Reklama

Reklama

Abraham Lincoln: Lovec upírů

  • USA Abraham Lincoln: Vampire Hunter (více)
Trailer 1

Odhalte skrytý život Abrahama Lincolna, jednoho z největších amerických prezidentů! Poznejte jeho skutečný příběh, který je plný krve, upířích zubů a nabroušených seker. Vizionářští tvůrci Tim Burton a Timur Bekmambetov nabízejí nový pohled na žánr upírských filmů a právě Abrahama Lincolna představují jako historicky největšího lovce neživých bytostí. Ve filmu, natočeném podle stejnojmenné knihy Setha Grahame-Smithe, odkrýváme dvě tváře jedné z největších postav amerických dějin, uznávaného prezidenta Spojených států amerických a zároveň neústupného lovce upírů. Jeho hnacím motorem je pomsta za smrt milující matky. Inteligentní a vzdělaná žena v malém Abrahamovi již od dětství formovala jeho celoživotní odpor k otroctví. Matčin vliv však neměl dlouhého trvání. Abraham byl svědkem jejího napadení upírem, na jehož následky zemřela. Chladnokrevnou a brutální vraždu má na svědomí netvor, ve kterém chlapec pozná místního podnikatele Jacka Bartise. Rozhodne se ho sprovodit ze světa, jenže bez přípravy málem sám za svůj smělý útok zaplatí životem. Naštěstí jej zachránil Henry Sturges, kultivovaný a charismatický lovec upírů, který vezme Abrahama do svého učení. Henry nemá pochopení pro Abrahamovu touhu po okamžité a bezhlavé pomstě. Naopak jej učí ovládnout vztek a nasměřovat vůli a vášeň nejen k boji s upíry, ale i pro dobro lidstva. Brzy si uvědomí, že existence upírů je v Americe úzce svázána s otrokářským Jihem, kde snadno nakupují černé otroky. Nikoliv na práci na plantážích, ale na jídlo. Konec otroctví by tedy představoval i ohrožení všech upírů. Abraham Lincoln se tak stává nejen mstitelem, ale i politikem bojujícím proti otrokářskému Jihu podporovanému mocnými upírskými vůdci. V jejich čele stojí krvelačný Adam, který je „v civilu“ významným politikem s aristokratickými kořeny. Ten se snaží Abrahama získat na svou stranu. Atmosféra je třaskavá, vše směřuje k velkému střetu Jihu a Severu. Na pozadí ale doutná jiná bitva, bitva lidí a upírů. A na straně zla nemůže Abraham Lincoln nepotkat i vraha své matky, Jacka Bartise. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (775)

topr harley 

všechny recenze uživatele

Průměrný akční horror? No horror ani moc ne. Zbytečně dlouhý film, který se měl vysrat na zbytečné pseudo historické kokotiny a raději tam mělo být víc akční scén. A upíři? Ti tam byl kurva na co? Asi jen možnost k tomu aby se film mohl jmenovat Lovec upírů. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Patrně nejzábavnější totální hovadina, jakou jsem letos viděl. Roztomile absurdní a stupidní snad v každém směru (pochopitelně hlavně zkratkovitý příběh úsměvně slučující brakovou fikci s americkou historií a komiksově nadsazené akční scény plné zpomalovaček), ale výborné tempo a mnoho usekaných hlav z toho dělají docela slušnou show... A za těch 100 minut se tam toho stane asi tak 3x víc než v o hodinu delším HOBITOVI... ;-) 70 % ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Z tohohle filmu mi v paměti uvízly dvě věci: 1) přemrštěná akční sekvence se splašeným stádem koní, která byla jistým způsobem "cool" a zábavná; 2) neskutečně přemrštěná závěrečná akční sekvence ve (na) vlaku, která už byla jen hrozně debilní a neskutečně nudná...a zbytek filmu nic než nevýrazná nuda. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

