Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá dívka Lena je jedné noci pokousána upírkou Louise a krátce poté vystavena děsivé přeměně z člověka na upíra. Zpočátku se jí nový styl života líbí, užívá si svobody a nově nabitých schopností, ale jak čas plyne, chtíč po lidské krvi stále roste a Lena si pomalu začíná uvědomovat své prokletí. (PetriK12)

Recenze (73)

Fr 

všechny recenze uživatele

Žereme, chlastáme, fetujeme, šukáme kolik chceme a nikdy nebudeme tlusté, závislé ani těhotné. Miliony žen by za to vraždily..... /// Gang lesbickejch upírek, jejichž svět je velká (techno)párty, milujou krev ,,na ledu“, červená musí bejt i ,,lajna“, při východu slunce si nevypalujou zobáky, ale těla a jen my, kteří už je známe blíže víme, že jde vlastně o osamělý holky, který se občas dokážou ,,kousnout“ a nekousnout. A vůbec nejhorší je, že jsou i stydlivý. Film pro teenagery? A NA CO JE ASI TAK CHCETE NALÁKAT? Čekáte, že je rozvibruje německá náhražka (robertek ?) Roberta Pattinsona? Nebo že mladí bezdomovci ocení ,,bellu“, která má ke kráse a k čistotě stejně blízko, jako obyvatel obce Veľká Lomnica? Možná kdyby Simír……., ale to ne, to by neprošlo. Všechno ostatní už tu totiž bylo. Je načase si přiznat, že v USA (ale i Švédsku) jsou o kus dál. TAK NA NESMRTELNOST! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Z mojí sousedky se najednou stala krásná ženská (i za střízliva!). 2.) Ještě furt nevím, jaký schopnosti mají upíři. 3.) Nevím, jestli Luise dokáže vyčistit policejní stanici líp než Terminátor. /// PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ ne ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Keď som sa dopočul, že Nemci nakrútili svoj vlastný Twilight, tak som sa zľakol, lebo tejto sérii veľmi neholdujem. Musím však uznať, že som bol milo prekvapený. Nemecká verzia sa mi páči oveľa viac ako americká. Oni mi teraz pripadajú ako taký roztomilý národ, jednoducho chcú natočiť niečo, čo by bolo "in" a urobiť radosť detičkám. Čo je však veľmi pozitívne, že nepotrebujú hodinové, srdcervúce, romantické výlevy, a nepotrebujú ani miliardové vizuálne efekty - tento film je jasným dôkazom, že to ani potrebné nie je. Stačí jednoducho vybrať sympatických hercov (ktorí dokážu dobre zosobniť životný štýl nemeckých teenagerov), kostru príbehu, ktorá by letela a slušného kameramana, a už to funguje samé od seba. Ten film je proste vo všetkých smeroch iný, cítiť z neho tú nemeckú náturu, snahu a úprimnosť a to sa mi páči asi najviac. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Užívané přirovnání "německý Twilight" je veskrze adekvátní, jen se sluší dodat, že místo konzervativních emo holek je "My jsme noc" cílené na emo rebelky (které ovšem jsou také konzervativní). Namísto ctnostné a pannenství adorující romance Belly a Edwarda se zde otevírají motivy lesbické lásky, opojnosti světa upírů a částečně i emancipace. Jenže vyprávění ve výsledku stejně směřuje do tradicionalistických močálů heterosexuality. Po zhlédnutí tohoto filmu a německy rychle zběsilého "Abgefahren" se nelze ubránit otázce: Co mají Němci proti lesbám, potažmo homosexualitě? Až v roce 2004 přišla "Letní bouře" coby první německý mainstreamově zaměřený snímek, který zobrazoval homosexualitu pozitivně. Lesby na podobný milník v tamní kinematografii evidentně stále čekají. Stejně jako v "Abgefahren" se i zde sexuálně zmatená hrdinka dostane do společnosti leseb/upírek, ale posléze cele podlehne okouzlení mužným detektivem a lesby/upírky se ukáží jako zákeřné a nezdravě prostopášné vražedkyně. Na rozdíl od "Abgefahren" není "Wir sind die Nacht" sexistické a je o mnoho řádů řemeslně lepší. Snímek zručně zakrývá svůj nízký rozpočet a šálí publikum vycizelovaným vizuálem a impresivními obrazy nočního života, ale nikdy neukazuje akční sekvence, které probíhají záměrně zmatečným střihem či mimo obraz (což ale může současně být vědomá volba s ohledem na to, že cílovým publikem jsou dívky, které moc akce nezajímá). Nelze však odhlédnout od faktu, že vyprávění v zásadě slouží k usměrnění sexuálně rozháraných děvčat do "správné" heterosexuality, neboť jak uvidí na osudu lesbických postav, čekalo by je v náručí ženy jen kruté podřízení nebo naopak zasloužený trest za případnou frivolnost či přímo dominanci. Ale nutno uznat, že tuto linii film bravurně maskuje lákavým povrchem a dramaturgicky pečlivě stupňovanou dramatičností. Pokud účelem tvůrců bylo natočit dílo nenápadně démonizující lesby, pak nutno uznat, že uspěli. V tomto ohledu totiž "Wir sind die Nacht" představuje konzistentní dílo - včetně přímočarého příběhu o hledání sebe a klíčových sekvencí, kde je vidět, že si hrdinka proměněná v upírku nezadá nejen s vražděním, ale ani se sexem. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tohle je prostě paráááda!!! Osobně nejsem nějakej příznivce upírských filmů, ale to téma mi na druhou stranu rozhodně cizí není. Takže co se týče všeho kolem upírské tématiky mne docela zajímá a samozřejmě si časem udělám čas na každej "lepší" upírskej film. A tenhle mne fakt dostal!! Úžasně zpracovanej příběh sympatický holky z ulice, kterou kousne upírka, vezme ji do "rodiny" a předvádí jí všechny ty super záležitosti, který tento život nabízí. Už tohle bylo úžasně zpracovaný a já jsem si to fakt užíval s tou hlavní hrdinkou. Jak v těchto filmech ale bývá pravidlem, pak se to začne nějak vše hroutit a naše hrdinka zjišťuje, že to není zas tak "echt gold", všechno se začne srát, do toho postava policajta, kterého nechce pokousat (ani nechce nechat pokousat...), bilance mezi tím, ke komu se připojit ... I když to z ní dějově klasicky, děj si jde originálním směrem, nic moc nevykrádá, je docela originální, jen striktně dodržuje zavedená nepsaná upírská pravidla a to se mi moc líbilo. Celé je to takové syrové, krví se nešetří, akce a triky jsou super, hlavní postavy (skoro všechno holky) jsou k zulíbání (haha, to nejmíň ...), furt se něco děje atd. Ten film jsem si užíval od začátku do konce a to strašně moc. Už se mi dlouho nestalo, aby mne nějaký film tak pohltil a strašně bavil. Nejen, že to je kvalitní, ale je to taky strašně zábavné (což beru jako dvě stránky filmu, ne každý kvalitní film je zábavný a naopak...). Tady jsem se bavil královsky. A když vzpomenu na dobrých pět posledních kousků o upírech, co jsem viděl, tohle nemá konkurenci a tak dávám v rámci žánru (!!) bez ostychu plný počet, protože tomu nemám v podstatě co vytknout ... ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Musim uznat, že na německou produkci je tohle až nečekaně dobrá, moderní upířina. Čtveřice sexy upírek si užívá věčného bohémského života, jezdí v luxusních autech, provádí "noční nákupy" a vkrádá se do Tropic Islandu. Samozřejmě za sebou nechávají spoustu mrtvol, což neunikne pozornosti germánských policajtů. Uprostřed toho vyčnívá mladá hrdinka, nejnovější člen krvežíznivé party, která je zasvěcována do tajů a výhod nesmrtelného mládí, s čímž zase souvisí spousta pěkných detailů, jako lezení po stěnách nebo soupeření o to, kdo déle vydrží na slunci. Příběh hezky utíká, speciální efekty jsou fajn a hudba drsně připomíná Temného rytíře, což výjimečně neberu jako mínus. Kvalitní kousek. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Další upírská pecka a těch je sakra málo! Snímek nastíní klady i zápory nesmrtelnosti a tímto životem nás postupně provedou čtyři velice přitažlivé dívky, z nichž vlastně uvnitř není ani jedna šťastná. Za nejlepší části filmu považuji letmý průlet každodenní rutinou, noc v Tropical Islandu a souboje se S.W.A.T teamem v nichž září především záhadná Jennifer Ulrich. Otevřený konec jsem uvítal a člověk se tak může zamyslet, která verze by mohla představovat happy end. Dle mého však spíše žádná.... 71% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

