Reklama

Reklama

Medvídek Pú

Trailer 1

Obsahy(1)

Ve Stokorcovém lese začíná den jako každý jiný. Pú se probouzí velice hladový a nemá doma žádný med. Takže se vydává ho sehnat, ale jeho pouť posléze nabere zcela jiný směr – nejprve kvůli soutěži, ve které se mají všichni pokusit najít Ijáčkovi nový ocas. Pú později nachází vzkaz od Kryštůfka Robina, který zní: „Odešel sem. Moc práce. Hnet tu budem.“ Pak ale Sova celý vzkaz pochopí zcela jinak a tvrdí, že jejich přítele uneslo stvoření, zvané „Hnetubud“. Velice záhy se všichni vydávají na napínavé dobrodružství ve snaze zachránit Kryštůfka Robina před imaginárním nebezpečím. Jak se ukazuje, medvěd, který původně toužil jen po trošce medu, má před sebou náročný den.
Společnost Walt Disney Animation Studios se ve filmu Medvídek Pú vrací do Stokorcového lesa. Tento nový snímek, který oživuje nadčasové kouzlo, vtip a žertovnou atmosféru původních krátkých filmů, divákům znovu nabízí možnost bavit se ve společnosti "přihlouplého Medvěda" a jeho přátel Tygra, Králíčka, Prasátka, Sovy, Klokanice, Klokánka... a pochopitelně také Ijáčka, který ztratil ocásek. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (134)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Dokonalá ukázka Disneyovského ideového terorismu. No dobře, možná "jen" mně nepochopitelné skoro stoleté davové adorace něčeho, co s kladnými vzory nemá vůbec nic společného, naopak považuje za normální ubližování druhým nebo jejich regulérní šikanu. Hlava mi nebere, jak film, který má tak krásnou vizuální stránku včetně skvělých nápadů co do techniky vyprávění (které se přelévají i do děje - viz písmena z knížky) a několik vynikajících písniček (i v plném českém překladu), může být tak morálně pokroucený. A tím nemyslím jen "tradiční" teror vůči prasátku (jejky, Pú, kvůli tvojí nenažranosti mám hlavu ve včelím hnízdě, tak hlavně žádné hlouposti - jasně, prasátko, jen do něj teď párkrát praštím klackem, abych se přece jen dostal k tomu medu), ale nově i "staré dobré ultranásilí" tygra na Ijáčkovi. Nemám nic proti tomu, když zvířátka mají červený nafukovací balónek za nějakou nebezpečnou příšeru, naopak. Ale aby se většina děje dála kvůli namyšlené přechytralosti jak štoudev tupé Sovy, a nic z toho vůči ní nevyplynulo (přesto, že všichni málem umřeli, na což se zcela vážně chystali;)), to je prostě problém, který nezachrání ani líbezný hlásek Zooey Deschanel v závěrečné titulkové písni - která je mimochodem stejně jen fígl, aby se mohlo drze tvrdit, že to má alespoň tu hodinu. Takže ode mě jistě nemůžete čekat jiné hodnocení než ZLO. 40% ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Ultimátny medík. Svižné, vtipné, hutné, s presne odhadnutou dĺžkou vzhľadom na publikum. Dokonca super slovenský dabing. Chvíľu som uvažoval o piatich medíkoch. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $26,692,846Tržby Celosvetovo $49,871,429 Tržby za predaj Blu-ray v USA $5,883,316Tržby za predaj DVD v USA $15,325,943║ Macko Pu ma nikdy nejak nelákal ale táto celovečerná verzia celkom ušla, pobavila. /60%/ ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Začalo to nevinně. Snem vidět Púa na velkém plátně. Nevěřila jsem, že se najde další šílenec, který by na to se mnou šel. O to bylo větší překvapení, když jsme stáli u pokladen nejmenovaného multiplexu a hlásili: „4x na Medvídka Pú“. A nebylo to překvapení jen pro mě, ale i pro personál. Ráda jsem ale příčinnou smíchu jiných lidí, takže kromě slečen na pokladně se nám zasmál i trhač lístků :o) Usedli jsme do křesel a já se cítila jako ta malá culíkatá holka s lízátkem v ruce. Škoda, že mě a mou společnost tak neviděla maminka, která byla očividně zděšená, když vstupovala se svou dcerkou do sálu. Brzy ale zjistila, že ta hlasitě smějící se dívka je do partičky ze Stokorcového lesa zamilovaná více, než její opravdu culíkatá dcerka :o) To co dále následovalo už jistě nemusím popisovat, jen zdůrazním, že během celého filmu mi z očí zářili srdíčka a můj hlasitý smích, který bavil celé obecenstvo, mluví za vše. Nový Medvídek Pú sebou nese překrásný příběh s dokonalou animací, dospělými vtipy a dětským poselstvím. Dokonalé!! - "A ta kniha nás má dostat z té díry jak, prasátko? Zdá se ti dostatečné dlouhá?" - "Když nám ji Sova četl, bylo to to nejdelší, co jsem slyšel ." ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Nemám vo zvyku písať komentáre k rozprávkam či animákom, pretože to nie je práve žáner, ktorý sledujem a ktorý by ma zaujímal, no vzhľadom k tomu, že Medvídek Pú je moja obľúbená animovaná postavička, chcem ho po príjemnom kino zážitku aspoň takto pochváliť. Som rád, že sa tento nový film nevydal cestou "umelých" animácií, aké si Winnie the Pooh užil v svojich novších príbehoch, ale vrátil sa ku klasickému, kreslenému a pekne rozprávkovo farebnému stvárneniu. Takže sa bolo na čo pozerať, všetko pôsobilo veľmi milo a ja som si v kine parádne oddýchol pri svojom obľúbenom kreslenom hrdinovi a jeho starých známych, ktorí tu samozrejme nechýbajú. Hoci jeho príbeh nie je originálny a niečo podobné sa už dalo vidieť v jeho dávnejších príhodách, nenudil som sa ani chvíľu, tá hodina utiekla ako nič a ja som odchádzal so spokojným úsmevom na tvári;-) Jediné čo mi vadilo bol ten slovenský dabing, ale to už nie je chyba filmu a časom si to určite pozriem znovu, v CZ či ENG verzii. ()

