Reklama

Reklama

ATM

Trailer

Obsahy(1)

Film pojednává o trojici přátel z práce. Jednou večer po firemní akci dostanou chuť na pizzu. Jdou tedy k automatu, aby vybrali peníze. Jenže tohle bude jejich nejhorší rozhodnutí v životě. Budou totiž uvězněni neznámým mužem. Začíná tak boj o holý život. (LIVINGDEAD)

Recenze (108)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Ježíšku na křížku, tak tohle je hodně light horor pro hodně nenáročné diváky ... Řemeslo celkem slušné, ale jinak je to všechno šíleně zaměnitelný, už pár minut po zhlédnutí si z toho víceméně nic nepamatuju. A ne, Němec mi doma věci neschovává. Ale k dobru budiž přičteno, že mě to sralo spíš pasivně než aktivně. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,...JE JEDNA HODINA PO PŮLNOCI. JAKEJ JINEJ DŮVOD MŮŽE MÍT CHLAPÍK, KTEREJ ZŮSTANE STÁT UPROSTŘED PRÁZDNÝHO PARKOVIŠTĚ?“..... /// To si takhle dva mládenci a jedna slečna vlezou do automatu na prachy. Do tý kukaně – takový ty prosklený, kde vám bezďáci nečuměj přes rameno. Prdelky prdelky a najednou zjistěj, že jim sice nikdo nečumí přes rameno, ale rovnou na celou budku. Je noc a parchant venku nevypadá zrovna vospale. Spíš má nějakej problém, vo čem se přesvědčil kolemjdoucí spoluobčan, jehož držka poznala tvrdost asfaltu. V ,,kukani“ začíná panika. Tři mladí lidé se mění v dementy a já se lituju, páč mě čeká ještě hodina a čtvrt. Začíná pokus o vytvoření psychologický atmosféry mezi nimi a pokus o stvoření šílenýho maniaka. Všichni, kteří jsou zvyklí řešit u filmu pičoviny – bič pryč! Dementi se stávaj ještě většími (dementy) a i já to špatně snáším. Ale proč kritizovat něco, vod čeho se přesně tohle dalo očekávat. Prostě nenáročná dramatická podívaná o tom, jak 3 dementi nemůžou vyzrát na pána v bundě s kožíškem. Počty obou družstev se postupně srovnávaj, protože vítěz může bejt jen jeden (ale to věděl už i starej MacLeod ). /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Hledám ještě většího dementa, než jsem já. 2.) Potřebuju rychlokurs na ošetření díry po šroubováku. (V krajině břišní). 3.) Thx za titule ,,petrik1“. /// PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Dobře natočené, dobré herecké výkony, sympatičtí herci i když pár nelogických situací. Ale je to thriller u kterého jde zejména o napětí a tak jako film na nedělní večer byl ideální. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

V tomto prípade má aj jednoduchá hra na mačku a myš v jednej maličkej bankomatovej búdke svoje čaro. Ktovie, ako by som reagoval na mieste tých teenagerov, či by bolo lepšie vybehnúť (veď všetkých troch naraz tak ľahko nechytí), alebo sa mu postaviť tvárou v tvár, traja proti jednému zabijakovi, hm, istá šanca by tu bola. Alebo možno nie. Keď totiž tí traja chudáci videli, že zabijak sa so svojimi obeťami nemazná a bez problémov si poradí s náhodným okoloidúcim či s ochrankárom, rozhodli sa čakať na pomoc, otázne je len to, či sa im to napokon oplatilo. Dokonca sa dočkáme aj jednej scénky, pri ktorej som sa schuti zasmial. Slušné herecké výkony, pekná kamera, hlavné postavy aspoň kúsok premýšľali (teda väčšinou). Pre mňa parádne odvedená robota a jedno viem celkom určite: Nechcel by som mať za pätami takého potvorského, prefíkaného a vychcaného zabijaka ako bol tento tu! ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Přesně tenhle Typ filmů Mám rád.. Napětí od začátku do Konce Hell Yeah! .. Nebýt, Divného Konce dám rád i za 4*.. A příště se už na Trailer Nekoukám! ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

