Reklama

Reklama

Přírodní katastrofa donutila lidstvo opustit Zemi a usadit se na nové planetě. O tisíc let později došlo ke konfliktu mezi mírovou organizací vedenou generálem Cypherem Raigem a mimozemskými tvory, kteří chtějí planetu dobýt. Mimozemšťané používají k boji monstra, která sice nevidí, ale dokážou vycítit, když má člověk strach. Pouze jediný muž, generál Cypher Raig, dokáže bezezbytku ovládnout svůj strach natolik, že nestvůry může bez obav zlikvidovat. Raige má syna Kitaie, pro něhož je ale spíše nadřízeným než otcem. Od jisté události nedokážou spolu normálně komunikovat. Osud tomu chtěl, aby otec se synem ztroskotali na planetě Zemi, která se mezitím vyvinula do nového ekosystému zaměřeného proti lidem. Pokud chtějí mít alespoň nějakou naději na návrat domů, musí se naučit spolupráci a vzájemné důvěře. (TV Nova)

(více)

Recenze (959)

slidealama 

všechny recenze uživatele

Jsem sice rád, že Shyamalan se mě už nesnáží šokovat nečekanými zvraty, ale opět jsem šokován, jak špatný film dokáže vytvořit. Námět filmu je zajimavý a originální, ale samotný příběh přípomíná počítačovou hru s hlavním bossem v třetím aktu. ()

aLCaP0Ne 

všechny recenze uživatele

Posledný z tých letných Sci-Fi snímkov na ktorý som sa naozaj tešil. Koniec koncov, vždy keď sa na niečo tešíte tak sa to pokaká a After Earth je toho dôkazom. Či už Elysium alebo Oblivion ma naozaj zaujali tak After Earth presne opak, škoda mohol to byť fakt "náklad", ale.. Skvelý Will sa tu stráca a jeho syn mne dvakrát nechutí.. 50% ()

Acrobat odpad!

všechny recenze uživatele

Búrka nevôle v radoch senátorov NWO spôsobila moja reč a návrhy. Iste by ma nechali zabiť, ale môj styk z nebom a garancia druhého večného života po mojej smrti, robila zo mňa prakticky ľahostajného ku všetkému. Od archanjela prišla iba rada, aby som nikdy nikoho nezabil. „Ja navrhujem, aby na tú Zem išiel Bear Grylls, nie nejaký černoško s našpúlenými perami.“ Nebolo to nič osobné, ani rasistické, človek len zrátal možnosti. A do úvahy sa vzal aj pohyb v Yellowstonskom parku pri obrovských sekvojach. Zveriť výpravu Nočnému Shyamalanovi sa ukázalo v neskorších zápiskoch ako krok do čiernej diery. Chlap sa nepoučil že padá, a len budúcnosť ukáže, či nebude komisiou poslaný do vyhnanstva. Hoci netrpím nedostatkom extrakcie kyslíka v pľúcach, taktiež s poslednými ľuďmi sledujem denné osudy na Nova Cinema, čo to trepem, života na Nova Prime. Nudne beháme, skáčeme, dohliadam na knižnicu, sem-tam mám na starosti písanie prejavov pre miestneho šaša. Na zemi nás chce podľa informácii všetko zabiť, iba najnovšie výskumy ukazujú náznak mieru u kondorov. //Humpľovanie planéty v roku 2013 nepoznám v globálnom náhľade, počas roka jednoducho nestihnem precestovať všetky kontinenty. AE je nudným nepodarkom s tak utajeným posolstvom a zmyslom, že ho nikto vlastne nepozná. Ibaže sám autor. Ten však nestojí ani za brakovú literatúru. (videné 27.09.2013, BDrip) ()