TeeAge

všechny recenze uživatele

|| Scenár: A. A. Milne (Characters), Burny Mattinson (Head of story) | Hudba: Henry Jackman, Robert Lopez, Kristen Anderson-Lopez | Produkcia: Peter Del Vecho, Clark Spencer | Distribúcia: Walt Disney Pictures | Štúdio: Walt Disney Animation Studios | Rozpočet: 30 miliónov $ | Tržby: 32,009,543 $ || ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Kručení břicha a hlad rádi nemáme. Tenhle pohodový Méďa potřebuje med a na to vemte jed. S dcerkou jsme se výborně bavili. Je to vtipné, svižné a docela nápadité. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Vskutku krásná pohádka, která do dětských let dovede vrátit asi každého, komu se jen trochu chce. Hodinka uteče jako voda (nebo medík), vy se pobavíte, zapomenete na to, na co momentálně zapomenout toužíte... Takže co si přát víc? Nový Pú navíc není vyloženě dětský, ale skrývá i řádku dospěláckých mrknutí ("vojenská" příprava pasti na Brzopěta, prasátko parodující Indianu Jonese, celá ta nádherná scéna s plyšáky chycenými v díře a především nápaditý způsob vyprávění, díky němuž se celý děj odehrává jakoby na stránkách knihy). K tomu všemu krásná a poctivá 2D animace, při jejímž sledování si člověk uvědomí, jak mu vlastně chybí. Pět hvězd, 100%.__P.S. Výborný je i český dabing. Králík bez hlasu Stanislava Fišera sice působil lehce nezvykle, nicméně Jiří Korn mu obzvlášť ve zmíněné scéně s propastí patřičnou šťávu dodal. Na originální znění jsem vlastně přepnul jen párkrát, a to pouze kvůli Johnu Cleesovi, který se skvěle zhostil role vypravěče (v českém znění neméně dobrý Vladimír Brabec). ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Ve Stokorcovém lese, ať prší nebo leje, gay zvířátka točí své rozmilé freje. Kryštůfek Robin musí mít v hlavě zajímavý maglajz. Podle mě chodí doma v lodičkách a sám sobě píše rtěnkou vzkazy na zrcadlo. Ale ty zmeškaný potraty to evidentně baví a je od nich alespoň klid, to je hvězdami k nezaplacení. Prachsprostě tu nyní odkazuji na svůj deníček, kam hodlám umístit paralelu mezi postavami z chlapečkovy choré mysli a uživateli volné... ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Oslík ztratí ocásek a jeho kamarádi se ho snaží najít. Nebo ho ukradnula zlá příšera? Kdo ho najde nebo nahradí, dostane médík. ( Hodnocení: 7/10 ) ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Správně dětsky primitivní, hravé, vtipné a krátké. Medvídka Pú jsem měl sice vždycky za hroznýho idiota a nikdy jsem mu nepřišel moc na chuť, ale v tomhle hávu se mi celkem líbil. Být mi 5 - 10 let, tak na to koukám 5x denně.70% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Nech, nechci, NECHCI bejt zlej. Jen mi přišlo, že to je přehnaně dětinské (nene!), a hlavně, že se tam celou dobu nic podstatného nedělo... Zdaleka nejkrásnější jsou ujeté písničky v podání Zooye Deschanel, její hlas je pohlazením na duši. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

