Reklama

Reklama

Abraham Lincoln: Lovec upírů

  • USA Abraham Lincoln: Vampire Hunter (více)
Trailer 3

Odhalte skrytý život Abrahama Lincolna, jednoho z největších amerických prezidentů! Poznejte jeho skutečný příběh, který je plný krve, upířích zubů a nabroušených seker. Vizionářští tvůrci Tim Burton a Timur Bekmambetov nabízejí nový pohled na žánr upírských filmů a právě Abrahama Lincolna představují jako historicky největšího lovce neživých bytostí. Ve filmu, natočeném podle stejnojmenné knihy Setha Grahame-Smithe, odkrýváme dvě tváře jedné z největších postav amerických dějin, uznávaného prezidenta Spojených států amerických a zároveň neústupného lovce upírů. Jeho hnacím motorem je pomsta za smrt milující matky. Inteligentní a vzdělaná žena v malém Abrahamovi již od dětství formovala jeho celoživotní odpor k otroctví. Matčin vliv však neměl dlouhého trvání. Abraham byl svědkem jejího napadení upírem, na jehož následky zemřela. Chladnokrevnou a brutální vraždu má na svědomí netvor, ve kterém chlapec pozná místního podnikatele Jacka Bartise. Rozhodne se ho sprovodit ze světa, jenže bez přípravy málem sám za svůj smělý útok zaplatí životem. Naštěstí jej zachránil Henry Sturges, kultivovaný a charismatický lovec upírů, který vezme Abrahama do svého učení. Henry nemá pochopení pro Abrahamovu touhu po okamžité a bezhlavé pomstě. Naopak jej učí ovládnout vztek a nasměřovat vůli a vášeň nejen k boji s upíry, ale i pro dobro lidstva. Brzy si uvědomí, že existence upírů je v Americe úzce svázána s otrokářským Jihem, kde snadno nakupují černé otroky. Nikoliv na práci na plantážích, ale na jídlo. Konec otroctví by tedy představoval i ohrožení všech upírů. Abraham Lincoln se tak stává nejen mstitelem, ale i politikem bojujícím proti otrokářskému Jihu podporovanému mocnými upírskými vůdci. V jejich čele stojí krvelačný Adam, který je „v civilu“ významným politikem s aristokratickými kořeny. Ten se snaží Abrahama získat na svou stranu. Atmosféra je třaskavá, vše směřuje k velkému střetu Jihu a Severu. Na pozadí ale doutná jiná bitva, bitva lidí a upírů. A na straně zla nemůže Abraham Lincoln nepotkat i vraha své matky, Jacka Bartise. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (775)

kratajirka 

všechny recenze uživatele

Člověk by řekl, že spíš fantazii se meze nekladou, ale ono už i odvaze. Ukázat nám Ejbrehema v roli zabíječe upírů byl vysoce odvážný počin. No když člověk zapomněl, kým ve skutečnosti Lincoln byl, tak se na to dívat dalo. 50% ()

gagun 

všechny recenze uživatele

Nejoblíbenější prezident USA, vlastně zabíjel upíry a jeho nejslavnější bitva byla proti upírům, protože upíři upírují a fyzika je něco co nepotřebujeme............................................Tohle je snůška špatné režie i herectví......Nikdo by nemohl proklínat toho kdo by spálil všechny kopie tohoto hororu pro váš mozek. Film dostal svůj prostor jen kvůli zneužití slavného jména, aneb jak hluboko musíte klesnout aby jste potřebovali obohacovat vaše projekty o prezidenty aby vám dali čas v kině? Moooooc hluboko. ()

onden85 odpad!

všechny recenze uživatele

WTF??? To snad plnil Bekmambetov nějaký tejný úkol od soudruhů z vlasti, páč takhle ponížit a zatoči s USA legendou jsem nikdy neviděl! :) ()

GeorginaAnne 

všechny recenze uživatele

Film ničím výrazně nenadchne, příběh celkem zajímavý ale stačí mi vidět jednou. Bohužel to nezachránili ani mí oblíbení herci jako je Dominic Cooper, Anthony Mackie či Mary Elizabeth Winstead. Doba trvání přes hodinu je až až, kdyby to bylo kratší možná by to bylo lepší. ()

clubland odpad!

všechny recenze uživatele

Strasne nudna, debilna, sionisticko-propagandisticka sracka, v ktorej sa za demokraciou skryva dnesna aristokraticko-feudalna spolocnost, ktorej vladne skupinka hajzlov. ()

fuchsova85 

všechny recenze uživatele

Začátek filmu je celkem uchazející, ale tak po 10 minutach filmu až do konce se musí pan Abraham obracet v hrobě a volat po odplatě. Prostě a jednoduše hrozná, ale opravdu příšerná ptákovina. ()

Martyjoker 

všechny recenze uživatele

Je zajímavé, že některé filmy mohou diváka bavit, i když jsou to naprosté slátaniny!! To je přesně případ "Abraham Lincoln: Lovec upírů". Je to kravina od začátku do konce, ale i při druhém shlédnutí mě to bavilo :-) Celkem solidní hudba. ()

