Reklama

Reklama

Přírodní katastrofa donutila lidstvo opustit Zemi a usadit se na nové planetě. O tisíc let později došlo ke konfliktu mezi mírovou organizací vedenou generálem Cypherem Raigem a mimozemskými tvory, kteří chtějí planetu dobýt. Mimozemšťané používají k boji monstra, která sice nevidí, ale dokážou vycítit, když má člověk strach. Pouze jediný muž, generál Cypher Raig, dokáže bezezbytku ovládnout svůj strach natolik, že nestvůry může bez obav zlikvidovat. Raige má syna Kitaie, pro něhož je ale spíše nadřízeným než otcem. Od jisté události nedokážou spolu normálně komunikovat. Osud tomu chtěl, aby otec se synem ztroskotali na planetě Zemi, která se mezitím vyvinula do nového ekosystému zaměřeného proti lidem. Pokud chtějí mít alespoň nějakou naději na návrat domů, musí se naučit spolupráci a vzájemné důvěře. (TV Nova)

(více)

Recenze (959)

Kriklan49 odpad!

všechny recenze uživatele

"A big Fuck you! to the audience." Shyamalan má zřejmě chronickou zácpu, a tak to z něj chodí jinak. V tomto případě v podobě tohoto filmu. ()

Tomy_Reardon 

všechny recenze uživatele

Nemuzu si pomoct, me se to libilo, ikdyz mi to mistama pripominalo Avatar, bylo to dobry, na nejaky maly nedostatky uplne skvely, otec a syn to podporili slusne, sice to nema na stesti na dosah kterej byl delo, ale treba za par let vyjde neco dalsiho z ceho si sedneme na prdel, tohle to ne uplne bylo, ale taky muj nazor hodne meni will, kteryho proste zeru, ikdyz tam nebyl skoro vubec, uspesne ho zastoupil jeho talentovany synator!!! ()

Kalda69 

všechny recenze uživatele

Tatik Will chtel zopakovat uspech Štěstí na dosah coz bohuzel pohrbil jeho synator, ktery mel herecky vrchol s vyse uvedenym filmem v roce 2006 a s pribyvajicim vekem kvalita jeho herectvi ci filmu znacne klesa. Reziser za to nemuze, ten ode me dostal * a kdyby si umel srovnat svoje herce (coz je v tomto pripade nemozny ze dvou duvodu: Will napsal roli primo na syna a sam sponzoroval nataceni) dostal by hvezd vic. Tohle proste sam tatik neutahne jako v Já, legenda a to je proste pruser, pac vizualizace je uchvatna namet by taky usel a pak se dozvidame jak rachyticky syn (kdyby alespon zacal posilovat kdyz uz se chce radobyzivit herectvim) zacne nakopavat zadky samotny matce prirode ve vrazedne podobe fauny a flory. Nebyt protekcniho castingu tak mohlo jit o lehce nadprumerny scifi film ale takhle .... takhle opravdu ne. A to ma jeste tocit katare kida 2, jeste ze jsem jednicku nevidel. A az budu mit naladu na srackoidni filmy tak si misto nejakyho pocinu od Tromy asi sezenu Karate kida (pribeh o looserovi ktery vyhraje turnaj nedovolenym kopem). ()

brasek 

všechny recenze uživatele

Nie! Veľmi špatný snímok, po istej minutáži absolútne nestráviteľný príbeh. Jaden Smith je kapitola sama o sebe... ten po tatkovi nemá ani herecké uši. ()

Misha.d 

všechny recenze uživatele

Zajímavé... To je asi tak vše, co k tomu můžu napsat.Není to nic úplně úchvatného a dechberoucího, ale za shlédnutí to stojí. Zvlášť pro toho, kdo je fanda scifi a Shayamalana ;) Země ve fázi revitalizace (bez lidí) je pěkně ztvárněná. Zvířátka jsou pěkná a nebezpečná a slizký aliení mazlíček někde venku číhá... Jak říkám.. Zajímavé... ()

Shady 

všechny recenze uživatele

Nic moc jsem nečekal, nic moc jsem nedostal. Film mě v době kdy vycházel úplně minul a zastihl mě až teď. No a kdyby nezastihl, asi by se nic extra nestalo. ()

