té vážnosti mohli. Odlehčenější nota by filmu sedla víc. Oddechovka výborná, pro originální akční scény od Timura mám slabost a těch je v Lincolnovi požehnaně, takže 4 hvězdy zaslouženě a těším se s čím příjde příště. ()

Desmi odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle je sračka světa. Udělat z Lincolna takovýho hovado chce kuráž. Absolutně nesympatickej hlavní hrdina, upíři s trapnýma brejličkama, atd.. WTF ? WTF ? WTF? ()

jaqubko 

všechny recenze uživatele

Po Expendables 2, najlepší akčný film tohto roku aj napriek konkurencii ranku Avengers a Spiderman. Abraham proste nenudí, a navyše ak máte 3D telku, jasná voľba do kolekcie! ()

Scaevola 

všechny recenze uživatele

Ruský režisér vtrhl do Ameriky, aby za zelené dolary natočil svižnou akci plnou počítačových triků a jen tak mimochodem překvalifikoval dějiny Spojených států. Co si totiž odnese průměrný Američan ze shlédnutí tohohle filmu? Že Jih nebyl špatný, protože užíval otroky, ale protože to byla banda pijavic! (Dělám si samozřejmě legraci, Jih byl přece špatný, protože Sever neměl kam vyvážet zboží.) ()

MiniRecenze 

všechny recenze uživatele

Protože oficiální text distributora je příliš zdlouhavý,tak jej raději pro tentokrát vynechám.Viděl jsem už Abrahama jak se "mlátil" se zombíky a tentokrát půjde proti upírům.V porovnání se zmiňovaným snímkem se Zombií tematikou jde o měřítko 100:1.Lovec upírů je určitě lepší.Už díky vizuální stránce a částečné choreografii.Od scénáře si nic neslibujte,příběh je opravdu slabý.A herecké obsazení je průměrné.Kategorii hororu taky neberte vážně.Škoda,že se film od poloviny začne nudněji odvíjet.Opět je tady snímek ,který Vám zkrátí jeden z nudnějších večerů. PRŮMĚRNÝ LINCOLN!!! ()

Jensy 

všechny recenze uživatele

Zábava ve stylu od soumraku do úsvitu, která však postrádá humor. Navíc je tu však postava tvůrce amerického národa Abrhama, který zde prezentuje vedle upírobijce také humanistu. Spousty zpomalených záběrů, které nechávají herce překonat jak lidské tak i pozemské limity. Tak jak už jsme u Bekmambetova zvyklí z jeho předešlých filmů. Akorát je to ještě trochu těžkopádnější a někdy nelogické. Pro jednorázovu oddechovku však plně dostačující. ()

Související novinky

Rychlík Flash má režiséra

Rychlík Flash má režiséra

08.10.2015

Nejrychlejší superhrdina světa si momentálně užívá hodně seriálové slávy. Flash s tváří Granta Gustina je podobně populární jako Arrow (tihle dva se i pravidelně potkávají), už brzy nás ale čeká… (více)

Bekmambetov a nový Ben-Hur?

Bekmambetov a nový Ben-Hur?

21.08.2013

To je rozhodně odvážná představa. Studio MGM se už nějakou dobu ohání plány natočit novou verzi Ben-Hura. Nepůjde však o remake slavného filmu z roku 1959 (těžko můžete překonat totální klasiku,… (více)

Pýcha, předsudek, zombíci a Sněhurka

Pýcha, předsudek, zombíci a Sněhurka

05.05.2013

Spisovatel Seth Grahame-Smith se loni pokusil dobýt Hollywood. Nedařilo se ale ani adaptaci jeho Abrahama Lincolna: Lovce upírů, ani Temným stínům, ke kterým napsal scénář. Přesto se chystá další… (více)

Novinková smršť ze stáje Marvelu

Novinková smršť ze stáje Marvelu

28.02.2013

Na naší planetě je momentálně málo tvůrců, jejichž příběhům by naslouchalo víc fanoušků, než těm, které vytvořil Stan Lee. A to zejména díky filmovým adaptacím, které vznikají nejen pod hlavičkou… (více)

Reklama

Reklama