Reklama

Reklama

Držitelka Oscara Charlize Theron si zahrála Mavis Gary, autorku literatury pro mládež a bývalou královnu krásy, která se brzy po rozvodu vrací do svého rodného městečka v Minnesotě. Chce si připomenout dny své slávy a také oživit dávný vztah se svým přítelem ze střední, který je však šťastně ženatý a právě se mu narodila dcera. Jenže návrat domů je mnohem obtížnější, než si představovala. Mavis se naštěstí spřátelí s bývalým spolužákem, který se stejně jako ona ještě nevymanil ze středoškolských dní... (Magic Box)

(více)

Recenze (326)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Když ona hlavní hrdinka je tak zoufale nesympatická a rodné městečko, do kterého se vrací, disponuje přehršlí sebestředných a hystericky uhýkaných obyvatel, že mi byly jejich problémy úplně ukradené. Český název filmu zcela vystihuje, co bych poradila tvůrcům tohohle snímku. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Trochu netypická Reitman, ale přestože to nesedí k jeho stylu, se mi to neskutečně líbilo. Sobecká depresivní kráva konfrontuje svou minulost a snaží se "napravit" svůj život. Charlize Theron do toho dává snad skoro tolik jako do svého výkonu v Příšeře a celé to sice balancuje mezi indie filmem a béčkovou komedií, naštěstí v balanci dopadá na dobrou stranu. ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

No, pokud tohle máme řadit mezi Reitmanovy komedie, tak potom považuju za nutný ještě dopsat za další lomítko "horor", protože ta všudypřítomná fotka novorozeněte mi zezačátku fakt silně připomínala Carpenterův Halloween. :)) Každopádně Young Adult je slabej, doopravdy maximálně průměrnej snímek. Charlize oživila postavu domýšlivý nány, co si v jednom kuse něco domýšlí, a já osobně jsem se teda nikdy nepřiměl k tomu, abych jí aspoň nějak základně fandil (ani si nejsem jistej, jestli to vůbec bylo cílem filmařů; ale to je příliš neomlouvá, protože pak by se nedalo seriózně zajímat o ŽÁDNOU postavu). Co se příběhu týče, tak ten má potom hodně povrchně depresivní charakter a předevšim nesrozumitelnou pointu. Příště, Jasone, znovu a jinak, prosím. ()

Janek 

všechny recenze uživatele

Zoufalství jedné rozmazlené nedospělé frndy. Tohle se single ženám kolem třicítky musí chtě nechtě líbit. Nejméně výrazný, za to nejopravdovější Reitman Jr. 80% ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Zase jeden z těch filmů,které nerad hodnotím,protože se mi líbí i nelíbí zároveň.Mezi pozitiva snímku řadím Charlize Theron,depresivní atmosféru v začátku filmu a invalidního,ošklivého podivína s palírnou v garáži.K negativům patří postupný úbytek depresivní atmosféry,ošklivý pes a zjištění,že když film skončí,nemám tušení,proč byl natočen.Takže dávám plichtu a jdu od toho. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Charlize Theron je na obrazovke ešte len 30 sekúnd a divák vie o jej postave prvé-posledné. A tak sa to má s jej výkonom po celý čas, kedy z tej obrazovky vlastne ledva zlezie. "One woman show" v naviac aj v ostatných ohľadoch výbornom filme, ktorý napriek extrémnemu charakteru hlavnej postavy zostáva uveriteľný a je teda s čím sa zžiť, čomu sa pousmiať a pri čom zmrznúť až do morku kostí. Zvlášť ak je vám dnes tých 30-40. A pokiaľ v mnohých prípadoch tento typ príbehov končí zvláštne, akoby do prázdna, tak tu, cez posledný dialóg v kuchyni a jeho pointu, predviedol Jason Reitman taký elegantný kúsok, že vo mne nezostala ani len príchuť pachuti, naopak, labužnícky som mľaskol jazykom a tetelím sa vlastne doteraz. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Spíš drama, než komedie. Na Mavis dopadá krize, kterou se snaží řešit oživením vztahu se svojí školní láskou, ale zjišťuje, že zatímco ona se v čase zasekla, ostatní postoupili dál. A aby se i ona posunula, musí projít očistnou cestou, v čemž jí pomáhá postižený kamarád jako mentor. Postavené na Charlize Theron, která film v pohodě utáhla a je to především její zásluha, že si Young Adult drží relativně vysoké hodnocení. Čekal jsem, že se zasměju víc, ale zdá se, že od Reitmana juniora se klasických komedií zřejmě nedočkám. Ale to zase tolik nevadí. 70% ()

