Reklama

Reklama

Šarmantní reportér místní televizní stanice, Adam Carlson, si nic nepřeje víc, než aby konečně mohl vypadnout z malého zapadákova na samém severu Aljašky a mohl se konečně stát "skutečným" žurnalistou někde v civilizaci. Místo toho objeví trojici vzácných velryb uvízlých pod ledovým příkrovem. Volné moře je 8 kilometrů daleko, a plejtváci tak dlouho pod vodou nevydrží. Z lokální zprávy se brzy stane celostátní senzace i díky zapálené aktivistce Greenpeace Rachel, která se snaží přesvědčit co nejvíc lidí i institucí, aby podnikli akci na záchranu ohrožených kytovců. Je to příběh o lidech, kteří při záchranné akci neváhají riskovat vlastní životy. (TV Nova)

(více)

Videa (27)

Trailer

Recenze (80)

Lyli 

všechny recenze uživatele

Miluju velryby! Velryba s pepřovou máčkou, velryba na medu....bože, napadá mě tolik možností, které jsou téměř k pomilovaní. Prostě Hruškovo srdce by zaplesalo! Nemyslete si, že jsem bezcitná zrůda, ale nějak mě dráždí filmy, u kterých si rozmažu řasenku. To je celou dobu buéééé buééé, a co z toho? Opuchlý očička z toho! A vůbec, už musím jít...lehnu si na led a budu poslouchat kapříky na Munickém rybníku. Až nějakej led bude, voe! ()

whack 

všechny recenze uživatele

V októbri 1988 tri veľrybovce sivé pri Point Barrow na Aljaške uväznil od otvoreného oceánu 8 kilometrový ľadovec. Následné záchranné akcie, vďaka miestnemu filmárovi a aktivistke Greenpeace Cindy Lowry (vo filme pomenovaná ako Rachel Kramer), nabrali medzinárodnú mediálnu pozornosť. Vidíme politikov, guvernéra Aljašky a riaditeľa ropnej spoločnosti, ako kvôli popularite prevliekli kabáty a naoko z nich boli environmentalisti, a tiež miestne kmene inupiatov, ktoré sa na záchrane podieľali. Zaujímavosť: V súčasnosti je celosvetovo zabitých asi 7400 ročne, čo je, vďaka aktivitám ochranárov, takmer 10krát menej ako v minulosti, predsa však veľké percento z tohto čísla tvorí ilegálny lov. ()

Reklama

patrikus 

všechny recenze uživatele

Tomuto, jinak zdařilému filmu strašně ublížila ta hnusná animace, která diváka děsí ke konci příběhu. Tak pohledný, dramatický a vtipný snímek a najednou se polekáte něčeho, co vypadá, jak z nějaké počítačové hry z 80.let. Nechápu, jak to mohl někdo schválit, Kwapis to asi dělal na kwap, nebo došli prachy, ale tohle je fakt otřesné. Ale i přesto musím dát čtyři hvězdy za ten příběh, je to moc hezké. Manipulace ženských s muži, manipulace médií s lidstvem - parádně napsané. ()

Aknah 

všechny recenze uživatele

Nečekala jsem od toho nic, než jen další příjemnou oddechovou komedii ála Hollywood :) ale dostala jsem mnohem víc. Vážně a dojemně natočený film, který je založen na skutečné události mě mile překvapil :) Drew Barrymore mám ráda skoro ve všem, takže se mi líbilo, že tady si zahrála trochu vážnější roli a sedlo jí to i tak . Film se naštěstí vyhl trapným vtipům a uřvaným scénám, prostě krásně plynul a na konci vás dojala celá ta světová šaráda. ()

lukasd 

všechny recenze uživatele

Není to špatný film, jen je škoda, že se režisér pořád nemůže rozhodnout, jestli to bude s nadhledem udělaný film o tom, jak média manipulují s veřejným míněním, nebo sentimentální doják ve stylu Zachraňte Willyho. Nakonec tedy film zůstává někde na půli cesty. Naprosto otřesné jsou bohužel trikové sekvence, opravdu nevěřím, že je dělal nějaký profesionál. Takhle do očí bijící triky snad nebyly ve filmech ani před 20 lety! ()

Galerie (26)

Zajímavosti (7)

  • Přestože je film inspirován skutečnými událostmi, některé postavy jsou smyšlené. Příkladem je guvernér Haskell (Stephen Root). Ve skutečnosti byl guvernérem Aljašky Steve Cowper. (R´Hell)
  • Štúdio Glasshamer bolo požiadané, aby postavilo obrovské pracovné modely troch veľrýb, ktoré dostali prezývku Fred, Wilma a Bam Bam. Asi najväčšou výzvou bolo pre štúdio vyrobiť niečo, čo sa nezačne rozpadať pri mínusovej teplote -20 °C a tak, aby hydraulika stále fungovala. (Cue1)
  • Červeno čierny sovietsky ľadoborec vo filme bol modelovaný podľa ozajstného ľadoborca triedy Arktika s jadrovým pohonom, ktorý je ale podstatne väčší. (Cue1)

Reklama

Reklama