Reklama

Reklama

Držitelka Oscara Charlize Theron si zahrála Mavis Gary, autorku literatury pro mládež a bývalou královnu krásy, která se brzy po rozvodu vrací do svého rodného městečka v Minnesotě. Chce si připomenout dny své slávy a také oživit dávný vztah se svým přítelem ze střední, který je však šťastně ženatý a právě se mu narodila dcera. Jenže návrat domů je mnohem obtížnější, než si představovala. Mavis se naštěstí spřátelí s bývalým spolužákem, který se stejně jako ona ještě nevymanil ze středoškolských dní... (Magic Box)

(více)

Recenze (325)

Lamiczka 

všechny recenze uživatele

Nudný, děsně! Zápletka o holce, které už dávno není -náct, vracející se do svého rodiště, aby sbalila kluka, kterého na střední ukrutně milovala. Pán už je ale dávno šťastně ženatý a dokonce se mu narodilo mimino. Charlize jakožto bláznivá žena jde tvrdě za svým cílem, a to pomalu přes mrtvoly (především společenské). Dobrá, ona je kost, ale to je tak všechno. Hraje, jako když nehraje, hystericky přehrává a nudí. Ostatně jako všechno v tomhle snímku. Za hlavní postavy a kapesního čokla dvě hvězdy, zbytek průser! ()

Tayen 

všechny recenze uživatele

Bylo mi trapně za Charlize, a to asi 70% filmu, a obviňuji scénáristku Diablo Cody, že právě o to jí šlo. Charlize letos válí - už třetí mrcha tento rok (Sněhurka a lovec, Prometheus - tady ale menší role), a pokaždé jiná a pokaždé skvěle zahraná. Celý film jsem se srovnávala, a pak zklidňovala, že takhle blbě na tom ještě nejsem, necpu svého psa do tašky a nezapírám ho, nejezdím autem v pyžamu a jediný výrobek s Kitty se mi rozpadl, ale hlavně, neupínám se na vidinu tak nepravdivou a vycucanou z prstu, že jí může být schopný jen nevyrovnaný sebestředný a velmi nešťastný člověk. Uf, jsem na tom dobře. Ale teď vážně...Znovu a jinak je film o odvrácené stránce života ženy, co se dostala z vidlákova a dokázala se úspěšně upíchnout ve velkém městě, jen aby byla po letech konfrontována s "těmi pravými" hodnotami, a nakonec se vlastně ani moc nepoučila. Každopádně se slovem komedie bych u tohoto filmu zacházela velmi opatrně, protože popadat za břicho se nebudete, spíše se přistihnete při zdvořilém a dost nervózním úsměvu nad tím, co zase provede ta pomatená spisovatelka teenage románů, s příčeskem, výstřihem až k pupku a nehty, co každý den mění barvu. A ne, nežili spolu šťastně až do smrti, takže pokud chcete něco romantického, tenhle film to není. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Tohle nejde jen tak strávit a bude to pravděpodobně tím, že zbožňuji inteligentní filmy s brilantními scénáři a geniální výpravou což se o tomhle nesmyslu říct nedá. Neschopná nymfomanka se sklony opíjet se na každém rohu a předvádět všem jaká je ubohá si zajede do svého rodného města - do díry kde tzv."chcípl pes". Holka z "velkého města" psala knihy tím stylem, že chodila po obchodech a vysedávala hodiny na manikůrách a pedikůrách a jiných procedurách a poslouchala rozhovory nějakých puberťaček. Sama se tak úplně nevyrovnala s tím, že má 37 let a je po rozvodu neustále sama(kromě velmi častých sexuálních večerů s nějakými muži) a tak si usmyslela, že svým barbie "šarmem" znovu oslní ženatého a šťastného tatínka malého novorozeněte. Každý ve městě jí obdivuje a doslova jí leze do....jenže ona pořád kouká jako raněná laň a marně se snaží získat si bývalého spolužáka. Nemám ráda Charlize Theron a tímto filmem s 60% hodnocením jsem jí chtěla udělit příležitost napravit si reputaci - ale bez výsledku. Nejen, že se má dobrá vůle minula jakémukoliv kladnému výsledku, ale konec filmu byl taktéž naprosto příšerný...kdo psal scénář by měl mít zakázáno jakékoliv další psaní...strašné. ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Příšerně nudné, prázdné a trapné. Už dlouho jsem se necítil při filmu tak nezúčatněně a řekněme až nepříjemně. Nejde ani tak o to, že hlavní hrdinka je totálně šáhlá třicátnice, která si prochází existenciální krizí, protože si uvědomila, že její život je jeden velký fail. To by ještě šlo, protože to můžu považovat za implicitní kritiku životních strategií a hodnot v moderní americké společnosti, tudíž téma aktuální. Jde spíše o to, že je to podáno tak zoufale povrchním a přemrštěným způsobem, který nedovoluje vcítit se, soucítit, nebo nenávidět, natož hledat něco hlubšího pod povrchem. Mimochodem první 3/4 jsou totálně nezáživné, přičemž následuje pasáž extratrapných momentů, kdy jsem opravdu měl pocit, že mě Reitman nenávidí. Pokud vám tedy příjde hned na začátku, že Theron hraje totální krávu, jež by pouze a jen potřebovala od rodičů výchovně proplesknout, tak jste pochytili prakticky vše, co snímek nabízí. A to je trochu málo. 2/10! ()

