Reklama

Reklama

Přírodní katastrofa donutila lidstvo opustit Zemi a usadit se na nové planetě. O tisíc let později došlo ke konfliktu mezi mírovou organizací vedenou generálem Cypherem Raigem a mimozemskými tvory, kteří chtějí planetu dobýt. Mimozemšťané používají k boji monstra, která sice nevidí, ale dokážou vycítit, když má člověk strach. Pouze jediný muž, generál Cypher Raig, dokáže bezezbytku ovládnout svůj strach natolik, že nestvůry může bez obav zlikvidovat. Raige má syna Kitaie, pro něhož je ale spíše nadřízeným než otcem. Od jisté události nedokážou spolu normálně komunikovat. Osud tomu chtěl, aby otec se synem ztroskotali na planetě Zemi, která se mezitím vyvinula do nového ekosystému zaměřeného proti lidem. Pokud chtějí mít alespoň nějakou naději na návrat domů, musí se naučit spolupráci a vzájemné důvěře. (TV Nova)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (957)

POMO 

všechny recenze uživatele

Film začne slibně. Disponuje zajímavou sci-fi vizí, krásnými vizuály a námět sblížení otce se synem, který zároveň prochází sebeuvědoměním, má velký bijákový potenciál. Výsledek je ale přes příjemné kouzlo dobrodružna příběhově mdlý a emocionálně i myšlenkově naprosto míjí zamýšlený cíl. Takové to, když víte co máte coby divák jakože prožívat, ale pro svou naivitu a nedotaženost vás to absolutně obchází. Do velké míry za to skutečně může Jaden Smith, nebo možná jeho režijní vedení Shyamalanem. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Shyamalan nie a nie opäť preraziť. Toto sci-fi malo potenciál, ale príbeh s ktorým režisér prišiel zďaleka nevyužil návrat človeka na zem. Myšlienka sama o sebe výborná, ale u tohto režiséra sme boli vždy zvyknutí na prepracované scenáre s nejakou pointou alebo minimálne dobrým záverom. Tu ostal úplne pri zemi a všetko nechal na dvojicu Smithovcov. Tí sa snažia, ale flasbacky tomu nepomáhajú a dej je predvídateľný ako v rozprávke pre malé deti. Filmy o prírode mám obzvlášť v obľube, ale tu sa nič výnimočné nedeje. Vzhľadom na meno režiséra je to dosť úbohý priemer, ktorý v závere dokázal ešte zhovadiť trápnym salutovaním. Film skôr pre deti do 12 rokov. Slabé tri hviezdy. 50%. ()

Reklama

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Většinou jsou postapa taková frustrující dramata, plná nukleárního spadu a mutantů. Snad kromě filmu Demolition Man je lidská společnost buď vyhubena, zoufale bojuje o každý centimetr půdy nebo hlt vody, nebo už rovnou někde pomalu chcípá u plotu. Zde svítá naděje v podobě osmiletého Beara Gryllse odněkud z Ugandy. Přes veškerý patos je to vlastně docela pěkný dobrodružný film pro starší děti, taková brána do světa velkých SF pro dospělé. Typický monomýtický příběh o cestě hrdiny, jeho zocelení a následném vítězství nad zlem, je zabalen do krásného vizuálu a tak není důvod to chápat jinak, než jak má být: survival SF s prvky postapa a soft SF. Před plnou palbou mě odradilo to, že vlastně ve filmu je hlavní zápletkou jen ta vysílačka. Nic víc. Je to jako epizoda nějakého nabušeného SF seriálu. Dál by mělo následovat něco o návratu na Zem nebo něco takového. Horší čtyři, že bylo cítit, kde všude se dalo přitlačit na Filu. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

After Earth není zase tak špatný film, ale měl jsem veliké problémy takhle nesympatickým hrdinům vůbec fandit. Příběh, který si naškrábal sám pro sebe Will Smith by mě ani tolik nevadil, ostatně není zase tolik nepříjemné sledovat sbližování otce a syna, ale to by se mělo dít trošku jiným stylem než jak nám to předložil, kdysi vynikající Shyamalan. Stále umí natočit nějakou tu zajímavou scénu, bohužel se jedná o stále řídčí úkaz v jeho filmech. Will Smith mě ve filmu hodně vadil a o mladém ani nemluvím. Toho by neměli vůbec k filmu pouštět. Zcela po zásluze je After Earth propadák. PS: toho orla mě bylo moc líto:( ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Ocka bolí noha a tak si zahrá videohru. V hlavnej úlohe: syn, ktorý zažíva rovnaké digitálne dobrodružstvo v realite s natiahnutým 3D neoprénom. K dispozícii má výstroj: kopiju a tabletky s kyslíkom. Cieľ hry: získať v stanovenom čase vysielačku umožňujúcu záchranu. Cestou treba prejsť cez prales. Zahnať veľké zvieratá a Bubáka. A zabudnúť na strach. Naivné, no pozerateľné prírodné dobrodružstvo, omieľajúce mnohokrát filmovo spracovanú tému samozáchrany stroskotaných. Do mierneho nadpriemeru dvíha dielo všadeprítomná idea znovuzelenej zemegule, plnej všakovakých prerastených živočíchov, lietajúcich hadov, megaorlov a morí s množstvom veľrýb. Ako píše užívateľ whack, ide o zobrazenie krásneho prírodného raja, akejsi nádeje na zrovnoprávnenie všetkých foriem života, kde človek nie je ich pánom, ale rovnocenným spolu živočíchom. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (16)

  • Celosvětová premiéra proběhla 1. května 2013 v Tokiu. (Varan)

Související novinky

M. Night Shyamalan zažívá malý comeback

M. Night Shyamalan zažívá malý comeback

20.02.2023

Jakkoli to po tragické sérii ještě tragičtějších filmů Stalo se (2008), Poslední vládce větru (2010) a Po zániku Země (2013) nevypadalo, známý režisér M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Vyvolený) přece… (více)

Shymalan se vrací k hororům

Shymalan se vrací k hororům

27.08.2015

M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Vyvolený) se pokusil o výlet do blockbusterových vod a moc se mu tam nedařilo. Poslední vládce větru a Po zániku Země sice nelze označit za propadáky, což je v… (více)

Willis a Shyamalan potřetí

Willis a Shyamalan potřetí

31.01.2014

Po zániku Země a Poslední vládce větru rozhodně nepatří mezi filmy, za které by M. Night Shyamalan sklidil příliš chvály. Pověst mistra napětí si vysloužil spíš Šestým smyslem a Vyvoleným, takže… (více)

Will Smith a jeho nejhorší den

Will Smith a jeho nejhorší den

09.01.2014

Největší černošská herecká hvězda se pomalu vrací na plátna kin. Po čtyřleté dovolené se Will Smith objevil v předloňských Mužích v černém 3, rok 2013 potom strávil ve sci-fi Po zániku Země, kde… (více)

Reklama

Reklama