SpicyNugget 

všechny recenze uživatele

Země je už pár let v karanténě prvního stupně (ovšem ne kvůli Covidu, ten tehdá ještě tahal kačera, ale kvůli mimozemským stvořením, která zabíjí lidi). Mladý Kitai se školí na Rangera, což jsou lidi, kteří necítí strach. Jenže jeho otec (filmový i skutečný) je na něj jako pes a chlapec se nikdy nezavděčí. Proto po nouzovém přistání na onu nepřátelskou Zemi a zlámáním obou Willových nohou se Kitai vydává 100km daleko, aby vyslal nouzový signál pro záchranu... Wow! Mistrný snímek. Od Shyamalana jsem ale nic jiného nečekala, tohle je režisér s velkým R. Všechny jeho filmy miluju a hodnotím nadprůměrně. Úžasné efekty a skvělý děj, od kterého jsem se nemohla odtrhnout. Pár hororových scének příšer a sestry určily mou čtvrtou hvězdu. Skvělý film. ()

HennessyVSOP 

všechny recenze uživatele

Taková bezduchá slátanina, kde nic nedává smysl. Putujeme z místa A do místa B, prožííváme vztah otce se synem a na pozadí se různě střídají zvířátka a přerostlé klíště. Akce je málo a má špatnou choreografii, Smith senior není dobrý scénárista a Smith junior není dobrý herec. Dvě hvězdičky dávám jenom za vizuální stránku a krátkou stopáž. ()

Karbos 

všechny recenze uživatele

Vůbec jsem nepochopil svět, který se tu v rámci filmu pokoušeli vystavět, to opravdu mám věřit tomu, že v době, kdy lidstvo kolonizuje cizí planety a litá si po vesmíru jak se mu zlíbí tím, že dokáže cestovat skrze uměle vytvořené červí díry, se nezmůžou na nic lepšího, než teleskopický nože ? Kurva to nevymysleli za tisíce let nic na dálku ? A ve světě kterej je plnej zeleně, stromů, ptáků, divokých prasat, tygrů a další havěti, je pro člověka nedýchatelné prostředí? Co tam pak dělá ta džungle? Tohle se vážně vůbec nepovedlo, film postrádá základní logickou konstrukci, nehledě na to, že ani herecké výkony nestali za nic.... ()

Dawe2 

všechny recenze uživatele

Velmi podhodnocené, 90%. Povedlo se to, příběh, hudba,  vizuál a celkem i herecky. Víc takových v dnešní době. ()

Luciaaas2 

všechny recenze uživatele

Nemastný neslaný, neurazí. Prostě Shyamalanovi dochází dech. Film je koukatelný, ale nijak zvlášť vás nevtáhne do děje. Sice efekty jsou krásné, ale nezáživné. prostě tomu chybí ten správný náboj, aby film fungoval jako prvotřídní sci-fi. Kombinace Otec - syn moc nefunguje a malý Smith je protivný od pohledu, aspoň z mého hlediska a odrazuje mě od dálších společných filmů. Snad to tatík pochopí a bude mu jen produkovat filmy a nebude s ním počítat do dalších společných projektů...... ()

LUCIM 

všechny recenze uživatele

V roli Já legenda mu to prostě seklo, jediný vědec co přežil. Ale tenhle film nevím, nějak mě to nenadchlo. Smíchanina všech modernějších katastrofických filmů. Ale i tak dávám čtyři hvězdy. ()

nudlis 

všechny recenze uživatele

Neurazí ani nenadchne, aspoň mě ne. Efekty pěkný, příběh slabej. Pobavilo mě, jak zraněnej starej Smith dělá, že umírá, ale ve finále vstane jak rybka a salutuje o 106 :-) Průměr, víc ani prd. ()