V podstatě se dá tvrdit, že ATM je taková Telefonní budka v mírně hororovym podání. Je to krátký a pěkně natočený, tudíž nuda nehrozí. Jenže množství logických kopanců přesáhla přesně tu míru, kterou jsem schopen akceptovat. Opravdu spokojeni tak budou asi jenom hodně nenároční diváci, pro ostatní bude spíše zbytečností. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Mám rád podobně minimalisticky postavený filmy a nečekal jsem žádnýho Hitchcocka, jen nenáročnej direct-to-dvd horor ozdobenej Alice Eve, takže mě ten pohříchu nenápaditej průběh a pointa nijak zvlášť nezklamaly nebo nenakrkly. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Traja kolegovia sa v noci po večierku ocitnú uväznení v bankomatovej búdke, keď na nich vonku čaká zlovestná postava, ktorá nemá problém odpratať zo svojho zorného uhla ostatných okoloidúcich. Bez karty síce nemôže prísť za nimi dnu a tak ostávajú v relatívnom bezpečí, no zároveň aj v prehlbujúcej sa neistote; predsa len čo všetko človek musí urobiť, aby dostal políciu k bankomatu? Zo začiatku ma film trochu štval, keďže som sa snažil rozmýšľať nad reálnosťou, logikou a náhodami, na ktorých je z časti vykonštruovaný, a z čoho som si vyvodil určité závery, ktoré som vo finále očakával. Veľké plus je, že sa nepotvrdili a koniec je vcelku nečakaný, menšie mínus však je, že ten koniec vôbec nie je postačujúci, aspoň teda pre mňa. Pokiaľ by však malo prísť pokračovanie, ktoré by z týchto finálnych odhalení vychádzalo, nebol by som vôbec proti. Ináč sa mi to ale zväčša páčilo; malo to atmosféru, grády, chladnokrvného záporáka a celkovo chladný dojem, ktorý vyvolávalo nielen zasadenie filmu do vianočného obdobia, ale aj jeho neustále filtrovanie do modra. A aj keď v logike tu samozrejme nemá význam príliš vŕtať, v rámci hororovej story by to kľudne mohlo fungovať ako taká moderná Urban Legend. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Jsou projekty, u kterých si divák vyloženě říká o to, aby šly rovnou na věc. ATM však nabízí dvacet minut tlachání o ničem, než se dostaneme k tomu, oč tu běží. O moc lepší to ale nebude. U následujícího děje totiž musíme mnohokrát přivírat obě oči, abychom přešli některé hodně šílené momenty, které poskakují na hranici logiky a divácké trpělivosti. Tvůrci se nám snaží namluvit, že jde o další z kousků á la Schumacherova Telefonní budka. Samozřejmě, že nejde!! Absence motivace, absence atmosféry, absence napětí, absence nějakého skutečně překvapivého momentu. Hlavní drtič lidských orgánů a osudů není žádný mluvka, jen magor, co zbožňuje pravítko, fixu a svou bundu s kožíškem. Ospale moc nevypadá, peníze si vybrat taky zrovna nechce, nicméně strach z něho opravdu nejde. Hra na kočku a myš tak uspokojí hodně nenáročné diváctvo, protože ostatní musí být zákonitě nasraní, že jim tahle sešlost 3 + 1 vzala půl druhé hodiny života. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Skupinka mladých ľudí sa po večierku presúva domov. Jeden z nich však dostáva hľad no nakoľko nemá žiadnu hotovosť, rozhodnú sa zastaviť pri jednom z bankomatov. Následne ich prekvapí nežiaduca návšteva, ktorá nepozná zľutovanie ani s náhodným okoloidúcim. Daným brutálnym činom dala jasne najavo, ze o výber hotovosti jej rozhodne nejde. Nie najhorší hororový thriller, ktorý v sebe "nesie" skrytý podtón v podobe odkazu všetkým ľuďom sveta - NEŽERTE PO DESIATEJ!! ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Trojice uvězněná v prosklené boudě s bankomatem a venku psychopat. Nebylo to nejhorší, postavy se chovají všelijak, ovšem těžko říci, co by člověk dělal na jejich místě. Jasně, chování postav občas postrádá logiku, jenže pod tlakem jsou lidi schopni neuvěřitelných věcí, tudíž mi to tentokrát moc nevadilo. Jak říká Emily - Kdybych jela taxíkem, kdybych nešla na večírek, kdybych nenastoupila do firmy...