Reklama

Reklama

Držitelka Oscara Charlize Theron si zahrála Mavis Gary, autorku literatury pro mládež a bývalou královnu krásy, která se brzy po rozvodu vrací do svého rodného městečka v Minnesotě. Chce si připomenout dny své slávy a také oživit dávný vztah se svým přítelem ze střední, který je však šťastně ženatý a právě se mu narodila dcera. Jenže návrat domů je mnohem obtížnější, než si představovala. Mavis se naštěstí spřátelí s bývalým spolužákem, který se stejně jako ona ještě nevymanil ze středoškolských dní... (Magic Box)

(více)

Recenze (325)

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Syrové zobrazení ubohého života stárnoucí ženy, která se nedokáže odpoutat od svých středoškolských let, jež vidí jako vrchol svého života... Zajímavý náhled. Určitě se také chystám podívat na Děkujeme, že kouříte. Na druhou stranu je ale pravda, že v hledáčku mého zájmu jsou momentálně spíše filmy idealistické, než ty syrově realistické, takže z toho důvodu jsem si film náležitě neužila, a proto také možná dávám nižší hodnocení, než si film zaslouží. To je ale pouze můj subjektivní pohled. ~(3,2)~ ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Charlize hrá snáď prvý krát v živote ženu, ktorú by sme oslovili skôr nadávkou, ako menom. Lenže nie je všetko čiernobiele a ľudia už vonkoncom nie. Jej postava je kombináciou krízou nastupujúceho stredného veku a psychickej nevyrovnanosti, hraničiacej s psychickou poruchou. Film vnímam ako príbeh o obsedantnej upätosti na vlastnú minulosť a postupnom precitaní z tejto ilúzie. Na tejto ceste nám hlavná hrdinka nebude príliš sympatická a je môže byť pre mnohých ľudí v jej veku mementom, aby sa na sebou tiež zamysleli. Inak sa jedná asi o najslabší Reitmanov film, ktorý mnohým nesadne. Je totiž prostý good feelingu, typického pre americký nezávislý film o obyčajných ľuďoch. ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Film tak nějak ze života. Komedie se tomu asi moc říkat nedá. Největší radost z tohoto filmu jsem měl, když skončil. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

"Mladá, úspěšná, krásná, emancipovaná", na rozhraní věku hledá sebe sama… tomu bych věřil. Reitman tohle umí, navodí atmosféru, které se člověk jen těžko zbavuje. Charlize co by dospělý puberťák, která zůstala někde mezi se vrací do pomezí. Odhodlaná najit svou bývalou lásku, bla, bla… každopádně min. mně si Mavis získala, ehm. Maloměstská ironie. 6/10 ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Lepší průměr. Ale není to ani tak Reitmanova chyba, jako spíš chyba celkového námětu a scénáře. Film je totiž strašně předvídatelný a po jeho konci jsem měla dojem, jako by toho až moc zůstalo nevyřčeno. Všechny problémy Mavis totiž jen naťukne a pak nechá být. Skoro to na mě působilo jako pilotní díl k seriálu. Každopádně bylo fajn vidět Theron po delší době v nějaké zajímavější roli. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Příběh do rodného města navrátivší se zoufalky, která trapně oblbuje kdysi bývalého přítele, nyní ženáče otce. A následuje jedna trapná situace za druhou a vede to nakonec k tomu, že se vyspí s polomrzákem. Charlize Theron je sympatická, ale tato role mladé dospělé je smrtící. Což není její chyba! 30% ()

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že scénáře Diablo Cody jsou mi charakterově a myšlenkově nejbližší. A postava Charlize Theron zatím nejvíc ze všech. V 37 budu úplně stejnej, to mi věřte. Reitman je prostě pořád stejnej borec, točí si nezávisle a dovolí si věci, který byste v hollywoodské produkci čekali jen horko těžko. Vynikající. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Niekomu príde "depresia" do života len na krátku chvíľu, niekto sa v nej stále potáca ... Theron bola v sračkách komplet celý film, chvíľu si to akoby nechcela pripustiť, chvíľu si to naplno uvedomovala ... ale film vypovedal, to čo chcel vypovedať ... čakala som úplne niečo iné a dostala som totoK ... 3* ()

Bachy odpad!