no pravdu povediac som čakal menej korektnosti, väčšiu srandu, aj vizuálne to vyzeralo dosť gýčovo, obsadenie slabé - hlavný predstaviteľ je mladšia kópia liama neesona zbavená hereckého talentu, "drsňáctva" a charizmy... a bolo to prehnane natiahnuté a bez humoru... tie 2 hviezdičky tak za akčnú scénu v stáde koní a samotný nápad... ale inak sklamanie. ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Zase tie moje veľmi "obľúbené" spomalané zábery aj tam kde ich vôbec netreba, ktoré sa vyskytujú tak v každej scéne aj päť krát. Ja som myslela, že počas filmu ma klepne z nich. Ešteže som mala popcorn aspoň som sa mohla radšej sústrediť na to ako si ho pchám do huby a či náhodou mi nevypadáva z rúk a netrúsim na posteli. No a teraz by som rada porozoberala niektoré nehorázne hrozné scény, ako rúbanie toho stromu. Ja neviem ani na čo sú nám motorové píly. Veď stačí, že drevorubač si spomenie na niekoho koho fakt neznáša, a porúbe pol lesa jednou ranou. Tlesk, tlesk, ťap, ťap. No a čo tá scéna s koňmi? To ako vážne? Dobre ešte keď ten upír si tam skackal jak na trampolíne, tak som mu to prepáčila, vzhľadom na to, že niektorí vedia chodiť po stene, ďalší sa menia na netopiere atď. ale scéna s Abem, ktorý sa musí obracať v hrobe a hromžiť sto hrmených, ako si tam veselo skáče, tak to bola fakt hrôza. Keď som prvý krát počula o tomto filme, bola som tým nápadom nadšená, ale už po pár minútach som oľutovala svoje nadšenie a bola som skôr zhrozená ako strašné boli niektoré scény. No a ešte k tým upírom. Radšej by som prijala úplne trápnych upírov s dlhými zubami ako takých, ktorí pomaly vyzerali ako tie monštrá z Blade 2, ktorým sa otvárala huba podobne ako predátorovi, Proste nespokojnosť, ale nechávam jednu hviezdičku kvôli jednej jedinej scéne. ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

A toto bolo ako čo? Nevím, jestli mám brát tento film pouze jako výstřelek několika nadšenců? Asi budu muset. Scénář musel psát totální imbecil, který byl v celoživotním drogovým opojení. Na takovou sračku člověk často nenarazí, takže si toho náležitě cením. Všechno je špatné. Hlavním hrdinou počínaje a ubohými efekty končeje. Mezi to je napasován totálně nesmyslný a absolutně debilní příběh. Pro koho tento film točili? Ach jo, už název mě měl odradit! Solidní odpad! ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Co k tomu říci. Čirá nesmyslnost a stupidita. Ale v nějakých aspektech vtipná. Třeba boj na hřbetech zoufale digitálních koní, včetně hodu koněm, mne bavil. Možná kdyby bylo obsazení lepší, dalo by se to lépe strávit. Za zmínku stojí pouze Winstead a Cooper. Walker je jedno z nejzoufalejších stvoření, jaké jsem kdy ve filmu viděl... 20% ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

"Dějiny preferují legendy před lidmi. Preferují urozenost před brutalitou. Vzletné projevy před tichými činy. Dějiny si pamatují války a opomínají krev. Ať o mě dějiny vyprávějí cokoliv, vždy to bude jen zlomek pravdy." Opomeneme-li samotný obsah, že legenda amerických dějin Abraham Lincoln je prvotřídní lovec upírů, jedná se vcelku o slušnou akční a tajemně dobrodružnou podívanou, která se nenápadně podobá vizuální stránce Sherlocka Holmese, hlavně co se týče zpomalených scén a hlavně pojetí vizuální stránky filmu jako celek. ()

teutates odpad!

všechny recenze uživatele

Momentálně jaksi nestíhám no na tenhle sranec si obzvlášť čas najdu. Jako správný ukrajinský dělník sem se vybral po dvanáctce do kina na porci akce, no to sem kurva netušil, že mi rusák Timur uštědří takovou podpásovku. Nejenom, že mně po náročné šichtě bralo spaní, ale ještě na oko uvelebené Béčko se změnilo na Déčko. Tenhle Vampire Hunter mi znechutil snad všechny série upíru co pleni seriálovou krev. Plné patosu, nacionalizmu, zbytečných kecú, nevýrazných hercu... u něčeho sem mněl normálně chuť odejit z kina. Nevím, který chuj to napsal, no přečíst to a následně převést na filmové plátna bylo hotové kamikadze. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Neskutečná krávovina!!! Bekmambetov často sklouzává k vizuálně nevábnému kýči, ale u takového filmu to je prostě jedno. Já se potřeboval odreagovat a nepřemýšlet při tom - a toho se mi i dostalo, protože ve filmu pořád někdo skáče, seká, cení zuby apod. A když náhodou mluví, tak to stačí nevnímat. :D ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Cítím zklamání fanoušků, sám jsem tu necítil toho dobrého Bekmambetova jako z Wanted. Ale i tak jsem se bavil a film se mi líbil. Nicméně jsem chtěl sám dá 3* ale po výborném vlakovém finále musím dát 4*. Předtím je to takovej pokus smíchat fantasy a realitu. To znamená že lovení upírů tu není tak často jak by člověk očekával. Ale když tu je onen lov tak jsem byl ohromen jak kvalitně to je natočený, ta akčnost režisérovy prostě jde. Navíc kamera je fakt výborná a parádní. Efekty působí vynikajícně, když zrovna nepočítám scénu s koňma která mi moc nesedla. Představitel Lincolna byl v pohodě, stejně jako ostatní herci a k tomu výborný Sewel. Ale i přes to všechno tu je plno scén takových nedomrlých a na název Lovec upírů bych čekal více těch upírů. ()