numi 

všechny recenze uživatele

Tradičně osobitý, skvěle zahraný a tentokrát možná až příliš doslovný Reitmanův film. Zatím asi nejslabší, protože ač je Mavis Gary zatraceně charismatický anti-hrdina, její loserovství je až příliš očividné. ()

Alementina 

všechny recenze uživatele

jo, pripadam si obcas presne jako young adult, takze nektery sceny mi prisli hodne presny, i kdyz prijemny podivani to neni. proste citit se ztracen, bez smyslu a jen tak bloumat zivotem neni pocit, ktery by si nekdo pral. Charlize je neskutecne presvedciva, ta zenska vam bude lezt na nervy. Od Reitmana zatim nejslabsi film a malokomu se asi bude libit, jen "neco" v nem pro me bylo, proto 4* ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Nejdříve jsem si o Mavis nemyslela nic dobrého. Ale nakonec mi jí bylo líto, byla to vlastně taková chudinka, násoska závislá na alkoholu, které se její sen rozplynul jako pára nad hrncem, ale co jako chtěla? Nevěděla co se sebou a co s vlastním životem. Pak ale konečně otevřela oči. Jestli se ale na konci skutečně změnila, to nedokážu říct. Myslím si, že ne. Tenhle film nepřináší nic převratného. Charlize Theron byla jediná osoba, která musela film utáhnout. Taky vlastně nezmizela z obrazovky, protože všechno se točilo pouze okolo ní. ()

vorheese 

všechny recenze uživatele

Varování: Možnost podhodnocení v důsledku subjektivních očekávání od režiséra (a trochu i hereckého ansámblu). ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Modré, ale proč nedat 4*? Náhodou zajímavý snímek, který vybočuje z řady a to se v dnešní době neustále opakovaných příběhů a scénářů počítá. Ano sice námět tu trošku originality postrádá, ale co se týče zpracování a vykreslení hlavních postav zase slušně předbíhá za průměr. ()

Makky 

všechny recenze uživatele

Ilúzia postojov a hodnôt nad realitu. Prekrucovanie myšlienok, chytanie sa slamky, rozvrátenie skutočných hodnôt... Reitman si vybral slabšiu chvíľku, napriek tomu tento film skrýva tony skvelých myšlienok. Postava Charlize je stelesnená antipatia, nešťastná stratená bytosť hľadajúca svoje šťastie v nešťastí druhých. Jej herecké prevedenie bolo famózne a práve ona vyzdvihuje tento obyčajný film. ()

René.girl 

všechny recenze uživatele

Mavis je taková ta postava, kterou celý film nemůžete vystát a jediné, co chcete udělat je ji trochu proplesknout, aby se už konečně probrala. No a na konci - na konci je vám je tý chudinky zase tak nějak líto. Skvělý film, který ale podle mě nevyužil svůj potenciál naplno. 60% ()

SarumanKo 

všechny recenze uživatele

Reitman a Cody ako ich (ne)poznáme – múdri, dojímaví a až prehnane ľudskí (v dobrom zmysle slova). Najnovší počin tejto vekom mladej, ale filmársky zrelej autorskej dvojice sa rozbieha ako pozvoľne plynúca charakterová štúdia rozumovo nedospelej a emocionálne vyprahlej antihrdinky, bez výraznejších dejových výkyvov. Práve kvôli slabšej príbehovej stránke by to nemohlo fungovať tak hladko, nebyť geniálneho výkonu Charlize Theron, ktorá vo mne vyvolala širokú škálu protichodných emócií a rola Mavis jej bola ušitá na mieru. Postupom času filmové dianie našťastie začne gradovať a naberať emocionálnu aj myšlienkovú hĺbku. Záverečná scéna v kuchyni už predstavuje dokonalú konfrontáciu dvoch svetov, oboch naivných a nenaplnených, s prehnanými predstavami jeden o druhom. Lepším spôsobom sa tá existencionálna dilema rozseknúť ani nedala. "You're good here, Sandra." (7/10) ()