V podstate to isté, čo verzia z roku 1977. Akurát v modernejšom technickomm spracovaní a trochu lepším tempom. Takže je to opäť milučké, nápadité a plné roztomilých postáv, ktorým vládne bombový Ijáček. Problém som mal akurát s epizodickým dejom. Mysílm, že pre decká úplná dokonalosť, pre moje infantilné ja, milý oddych 7/10. ()

Arbiter 

všechny recenze uživatele

:-) Dlouho jsem s filmem neprožil tak bezstarostný, pitomý a pohodový večer. Banální melancholie s úsměvem od ucha k uchu. Nic nového, ale ani na chvíli to nevadí. Pro pravidelné pohádkové večery přibyla další stálice. Víno, ženy, med! ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Mňa na rozdiel od ostatných to až tak moc neuchvátilo.Celkovo je to ale fajn. Lubi sa hlavne ten štýl rozprávania príbehu. Čo sa týka príbehu nie je to nič nového, je to skrátka poučné, vtipné, dobrodružné, veselé, svižné, sladké a pre deti. 70%- 3* ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Tento príbeh Macka Pú je zatiaľ najlepší. Nádhernú animáciu dopĺňajú krásne a chytľavé pesničky. Príbeh je pútavý a je v ňom množstvo komických scénok, ktoré sa mojím deťom páčia. S deťmi sme sa neskutočne bavili a odvtedy ide u nás táto rozprávka skoro každý deň. Vrelo odporúčam všetkým rodičom, zábava zaručená. Dávam 95%. ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

V prvom rade by som začala tým, že vážne som si nevšimla, že Macka Pú daboval niekto iný. Som tak trochu v šoku. Jo a teraz k samotnému filmu. Príjemne pobavil a zahrial pri srdci takisto ako The Many adventures of Winnie the Pooh. Tiger pre mňa zase najlepšia a najvtipnejšia postava, animácia pekná a dabing perfektný. Spokojnosť. Jednoznačne 5* Macko Pú je síce môj favorit až na druhom mieste ale rada si ho "uctím" tým, že ho nosím na tričku či ho mám na peňaženke. To isté patrí pre toho oslíka a ostatné postavičky. Ale Tiger je proste Tiger. Jo a potitulková scéna naozaj pobavila. Opäť odporúčam v originálnom znení ten dabing je proste nenahraditeľný. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Milé a pohodově hravé podívání, které naštěstí odolalo snahám o radikální inovaci či restart a pokračuje v tradičním duchu, což platí o animaci, příběhu i humoru, osvěženém navíc skvelě zakomponovanými písmenky. Nebylo to možná tak vtipné a hutné jako některé starší půovské filmy, ale pořád typickým způsobem naivní, kouzelné, zábavné a fajn. Scéna v jámě neměla chybu a prasátko s knihou a provazem nás opravdu rozesmálo. A tak myslím, že i tentokrát je medík zcela zasloužený. ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Čistá čtyřka. Milé, malé, hezké, krásné. Jen více takových epizodek. Musím říct, že od té doby, co jsem pár příběhu Medvídka Pú četl, mám k tomu animovanému malinko jinačí vztah. Přeci jen, i když je to seberoztomilejší, tak prasátko to prostě kazí. Kresba v knížkách je hezčí. Ale co, tady je zase gejzír nápadů a to především u scén "animace v animaci" - jestli víte, co tím myslím. Povedlo se a začínám mít z toho letošního filmového nadělení malinko lepší pocit. A zase mám něco s břichem. Stejný problém jako u Rattatouile - nekoukat hladový. A na závěr pár poznámek: Hnedtubud - perfektní překlad. John Cleese - svět potřebuje více Johna Cleese. ()

Reklama

Reklama