Reklama

Reklama

Vrtěti ženou

  • Velká Británie Hysteria (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladý doktor Mortimer Granville, snažící se bojovat se zastaralými metodami používanými v medicíně na konci 19. století, se kvůli špatné lékařské péči a špíně na oddělení pohádá se svým šéfem ve Westminsterské nemocnici a opět se ocitá na dlažbě. Přestože mu jeho nejlepší přítel, syn jeho poručníků Edmund St.John-Smythe, nabízí peníze, začne si hledat nové místo. Nakonec nabídne své služby doktoru Robertu Dalrympleovi, který se specializuje na ženské nemoci, především na v tu dobu velice oblíbenou „hysterii“, kterou vykládá jako důsledek „přecitlivělé dělohy“ a vypracoval si i vlastní léčbu. Ta spočívá ve vaginální masáži, kterou si jeho pacientky – bohaté paničky, které jejich manželé zanedbávají – nesmírně chválí … Brzy do své „metody“ zaučí i Mortimera … Ten se seznamuje i s jeho dcerami, z nichž starší Charlotte pracuje v útulku pro potřebné a je to velice sebevědomá, moderní a vše nové propagující mladá žena. Naopak mladší Emily je poslušná dívka, vedená k práci v domácnosti, o níž její otec soudí, že se jednoho dne může stát výbornou manželkou nějakého lékaře. (TV Prima)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (579)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Bohužiaľ až príliš priamočiare aby dokázalo prekvapiť, ale natočené zo značným nadhľadom, takže film nenudí ale baví. Je to hlavne zásluhou sympatických hercov, ktorý podávajú svoj nadštandart. Najzaujímavejšie je samozrejme duo Dancy a Everett a ostatný ako Gyllenhaal a Jones ich skvelo doplňujú. Film si pohráva s istou kontroverznosťou, ale skôr ako o tému historicky vysvetliť, alebo šokovať má film pôsobiť ako ľahká anglická komédia. Bohužiaľ pod pojmom anglická komédia si predstavujem niečo podstatne originálnejšie ako zakončenie príbehu vetou " vezmeš si ma? " čo vlastne kazí finálny dojem. Predávanie vibrátoru kráľovne Anglicka počas záverečných titulkoch je potom len snahou vytrieskať ešte aspoň jeden vtip pred koncom. Koniec je asi najväčšou slabinou filmu, lebo sa hrá na morálku a hodnoty a skĺzava do nechcenej samoúčelnosti. Alebo chcenej? Neviem. Každopádne vidieť kačky ako si to rozdávajú bolo zábavné. Nebyť konca mohlo to mať o hviezdičku viac. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemná zábava. Nenávidím síce to slovo, ale skoro sa mi až chce napísať veselohra. Herci super (hlavne Maggie samozrejme), humor je skôr na pousmiatie, no to vám vydrží po celú stopáž a mimo to občas príde nejaká vážne výborná hláška a tá potom pobaví o to viacej. Najlepšia bola tá Maggiena, po skončení súdu Dancymu. Pôvodne som ju sem aj chcel napísať, ale nemôžem to urobiť - nebolo by to fér voči ostatným. Len si to pekne pozrite. ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Johan Lisa Dyer, Stephen Dyer, Howard Gensler | Hudba: Gast Waltzing, Christian Henson | Produkcia: Tracey Becker, Judy Cairo, Sarah Curtis | Distribúcia: BIM Distribuzione | Štúdio: Informant Media, .... || Netradičné, odvážne, miestami zábavné. Ako krásne sa emočná linka rozbieha v prvej polovici, tak jej dochádza dych v tej druhej. A tu je to neodpustiteľné, pretože bez nej sa zo snímku stáva dokument o orgazmickej továrňi. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

O vzniku vibrátoru, zastaralých lékařských metodách a snaze o ženskou rovnoprávnost v prudérní společnosti (konfliktem „pokrokovosti“ s prudérní společností mi lehce připomíná Easy Virtue). Film není přímo vtipný, nečekejte výbuchy smíchu. Avšak kontrast toho, jak vědecky, zastarale nabo „suše“ se baví o výše jmenovaných věcech, mi na tváři trvale vykouzlil přihlouple nevěřícný úsměv a vykulený oči. Příběhově to až takový zázrak není, ale film mě moc bavil a můžu ho doporučit; ostatně – viděli jste někdy film o vzniku vibrátotu? A určitě nevynechejte závěrečné titulky. Chytrý citát na závěr: „Náš život bude do velké míry takový, jakým si ho uděláme.“ # příběh 6 | hudba 7 | humor 3 | akce 0 | napětí 1 | pustil bych si znovu 7 ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Šteklivá témy o liečení "hysterických" žien je zasadená do viktoriánskeho Londýna ( vraj podľa skutočnej udalosti ) a už táto skutočnosť dodáva príbehu nezvyčajný šarm a vtip. Zošňurovaná spoločnosť nie je pripravená pomenovávať veci pravými menami a preto je dôvtipná slobodomyseľnosť osviežujúca. Inteligentný scenár, poctivá realizácia a príjemní herci sú najlepšou pozvánkou pre tento snímok. ()

Galerie (112)

Zajímavosti (3)

  • V 53. minutě uchopí dr. Granvill (Hugh Dancy) do ruky jakýsi motor, jenž "otáčí peřím". Při střihu se změní směr otáčení tohoto stroje. (Gmisiycs)
  • Film je inspirován skutečnými událostmi okolo Dr. Joseph Mortimer Granville, který v roce 1880 patentoval první elektronický vibrátor. (R´Hell)
  • Tanya Wexler se prací na snímku vrátila k režii filmů po 10 letech. (R´Hell)

Reklama

Reklama