- ano, pak by nebyl ani tenhle film. Každopádně Corey na zabití, protože to byl normální parazit. Některé scény nepostrádaly napětí - boj s vodou, pokusy o útěk či snaha spustit alarm, ovšem konec to zazdil. Nějaká katarze? A nevylepšily to ani mezititulkové scénky. Nakonec máte pocit, jako byste sledovali jeden střípek ze života psychopata. Snadno zapomenutelný kousek, kdy i pozdější Open 24 Hours je o něco lepší. 2,5* ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Spomínam si, že to bolo pekný zážitok, sledovať túto snímku. Asi každý hororový priaznivec chce mať tie úvodné kecy rýchlo za sebou a netrpezlivo sa vyhliada maniak, ktorého imidž je tak nejako štandardný, videný už aj v iných hororoch, ale uveriteľný a pôsobivo umocnený tým, že nevieme, kto sa v kapucni a teplej zimnej bunde skrýva. Po nevyhnutnom zoznámení sa s hlavnými postavami príbehu sa rozbieha atmosféra strachu, beznádeje a psychologickej drámy. Film má od desiatej minúty spád a nepoľavujúce napätie, maniak je pomerne vynaliezavý a nie je to žiadny táraj a jeho motivácia je na zamyslenie a je zároveň originálna. Dobre natočené, dobré herecké výkony, sympatickí herci. Snímok je tu veľmi podhodnotený. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Dění na tomto bankomatu je docela i napínavé, což je ale (bohužel) dáno vysokou mírou demence těch pár postav, které se kolem objeví. Fajn jednohubka. 65% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Tři mladí kolegové z práce, dva muži a pohledná žena, ani v nejmenším netušili, jak se noční rutinní výběr z bankomatu změní v peklo a boj o holý život. Na parkovišti před bankomatem se na ně zaměří maniak v kapuci, kterému není zřetelně vidět do tváře a připraví trojici noc, na kterou se nezapomíná v tom nejhorším slova smyslu. Výchozí situace hororu ATM (Bankomat) je poměrně jednoduchá a dojde k ní po úvodní a nezbytné seznamovací sekvenci (cca 20 minut), kdy se nám vedle mladé britské a talentované herečky Alice Eve představí také dva její kolegové, Brian Geraghty a Josh Peck, a nic nenasvědčuje na hororovou podívanou. Asi každý hororový příznivce chce mít ty úvodní kecy rychle za sebou a netrpělive se vyhlíží maniak, jehož image je tak nějak standardní, viděná už i v jiných hororech, ale uvěřitelná a působivě umocněná tím, že nevíme, kdo se v kapuci a teplé zimní bundě skrývá. Kdo je tedy zběhlý v hororech, má jistě přehled kolik se takových podobně oděných chlapíků v zástupcích svého žánru vyskytuje, a zřejmě až tak překvapen nebude. Nutno také dodat, že v Kanadě (natáčelo se ve Winnipegu) mají bankomaty umístěné v takových prosklených vestibulech, a například v Brně, jsem na nic takového nenarazil. Tím pádem se tedy mohla trojice ocitnout uvězněná v takovém vestibulu a zvenku jí hrozilo nebezpečí od již zmíněného pošuka. Mně ani tak nešlo o sympatie k vybrané trojici útočníkem ohrožených lidí, a ani o to, jak moc je maniak ve své image okoukaný. Zajímalo mě, jestli s nimi nebude nuda, a jakou hororovou porci tvůrci připraví tentokrát, když chtějí oslnit. A tady jsem byl spokojený. Ale pozor. Daná situace fungovala a dalo si ji užívat jen v tom případě, pokud se nad ní moc nezamýšlíte. I méně zkušený divák se bude, především v počátečních fázích, podivovat nad mírně absurdním chováním ohrožených postav, ale v hororech nejsem až tak přítelem stoprocentní logiky v chování postav, ale přece jen mně to nedá. Byli přece