Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fantazijní snímek vypráví příběh adolescentní Sary, která ještě nedokáže porozumět okolnímu světu a nedokáže si v něm najít místo. Neustálé hledání odpovědí na nezodpovězené otázky ji přivede do tajemného fiktivního světa, kde se pouští do různých, životu nebezpečných dobrodružství, aby našla samu sebe i cestu v mlze zahalenou bludišti, nazývaném svět. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (20)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Něco mezi teenage fantasy, hororem, Linkou důvěry, oživlou příručkou pro mladé sebevrahy a moralistním hip-hopovým trackem a la Majk Spirit. Zároveň film jasně aktivistický a cílící na senzitivní omladinu, která ve Španělsku ztrácí perspektivu a chodí městy duchů bez vidiny naděje. Tak nějak mám pocit, že to spíš osloví nezaujatého pozorovatele, který ocení (nenaplněné) ambice než teenagery, pro které to bude spíš něco jako nestravitelná povinná četba (ale samozřejmě jejich mentalitě prd rozumím, takže...). Klasický španělský patos, lavírování na žánrové hraně a pár celkem podařených momentů. Nemám důvod to zatracovat, byť za dobrý film bych to taky neoznačil. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Mám rád zvláštní filmy a "Verbo" je rozhodně zvláštní film. Je to na jednu stranu realistické, ale na druhou se do toho promítá fantazie, která je spíše temnějšího charakteru. Netvrdím, že příběh je vyloženě dobrý, to zase není, ale díky vizuálnímu pojetí v sobě má něco, co z něj dělá zajímavý zážitek. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Některé pasáže jsou milé, nějakým způsobem něco říkají („buďte sami sebou, mluvte, neduste to v sobě“, částečně je naznačeno i „všímejte si lidí kolem sebe“), burcují, aby člověk nebyl mimoň, ale žil svůj život. Úvodní část je poněkud zdlouhavá a zavádějící - ta holka je představena jako totální mimoň, který by spíše potřeboval psychiatra, protože si sám tahle troska s IQ někde pod padesát těžko pomůže sama. Pak v sobě holka najde vnitřní sílu a ejhle, musí bojovat, musí projít zkouškami, musí se postavit kritice, a jde jí to! No totok. Jenže pak se objeví animovaná pasáž s písničkou, a jestli doposud měl film nějakou atmosféru napětí a tajuplnosti, najednou je vše v háji a vyznívá jako legrace. Výtvarno a výprava jsou pořád dokonalé, o tom žádná, ale najednou to nefunguje. Nehledě na to, jak zde někdo také v komentářích píše, že ke konci to najednou získává zcela opačný náboj - jakési rebelie proti všem, proti rodičům, a to souznění a nalezení lásky k sobě i druhým, to je najednou popřeno a pryč. Líbí se mi, jak to popsal novoten, měl jsem naprosto stejné rozporuplné pocity. Film mne vtáhl, naladil, ale vyplivl s neujasněným pocitem, že je poněkud nečitelná ona linie mezi realitou a představami, nehledě na to, že Verbo je najednou součástí někoho jiného. Hlavní hrdinka mi mimochodem byla chvílemi těžce nesympatická, ona vypadá spíš jako kluk. Hraje dobře, i když krapet pateticky, ale prostě mi nesedla. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nemohl jsem si nevzpomenout na Ženu ve vodě. To byla taky podobná hovadina. Jen tam malej negroušek luštil proroctví z krabice od corn-flakeů, zatímco tady děvče hledalo důkazy o existenci druhé strany v nápisech na zdech a tak podobně. Verbo je zajímavé akorát tím, že není blbé jednou, ale rovnou dvakrát. Obě poloviny filmu, první odehrávající se v realitě a druhá na opačné straně, jsou totiž vymaštěné každá jiným způsobem. ale zase abych nebyl jen negativní musím uznat, že z hlavní představitelky by v budoucnu mohlo něco být. Ale to by se nesměla upisovat podobným projektům. 10% ()

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Verbo je hrozně bizarní a nevídaný film, bohužel nepovedený. Chtěl by být myšlenkově obsáhlým a epicky fantaskním příběhem o hrdince bojující za záchranu svého života a zároveň generační výpovědí bohatou na významové interpretace obsahující mnoho transcendentálních poselství. Přitom ale naráží na nedostačující rozpočet, nezkušenost tvůrců a trapně naivní scénář plný banálních monologů, které asi měly obsahovat plno hlubokých filozofických myšlenek, ale působí jako úryvky z letáku nějakého odvykacího centra pro drogově závislou mládež. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (1)

  • Alba García byla v době natáčení o čtyři roky starší než postava Sáry, kterou hrála. (Terva)

Reklama

Reklama