Reklama

Reklama

Žena v černém

  • Velká Británie The Woman in Black (více)
Trailer 1

Snímek na motivy klasického duchařského příběhu vypráví příběh Arthura Kippse (Daniel Radcliffe), právníka, který je nucen opustit svého malého syna a odcestovat do odlehlé vesnice, aby zde vyřídil právní záležitosti související s nedávno zesnulým majitelem rezidence Eel Marsh House. Kipps, který o samotě pracuje v tomto starém sídle, začíná odhalovat místní krutá a znepokojivá tajemství a jeho obavy se dále stupňují poté, co zjistí, že místní děti za záhadných okolností umírají. Když pomstychtivá žena v černém začne ohrožovat i jeho nejbližší, je Kipps nucen hledat způsob, jakým vražedný kruh přerušit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (27)

Trailer 1

Recenze (1 394)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý horor z britskej produkcie. Má dosť dobrý príbeh odohrávajúci sa v devätnástom storočí o právnikovi z Londýna, ktorý dostane za úlohu odcestovať do vzdialenej malej dedinky, kde sa má postarať o jednu pozostalosť, ale na mieste zisťuje, že nie je vítaný, pretože miestni považujú dom za prekliaty a tajomná žena, ktorá v ňom mala bývať má stále zabíjať ich deti. A tak právnik chce zistiť celú pravdu. Spracovanie je celkom slušné, síce sa po dejovej stránke nejedná o nič výnimočné, niečo podobné sa už predsa len dalo viackrát vidieť, ale inak ani v rámci žánru nemám moc čo kritizovať, zaujalo ma to už od začiatku a príchodom do dediny sa to ešte vylepší, na moje prekvapenie sa nejedná len o jeden dom, aj keď ten je tu hlavný, zlo tu má vplyv na celú dedinu, čo oceňujem. A druhá polovica ide kvalitou ešte o trochu hore, žáner horor už je výraznejší, len škoda toho záveru. Nemôžem povedať, že by bol objektívne zlý, ale moc mi to nesadlo, pôsobí to až príliš nedotiahnuto a celkový dojem z filmu nanešťastie zníži. Čo sa týka klasických hororových prvkov, tak síce napätie som moc nepocítil, výraznejšie je možno v dvoch, troch scénach, skôr ma zaujala atmosféra, prostredie takéhoto domu v noci teda dokáže zapôsobiť a preto je druhá polovica prakticky jedna dlhá hororová scéna. Ale spokojný som aj po obsahovej stránke hororových scén, väčšinou využívajú klasické motívy, nechýba otváranie dverí, zhasínanie svetiel a mnohé podobné, ale aj tieto sú celkom dobre zvládnuté a viacero scén je aj dosť zaujímavo podaných, páčila sa mi napríklad tvár v okne, alebo zapálenie dievčaťa. A chválim aj ducha, ktorý hlavne v záverečnej fázi dokáže vyvolať rešpekt. Herecké obsadenie je na tom dobre, Daniel Radcliffe má u mňa prakticky čistý štít, ja si ho s jeho najslávnejšou postavou nezamieňam, keďže z celej série som videl iba prvý diel a ani na ten si už moc nespomínam, ale toto zahral dobre a vidno, že toto nie je americký film, keďže pomaly polovicu filmu je hlavný hrdina sám a nemá potrebu sa rozprávať sám so sebou, čo oceňujem a k tomu viacero sympatických vedľajších postáv, hlavne nápomocný muž. Réžia a technická stránka sú vydarené, chválim pôsobivý vizuál, obdobie devätnásteho storočia a navyše v takomto prostredí má svoje čaro, ani s hororovou atmosférou nemám problém, som spokojný. Škoda toho záveru, bol som pripravený dať lepšie hodnotenie, ale práve ten záver mi to pokazil. Ale inak som spokojný, solídna žánrovka s viacerými výraznými kladmi. 68% ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Když máte roli, která obnáší asi 10 vět, tak potřebujete dobrého herce, který umí hrát každým svalem v obličeji, a ne prkenného Radcliffa. Celý film je pouze o tom, že Radcliffe chodí po strašidelném domě a každých pět minut na něj něco vybafne, a on u toho vypadá, že přemýšlí, co si udělá k večeři. Neuteče, protože to by film musel skončit po 15 minutách. Kromě laciných lekaček film nic jiného nenabízí. Radši si pusťte The Conjuring, to je úplně jiná liga. ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: CBS Films // Počet premietajúcich kín v USA: 2,855 // Otvárací Víkend USA: $20,874,072 // Nepatrím síce k hororovým fanatikom, ale viem ohodnotiť kvalitu a Woman in Black ju určite má. Dej je možno jednoduchý a nevyniká ničím výnimočným, no temná a hororová atmosféra áno. K tomu Daniel dokázal, že vie zahrať aj niečo iné, ako kúzelníka a do filmu zapadol kvalitne. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Mám rád ženy v černém, hlavně teda v ložnici, ale jelikož v tomhle bijáku hraje Daniel Potter Radclife, tak je jasný že zdejší žena bude mít na sobě mnohem více černého oblečení než preferuji já a že děj se bude odehrávat všude možně, jen ne v mé ložnici. A taky že jo děj filmu se odehrává na ještě strašidelěnjších místech než je moje ložnice, což je jeho absolutně největší plus, protože výběr exteriérku a interiérku dokázal navodit bohovskou atmosféru. Leč dál už jsou spíše výtky, jako lekačky dobrý, ale nesmí jich bejt dvěstě v městě, protože to pak začíná trošku nudit a Danovu herectví, tedy spíše neherectví alá jeden výraz na jeden film taky moc nepomáhá, to umim taky, existiovat ve filmu a tvářit se, jako kdybych měl v prdeli znojemský okurky. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $17miliónovTržby USA $54,333,290Tržby Celosvetovo $130,600,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $2,414,459 //počet predaných kusov 120,783Tržby za predaj DVD v USA $8,889,347 //počet predaných kusov 407,174║ Daniel Radcliffe s minimom dialógov ale uhrá to obstojne, dejovo strohé bez húževnatejšieho rozpracovania ale zato lakačky delikátne, slušná dávka napätia, minimálne 5x ma zamrazilo čo sa mi už dávno nestalo ale aj tak len priemer. /60%/ ()