všechny recenze uživatele

Takže Reitman natočil po třech hodně zajímavých filmech něco, co vypadá jako mrtvá hollywoodská zombie, která se z posledních sil snaží sežrat sama sebe a navenek se tváří, že jí vlastní hnis chutná. Ok, holt kariérní posun. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Nevim, jestli je příšernější ta role, nebo samotná Charlize, ale tahle blbina s triviální zápletkou tvářící se jako intelektuální sonda do života třicátnice na životní křižovatce mě opravdu nebavila. Veletrapná scéna před koncem zasazuje poslední smrtelnou ránu, to se ti Amíci skutečně chovají a rozprávají takhle? "Common people, what´s wrong with you?" Edit: I vzhledem k tomu, že Bontonfilm plánovanou českou premiéru na 8. března zrušil, dosaďte si do rovnice další nulu. ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Charlize Theron v hlavní roli byla fantastická. Hlavně bylo skvělé sledovat jak umí střidat věrohodně nálady a její závěrečná párty scéna byla bezchybná. Zbytek snímku je už tak trošku klasické komediální drama od Jasona Reitmana. Pouze pár úsměvných scén a minimum dramatických scén, ale jako celek to není vůbec špatné. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Nie zlé. Ale riešenie podobných životných problémov mi príde akési "americké". Možno aj práve preto potrebujú za Veľkou mlákou takéto filmy, aby si uvedomili kto sú a o čom je vlastne život... Charlize mi s pribúdajúcim vekom príde čoraz zaujímavejšia... ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Reitman je talent a předvádí to v každém svém filmu a i když je "Znovu a jinak" jeho nejslabším kouskem pořád se jedná o dobře napsaný a zahraný film, kterému trvá než se předvede ale na konci se v divákovi zapíše natolik silně, že ho hned tak nezapomene. Neobvyklá Theron a překvapivý závěr opravdu potěší. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Bordelářka Mavis si chce poklidit v životě, a když už se do toho dala, proč nepřetáhnout prachovkou i nějaké ty další - ne nepodobná hrdinkám svých neúspěšných teen románků, vtrhne do navždy ztracených středoškolských časů silou úklidové čety, aby přes bývalou lásku hledala dospělost a štěstí, netuší, že se čas v rodném městečku nezastavil na sladkých šestnácti, a tak se přes všechnu falešnou slávu i dokonalé maskování místo královny střední vrací možná ten největší outsider... Příjemné zadostiučinění pro bývalé školní zatracence, přes které však díky kráse a výkonu Charlize Theron může prodoutnávat dosud nevyhaslá jiskra obdivu. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Výjimečný film především v tom, že hlavní postava je nesmírně nesympatická kráva. Ale je to Charlize Theron a její sex appeal sahá až do vesmíru, takže má to něco do sebe. Škoda, že krom vyhrocené oslavy tam není moc výjimečných momentů. Přesto silné 3 hvězdy. Ale bacha je to spíš drama, rozhodně né komedie. ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Nejslabší "reitmanovka". Žádná indie sonda do duše dospělého dítěte (čili žádná Juno "naruby") se nekoná, Reitman jako by nechal svou typickou lehkost a nadnesenost v kufru George Clooneyho a přináší jen stokrát viděnou variaci na to, jak se chce "looserovitá" postava vyrovnat se svou minulosti. Epizodky, stejně jako celý děj jsou předvídatelné, absence jakéhokoliv závěru či morálního ponaučení nemůže u podobného typu filmu nikoho překvapit, osobní vklad režiséra žádný. Vytrpět bizarní eskapády afektované a deprimované trosky Charlize Theron je opravdu výzva pro diváka. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Jason Reitman "umí". Nie je to rana medzi oči ako jeho predchádzajúci film, ale zas raz ma dostal. Všatko stojí a padá na božskej Charlize Theron, ktorá dodáva svojej postave uveriteľnosť, psychologickú hĺbku, no predovšetkým svojou autenticitou vlastne ťahá celý film. A nesmiem zabudnúť na vynikajúci scenár- žeby si Diablo Cody spravila takú malú sebareflexiu?:) ()

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

No jo, komu by se nelíbilo, kdyby po něm jela Charlize Theron jak po uzeném? V posledním Reitmanově filmu je to ovšem asi největší problém - po celou dobu mě neopouštěl pocit, že se na tento fakt film až příliš spoléhá a nijak výrazně jej neobohacuje ani nerozvíjí. Výjimkou je výtečná scéna v závěru - ranní dialog Mavis se sestrou jejího kamaráda. Tady se jde poprvé a naposled konečně trochu do hloubky, což je docela škoda. Formálně je to kvalitní, pár hezkých zrychlených momentů, ale nemá to zdaleka ten drajv a hutnost jako Lítám v tom. Young Adult tedy dopadlo přesně tak jak jsem čekal - Reitmanova oddychovka po majstrštyku Up In The Air s několika malými odchylkami oproti běžným americkým dramediím. Ale potěšila mě alespoň rejžova soudnost co se týče stopáže, věděl, že nemá smysl tento scénář natahovat na dvě hodiny, jak je v posledních letech neblahým zvykem. Řekl a ukázal co chtěl a nazdar bazar, nač to protahovat. (poznámka: řeči o tom, jak je opojné/nepříjemné, že hlavní postava není "user friendly" jsou poněkud liché. Proboha, tak nemá ráda děcka, chlastá a je sebevědomá. To je toho!) ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Ztotožňuji se s textem HBO: Hořkosladký příběh - výstřední, vtipný a upřímný - považuje kritika za "originální komedii". Miluju, když od filmu nic nečekám a pak od něj nemůžu odtrhnout oči, jako v tomto případě. Je fakt, že je to hlavně díky vynikajícímu výkonu výtečné Charlize, ale scény s podobně dobrým Pattonem neměly o nic nižší váhu. Nečekala bych, že existuje lepší a horší kripl.☺ Je to jeden z mála "neamerických" snímků, jenž má CO říct a je vlastně obrazem každého z nás, který si v něm najde kus sebe samého. "Živote, tady mě máš." ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Když ona hlavní hrdinka je tak zoufale nesympatická a rodné městečko, do kterého se vrací, disponuje přehršlí sebestředných a hystericky uhýkaných obyvatel, že mi byly jejich problémy úplně ukradené. Český název filmu zcela vystihuje, co bych poradila tvůrcům tohohle snímku. ()

Související novinky

Co chystá Jason Reitman?

Co chystá Jason Reitman?

10.05.2016

Po Děkujeme, že kouříte, Juno a Lítám v tom patřil Jason Reitman mezi nejobletovanější mladé režiséry. Po Znovu a jinak, Prodlouženém víkendu a Mužích, ženách a dětech už mu ale tolik lidí nevěří.… (více)

Charlize Theron a zrození futuristické agentky?

Charlize Theron a zrození futuristické agentky?

20.04.2012

Moc pěkně se nám poslední dobou rozjela. V Znovu a jinak podala jeden z nejlepších výkonů kariéry a brzy ji uvidíme ve dvou filmech, které patří k nejočekávanějším trhákům letošního léta – ve fantasy… (více)

Reklama

Reklama