"Nora, obsluha nie je v menu..." - NORA: " Zákusok odchádza" :)) "Wir sind die nacht" je rozhodne viac drámou ako hororom. A s tým treba rátať. Keďže som od Nemcov nečakal nič svetoborného - film ma prekvapil viac ako výsledok v osem-smerovke. Príbeh veľmi dobrý. K výstižnému Hamletovmu citátu: "..byť či nebyť.." - by som už len dodal - upírom?? Všetko má svoje plusy a mínusy. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné překvapení! Kam se hrabou všechna ta americká Stmívání! Výborné drama o tom, že není jednoduché najít místo, kam patříme. Už úvodní scéna, kdy kamera hypnoticky klouže po mracích, nad nimiž letí letadlo, a pak se ponoří dovnitř za hudebního doprovodu Kolacny Brothers and Scala napovídá, že následující příběh bude o životě a smrti, o umírání a neumírání, o nemožnosti si zvolit, a nebo naopak o svobodném rozhodnutí vše ukončit. Z na první pohled módní upířiny, která v první půli duní rytmy a blýská světly půlnoční diskotéky, se postupně vyklube existenciální drama o smyslu života, ztrácení nejbližších a zoufalé snaze zabránit druhým v jejich rozhodnutí. Klipovitý příběh se promění v syrový obraz našeho světa, podtržený uhrančivou hudbou a výtvarnou kamerou. ,,Stýská se mi po slunci." ,,Ach, já měla strach, že budeš chtít něco, co ti nemohu dát..." ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Hodně slušná upířina a dokonce z Německé produkce, tudíž se divím, že kvalita není nejhorší a trumfla by i kde jaké USA hovadiny. Příjemná akce, dobře podchycený děj, obyčejný příběh a herecké výkony mi docela v určitých úsecích vadily, ale i přesto pěkných 6/10 = 60% ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Originální upířina, která je značným úletem, protože kombinuje klasickou hororovou tématiku s pařmensko-feťáckým tripem. Ze začátku jsem to jako fanoušek hororu i taneční hudby docela hltal, bohužel s postupem času s vývojem událostí bych tento pseudoraverskej dojče lesbo pokus nazval kokotinou. 50% ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Guilty pleasure jak má být - od prvního záběru jsem umíral blahem z toho, jak zábavně je to natočeno. Film atmosférou podobný jako Blade, vizuálně precizní jako Ať vejde ten pravý, a cynický, zábavný a nápaditý, jak jen může být. Strašně mě na tomhle filmu bavila kamera, lokace, obsazení, hudba, střih, a v neposlední řadě i zvuk mluvené němčiny (vidět tenhle film v původním znění je jediná volba! oprášit svou němčínu nebylo nikdy zábavnější od té chvíle, co se dá z netu stáhnout tahle německá upíří pecka. V níž - to mi osobně přijde hodně zajímavé - nezazní paradoxně slovo UPÍR ani jednou). I na podruhé mě tento film naprosto dostal a vyloženě mi zvednul náladu - pro mě osobně je to naprostá srdcovka, na kterou nedám dopustit. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Na to, že je to made in Německo a že je to z žánru upírskýho kterýmu už zrovna moc neholduju tak to nebylo vůbec špatný. Rozhodně jde o jeden z těch lepších upírskejch kousků co jsem za poslední roky viděl. Nejlepším je nejspíš letošní El Conde(2023) 5hvězd. Wir sind die Nacht to má u mě za lepší 3hvězdy. ()

