Reklama

Reklama

Duch doby - Stále kupředu

  • USA Zeitgeist: Moving Forward
všechny plakáty

Obsahy(1)

Již třetí film ze sárie Zeitgeist opět poskytuje kritický náhled na společnost dnešní doby. Tentokrát se zabývá tématy jako neudržitelnost peněžní a tržní ekonomiky, neefektivní využívání zdrojů vedoucího k poškozování lidského zdraví a planety a tím, do jaké míry jsme ovlivněni okolím oproti genetické výbavě. Řešení, které zde je nastíněno, stojí na co nejefektivnějším udržitelném využívání energetických zdrojů a zajištění co největšího blahobytu pro všechny lidi, bez propastných rozdílů a nerovností, na kterých je systém založen v dnešní době. (Narya89)

(více)

Recenze (87)

T2 

všechny recenze uživatele

pôsobivý dokument zo silnými myšlienkami a názormi na svet a jeho uberanie sa do záhuby, či vzkriesenia /80%/ ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Rozšířená analýza od základu špatné-špatné-špatné (...) ekonomiky a v podstatě to samé co minule, jenom o hodinu delší a úmornější. Doporučuji vrhnout se radši do Dirty Money série. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Oficiální pravdy za mého života spolehlivě prokázaly důkladné pohrdání objektivitou, takže vítám jakékoli zavrtávání červíků pochybností do jejich nestabilních základů. To samozřejmě neznamená slepou víru v jakoukoli konspiraci, ale pokud se mne zajímaví lidé pokoušejí obohatit o své názory na fungování světa, tak se pohodlně usadím, se zájmem si je vyslechnu, občas i hlavou souhlasně pokývu a mohu pak spokojeně usnout s vědomím, že náš nádherně prohnilý svět provede důstojnou sebedestrukci, i kdybych na protest levitoval pět metrů nad zemí. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Zeitgeist je séria najlepších dokumentov aké som videl. Množstvo hlbokých myšlienok, kvantum informácií, ktoré pohltia diváka natoľko, až to vyznie tak, že sa snažia zmeniť jeho myslenie. Raz a navždy by sme mali pochopiť dôvody našej holej existencie na planéte. Od genetiky, ktorá za nič nemôže, závislosti, dotyku tela, násilí medzi ľuďmi a jeho zrode, ekonomike, po mnohé iné faktory, ktoré ovplyvňujú náš život. Taký je "duch doby". ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Project Venus jen v náznaku? Ale proč ne, jako návrh možného řešení je to rozhodně lepší, než jen nadávat na stav současného světa s rukama složenýma v klíně. Joseph se postupně propracoval k zajímavému formátu, přešel od ryze propagandistického filmu k jasnému vysvětlování, v čem vidí chyby a jak by je řešil. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Dokument je to pěkný, jen nepřichází s naprosto ničím novým. Připadá mi, že pouze shrnul díla předchozí do času 2h 45minut. Tudíž za všechen ten čas strávený s tímto hnutím jsem se stal naprostým odborníkem na vše, čeho se Zeitgeist týká. S mnoha postřehy či názory tvůrců z valné většiny souhlasím. Avšak nemohu se zbavit dojmu, že na takovou razantní změnu ve fungování světa je příliš pozdě. K docílení záměrů tvůrců je potřeba zajistit jednu podstatnou maličkost. Přesvědčit 7 miliard lidí. Vím, že se povídá, že prý opakování je matka moudrosti. Musím však podotknout, že pokud jsem předchozí dokumenty a prezentaci sledoval s takovým zaujetím, tak se nemohu zbavit dojmu, že tento film je už z informačního hlediska zcela zbytečný. Ajaj. Málem jsem zapomněl na tu první část, která se týkala lidského mozku. Ta mi přišla extrémně zajímavá a nikdy dříve tady nebyla. Takže 3*. ()

AllShallFall 

všechny recenze uživatele

Tvůrce Zeitiegstu se posunul zase o krok dále. Nejen v kvalitě filmu, ale i v kvalitě argumentů vůči dnešnímu destruktivnímu globálnímu systému. Hodně detailní přehled o lidském chování. Kde se bere a proč takové je. Dlouholeté studie některých hovořících doktorů mě posadili na zadek. Konzumní systém je zlo, to jsem věděl. Ale tady jsem se do podrobna dozvěděl, jak lidské ovečky vstupují do té propasti bezduchého konzumu. Řešení, jak z toho ven, které je zde nabízeno, je logické. Ale myslím si že na dnešní dobu neuskutečnitelné. Je těžké přimět lidi k tomu, aby začali myslet jinak. Pravda je, že kapitalismus nemůže trvat věcně. Protože jeho chyby se projevují v míře větší než velké. Zeitgeist je každopádně něco, co by mohlo lidem otevřít oči. Už jen proto, že zde se mluví o skutečných problémech lidstva. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Ako by som to vlastne... prvé dve časti (myslím, že dve) sa mi páčili... morálka, závislosti, vnemi spoločnosti na človeka, masmediálny tlak, chtíč... atd. Priznám sa, taktiež som konečne pochopil tu ekonomickú časť, díky bohu, že Joseph myslí na menej odborné publikum a podal to v tomto prípade na jedničku. Čo ma už nepresvedčilo tzv. "nový začiatok"... alternatívne zdroje energie v podstate prešiel len povrchne s tým, že voda, slnko, vzduch... ano, áno, pekné noo nie tak jednoduché ako to tuna podal... následne ak by sme našli niečo podobné zemi... bla, bla... stratilo to na dôverihodnosti. Niečo "new" je určite potreba, no tak husté to nebude. 6/10 Nepresvedčil ma, bohužiaľ... ()

