Reklama

Reklama

Držitelka Oscara Charlize Theron si zahrála Mavis Gary, autorku literatury pro mládež a bývalou královnu krásy, která se brzy po rozvodu vrací do svého rodného městečka v Minnesotě. Chce si připomenout dny své slávy a také oživit dávný vztah se svým přítelem ze střední, který je však šťastně ženatý a právě se mu narodila dcera. Jenže návrat domů je mnohem obtížnější, než si představovala. Mavis se naštěstí spřátelí s bývalým spolužákem, který se stejně jako ona ještě nevymanil ze středoškolských dní... (Magic Box)

(více)

Videa (23)

Trailer 1

Recenze (325)

POMO 

všechny recenze uživatele

Docela nevýrazný FILM pro single MILFky na to, jaké jména spojuje. Na Charlize se (opět) sakra dobře kouká a baví i poznávání její postavy, které je - spolu s interakcí s jejím vyvoleným Patrickem Wilsonem - motorem filmu. S postavami ve městečku, do kterého se vrátí z “velkého světa a úspěchu”, se ale v druhé polovině určitě dala rozehrát zajímavější, vícevrstvá vztahovka obohacující hlavní motiv. Nejlepší a vlastně jediná zapamatovatelná scéna filmu (oslava) z něj zároveň udělá příběhovou banalitku, kterou byste od filmu nečekali, “protože v něm přece určitě musí jít o něco více”. ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Nejdepresivnější Reitman a po mém zklamání z místy přiblblého Lítám v tom konečně další film od něj, co mě pořádně posadil na zadek. Skvěle napsané a úžasně zahrané postavy a sympaticky realistické hořké drama o stárnoucí "slečně dokonalé". Reitman se u mě vrací do hledáčku nejzajímavějších amerických režisérů současnosti. (8/10) ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Sem-tam sa zasmiať dá, ale komédiou by som to určite nenazval, ale to nevadí. Ch. Theron je v podstate nešťastná troska(ale veľmi pekná), ktorá si zaumieni zbaliť späť toho svojho. Ten už je ale šťastne ženatý...Ch. Theron je naozaj pekná kočka, ale nie je pravidlom aby takéto pekné herečky boli aj talentované. Ona má ale talent na rozdávanie. Tento film je takým "one woman show". Je takmer v každom zábere a je skvelá. Veril som jej všetky polohy(dokonca aj tú s roztiahnutými nohami...), od namyslenej a povýšeneckej, až po nešťastnú a naivnú káču. Nie je to film s veľkým príbehom, či posolstvom, no napriek tomu sa mi na to dobre pozeralo. Ch. Theron na tom má samozrejme obrovský podiel a od sympatií k nej určite závisí, či si máte film pustiť. ----Kedysi sme mali na škole sen, že založíme kapelu, ktorej sme dali nadupaný názov Wild shits (divoké sračky). Bavili sme sa na tom a ťažko by sme hľadali lepší názov. Vo filme ale jedna kapela účinkuje a jej názov ten náš, vážne tromfol a je neskutočný..."Zmätené bravky"...80%. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Reitman je talent a předvádí to v každém svém filmu a i když je "Znovu a jinak" jeho nejslabším kouskem pořád se jedná o dobře napsaný a zahraný film, kterému trvá než se předvede ale na konci se v divákovi zapíše natolik silně, že ho hned tak nezapomene. Neobvyklá Theron a překvapivý závěr opravdu potěší. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Charlize hrá snáď prvý krát v živote ženu, ktorú by sme oslovili skôr nadávkou, ako menom. Lenže nie je všetko čiernobiele a ľudia už vonkoncom nie. Jej postava je kombináciou krízou nastupujúceho stredného veku a psychickej nevyrovnanosti, hraničiacej s psychickou poruchou. Film vnímam ako príbeh o obsedantnej upätosti na vlastnú minulosť a postupnom precitaní z tejto ilúzie. Na tejto ceste nám hlavná hrdinka nebude príliš sympatická a je môže byť pre mnohých ľudí v jej veku mementom, aby sa na sebou tiež zamysleli. Inak sa jedná asi o najslabší Reitmanov film, ktorý mnohým nesadne. Je totiž prostý good feelingu, typického pre americký nezávislý film o obyčajných ľuďoch. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (13)

  • Během scény, kdy Mavis (Charlize Theron), prochází obchod s oblečením, prodavačka nabízí pomoc, a Mavis se zeptá, zda mají něco od Marca Jacobse. Theron je ve skutečnosti velký fanoušek newyorského designéra módy. (zuza99)
  • Natáčení probíhalo od 18. října 2010 do 3. prosince téhož roku v New Yorku a v Minnesotě. (ČSFD)

Související novinky

Co chystá Jason Reitman?

Co chystá Jason Reitman?

10.05.2016

Po Děkujeme, že kouříte, Juno a Lítám v tom patřil Jason Reitman mezi nejobletovanější mladé režiséry. Po Znovu a jinak, Prodlouženém víkendu a Mužích, ženách a dětech už mu ale tolik lidí nevěří.… (více)

Charlize Theron a zrození futuristické agentky?

Charlize Theron a zrození futuristické agentky?

20.04.2012

Moc pěkně se nám poslední dobou rozjela. V Znovu a jinak podala jeden z nejlepších výkonů kariéry a brzy ji uvidíme ve dvou filmech, které patří k nejočekávanějším trhákům letošního léta – ve fantasy… (více)

Reklama

Reklama