Sinecod 

všechny recenze uživatele

,,Wenn du wüsstest, dass es auf dieser Welt nur einen Menschen gibt, der dich glücklich macht, derfür dich bestimmt ist, was würdest du opfern, um ihn zu finden?" ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Vááu, nečekaně kvalitní a svěží upířina. Pustil jsem si to hlavně kvůli mé oblíbené Karolínce a jsem naprosto spokojený. Žánry přesně sedí - Drama / Fantasy / Horor / Romantický. Získalo si mě to už od prvních minut, ten úvod z letadla, byl hodně dobrý. Němci dokáží občas překvapit, na svém kontě už mají několik výborných Hororů a Wir sind die Nacht se určitě řadí, mezi ty povedenější. Být, či nebýt upírem ? Toť otázka. Top scény - úvod, Aquapark Tropical Islands, vězení. (774. hodnocení, Full HD) ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Upíři vymřeli, nechť žijí upírky. Příjemné německé překvapení vezoucí se na vlně moderních upírských hororů bez velkého epického příběhu, ale se slušnými triky, hezkými ( no v rámci německých možností:) holkami, krví a technem. Taková prostě slušně odvedená práce, nic víc, nic míň. ()

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Mám slabost pro moderní upíry, a tihle jsou obzvlášť IN. K Twilightu bych to vůbec nepřirovnával, to spíš k We Are What We Are, kde se také klade důraz na rodinu. Ovšem tady jsme v mainstreamu, takže nic artového. Pěkný vizuál, pár moc hezkých nápadů a i fanoušci Martyrs si přijdou na své. :) ()

klerik 

všechny recenze uživatele

No fakt zaujímavé. Vizuálne veľmi pekné, scenár trochu poredší, ale v dnešnej prepupírovanej dobe poteší ako tak originálny pohľad na žáner cez ženskú emancipáciu. Slušná akcia, fajn atmosféra nočných klubov, dostatok krvi aj bez gore efektov... ()

Reklama

Reklama