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Tady jde vidět, že ne vždycky je dobrý se vracet ke starým časům. Když už se něco stane, tak je dobrý za tím udělat tlustou čáru a jít dál ... Příběh je to určitě zajímavý, ale trochu postrádal jiskru. 60%. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Sebavedomá, závistlivá, nešťastná, opustená, nedostupná, dúfajúca, predstierajúca, závislá, drzá. Najviac bude pasovať označenie zúfalá mrcha. Veľké dieťa, čo chce svoju hračku. Dievča, čo vlastne nikdy nedospelo, ale všetci okolo nej to dokázali. Krásne ženy to majú v živote občas naozaj ťažké. Raz ráno sa prebudia a zistia, že ...Skvelá Charlize Theron tiahne celý film na svojom hebkom chrbáte a zaraďuje Mavis do môjho rebríčku Top 10 ženských postáv. ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Reitman trochu zklamal - na něj až moc nevýrazné. Scénář Diablo Cody není špatný, i když u ní člověk nikdy neví. Na jednu stranu je to neuvěřitelně trefný pohled na americký způsob života, což ovšem mnoho lidí u nás neocení (stigma střední školy, americký zapadákov, uniformní řetězce hotelů/občerstvení). A chtělo by to něco více než jen nastavit společnosti zrcadlo a dělat ze sebe osvíceného... bohužel tohle není dotažené do konce a je to škoda, protože Charlize Theron je skvělá a uvěříte ji každé gesto. Mohl z toho být velký film, ale výsledek je jen mírně nadprůměrný... Jo a český název zase vymýšlel nějaký jouda. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Ajajaj. Stalo sa to. Najslabší Reitman. Dôvod ale nie je ten, že by to bol zlý film. Herecké výkony sú zase raz fantastické a celé sa to nesie v realistickom duchu, bez zbytočného pátosu, alebo sentimentu. Film je obyčajným filmom o hľadaní seba samého, ktorý to ale celé hrá na ľudskejšiu a tým pádom aj úprimnejšiu rovinu. Problém je v tom, že prvú hodinu sa tam nedeje nič, čo by vás chytilo za srdce. Aj keď sú charaktery pevne rozostavené a ľahký humor ich v mnohom definuje, sú až tak pevne ukotvený v príbehu, že nás nemajú veľmi čím prekvapiť. Theron je naivná baba, vracajúca sa z mesta do zapadákova v ktorom vyrastala a v ktorom ju nikto nemá rád, aby dostala naspäť svoju starú lásku, ktorý je už šťastne vydatí a s dieťaťom. Patton Oswalt je zase stroskotanec a mrzák, ktorý sa neustále na niečo sťažuje a vo vzťahu ku Mavis(Theron) pôsobí ako mentor a hovorí jej to čo jej iný nepovedia. Ale až poslednú polhodinu začnú postavy aj príbeh smerovať niekam inam. Do inej - významovo bohatšej a dramaticky dokonalejšej roviny. Posledných 30 minút bolo úžasných a minimálne dokázali, že Reitman natočil ľudský a pútavý príbeh. Prvá hodinu mu podlamuje nohy hlavne vďaka scenáristickej snahe ukázať niečo staré novým spôsobom. Čo sa s časti vlastne aj podarilo. Young Adult sa tak stáva filmom, ktorý nie je tak veselý a krásny ako Juno, ani satirický ako Thank you for smoking a k myšlienke a dokonalosti Up in the Air má tiež ďaleko, ale jeho striedmosť, pomalosť a precízne herecké výkony z neho robia príjemnú žánrovú jednohubku, ktorá v správnom čase môže chutiť naozaj vynikajúco. ()

