Reklama

Reklama

Šarmantní reportér místní televizní stanice, Adam Carlson, si nic nepřeje víc, než aby konečně mohl vypadnout z malého zapadákova na samém severu Aljašky a mohl se konečně stát "skutečným" žurnalistou někde v civilizaci. Místo toho objeví trojici vzácných velryb uvízlých pod ledovým příkrovem. Volné moře je 8 kilometrů daleko, a plejtváci tak dlouho pod vodou nevydrží. Z lokální zprávy se brzy stane celostátní senzace i díky zapálené aktivistce Greenpeace Rachel, která se snaží přesvědčit co nejvíc lidí i institucí, aby podnikli akci na záchranu ohrožených kytovců. Je to příběh o lidech, kteří při záchranné akci neváhají riskovat vlastní životy. (TV Nova)

(více)

Videa (27)

Trailer

Recenze (80)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $40miliónovTržby USA $20,157,300Tržby Celosvetovo $25,565,619Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,883,503 //počet predaných kusov 83,617Tržby za predaj DVD v USA $9,296,020 //počet predaných kusov 523,100║ Len povrchne lízle vo všetkých ohľadoch, vôbec to nemá patričný efekt, tvorcovia toto moc nezvládli. /40%/ ()

patrikus 

všechny recenze uživatele

Tomuto, jinak zdařilému filmu strašně ublížila ta hnusná animace, která diváka děsí ke konci příběhu. Tak pohledný, dramatický a vtipný snímek a najednou se polekáte něčeho, co vypadá, jak z nějaké počítačové hry z 80.let. Nechápu, jak to mohl někdo schválit, Kwapis to asi dělal na kwap, nebo došli prachy, ale tohle je fakt otřesné. Ale i přesto musím dát čtyři hvězdy za ten příběh, je to moc hezké. Manipulace ženských s muži, manipulace médií s lidstvem - parádně napsané. ()

Reklama

progression 

všechny recenze uživatele

Film podle skutečné události, který názorně předvádí "mediální masáž" a o ty velryby jde (bohužel) až v poslední řadě. Pestré panoptikum novinářů a "novinářů", reportérů a "reportérů", ekologů a "ekologů" i politiků a "politiků". Jak už to tak ve skutečnosti bývá, těch "úvozovkových" je samozřejmě podstatně více. Jaký kontrast proti původním domorodcům (Inuitům), kteří (alespoň u těch starších) ještě úplně neztratli schopnost "zdravého soužití s přírodou" ani úctu k přírodě a celé planetě. Zajímavé role pro Drew Barrymore, Johna Krasinski i Kristen Bell a každopádně film, který stojí za shlédnutí a samozřejmě také za zamyšlení "kam jdeme ...". ()

HaceR 

všechny recenze uživatele

Klasicke hodnotenie tu na CSFD. Ine som ani necakal. Dnesne filmy stoja len na rozpocte a velkych efektoch. Filmy podobne tomuto uz pomaly vymieraju podobne ako velryby a to je skoda. Spracovanie bolo skvelé ale ako som zistil, najde sa tu mnoho odbornikom, pre ktorych to nemalo uroven. Dokonca sa tu riesi koho zaujima, ze Amerika zachranovala 3 velryby a podobne. Zostava mi nad tym rozum stat ale doba je taka. Preto je pekne vidiet, ze ludia su ochotni obetovat nemale usilie a peniaze na zachranu (nazujimavych) velryb. Mozno raz pochopime, ze zivot je dolezitejsi ako peniaze a nezalezi na tom, ci je to zviera, alebo clovek. Este raz, nadherny a inspirujuci pribeh. Snad budu len pribudat pribehy, podla ktorych sa budu tocit podobne filmy. ()

Immortal17 

všechny recenze uživatele

Nádherný a smutný příběh o třech uvězněných velrybách mi vehnal slzy do očí, jelikož jsem též velkým zastáncem Greenpeace jsem ráda, že se jim povedlo dohnat obyvatelé po celém světě k tomu, aby jen neseděli u TV a nechali to plavat, ne! Přinutili je jednat. Dali do toho všechno! A tak to má na téhle planetě vypadat. :) ()

Galerie (26)

Zajímavosti (7)

  • V dnešnej dobe ľudia nechcú, aby snímky generované počítačom vyzerali skutočne. Chcú, aby vyzerali cool. "Išiel som do reality," hovorí K. Kwapis. (Cue1)
  • Greenpeace aktivistka, ktorá je vo filme pomenovaná ako Rachel Kramer (Drew Barrymore), sa v skutočnosti volá Cindy Lowry. (whack)
  • Štúdio Glasshamer bolo požiadané, aby postavilo obrovské pracovné modely troch veľrýb, ktoré dostali prezývku Fred, Wilma a Bam Bam. Asi najväčšou výzvou bolo pre štúdio vyrobiť niečo, čo sa nezačne rozpadať pri mínusovej teplote -20 °C a tak, aby hydraulika stále fungovala. (Cue1)

Reklama

Reklama