Reklama

Reklama

Šarmantní reportér místní televizní stanice, Adam Carlson, si nic nepřeje víc, než aby konečně mohl vypadnout z malého zapadákova na samém severu Aljašky a mohl se konečně stát "skutečným" žurnalistou někde v civilizaci. Místo toho objeví trojici vzácných velryb uvízlých pod ledovým příkrovem. Volné moře je 8 kilometrů daleko, a plejtváci tak dlouho pod vodou nevydrží. Z lokální zprávy se brzy stane celostátní senzace i díky zapálené aktivistce Greenpeace Rachel, která se snaží přesvědčit co nejvíc lidí i institucí, aby podnikli akci na záchranu ohrožených kytovců. Je to příběh o lidech, kteří při záchranné akci neváhají riskovat vlastní životy. (TV Nova)

(více)

Videa (27)

Trailer

Recenze (80)

tnp101 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, za normálních okolností bych šel do tří hvězd, ale mnoho místních reakcí se mi zdálo být až přehnaně negativních, takže maličko nadhodnocuji. Dobře, je to (až na jeden nečekaný zvrat) předvídatelné a jde svým způsobem o strašný kýč, ale možná i díky faktu, že líčí příběh inspirovaný skutečnou událostí, na mě film zafungoval - a pozor, to jsem vůči ždímačkám emocí často hodně kritický. Stopáž svižně odsýpala, animace velryb, pravda, nebyla očím lahodící, ale nešlo o překážku, která by zážitek degradovala, hudba pěkná, herci v pohodě a ani ten scénář nebyl úplně debilní - citelný mírný nadhled. Filmařsky solidní, příjemná jednohubka, kterou nic nezkazíte, ani pokud máme averzi vůči Greenpeace. Film je, mimochodem, ve výsledku mnohem lepší, než jak jej prezentují upoutávky. 70% ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Film o zachrane velryb, ktore uviazli v ladovom mori. Dokonca spolupracuju vo filme USA spolu so USSR. Ako namet a scenar su len podpriemerne, ale Krysten Bell je aspon sexica a na poriadny heteracky seks je holka ako stvorena. PS : nabuduce natocte film o tom, ako 8 jadrovych krajin spolupracuje pri zachrane 50 hajzlovych pavukov, tupci. Fakt neskutocne o com niekto dokaze natocit film ...... 40 % ()

Reklama

venison 

všechny recenze uživatele

Achjo, znělo to tak slibně.. John Krasinski a Drew Barrymore ve filmu, který se odehrává v prostředí, kde se střetává tradiční kultura s moderní technologií.. Jde o záchranu zvířátek.. Objeví se tu klasicky v pozadí i love story.. Myslela jsem, že to bude hlavně MÉNĚ POLITICKÉ.. Trošku snaha o podporu Greenpeace, jenomže tam zatáhli najednou snad všechny nesmyslné "autority" - volby prezidenta, armádu, naftařské společnosti a nakonec i rudou armádu.. Jako jeden z miliónu nezajímavých filmů, co běží v USA na kabelovce, aby nudný život rychleji utíkal, dobrý.. Ale jinak bohužel vše :-( ()

Tyny 

všechny recenze uživatele

Moc jsem se těšila, až se na Máme rádi velryby podívám. I přesto, že začátek mi přišel zvláštní, vydržela jsem se na film koukat dál. Vprostřed filmu, kdy mělo být největší napětí s velrybami to prostě nebylo ono. Scénky s velrybami byli sice pěkné, ale to je tak všechno co můžete od snímku očekávat, jelikož celý film je mdlý a šíleně roztahaný. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Film jsem si vybrala protože tam hrají tři podle mě skvělí herci: D. Barrymore, J. Krasinski a K. Bell. To, že je to podle skutečné události, jsem se dozvěděla až na začátku a potom ještě konci filmu. Neříkám, že je to špatný snímek, to vůbec ne, naopak. Je to krásný příběh o přírodě, velrybách, Aljašce, snahy pár jedinců pomoci bezbranným stvořením. Ale vyvrcholí to v masivní mediální boj, aneb jak se zviditelnit. Ropný magnát, aby si vylepšil pověst u Greenpeace, prezident, protože si myslel, že mu to znova pomůže vyhrát volby, malí výrobci rozmražovače, aby získali popularitu a rozjel se jim obchod a veškerá média světa, aby si zdvihli sledovanost a moderátoři reputaci. Ono je to podle skutečné události, takže takhle to asi bylo a bylo to zpracováno dobře. Ale upřímně, D. Barrymore mi přišlo že přehrávala, možná že skutečná Aktivistka Greenpeace byla tak zapálená a protivná, no ale...K. Bell tu hraje v podstatě záporačku a takovou blbou puťku, jediný normální tu tedy zůstal J. Krasinski za což díky, protože toho mám opravdu ve filmech ráda a zachoval tu té postavě normální tvář. Jako vedlejší příběhy, jak se do sebe zamiluje sekretářka z Bílého domu a nějaký plukovník, no fajn, je to americký film, co bychom chtěli, mě až tolik nedostávaly do kolen. Za to kultura Aljašky a národa tam ano. Takže hezký film, krásné záběry, ale jde z toho cítit americký styl natáčení aneb pojďme tam udělat co nejvíc dojemných scén a romantiky. Ale záběry na konci ze skutečné události, o které jsem teda nikdy předtím neslyšela, byly super, aneb jak strašně někteří vypadali, že? 3-4* ()

Galerie (26)

Zajímavosti (7)

  • Přestože je film inspirován skutečnými událostmi, některé postavy jsou smyšlené. Příkladem je guvernér Haskell (Stephen Root). Ve skutečnosti byl guvernérem Aljašky Steve Cowper. (R´Hell)
  • Každý z robotov vážil 750 kg – živá dospelá veľryba cca. 150 ton. A kedže neplávali, boli na ich pohyby vo vode za potreby hydraulické žeriavy. (Cue1)
  • Greenpeace aktivistka, ktorá je vo filme pomenovaná ako Rachel Kramer (Drew Barrymore), sa v skutočnosti volá Cindy Lowry. (whack)

Reklama

Reklama