EddyT3 

všechny recenze uživatele

O cem to cely bude vam dojde uz z traileru. Zadny prekvapeni se nekona. Nezachrani to ani Smith, jak starej tak malej. Ti se jen celou dobu predhani kdo udela drsnejsi pohled. Takze, pribeh hroznej,hudba taky neni zadna hitparada. Jediny plus je vizualni stranka,ktera je platna jen v kine,protoze doma uz to takova pecka nebude. Shyamalan opet mile neprekvapil. A to jsem se dozvedel,ze je to od nej az ze zaverecnych titulku. Kdybych to vedel predem tak bych fakt hodne zvazoval jestli na to jit. Ve vetsine traileru na letni trhaky je zmineny jmeno rezisera a jeho predchozi uspesny filmy. V traileru na tohle neni napsanej nikdo a nic. Neni cemu se divit,kdyz jedinej jeho uspesnej film Sesty smysl je z roku 1999. ()

Quick222 

všechny recenze uživatele

Před pár týdny jsem zaznamenal interview s Willem a Jadenem o natáčení tohoto filmu a říkal jsem si že to "bude dobrý". Včera v 8 večer, když jsme se s přítelkou vrátily s práce, jsem najel na stránky kina, zkoukl trailer a říkám, to "bude dobrý". Takže rychle koupit lupeny přes net, MHD doklopýtat do kina a hurá nato. Výsledek? "Bylo to dobrý". Vcelku výstižný komentář napsal Slartibarkfast. Také já jsem se nemohl dnes ráno rozhodnout jestli 3 nebo 4. Ale protože mi kromě nějákého překvapivého zvratu nechybělo ve filmu skoro nic, bylo to svižné, pěkné a Will je můj nejoblíbenější herec, tak se přikloním ke 4* - 71% ()

KatyBitch 

všechny recenze uživatele

Od chvíle kdy malý Jaden (který neumí hrát a ve filmu je jenom díky svému otci) hodí šutr po nasraný opici jsem myslela že si servu obličej a hodím ho po promítacím plátně. Jeho otec který si sám bez anestezie udělá operaci a zavede si novou cévu ho v haluškách naviguje po planetě na které nikdy nebyl- "super". A pak scéna kdy orel nebo kondor,či co to vlastně bylo, zachrání Kita jsem si říkala a teď budou nejlepší kámoši a budou spolu lítat a užívat si. Škoda ptáček umřel, víc sem si od začátku přála aby umřel Jaden, který neustále natahoval a máchal kolem sebe mečem. Když konečně našel loď tak našel i jakési spiritualní spojení se svým umírajícím otcem který by btw již dávno zemřel na vykrvácení. Nechápu jednu z 8776568865435 věcí Jaden leze na sopku ale spadne do vody?! Nakonec najde vysílačku a pere se s příšerou a vyhraje bezva všichni jsou šťastní a zachránění otec je pyšný na syna a salutuje mu. Nakonec chci říct že Jaden určitě vyhraje nějakou cenu za tento výkon a bude to...... Zlatá malina. A taky je mi líto tý příšerky chtěla jsem aby Jadena konečně zabila. ()

Související novinky

M. Night Shyamalan zažívá malý comeback

M. Night Shyamalan zažívá malý comeback

20.02.2023

Jakkoli to po tragické sérii ještě tragičtějších filmů Stalo se (2008), Poslední vládce větru (2010) a Po zániku Země (2013) nevypadalo, známý režisér M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Vyvolený) přece… (více)

Shymalan se vrací k hororům

Shymalan se vrací k hororům

27.08.2015

M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Vyvolený) se pokusil o výlet do blockbusterových vod a moc se mu tam nedařilo. Poslední vládce větru a Po zániku Země sice nelze označit za propadáky, což je v… (více)

Willis a Shyamalan potřetí

Willis a Shyamalan potřetí

31.01.2014

Po zániku Země a Poslední vládce větru rozhodně nepatří mezi filmy, za které by M. Night Shyamalan sklidil příliš chvály. Pověst mistra napětí si vysloužil spíš Šestým smyslem a Vyvoleným, takže… (více)

Will Smith a jeho nejhorší den

Will Smith a jeho nejhorší den

09.01.2014

Největší černošská herecká hvězda se pomalu vrací na plátna kin. Po čtyřleté dovolené se Will Smith objevil v předloňských Mužích v černém 3, rok 2013 potom strávil ve sci-fi Po zániku Země, kde… (více)

Reklama

Reklama