Philcze 

všechny recenze uživatele

Nezásadní, ale velmi (ne)příjemně vtipný Reitman a zároveň první scénář Diablo Cody, který nemá jen vypečené hlášky a rčení, nýbrž i hlavu a patu. Škoda, že to skončí přesně tak, jak si myslíte, že to skončí. 75% (Berlinale 2012) ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

Sledovat hodinu a půl nalitou Charlize Theron, která je tu navíc extrémně otravná a pošahaná – to prostě nechceš. Na ty 2* to u mě Reitman s Cody sehráli nakonec proto, že mě kupodivu zajímalo, jak se to celé vyvine a jestli to může být ještě horší. Popravdě nejhorší je to, že mi po zhlédnutí Young Adult začali být sympatičtí snad všichni villagers na světě. Mavis totiž mezi všemi působila jako prototyp ultimátní krávy. Pokud se v této tvůrčí beznaději dostaví nějaké emoce, tak jen ty špatné, prvoplánové a strašně laciné. Vlastně mi to celé vzdáleně připomnělo Woodyho Allena. Po trojité dávce elektrošoků by pro něj podobně romantický příběh představoval tvůrčí výzvu. ()

Mr.Pumpkin 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně ukrutně nezáživná záležitost. Jediným plusem, ale zato MEGA plusem, tohoto filmu je Charlize Theron. Ta je dokonale asociální, nesympatická a prostě celkově "napřesdržku" :) Vedle Tildy Swinton další herečka, která letos měla být nominovaná na Oscara místo Rooney Mara (samozřejmě pouze podle mého názoru)... 50% ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

I na prahu čtyřicítky může být člověk nezralý. Hořkosmutné, lidské a hodně pravdivé...A pro mě nepochopitelné, že Charlize Theron neměla Oscarovou nominaci. ()

Derek 

všechny recenze uživatele

moje druhe stretnutie so scenarom od diablo cody pod taktovkou jasona reitmana dopadlo o dost lepsie ako ich prva spolupraca na JUNO (kde som hlavnej postave chcel rozbit hubu) aj hlavne vdaka vynikajucej charlize theron a scenaru ktory sa nesnazi byt chytry a vtipny za kazdu cenu. reitman vynikajuco vykresluje pocity ake clovek zaziva pri navrate do rodneho mestecka kde sa skoro nic nezmenilo. mnozstvo vtipne napisanych charakterov, inteligentny scenar a hlavne skvela charlize su dovodom preco sa young adult oplati vidiet... ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Trochu nás s manželkou překvapilo zařazení do kategorie komedie, protože k zasmání tam toho mnoho nebylo. Pokud jde o hlavní postavu, člověk může kroutit hlavou nad jejími kroky a motivací, pravda ovšem je, že nějaké sympatie v ní přece jen najde. (1 321.) ()

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Film se snaží být nekonformní a pravdivý ve své výpovědi o lidech z Reitmanovy generaci, která neví co dál se životem... Film nemá nikam vést, nemá mít vyústění, má být sondou do duše člověka, který neví co dál a přitom by to vědět měl. Protože je dospělý. Tato melancholie a hořkost kombinovaná s humorem Reitmana fascinuje (Juno, Up in the Air), ale tento film mi přišel moc předvídatelný. Reitman nedělá nic zajímavého, překvapivého...jen si dál jede tu svoji linii a vlastně předvídatelný příběh. V nekonformním a nekonvenčním hávu, takže působí o to víc "věrohodně". Už to tu bylo Reitmane, zkus něco jiného. Vylez ze své "comfort zone"!:-) ()

Související novinky

Co chystá Jason Reitman?

Co chystá Jason Reitman?

10.05.2016

Po Děkujeme, že kouříte, Juno a Lítám v tom patřil Jason Reitman mezi nejobletovanější mladé režiséry. Po Znovu a jinak, Prodlouženém víkendu a Mužích, ženách a dětech už mu ale tolik lidí nevěří.… (více)

Charlize Theron a zrození futuristické agentky?

Charlize Theron a zrození futuristické agentky?

20.04.2012

Moc pěkně se nám poslední dobou rozjela. V Znovu a jinak podala jeden z nejlepších výkonů kariéry a brzy ji uvidíme ve dvou filmech, které patří k nejočekávanějším trhákům letošního léta – ve fantasy… (více)

Reklama

Reklama