Kenty 

všechny recenze uživatele

Lepší, než všichni tvrdí, až na těch pár amerických symbolik. Tisíc let evoluce podle mě nemůže změnit chování dravců (orel chránící člověka), ale jinak celkem slušný film plný efektů a na to, že tam hrají téměř celý film jen 2 herci, tak klobouk dolů ()

danny_21 

všechny recenze uživatele

Tak snad bylo After Earth odpíchnutí k lepším zítřkům, Shyi ! Námět výborný, obsazení Willem Smithem rozhodně chválím, leč příběh nedotažený, až uspěchaný s několika hloupostmi ( třeba ornitologické dobrodružství mladšího Smithe ) a překvapivě špatnými triky havěti na opuštěné matičce zemi o nějaké dechberoucí pointě, kterou jsem tajně vyhlížel, ani známky. Suma sumárum rozhodně o třídu výš než předchozí kus, zůstává to u mě někde lehce za The Happening - 55 % ()

waska 

všechny recenze uživatele

Co si budeme povídat, jméno Shyamalan už není takovou zárukou kvality, jako bylo před více než 10-ti lety. Tady se pokusil naverbovat superhvězdu Willa Smithe, což by asi i fungovalo, kdyby se Will za každou cenu nesnažil do všech svých filmů natlačit toho svýho spratka, který vůbec neví, co herectví, natož kvalitní herectví je. Pokud to tak bude pokračovat dál, půjde i s jeho karierou pěkně z kopce.. Film samotný není až takový průšvih, ale kam se podělo těch 130 mega v dolarech?? ()

Ryšty 

všechny recenze uživatele

Velká škoda, že Will dostal takovou trapnou roli. Z jeho potenciálu mohli vytřískat mnohokrát víc. Malej Jaden se bude muset ještě od taťky hodně přiučit. Nedá se říct, že by mě After Earth nebavil, ale Kitai mě občas celkem iritoval. Dialogy mi nepřišli taky vždy košér. Čekal jsem rozhodně víc. ()

Karp 

všechny recenze uživatele

Ono by to vůbec nebylo špatné, kdyby se někdo zamyslel nad dějem, protože cesta mladého kluka bez zkušeností po neznámé planetě nabízí mnoho příležitostí k dobrodružství a napětí, jenže... Zde pozitiva končí, ještě tak lze pochválit slušné kostýmy a kulisy. Mohla to být výborná adventura pro děti, ale v dnešní době už pěkné triky sami o sobě nestačí. ()

E lan 

všechny recenze uživatele

Povedené obyčejné sci-fi bez významné pointy, která by film posunula o třídu výše. Škoda, na toto jsem u tohoto tvůrce docela spoléhal. Na druhé straně triky jsou skvělé, herecké výkony rodiny Smithů také, takže se jedná o dobrou zábavu. ()

radeckator 

všechny recenze uživatele

Na Zemi se všemu daří, kromě lidí, což už je samo o sobě podezřelý. Co mě ale zařízlo nejvíc, je bajka o hodném orlovi nebo co to bylo za ptáka, který s nasazením vlastního života pomáhá své původně zamýšlené večeři nezmrznout, aby mohl splnit svoji misi. No a pominu-li další spoustu hloupostí, tak nechápu, především to, proč když lidstvo vyvinulo raketoplán, který dokáže lítat červíma dírama nevyvine nějakou pistolku, kterou by postřílel ty obludy co je žere a nespoléhal pouze na mačety a nebojácnost. ()

CorteX^ 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně překvapení 2013! Jako jsem se těšil na Elysium, které mě maximálně zklamalo, tak paradoxně After Earth, které jsem od traileru podceňoval a podíval jsem se na to z nudy, mě dost překvapilo. Příjemný soundtrack, krásná výprava a sympatické obsazení. 3.5* ()

vikino1 

všechny recenze uživatele

Lidi mají mezihvězdnej pohon, spoustu vesmírných lodí, jsou schopni vyslat záchranej signál přes několik galaxií, ale na hlavní příšeru si berou párátko, které se sice efektně, zato už neefektivně, mění na plastový příborový nůž. Na jakékoliv střelné zbraně se v budoucnu asi zapomnělo. Ono je přece daleko jednodušší zcela ovládnout strach. ()

