Reklama

Reklama

Držitelka Oscara Charlize Theron si zahrála Mavis Gary, autorku literatury pro mládež a bývalou královnu krásy, která se brzy po rozvodu vrací do svého rodného městečka v Minnesotě. Chce si připomenout dny své slávy a také oživit dávný vztah se svým přítelem ze střední, který je však šťastně ženatý a právě se mu narodila dcera. Jenže návrat domů je mnohem obtížnější, než si představovala. Mavis se naštěstí spřátelí s bývalým spolužákem, který se stejně jako ona ještě nevymanil ze středoškolských dní... (Magic Box)

(více)

Recenze (325)

Shitonit 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mám prostě rád. Pohodový toulání příběhem, život očima nádherný Mavis v podání dokonalý madam Theronový. Znovu a jinak je něžně hezký film, prošpikovanej city a moudry, který jsou decentně obaleny poloalkoholickým rozumbradováním a zamilovaným sněním ve smyslu cobykdyby. Znovu a jinak je moc hezký film. ()

ratpile 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi Reitmanova režie, cit pro emotivní detail, pro atmosféru scény. Baví mě charaktery Cody Diablo, a Charlize Theron tady nesleze po celou stopáž z plátna. Ty její arogantní obličeje, tu moderní cool povýšenost, to je radost sledovat. Přímo z ní čiší něco ala "jsem lepší než vy, protože jsem byla ve škole oblíbená blondýnka". Zkrátka, kdo se alespoň v něčem Mavis trošičku nepodobá, kdo nikoho takového nezná. Vyznění scénáře opravdu na poslední chvíli zachraňuje závěrečný dialog u ranní kávy. Na zhmotněné kopie Mavis Gary si ale určitě v práci nebo ve škole ještě párkrát vzpomenu. ()

Prcos 

všechny recenze uživatele

Po vynikajicím Lítám v tom ,je tu další Reitman.Určitě jeho nejslapší film,děj hrozně předvidatelný a na to že to byla komedie hodně málo vtipných scén.Pozitivum filmu je Charlize Theron a její nádherná tvář a vynikají hraní a taky chce pozdvihnout výkon Pattona Oswalta který si svoji roi určitě užil.Jinak hodně slabá dvě. ()

Něrpa 

všechny recenze uživatele

Charlize je nádherná jako vždy a film si docela dobře pluje krajinou, ale bohužel se drží nad hladinou jen tak tak. Znám takové existence, protože jsem ve stejném věku a některé pasáže mi připadají hodně povědomé. Film je určen jen pro lidi, kteří se v něm najdou, ale na ostatní diváky z vysoka kálí - a není to bohyně. ()

Mr.Roman 

všechny recenze uživatele

Škoda, že si Reitman tentokrát zvolil tak nesympatické téma, resp. hlavnú postavu (hoci prostredníctvom Charlize Theron dobre zahranú). Na Young Adult je totiž, aj cez tento nedostatok, vidieť jeho talent. ()

miki68cz 

všechny recenze uživatele

Koncert Theron, zajímavé, trochu jednoduché, žensky krásné, hudebně povedené, povahově trochu zvrácené, všemi dobře zahrané, mnou doporučené :-) ()

konysua 

všechny recenze uživatele

Ani jsem se nazasmál, ani jsem si nezaplakal. Těžce ujetá žena, pro kterou napsal scénář podobně ujetý bezcitný Jožin. Pustil jsem si to jenom kvůli Theron a ta nezklamala a taky byla jediným důvodem proč jsem to neukončil před tím rádoby dramatickým koncem. 4/10 ()

srncek 

všechny recenze uživatele

Oscarová úloha pre Charlize Theron. Mavis sa s tým veru nesrala a veľa krát mala aj pravdu. Nutné vidieť v pôvodnom znení. 94% ()

gicous 

všechny recenze uživatele

Fenomenální Charlize Theron v roli bývalé královny střední školy, která se vydává do svého rodiště v naději, že změní svůj prázdný a bezútěšný život prosycený alkoholem a depresemi. Mavis je antihrdinka jako hrom. Žena nepřipouštějící si stárnutí, neúspěch, která si myslí, že se z jejího příjezdu všichni posadí na zadek. Opak je ovšem pravdou. V rodném městě jí čeká jen další životní prohra a lítost ostatních. Mavis je ale bojovnice. Na konci vlastně odjíždí jako vítěz, aniž by si připustila vlastní chyby. Pokračuje tedy ve svém životě, v kterém schází to velmi důležité, po kterém touží každý z nás. Stav mysli, který se těžko hledá a je velmi prchlivý. Ano, je to štěstí, po kterém Mavis tak touží a zoufale se jí ho nedostává. ()

