Reklama

Reklama

Obsahy(1)

První láska může být nevinná nebo intenzivní, opojná... nebo nenasytná. Ve strhujícím napínavém thrilleru o vášnivé romanci, která se brzy stane smrtelnou posedlostí, hrají Mark Wahlberg (Planeta opic), Reese Witherspoon (Pravá blondýnka) a Alyssa Milano (Čarodějky). Nicole Walker (Witherspoon) vždy snila o tom, že ji okouzlí někdo výjimečný - někdo silný, sexy a citlivý, pro koho bude středem vesmíru. David (Wahlberg) je to všechno a ještě víc. Ale její dokonalý přítel není tím, kým se zdá. Pod jeho sladkou fasádou se skrývá divoká, temná stránka, která brzy promění sen v noční můru. (Magic Box)

(více)

Recenze (115)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Slušný thriller, který mě celkem překvapil. Nastupující generace Reese Whiterspoon a Marka Wahlberg. Slušná režie, vytvářející dobrou atmsoféru. ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

::::::::::::::::::::::::::::::: Sexy Thriller u kterého se mi měnily pocity jak na horské dráze. Bylo mi chvíli hnusně, pak hezky, naplno jsem se do filmu vžil a to mám na filmech moc rád, když se jim to povede, to svědčí o skvělé režii. Reese Whiterspoon je moc sexy ženská a Mark Wahlberg nám předved, že umí hrát, když se mu zachce. Ve filmu se také objevila moje oblíbená herečka Alyssa Milano, kterou miluju a tady byla skvělá i když mohla dostat trochu více prostoru. Slušný thriller s velkou dávkou emocí a dusnou atmosférou. ::::::::::::::::::::::::::::::::::: ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Komentář může obsahovat spoilery!! Takhle podhodnocený thriller jsem neviděl roky! Z hlediska psychologické stránky absolutní špička v teen/Thriller žánru! Psychologický vývoj perfektního Marka Walhberga z místního,citlivého frajírka po neuvěřitelnou Psycho sviňi, až se vám bude chtít brečet! To co předváděl mi místy vyráželo až dech! Film bych rozdělil na tři části, kde v první vidíme klasickou teen seznamovačku plnou vzrušení a radosti, ve druhé fázi vidíme quantum zvratů,nečekaných překvapení a ve finishi příjde Home Invasion napínavý jako tangáče mé sousedky! Malé,thrillerové překvapení,které mě psychicky zničilo ! 80% ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Ve filmech tohoto typu obvykle fandim záporákům. Bohužel Marky Mark v roli psychopata si moje sympatie moc nezískal. Kladný postavy jsou pak vyloženě nesympatický. Reese Witherspoon je zralá na facku od první do poslední minuty a její fotr zase takovej šablonovitej dement. Snad jedině Alyssa Milano v menší roli se mi nestihla nijak zprotivit. Závěrečnej útok na dům mi pak připadal jak z nějakýho zombie-hororu ze 70. let. Útočníci tam strkaj ruce nějakejma škvírama ve dveřích jak zombíci. Na místě obyvatel domu bych jim ty ruce okamžitě amputoval sekerou (nebo nějakym jinym vhodnym nástrojem) a oni místo toho na to čuměj skrčený někde v koutě a ječej... ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Pravá blondýnka, Reese Witherspoon, která měla již od svých mladistvých let krásnou tvářičku, si nabrnkne zdánlivě milého a tolerantního Marka Wahlberga, který zřejmě již od svých mladých let zase disponoval patřičnou svalovou kulturou. Coby Nicole ho přivede ukázat i rodině, které se okamžitě zalíbí, ale tatínkovi se na tom chlapci něco nezdá. Nechce, aby se s jeho malou holčičkou stýkal. Nicole však nedbá varování, a klidně jde s Davidem i na horskou dráhu, kde mu dokonce dovolí, aby jí strkal ruku mezi její čisté, (panenské?) nohy. A tak toho večera ji na vrchol nezaveze jen horská dráha... Mark Wahlberg je tady slušné psycho a ten jeho vražedný výraz je parádní. Ve vedlejší roli se blýskla Alyssa Milano, která je pro mě jednou z těch krásných, talentovaných hereček, které by měly hrát za první ligu. Závěr filmu je jasný, i když jsem možná čekala něco ve stylu "jsem sice úplně mrtvý, ale to mi nezabrání, abych dokončil svou pomstu." Ale při pohledu na Davida mi bylo jasné, že z toho už se chlapec nedostane. Milenec nebo vrah je velmi slušný thriller se skvělým obsazením, který rozhodně stojí za zhlédnutí. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Přítel vrah přítel vrah, známe z prvního Vřískotu. Tady je spořádaná středoškolačka cukrkandlové tvářičky Reese Witherspoon okouzlená a posléze terorizovaná psychicky narušeným přítelem s tváří charismatického exMarkyho Marka. Mimochodem Reese následně odmítla role právě ve Vřískotu nebo Tajemství loňského léta podobného ražení – jednoduše další obdobnou zkušenost nepotřebovala a soustředila se na jiné herecké výzvy. A že jich nebylo málo. I Marka Wahlberga po téhle postavě i díky dalším z počátku a poloviny 90. let začal brát filmový svět vážně. Námětově to není žádné terno, finále se trošku podobá Strašákům, pochopitelně o třídu horším a hodně uhlazeným, což je možná ten největší problém celého příběhu. Prostě se pořád držíme v takovém televizním pojetí, bojíme se ostrých hran a pořádného přitlačení na pilu i krve. O postavy se jednoduše nebojíme, finále je lehce uspěchané a zatraceně málo napínavé. Navrch banda agresorů by rozhodně zvládla jednu vyděšenou rodinku. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