Jazz06 

všechny recenze uživatele

Pár dobrých momentů to mělo, ale celkově film nestál za moc. Co se týče technologie, tak za zmínku stojí akorát oblek a meč, jinak většinou "vymoženosti" budoucnosti vypadaly dost jalově. Pořád se řeší vztah otce se synem, ale nějak jsem jim to nevěřil. Jaden působí hrozně nesympaticky a hereckým schopnostem svého otce nesahá ani po kotníky. Snad se to časem zlepší. Tady to bohužel neměl šanci utáhnout a ten jeho stupidní výraz, kdy se mu zvlnilo obočí, mě už ke konci dost vytáčel. Na druhou stranu dobrý nápad, slušný finální souboj s obludou a Země byla udělaná hezky (když opomineme, že v sopce je jeskyně s obrovskýma krystalama a ještě jezerem plným ryb). ()

Black-star 

všechny recenze uživatele

No takový z ničeho postavený příběh o synovi který je poslán pro záchranu na zničené Zemi kde mu všechno včetně nehostiných podmínek jde po krku. Jaden na mě působí ve svém jednaní tak trochu uměle a Will tam zas tolik hereckého prostoru nemá. Každopádně plus mínus i bez nějaké větší hloubky a silnějšího příběhu je to v celku koukatelný film. ()

ER 

všechny recenze uživatele

Že by Will Smith řešil nějaké komplexy v rodině prostřednictvím tohoto spektáklu? Ať je to tak či onak,přerod chlapce v chlapa se nepovedl.Scény jsou předvídatelné a až k uzoufání kýčovité a na celém filmu není nic,co by aspoň trochu zaujalo. Téma samo o sobě není špatné,ale scifi háv tomu nesedí. ()

xDirtyFrankx 

všechny recenze uživatele

Škoda, příroda byla krásná, jinak tam moc pozitivního neni. Toho malýho Smithovic cikána bych za ten "hereckej" výkon vykostil a pověsil na sekvoj. ()

rublik05 odpad!

všechny recenze uživatele

Od tak relativně velkého rozpočtu jsem čekal raketu jak blázen, ovšem dostavila se pouze otázka proboha proč? Scénář jako takový má velký potenciál, škoda jen, že se ho nepovedlo naplno využít a vznikl z toho takový nudný snímek naprosto bez nápadu a skutečných emocí. Film mě absolutně nijak neoslovil a duo otec-syn zde vůbec nefunguje, škoda. 0/10. ()

Ceberus 

všechny recenze uživatele

Jaden možná na svých sociálních sítích mele kraviny, ale nelze mu upřít, že hrát umí. Otec se ukládá do ústraní, aby mohl syna dostatečně prodat a otevřít mu dveře do Hollywoodu. Není to špatný film, ale žádný revoluční snímek to taky není. ()

Související novinky

M. Night Shyamalan zažívá malý comeback

M. Night Shyamalan zažívá malý comeback

20.02.2023

Jakkoli to po tragické sérii ještě tragičtějších filmů Stalo se (2008), Poslední vládce větru (2010) a Po zániku Země (2013) nevypadalo, známý režisér M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Vyvolený) přece… (více)

Shymalan se vrací k hororům

Shymalan se vrací k hororům

27.08.2015

M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Vyvolený) se pokusil o výlet do blockbusterových vod a moc se mu tam nedařilo. Poslední vládce větru a Po zániku Země sice nelze označit za propadáky, což je v… (více)

Willis a Shyamalan potřetí

Willis a Shyamalan potřetí

31.01.2014

Po zániku Země a Poslední vládce větru rozhodně nepatří mezi filmy, za které by M. Night Shyamalan sklidil příliš chvály. Pověst mistra napětí si vysloužil spíš Šestým smyslem a Vyvoleným, takže… (více)

Will Smith a jeho nejhorší den

Will Smith a jeho nejhorší den

09.01.2014

Největší černošská herecká hvězda se pomalu vrací na plátna kin. Po čtyřleté dovolené se Will Smith objevil v předloňských Mužích v černém 3, rok 2013 potom strávil ve sci-fi Po zániku Země, kde… (více)

Reklama

Reklama