Metalgirl20 

všechny recenze uživatele

Už podle názvu mi to připadalo přitažené za vlasy, ale po shlédnutí musím říct, že název o tomto filmu vypovídá hodně. Nejsem ten typ člověka, co by dal nějak na hodnocení, protože to je dost subjektivní a kolikrát se mi líbil film, který tu neměl moc vysoké recenze, ale tentokrát se musím s hodnotiteli shodnout. To, že jsem nedala odpad bylo jen kvůli tomu, že se mi nechtělo hned z estetického hlediska zvracet a dokázala jsem to dokoukat, i když s obtížemi. Dvě hvězdičky jsem dala za snahu zrealizovat dost prapodivný nápad a za docela dobré efekty, ale jako příběh je to neskutečná fantasmagorie. Lincoln se teď asi obrací v hrobě. Nechápu, proč si tvůrci myslí, že když někam nacpou upíry, bude to hned zajímavější a úspěšné. Upíří tématika jako taková mi nevadí, je o nich pár dobrých filmů, ale tohle? Dneska jsou upíři snad všude a udělat z Lincolna jejich lovce? To je nad mé chápání. Opravdu už asi neví coby, jakoby jim už dobré nápady snad došly. ()

Herrydos 

všechny recenze uživatele

No na tohle jsem se chtěl podívat už dávno ale dostal sem se k tomu až teď. Film je béčko jak poleno ale to dnes není bráno jako problém ten nastane až ve chvíli když se film utápí v nudnosti a klišé. Na filmu není zrovna moc co vyzdvihnout snad kromě tématu a zpracování soubojů ty jsou dynamické a pěkně se na ně kouká ale pokud se zrovna nebojuje je to hrozná nuda. Na závěr se ještě zastavím u 3D je pěkné neurazí a film jej dojí přes všemožné zpomalovačky které po čase omrzí ovšem souboje ty mají ve 3D říz. Co říci na závěr jako film na jeden večer neurazí víc ale čekat nejde tady brzy spadneme do moře klišé a nudy která je v ucházejícím 3D které filmu nedává takovou přidanou hodnotu jak asi tvůrci předpokládali. Snesitelné béčko 2* ()

AnnaSophia 

všechny recenze uživatele

Jasně, že tam bylo spoustu failů, ale stejně - neuvěřitelně jsem se bavila! Kamera v pořádku, hudba v pořádku, herecké výkony přesvědčivé, příběh se taky držel (snad až kolem 90 minuty se to trochu táhlo) a závěr na knap taky dobrý. ()

Caesarion 

všechny recenze uživatele

Ruská raketa Timur režie jak poleno. Samotná myšlenka je čirej PRŮSER a stavět na ni prostě nejde. Tvůrci nás, ale směšným stylem natáčení, nic moc triky a hereckými výkony na nule vyvádí z omylu. Věc nad kterou zlomite hůl a tim to pro vás hasne. ()

Camfour odpad!

všechny recenze uživatele

Snažím se dostat pod kůži americkou historii a byl jsem překvapen, že si Lincoln ještě před záchranou černochů střihnul roli lovce upírů. ()

LaaYosh 

všechny recenze uživatele

tvl ... tak po deseti letech od shlédnutí musím napsat koment k tomuto filmu. Nebo spíš k jiným komentářům? Podle mě naprostá většina místních filmových expertů hodnotila historickou postavu Lincolna, kterej přece nemohl být lovcem upírů, vždyť to byl PRASESIDENT. Verbalovi nesedl ksicht a vadí mu černoch v "Americké občanské válce" ...  Enšpígl zase hlásá, že ho po dlouhé době někdo omrdal ( a to sem myslel, že je chlap. Nebo že by byl ...) Malarkey to dokonce veme jako výučnej film pro mladistvé Američany .... Cervenak má "skrat" možná tak v mozku, pokud se teda jedna mozková buňka dá považovat za mozek .... no a LIVINGDEAD? Škoda, že na ten film nešel do kina. Už  bych dávno nemusel číst ty jeho πčoviny  Takže co z toho vyplívá? Jen se o5 potvrdilo známé pravidlo: NEVĚŘ HODNOCENÍ  na čsfd. ()

Neikn 

všechny recenze uživatele

Upřímně jsem čekal nějaké nudné utrpení, sice téměř celou dobu tam byl nějakej divnej a nepříjemnej filtr a první třetina byla celkem trapná, ale jinak to byl v celku dobrý film, pro milovníky lovců upírů perfektní, svůj žánr to plní skvěle, žádné špatné CGI, dobrá akce, zajímavé, leč nedostatečně prokreslené postavy. ()

mil@n odpad!

všechny recenze uživatele

To jako fakt? Představte si, že by něco takového natočil ruský režisér o TGM. Že je to blbost? No právě. ()

Související novinky

Rychlík Flash má režiséra

Rychlík Flash má režiséra

08.10.2015

Nejrychlejší superhrdina světa si momentálně užívá hodně seriálové slávy. Flash s tváří Granta Gustina je podobně populární jako Arrow (tihle dva se i pravidelně potkávají), už brzy nás ale čeká… (více)

Bekmambetov a nový Ben-Hur?

Bekmambetov a nový Ben-Hur?

21.08.2013

To je rozhodně odvážná představa. Studio MGM se už nějakou dobu ohání plány natočit novou verzi Ben-Hura. Nepůjde však o remake slavného filmu z roku 1959 (těžko můžete překonat totální klasiku,… (více)

Pýcha, předsudek, zombíci a Sněhurka

Pýcha, předsudek, zombíci a Sněhurka

05.05.2013

Spisovatel Seth Grahame-Smith se loni pokusil dobýt Hollywood. Nedařilo se ale ani adaptaci jeho Abrahama Lincolna: Lovce upírů, ani Temným stínům, ke kterým napsal scénář. Přesto se chystá další… (více)

Novinková smršť ze stáje Marvelu

Novinková smršť ze stáje Marvelu

28.02.2013

Na naší planetě je momentálně málo tvůrců, jejichž příběhům by naslouchalo víc fanoušků, než těm, které vytvořil Stan Lee. A to zejména díky filmovým adaptacím, které vznikají nejen pod hlavičkou… (více)

Reklama

Reklama