rawen 

všechny recenze uživatele

Nenabízí nic moc nového oproti prvním dvěma dílům, oceňuju ale větší konzistentnost a umírněnost výrazových prostředků, ovšem klasicky zklamal příšerný závěr. Obsah nehodnotím, ten je za 10/10 už jen kvůli tomu, že je prezentován. Film jako film 8/10 ()

argenson 

všechny recenze uživatele

U Zeitgeist 1 jsem se bavil aspoň tím, jak to bylo blbý. Tohle už je naprosto nezábavná ztráta dvou a půl hodin života. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Tento dokument popisuje niečo, čo som v duchu plánoval roky, až kým som sa nedozvedel o projekte Venus a zistil som, že to existuje už desiatky rokov, ale stále to nebolo realizované. Nasmeroval ma k tomu, že dnes patrím k dobrovoľníkom pomáhajúcim Projektu Venus. Je tu veľmi veľa odpovedí na to, ako fungujeme. ()

baribal 

všechny recenze uživatele

Více přemýšlivé, méně konspirací. V podstatě čtvrtý kontroverzní dokument, který Vás buď zaujme a nebo ho zavrhnete jako snůšku plků. Podle mě je to velká snaha Petera Josepha otevřít lidem oči a celkem se mu to daří. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

"Teď to jde všechno zpátky do krabice. Všechny ty domy a hotely. Všechny ty železnice a firmy veřejné správy. Všechny ty nemovitosti a všechny ty báječné peníze. Všechno to dej zpátky do krabice. Nic z toho nebylo opravdu tvoje. Nějakou dobu jsi pro to byl zapálený, ale všechno už tu bylo dávno před tebou a bude i po tobě. To hráči přicházejí a odcházejí." ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Ano, je to vicemene uz po treti to same, obzvlast se jedna o jakousi Addendum v2.0, ale forma je zde konecne dovedena k dokonalosti. Od zacatku do konce velmi koncepcni vize - pricina, dusledky i reseni. Detailni (a pravdiva) analyza proc je svet kapitalismu, ve kterem zijeme spatna cesta, kterou je nutne zmenit. Jinymi slovy - proc je svet ve kterem zijeme totalne v pici. Zeitgeist: Moving Forward je "povinna cetba", jedna z tech veci, kterou je proste nutne videt a prozrit, je to free na YT, takze vsichni - check it out! "Now, we have to change our system - or perish." 9/10 ()

Hanyou 

všechny recenze uživatele

První část byla zajímavá. Je pravda, že lidé se na genetiku rádi vymlouvají a věřím, že žádné genetické předurčení neexistuje. Škoda, že pak to skazili neskutečnou snůškou bludů, která se rovnala předchozímu Addendum. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

4* další dokumenty Petera Josepha navazují na prvotní Zeitgeist a rozvíjí témata do větších podrobností. Oproti původnímu se rozhodně zlepšilo zpracování, takže je koukatelnější. Takže se tady dozvíte více o současné ekonomice, korporacích a možných směrech dalšího vývoje. Menší výhrady mám k pojetí, protože těch množství informací jsem chvilkami nezvládal pojmout a taky mohli být podány trochu srozumitelněji, ale to není problém si dokument zopakovat. Uvědomuji si, že některé názory jsou utopistické a v dnešním světě neuskutečnitelné, přesto je dobré znát směr, kterým by se mělo lidstvo dát na cestu, aby vývoj byl smysluplný a dlouhodobě udržitelný. Je to agitka, to si nebudeme namlouvat a snaží se nás ovlivnit jako ostatní. Svět vždycky byl, je a bude o tom, že ho budou dál posunovat lidí s velkou mocí a způsoby jejich manipulace můžou být tak krásně skryté. Ale je dobré znát i různé názory a trénovat své kritické myšlení. Proto všechny tyto filmy hodnotím velmi kladně a většinou potvrdil moje názory a pohled na svět [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 2 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1 /// ART: 1 /// STYL: 1 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Opět mimořádně zajímavé...Venus Project a resource-based economy jsou zde prezentovány jako alternativa společenského zřízení na planetě. Dle mého názoru jde bohužel o utopii...z globálního hlediska nerealizovatelný projekt. ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Potřetí už mě tato série Zaitgeistů i přes svou aktuálnost nějak nebere, přesto je to velmi zajímavý dokument a rozhodně stojí aspoň za jedno povinné shlédnutí. Pro mne ovšem nic nového, co už bych dávno nevěděl. Zbytečně dlouhé a opět otřesně nezáživně natočené. Kapitola s futuristickým městem mě velmi zaujala, na toto téma bych rád viděl samostatný dokument. ()

Reklama

Reklama