"Reese Witherspoon" za mlada, nevinná, v plnej kráse vo filme so scenárom, s ktorým akoby si ani nikto nelámal hlavu. Chvála bohu, že to včas uťali, lebo ešte jedno "zlomenie" pre lásku a blýskala by sa tu taká jednička, jak oči .. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Thriller pro mladé, který rozhodně neurazí. Wahlberg je ve své roli tak neskutečně ďábelský, až je radost jej pozorovat, a Witherspoon zase přesně naopak působí dojmem kuřátka, zranitelného lžičkou od kafe. Na jedno shlédnuté pěkné, ale čekat v tomto případě nějaký hlubší divácký zážitek... ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Mark Wahlberg terorizuje rodinu. Takovýchto filmů tady již několik v minulosti bylo a určitě ještě bude, přesto zajímavé. Wahlberg je tady opravdový pošuk. Nevím kdo mu začal cpát ty kladné role. James Foley nikdy nebyl zrovna nejlepší režisér. 50% ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Nie je to zlý film, príbeh je dobrý, ale problém bude asi na režisérskej stoličke. Ako som už povedal, príbeh je dobrý, zaujímavý a napínavý. No čo sa týka samotného filmu, tak mu chýba atmosféra a napätie. Nie že by to tam nebolo, ale nie je to tam v takej miere, ako by taký thriller mal mať. Rozhodne ale odporúčam. Už len kvôli Markvoi či Reese Witherspoon. 70% - 3* ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Horor to z podstaty príliš nie je, solídny thriller prameniaci z naturálneho ľudského zla so začínajúcim Wahlbergom však áno. Ryžu príliš nemusím a tu mi občas vadila, viac ma potešila prítomnosť Petersena a Alyssy Milano. Keby nebolo pár skutočne fatálnych do očí bijúcich chýb (ako napríklad Ryžine dokonale plynulé vycúvanie do zákruty v plnej rýchlosti), hodnotenie by bolo vyššie. ľudsky diabolského Wahlberga môžem. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Pominu-li na můj vkus až moc romanticky slaďoučkej začátek, musím uznat, že byť již tradičně debilní překlad českého distributora excelentně dvěma slovy spoileruje jako půlky prdele v těsných džínách, z čehož vyplývá, že scénář nebude žádný majstrštyk, je tento oldschool thriller plně funkční a ve výsledku i podhodnocený. W+W za mlada si to dávají a speciálně Walhberga v kukátku si spojím s tímto filmem navždy. Pohodový thrillerek, fajn volba. 75% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Psychopatický mladík si to jde vyřídit se všemi, kteří se jen příblíží k jeho vysněnému idolu. Mně na tomhle filmu vadilo, že než se rozjel, tak to dost trvalo. Film se místy až nepříjemně vlekl. Herecky byl na tom tento thriller podstatně lépe. Wahlberg se v jedné ze svých prvních výraznějších rolí ukázal jako solidní tahoun a jeho zlý kukuč, kterým sršel na všechny strany, nevěstil nic dobrého. Mladičká Reese Whiterspoon nic nekazila a Alyssa Milano jako její kamarádka také měla co nabídnout, především po fyzické stránce. Thriller, od kterého lze čekat slušnou porci napětí, by možná se svižnějším rozjezdem vybojoval víc. 60% ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Marky Mark je tu zo začiatku za slušáka, ktorý svoju partnerku (mladučkú Reese Witherspoon) neskonale miluje a najradšej chodia spolu dosahovať vrchol na húsenkovej dráhe. Keďže, ako všetci vieme, život neni peříčko, veci sa tak trochu poserú a Marky sa ukáže ako grobian a odroň, keďže sa s oteckom nevedia zhodnúť na tom, kto má Reesku viacej rád. Filmová klasika 90tych rokov. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Určite sa treba naladiť na 90-roky a film nebude otravovať. Nepríjemný Mark a naivná Reese sa svojich rolí zhostili slušne a príbeh nenudil. Herecky ma ale najviac zaujala Alyssa Milano. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Začínající Wahlberg a Witherspoon v v nudném thriller, který se pokoušel o kombinaci psychothrilleru s hororem a odkazem na "Strašáky". Velice špatné a nejednou směšné. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Pozitívom je vidieť mladučkú Reese Witherspoon. Dnes kto tvrdí, že Selena Gomez vyzerá ako dieťa, nech si pozrie ako vyzerala Reese vo svojej dvadsiatke, jak dievča zo základky. Samotný film nestojí za veľa. Otec hrá akože kladnú postavu, ale od prvého pohľadu vyzerá ako pedofil, čiže divák sa musí rozhodnúť komu bude fandiť, od pohľadu perverzákovi alebo pubertálnemu psychopatovi, ktorý ani nebol dobre zahratý. Sorry, Wahlberg si ma nikdy nezískal a mal ostať radšej pri rapovaní. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Je zajímavé takhle zpětně vidět, jak namakanej byl Mark už za mlada a jak kouzelná byla kdysi Reese. Jinak film průměrnej po všech stránkách. 50% a víc ani ťuk! ()

Reklama

Reklama