Slartibarkfast odpad!

všechny recenze uživatele

Tento filmový políček (rána těžkým tupým předmětem) do mé tváře, bych snad ani komentovat neměl. Stačí se podívat na plakát, název filmu a každému jedinci (jež vykazuje mozkovou aktivitu) bude jasné, že ho čeká nehorázná sračka. Neodolal jsem a pustil jsem si to, abych se o tom také přesvědčil (ano, jsem sadomasochista - zřejmě). Hlavní postavy bych stručně označil za bandu odporných individuí, které obvykle stávají ve frontě na pracáku a věřím, že právě odtud byli vybráni, aby natočili tento skvost. Že se děj už od začátku tváří neskutečně tupě, nudně a klišé doslova cáká z každého záběru, je patrné již z úzkostlivého zastávání se černoušků. V té době by vám za to asi vyrvali vnitřnosti nebo vás upálili (v JůEsEj patrně i dnes). Pak už jen rutina kdejakého béčkového hrdiny. Tajemství, nezamiluj se, zamiluje se, likvidace záporáků, dostane nakládačku, únos nebo smrt milované bytosti (v případě smrti - obzvláště kruté, ale nesmí zemřít víc jak jedna osoba, páč by to bylo pak až příliš!), lest, zabití záporáka, všichni žili šťastně až do své smrti v divadle. No není to prostě super film?! 5% ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Strašně "vtipný" námět zpracovaný jako sterilní, lehce akční , ale hlavně nudná báchorka s nedomrlými upíry alergickými na stříbro, digitálním stádem koní a vlakovým neštěstím, taky digitálním. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se na zábavně ujetou šílenost plnou efektní akce ráchající se v hromadě efektů. Na vizuální žranici, ze které by se o dějepisářky pokoušely mdloby. Místo toho jsem se dočkal šílenosti nečekaně nudné, které efektní akce a hromada efektů nebyla celkem k ničemu. Walker, jakási mladá verze Liama Neesona, nebyl zrovna dvakrát sympaťák, scénář kulhal na obě nohy a režisérovi se nedařilo dostat film do tempa. Některé efektní záběry jsou super, vlaková scéna je slušná, včetně pointy, "koňská" scéna je zase správně ujetá. Ale bohužel to nestačilo. O dějepisářky se možná mdloby pokoušely, ale to je tak všechno. Atmosféra byla nulová, příběh netáhl, chyběl nadhled a závěrečná bitva byla trestuhodně odbyta několika nudnými zpomalenými záběry. ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Timure, Timure... kazašský akční vizionář se nám začíná opakovat, ale musí se nechat, že se na to kouká pořád docela hezky, tedy pokud má člověk nízká očekávání... Tahle splněná noční můra všech učitelů dějepisu totiž nabízí dostatek akce, pár dobrých vtipů (fackování koněm?!) a slušné herce na to, aby těch 105 minut celkem slušně uteklo. Tu příjemnou béčkovou atmosféru v podstatě narušují jen neustálé zpomalovačky a až trapná snaha o zatraceně cool vizuál, při čemž film často připomíná nějakou počítačovou hru. Podruhé už to vidět nemusím, ale na druhou stranu jsem se v kině nenudil. Slušné tři hvězdičky. ()