habertek 

všechny recenze uživatele

Komedie??? Já na tom nic tak komediálního neshledal teda. Hlavně se mi nelíbilo, že mi hlavní postava byla silně nesympatická! No i když teď si tak říkám, že komediální na tom bylo vlastně to, když člověk vidí jak dopadnou ty největší "hvězdy" ze střední. Na střední největší hvězda co mohla mít každýho a teď ubožačka co si trhá vlasy a je sama jen s malým koštětem, kterýmu někdo říká pes a co dolízá za svou bývalou láskou ze střední co už má manželku a čerstvě narozený dítě a myslí si, že se na to všechno jen kvůli ní vykašle....Tře hvězdičky za to jak dobře film ukazuje osudy těchto "hvězd":) ()

Sharleen 

všechny recenze uživatele

Máme tu krásnu, neurotickú mrchu, ktorej ponímanie sveta a vzťahov sa zastavilo kdesi v puberte a podľa toho sa správa aj po 20tich rokoch od skončenia strednej školy. Charlize hrá neskutočne presvedčivo, musíte ju nenávidieť od prvej až do poslednej chvíle..je tu hádam len jedna scéna, keď jej človeku príde na sekundu ľúto, ale vzápätí príde Mavis k sebe a už by ste ju opäť najradšej vykopli kamsi na Mars. Moja antipatia voči nej dosiahla strop, keď sa v roli manželky Buddyho objavila Elisabeth Reaser, pre ktorú mám slabosť odkedy som videla Puccini for Beginners. Môže hrať kde chce, u mňa bude už navždy nerozhodná, na zožratie milá Allegra. Bohužiaľ mi to prišlo celé dosť predvídavé a chýbal mi tam nejaký väčší zvrat, pri ktorom by som zalapala po dychu. Fakt som sa tešila - réžia Jason Reitman a v hlavnej roli Charlize Theron, ale bohužiaľ pre mňa ako celok trošku sklamanie. ()

Olafsson 

všechny recenze uživatele

Hele no Charlize je nádherná baba a rád ji vidím v jekémkoli filmu, ale tohle bylo celkem slabý.. Čekal jsem větší srandu, komplikovanější zápletku... Bylo to plytké a konec mě nechal s pocitem, že filmu něco chybělo a jako divák jsem přišel o zajímavější pointu.. Takže hvězdy hlavně za Charlize.. ()

martinkaziki 

všechny recenze uživatele

Charlize se tady povedlo zahrát tak nesympatickou bytost, že Zrůda byla proti ní milá ženská. A co se příběhu týče, tak ten byl stejně jalovej jako ty knížky pro puberťačky, co mastila v KFCéčku. ()

kubilov 

všechny recenze uživatele

Jason Reitman zde podle scénáře Diabla Codyho sice nepředvádí svůj nejlepší film, ale taková Charlize Theron je tu vyloženě na Oscara. Její kreace psychopatické a princeznovské mrchy, která se ze zdánlivě úspěšné spisovatelky vyprofiluje do pomstychtivé a zoufalé trosky, jejíž jedinou oporou je její bývalý zkriplený spolužák, je přímo fascinující. Zbytek se bohužel nechytá. ()

marek29 

všechny recenze uživatele

Solidní výplachosračka, která se ovšem dá dodívat do konce aspoň skrz Charlize. Hořká komedie to každopádně, pro mě osobně asi i zrcadlo který ti to nastavuje. Ale kolem a kolem žádnej lesk asi. Lepší než čumět večer do zdi nebo jít spát asi tak. ()

Související novinky

Co chystá Jason Reitman?

Co chystá Jason Reitman?

10.05.2016

Po Děkujeme, že kouříte, Juno a Lítám v tom patřil Jason Reitman mezi nejobletovanější mladé režiséry. Po Znovu a jinak, Prodlouženém víkendu a Mužích, ženách a dětech už mu ale tolik lidí nevěří.… (více)

Charlize Theron a zrození futuristické agentky?

Charlize Theron a zrození futuristické agentky?

20.04.2012

Moc pěkně se nám poslední dobou rozjela. V Znovu a jinak podala jeden z nejlepších výkonů kariéry a brzy ji uvidíme ve dvou filmech, které patří k nejočekávanějším trhákům letošního léta – ve fantasy… (více)

Reklama

Reklama