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Úprimne, chápem prečo má film tak nízke hodnotenie. Ak by bola hlavná postava antihrdinkou, ktorá je mrchou, pretože vie, ako tento svet funguje, bolo by to možno iné. Lenže ona je mrchou z iného dôvodu. Hlavná hrdinka nemá najmenšieho tušenia ako svet funguje. Jej život sa zastavil po strednej škole a odráža sa to aj v jej myslení - je presvedčená o tom, že je pre každého hviezdou, pretože sa dostala z rodného mestečka a píše brakové knihy, má stredoškolské predstavy o tom, čo je láska a myslí si, že dvaja zaľúbenci môžu ujsť a žiť naveky šťastne aj napriek tomu, že jeden z dvojice je ženatý s dieťaťom na krku. Takej hrdinke sa ťažko fandí. Vďaka úžasnej Charlize Theron a faktu, že hrdinka v skutočnosti nie je hlúpa (len jej bolo celý život vtĺané do hlavy, že je dokonalou, nech robí čokoľvek), sa k nej ale dajú vybudovať sympatie. A keď už aj nebudete držať palce jej plánu, určite budete aspoň dúfať v zmenu jej správania. Pokiaľ sa vám však nepodarí dostať cez charakter hrdinky vôbec, stále je tu Patton Oswalt, s ktorého postavou zmrzačeného geeka sa dá stotožniť v priebehu prvých minút, čo sa vyskytne na plátne. A o čom je vlastne ten film, keď sa s ním dá stotožniť? Je to pomalá, nostalgická jazda v starom aute so starým kazeťákom, starou kazetou a starou piesňou, ktorá pripomína mladosť. Je to príbeh ľudí, ktorých život sa po strednej škole nikam neposunul a tak zatiaľ, čo vidia, ako sa ich priatelia presúvajú do štádia dospelosti, menia sa a zakladajú rodiny, oni zostávajú na tom istom mieste s myšlienkami sústredenými v ďalekej minulosti. Zostávajú tak osamelí a nešťastní v ponurom svete, kde jediným liekom na všetky bolesti je alkohol. A Young Adult zachytáva ich snahu tento stav zmeniť. ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Celý film som si len hovorila, aké je fascinujúce, ako ChT vie byť superkočka i troska v rýchlom slede. Nejak sa nestalo nič, čo by ma z toho 94 minútového 'zamyslenia' vytrhlo. ()

moviesfan 

všechny recenze uživatele

Theron je sice ve filmu skvělou volbou, ale snímek sám o sobě až tak zajímavý jak by se dalo očekávat. Určitě to šlo natočit lépe, ale o špatný kousek se nejedná. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Film sa až príliš kŕčovito opiera o výkon Charlize Theron a na všetko ostatné kašle. Snímok tým pádom nemá čím iným zaujať a udalosti okolo nej plynúce sú takpovediac o ničom. Škoda, Jason Reitman točí skvelé filmy. Ale už viem, že nie všetky. ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Vzpomínky jsou někdy hezké,ale jsou taky pěkně ošklivé a vaší mysl dokážou totálně rozebrat stejně jako deprese.Film o kterém jsem si myslel,že to bude spíše komedie mě velmi potěšil opačným pojetím a skvělou Charlize Theron,která nezklame a film mi mluví z duše a ve spoustě věcech jsem se viděl takže nemohu jinak než 80 % a čtyři hvězdy. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Poněkud rozporuplné drama (proboha, kde sebrali škatulku "komedie"??) o návratech do starých míst, rodných hnízd a ke starým láskám. Nechápu, proč Buddy poslal fotku, ani proč byla Mavis tak zapšklá. Vlastně role Mavis je nepříjemná, zneklidňující a pořád mě vytáčela svým chováním. Young adult mě nijak nechytil a nebýt toho rozhovoru u ranního kafe a Coopera, ve kterym Mavis jezdila, dala bych jen dvě hvězdičky. ()

Defaultovna 

všechny recenze uživatele

Áno, je to Reitman a je to dobrý Reitman. Naozaj nerozumiem nízkemu hodnoteniu, mne film prišiel zmysluplnejší než napríklad Juno. Okrem toho, že je plný sofistikovane zle ukrytej melanchólie, mi je veľmi sympatické aj to, že žiadna z postáv nie je polarizovaná. Žiadna čierna alebo biela, každý hrdina je zobrazený v prirodzenom svetle so svojimi chybami aj sympatickými stránkami. Ale to už asi zase moc táram, každopádne dobrý film s krásnym Mini-čkom v hlavnej úlohe :-) 7/10. ()

Související novinky

Co chystá Jason Reitman?

Co chystá Jason Reitman?

10.05.2016

Po Děkujeme, že kouříte, Juno a Lítám v tom patřil Jason Reitman mezi nejobletovanější mladé režiséry. Po Znovu a jinak, Prodlouženém víkendu a Mužích, ženách a dětech už mu ale tolik lidí nevěří.… (více)

Charlize Theron a zrození futuristické agentky?

Charlize Theron a zrození futuristické agentky?

20.04.2012

Moc pěkně se nám poslední dobou rozjela. V Znovu a jinak podala jeden z nejlepších výkonů kariéry a brzy ji uvidíme ve dvou filmech, které patří k nejočekávanějším trhákům letošního léta – ve fantasy… (více)

Reklama

Reklama