Reklama

Reklama

Vrtěti ženou

  • Velká Británie Hysteria (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladý doktor Mortimer Granville, snažící se bojovat se zastaralými metodami používanými v medicíně na konci 19. století, se kvůli špatné lékařské péči a špíně na oddělení pohádá se svým šéfem ve Westminsterské nemocnici a opět se ocitá na dlažbě. Přestože mu jeho nejlepší přítel, syn jeho poručníků Edmund St.John-Smythe, nabízí peníze, začne si hledat nové místo. Nakonec nabídne své služby doktoru Robertu Dalrympleovi, který se specializuje na ženské nemoci, především na v tu dobu velice oblíbenou „hysterii“, kterou vykládá jako důsledek „přecitlivělé dělohy“ a vypracoval si i vlastní léčbu. Ta spočívá ve vaginální masáži, kterou si jeho pacientky – bohaté paničky, které jejich manželé zanedbávají – nesmírně chválí … Brzy do své „metody“ zaučí i Mortimera … Ten se seznamuje i s jeho dcerami, z nichž starší Charlotte pracuje v útulku pro potřebné a je to velice sebevědomá, moderní a vše nové propagující mladá žena. Naopak mladší Emily je poslušná dívka, vedená k práci v domácnosti, o níž její otec soudí, že se jednoho dne může stát výbornou manželkou nějakého lékaře. (TV Prima)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (579)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Tak nějak nevím, jestli to mělo být o hysterii, o vynálezu vibrátoru, nebo jen další dobová romantická komedie. Maggie Gyllenhaal sice byla výborná, ale ze zbytku hereckého obsazení mě bavil vlastně jen Rupert Everett, který se v příběhu nevyskytoval moc často. Vzhledem k tématu mě prostě překvapovalo, že se tvůrci moc neodvázali. (Ale perfektní byly ty obrázky v průběhu závěrečných titulků.) ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Hist+o/e+rická komedie o vzniku vibrátoru, součásti povinné výbavy každé ložnice? No a proč ne? Krapet nám to sice klouzalo po povrchu, ale to ostatně první prototypy vibrouše dělaly také. Jsem rád, že humor a nadsázka zvítězila nad vážností a odborností, stejně jako jsem rád, že většina z nás tenhle film nevnímá jako nechutnou oplzlost pro gerontofily. Jo a Maggie bych rád vzkázal, že moje ordinace je pro ní otevřena nonstop... ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Johan Lisa Dyer, Stephen Dyer, Howard Gensler | Hudba: Gast Waltzing, Christian Henson | Produkcia: Tracey Becker, Judy Cairo, Sarah Curtis | Distribúcia: BIM Distribuzione | Štúdio: Informant Media, .... || Netradičné, odvážne, miestami zábavné. Ako krásne sa emočná linka rozbieha v prvej polovici, tak jej dochádza dych v tej druhej. A tu je to neodpustiteľné, pretože bez nej sa zo snímku stáva dokument o orgazmickej továrňi. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Vstup volný i pro zaryté puritány, mezi které se naštěstí nepočítám. Nevědět o filmu nic, po přečtení stručného nástinu děje bych se podivoval, co za látku z toho může vylézt a zda mě nečeká nějaká plytká prcičkoidní taškařice, ale omyl! Tohle je veskrze příjemná a vkusná zábava, která nepodceňuje inteligenci svého diváka. Zlehka a zajímavě naťukává dobové reálie a probouzející se boj žen za svá práva a historie vibrátoru je tady vtipným bonusem navíc. Objektivně by to bylo tak na 4*, ale za ten pozitivní pocit, co mi film navodil, lehce nadhodnotím. Nenápadné klenůtky musí člověk podporovat. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

"Měla jste během pokusu záchvat?" "Tři, jestli počítám správně, byla jsem popletená." Cesty pokroku a poznání jsou spletité. Protože vždycky na té cestě stojí zaostalci. Z mluvy hlavního hrdiny se mi zvedal kufr. Něco mi na tom filmu chybělo, trochu mi vadilo skoro až zlehčení všech nastíněných problémů. Jako jasně, je to komedie, ale... ()

Galerie (112)

Zajímavosti (3)

  • Tanya Wexler se prací na snímku vrátila k režii filmů po 10 letech. (R´Hell)
  • V 53. minutě uchopí dr. Granvill (Hugh Dancy) do ruky jakýsi motor, jenž "otáčí peřím". Při střihu se změní směr otáčení tohoto stroje. (Gmisiycs)
  • Film je inspirován skutečnými událostmi okolo Dr. Joseph Mortimer Granville, který v roce 1880 patentoval první elektronický vibrátor. (R´Hell)

Reklama

Reklama