tři a on jenom jeden. Neměl by být přeci problém hned nepanikařit, a zkusit zvážit určité možnosti, jak maniaka zpacifikovat. A rychle dodávám, že jsme v hororu a tam by takovéto překotně chytré počínání lidí mělo s určitostí za následek rychlé skončení filmu. A současně nechci, aby to vyznělo, že trojice byla nepřemýšlivá, protože to není pravda a postupně přicházeli na to, jak vychytralého maniaka obelstít. Po zhodnocení mého diváckého zážitku, klady převažují nad zápory. Film má od dvacáté minuty spád a nepolevující napětí, maniak je poměrně vynalézavý a není to žádný mluvka a jeho motivace je na zamyšlení (o to víc, že zůstává chytře neobjasněna) a je zároven originální. Do průběhu ohrožení se nesere policie a policejní vozy se objeví až v závěru, také zde nevystupuje žádný namyšlený vyšetřovatel, co se cpe koblihami a popíjí kafe z kelímku. Rovněž originální je námět filmu a průběh i závěr je naprosto neodhadnutelný a pokaždé jsem byl něčím překvapen. Plusem jsou také solidní herecké výkony. Film má tendenci udělat z diváka dalšího do hry, a ten se může rozhodnout komu bude fandit, a tohle rozhodování nebude ani trochu jednoduché. Alice Eve je kočka, pánové, a to už víme z jejích předchozích rolí. ATM má všechno, co má správný horor mít. Na debut vážně povedené. Zhasněte světla a nechte logiku za dveřmi. A jedno je jisté. Po tomhle filmu si každý rozmyslí noční výběr z bankomatu. 100% () (méně) (více)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Překvapivě hodně solidní thriller o skupině lidí kteří jsou terorizovány vrahem v bankomatu. Co mě docela překvapilo že film má celkem solidní tempo, žádné extra čekání než se dostaneme do bankomatu. Příběh je sice takový obyčejný ale nijak extra nezklame. Co ale zklame je konec, který mi přišel hodně hloupý. Ale to je na vině spíše díky postavám. Je škoda že se o vrahovy skoro nic nedozvíme. Film je hlavně o napětí které postupně solidně houstne. Pro mě celkem překvapení po těch sračkách co jsem viděl nedávno. ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Slušný nízkorozpočtový thriller se sympatickým obsazením. Trošku ho do kolen sráží pár nelogických situací, ale na tohle stejně za pár sekund zapomenete a díky slušné atmosféře si budete užívat většinu stopáže. Hodně potěšil závěr, který jsem moc nečekal. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Tu třetí dávám jen proto, že mě ten konec překvapil. Kdyby z toho bylo to, co jsem čekal dal bych jen dvě. Je to celkem nuda. Josh Peck je fajn. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Bez okolků se přiznám, že mi na tomto filmu vadily nejvíc samotné postavy (tří hlavních hrdinů). Neříkám, že je herci zahráli špatně, ale jejich charakteristické rysy mi prostě vůbec nesedli a oni tak pro mě nebyli ničím zajímavým. Na druhou stranu jsem se strašně těšil, jak si s nimi záhadný zabiják poradí a natrhne jim… Zvolené prostředí bankomatu a opuštěného parkoviště ponořeného ve tmě dokázalo navodit příjemnou atmosféru již samo o sobě. Navíc se na tom pořádně ušetřilo, což by ovšem za daných okolností vůbec nebyl žádný problém. Všechno totiž záviselo na samotném panu tajemném a ten se místy opravdu činil. Bohužel ani tento kousek se nedokázal obejít bez spousty chyb ve scénáři, nelogickému chování postav a poněkud zvláštního závěru, který ve mně zanechal spoustu otazníků. 50% ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Jak napínavý thriller se může vytvořit v malém prostoru odkud není úniku, skvěle prostě povedený scénář který nenudí svojím myšlením o zabití kdo by čekal že onen bankomat se stane osudným. ()

Reklama

Reklama