Galerie (80)

Zajímavosti (21)

  • Film měl být původně natočen ve 3D. (Terva)
  • Misha Handley, který ve filmu hraje syna Daniela Radcliffa (Arthur Kipps), je ve skutečnosti jeho kmotřenec. Pro roli ho navrhl sám Radcliffe, aby filmový vztah otce a syna působil autentičtěji. (Aurum)

Související novinky

Legendární britské studio Hammer čeká návrat

Legendární britské studio Hammer čeká návrat

02.09.2023

Ikonické londýnské studio Hammer Films bylo založeno v roce 1934, a ačkoliv se v prvních dvou dekádách své existence zaměřovalo na filmovou produkci na škále všech žánrů, nejikoničtější snímky, které… (více)

Z Harryho a Hermiony Frankenstein a Popelka?

Z Harryho a Hermiony Frankenstein a Popelka?

04.03.2013

Nutno uznat, že omladina z Bradavic si buduje zajímavější filmovou kariéru, než by jeden čekal. A jejich další projekty rovněž vypadají slibně. Daniel Radcliffe si po Ženě v černém a letošním Horns… (více)

Z Bradavic do strašidelného baráku

Z Bradavic do strašidelného baráku

12.09.2010

Ani ne za dva týdny zahájí britský režisér James Watkins (proslavil ho drsný survival Jezero smrti) natáčení gotického hororu The Woman in Black. Produkci vzkříšeného studia Hammer Films se povedlo… (více)

Reklama

Reklama