hammer_head 

všechny recenze uživatele

Výhoda tohoto filmu byla hlavně v jeho názvu a očekávání. Velice silně pochybuju, že by se na tento film někdo extra těšil nebo se o něj nějak více zajímal => tím pádem nám pak do DVD přehrávače vplula docela přijemná zábava promíchaná s akcí. Vsadím se, že by tohle nezvládnul ani jeden náš prezident. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Vôbec nie zlé. Burton a Bekmambetov to celkom dobre umiesili. Akurat škoda toho, že scenár sa silou mocou drží historického rámca, kvôli čomu film nemá súvislý príbeh a poriadny fnálny súboj. Ja mám rád filmy typu VAN HELSING a toto bolo len o kúsok slabšie. Súboje so sekerou sú málokde také vydarené ako tu... WANTED bol po príbehovej stránke určite väčšou hovadinou... ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Tohle nebylo ani k smíchu. Nudná podivana a nesmyslně nezazivnej pribeh. Možná jen ta upirka nebyla k zahození. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

A co ste jako kurva čekali?Tarkovského??!? :D Upírská béčková blbina, která minimálně první hodinu funguje skvěle i přesto, že akce je místy otravně digitální (scéna s koněma mě baví ještě teď) a má nesympatického hrdinu, který mi ovšem hodně ve xichtě připomínal dědu Neesona a taky když ho pak namaskovali jako dědu byl to prostě Neeson.Určitě sem čekal trošku něco jiného, hlavně to sraní do politiky a přechod na vážnou notu filmu značně ublížil, protože se tam prostě zoufale nehodil a unylý konec to teda vůbec nezachránil a vše od první hodiny je skoro odpad jak vyšitý, ale za tu první hodinu 3* slabé vykouzlím, protože upírská béčka mám rád, bavil jsem se a pořádných upřích béček není nikdy dost.Berkmambetov nevynechal svůj šílený trademark na šíleně nemožné věci, když totiž zrovna nejezdí někdo ve Ferrari po venkovní stěně ruského mrakodrapu nebo neohýbá kulky za roh, chytá rukama koně a seká stromy jedním vrzem.Prostě oddechová a Rková!!! zábava, kterou zabije poslední půlhodina.Nebudu v hodnocení tak přísnej, ale uznávám že tohle dílo je autorský epic fail.55%. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Bekmambetov, který se za oceán dostal díky domácím úspěchům "Noční a denní hlídky" a jméno vizuálně vytříbeného tvůrce si potvrdil adaptací komiksu "Wanted" nám tentokrát přináší příběh nejznámějšího amerického prezidenta, který po nocích vyráží na lov upírů. Kdo režisérův styl zná, nic ho nepřekvapí ale pro neznalého diváka by se mohlo jednat o nesnesitelné, vizuálně přeplácané dílo, které je tak hloupé, že se mu ani nedá smát. Každopádně i pro skalní režisérovi fandy se jedná jedním slovem o blbost, která nemá čím zaujmout a jejíž divokost filmu spíše ubližuje. ()

Související novinky

Rychlík Flash má režiséra

Rychlík Flash má režiséra

08.10.2015

Nejrychlejší superhrdina světa si momentálně užívá hodně seriálové slávy. Flash s tváří Granta Gustina je podobně populární jako Arrow (tihle dva se i pravidelně potkávají), už brzy nás ale čeká… (více)

Bekmambetov a nový Ben-Hur?

Bekmambetov a nový Ben-Hur?

21.08.2013

To je rozhodně odvážná představa. Studio MGM se už nějakou dobu ohání plány natočit novou verzi Ben-Hura. Nepůjde však o remake slavného filmu z roku 1959 (těžko můžete překonat totální klasiku,… (více)

Pýcha, předsudek, zombíci a Sněhurka

Pýcha, předsudek, zombíci a Sněhurka

05.05.2013

Spisovatel Seth Grahame-Smith se loni pokusil dobýt Hollywood. Nedařilo se ale ani adaptaci jeho Abrahama Lincolna: Lovce upírů, ani Temným stínům, ke kterým napsal scénář. Přesto se chystá další… (více)

Novinková smršť ze stáje Marvelu

Novinková smršť ze stáje Marvelu

28.02.2013

Na naší planetě je momentálně málo tvůrců, jejichž příběhům by naslouchalo víc fanoušků, než těm, které vytvořil Stan Lee. A to zejména díky filmovým adaptacím, které vznikají nejen pod hlavičkou… (více)

Reklama

Reklama