Reklama

Reklama

Obsahy(1)

První láska může být nevinná nebo intenzivní, opojná... nebo nenasytná. Ve strhujícím napínavém thrilleru o vášnivé romanci, která se brzy stane smrtelnou posedlostí, hrají Mark Wahlberg (Planeta opic), Reese Witherspoon (Pravá blondýnka) a Alyssa Milano (Čarodějky). Nicole Walker (Witherspoon) vždy snila o tom, že ji okouzlí někdo výjimečný - někdo silný, sexy a citlivý, pro koho bude středem vesmíru. David (Wahlberg) je to všechno a ještě víc. Ale její dokonalý přítel není tím, kým se zdá. Pod jeho sladkou fasádou se skrývá divoká, temná stránka, která brzy promění sen v noční můru. (Magic Box)

(více)

Recenze (115)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu by se dalo bez mrknutí oka tvrdit, že jde o jeden z nejobyčejnějších a nejtuctovějších thrillerů, kterých vznikalo, vzniká a vznikat bude po desítkách, ne-li po stovkách. Dalo by se to tvrdit, kdyby ovšem Fear nedisponoval několika prvky, které ho z oné obyčejnosti a tuctovosti snadno vyčleňují. Jednak je to tedy opravdu skvěle natočené, a to přestože režisér filmu vsadil především na přímočarost, kdy se nezdržoval ani nějakým komplikovaným rozborem postav, ani zdlouhavým uvedením do děje a všem postavám dal jasnou a nezaměnitelnou charakteristiku, tak přesto všechno ale dokázal svůj film zpracovat nakonec opravdu svižným, zábavným a v mnoha momentech dechberoucím stylem, s několika fakt mrazivými momenty a celé to postupně dovést až do perfektně vygradovaného finále, kde se napětí dalo až krájet. Ovšem ještě zářivějším prvkem tohoto thrilleru je fantastický Mark Wahlberg, který zde sice teprve svou superhvězdnou kariéru rozjížděl, ale svého psychopatického mladíka ztvárnil naprosto famózně a v několika scénách z něho šel skutečně strach a je velká škoda, že si takovéto postavy nehodí občas i dnes, neboť si myslím, že by v nich byl pořád nehorázně přesvědčivý, stejně jako zde. Takže tohle je zkrátka jeho film a právě jeho výkon je jedním z hlavních důvodů, proč stojí tento, na první pohled obyčejný thriller, určitě za pozornost. ()

-dRaGoN- 

všechny recenze uživatele

Poměrně zajímavý thriller, především díky roztomilé Reese Withersppon a mladému M. Wahlbergovi, který má neuvěřitelné charisma už v tomto snímku. Vcelku poklidná první hodinka, která jasně vykreslí charakterové rysy hlavních postav dává předzvěst, že v závěru budete díky slušné atmosféře napjatí. Ačkoliv není Fear ničím vyjímečný má vcelku správný spád a rytmus. 60% ()

Reklama

vesper001 

všechny recenze uživatele

Milenec nebo vrah? Drátem to levého nebo pravého oka? Příběh se nesnesitelně vleče, postavy bezradně klopýtají o bludné balvany, které jim scénář chystá do cesty, a když drama konečně dospěje ke slabomyslnému závěru, logika dá definitivně vale a hry v absurdistánu započnou. Hlavní psychopat vypadá jako celer a co by mohlo v normálním světě (filmu) sladkou Nicole přimět k tomu, aby si o něj byť jen opřela kolo, si lze těžko představit. Ale vezmeme-li v úvahu, že její taťka je nesnesitelný otrava, nevlastní matka mu zdatně sekunduje, nejlepší kamarád se chová dost přitepleně a nejlepší kamarádka je t. č. smažící nymfomanka, nějaké předpoklady by tu byly. Navíc tvůrci vkládají tomuto panoptiku do úst brilantní frky typu „voko za voko – a taky zub za zub,“ nebo „ty a já a nikdo jinej“. Jak vidno, i taková veteránka jako Reese měla v kariéře slabší chvilky. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Strašně dlouho trvalo, než se to pořádně rozjelo. Jasně, ta seznamovačka je nutná a stejně tak je potřeba ukázat, kterak se ze sympaťáka stává magor, ale obojí trvalo moc dlouho a ta proměna mi navíc nepřišla nějak extra vyvedená. No ale když se pak David odhalil, začala parádní jízda s neupadajícím tempem, ve které byl Wahlberg na pěst v dobrém slova smyslu a Reese Witherspoon roztomilá za všech okolností. Škoda první půlky, ale za tu druhou si to nadprůměrné hodnocení zaslouží. 70% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Klasický thriller o magorovi, ktorý terorizuje rodinku. Prvá polhodinka v ktorej je Wahlberg ešte za slušniaka fungovala najlepšie. Medzi ním a Reese to pekne iskrilo. Bohužiaľ potom sa zmení na psychopata, ktorému to aj zrazu prestalo úplne myslieť. A aby mal pri terorizovaní rodinky šancu, tak totálne zblbne aj celá rodinka a dočkáme sa jedného otravného žánrového klišé za druhým. Film dostane nejaké grády zase až vo finálnej dvadsaťminútovke v ktorej partia full retardov oblieha dom full dementnej rodinky. Bol to rovnocenný súboj a definitívne dorazenie Wahlberga, pri ktorom vyletí z okna domu jak stíhačka nejakých 20 kilometrov, ma strašne rozosmialo. Tento thriller sa fakt nedá brať vážne, na to tu napätie vôbec nefunguje. Zaujme len hereckým obsadením niekoľkých budúcich hviezd. Aspoňže Reese to tu fakt seklo. Ako celok ale slabota.  4/10. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (4)

  • Terry (Jason Kristofer) má ve filmu zbraň Glock 17 ráže 9x19mm. (dc125)
  • Reese Witherspoon a Mark Wahlberg spolu po natáčení jistou dobu chodili. (zajda404)

Reklama

Reklama