Reklama

Reklama

Přírodní katastrofa donutila lidstvo opustit Zemi a usadit se na nové planetě. O tisíc let později došlo ke konfliktu mezi mírovou organizací vedenou generálem Cypherem Raigem a mimozemskými tvory, kteří chtějí planetu dobýt. Mimozemšťané používají k boji monstra, která sice nevidí, ale dokážou vycítit, když má člověk strach. Pouze jediný muž, generál Cypher Raig, dokáže bezezbytku ovládnout svůj strach natolik, že nestvůry může bez obav zlikvidovat. Raige má syna Kitaie, pro něhož je ale spíše nadřízeným než otcem. Od jisté události nedokážou spolu normálně komunikovat. Osud tomu chtěl, aby otec se synem ztroskotali na planetě Zemi, která se mezitím vyvinula do nového ekosystému zaměřeného proti lidem. Pokud chtějí mít alespoň nějakou naději na návrat domů, musí se naučit spolupráci a vzájemné důvěře. (TV Nova)

(více)

Recenze (958)

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

To je blitka toto, že mi Shyamalana už přestalo bejt líto. A mladej Smith si upevnil pozici na vrcholu žebříčku nejotravnějších hereckých smradů....A pozor, lidstvo to za dalších tisíc let dotáhne tak daleko, že si do oken budem místo závěsů křivě věšet prostěradla, pokrok vpřed. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Shyamalan se asi praštil do hlavy, že od roku 2010 točí jen naprosté sračky, ačkoli musím uznat že filmařsky jednotné, protože jsem u After Earth vykřikovala stejné výrazy, které mě napadaly při Posledním vládci filmového bahna. Netuším, jaký byl rozpočet, ani zjišťovat se mi to nechce, některé scény každopádně působily, ačkoli měly působit stylově a kdo ví jak hi-tech, jako by se natáčely v papundeklových kulisách. Navíc jde asi o první film s Willem Smithem, v němž mi byl Will Smith asi tak sympatický jako chřipka při zkouškovém období, blivno mi z něj bylo. Příběh nekomentuju, stejně jako v předchozím případě, tam žádný není a náznaky toho, co by tam být mělo, nedávají vesměs žádný smysl. Jediné, co jakž takž ušlo, tak snad záběry na zemskou faunu, ale co si budeme povídat, je viditelně digitální a jiní borci totéž dokáží natočit stejně dobře, né-li lépe, dokonce se skutečným zvířectvem - viz. minisérie Afrika. 30% ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Možné spoilery: Dlouhou dobu nejočekávanější film roku 2013, po prvních ohlasech katastrofa a teprve půl roku potom jsem se odhodlal After Earth zhlédnout. Musím bohužel přiznat, že není co nabídnout, snad kromě pěkné vizuální stránky. Akce bylo jen minimum, což je velká chyba a do tohoto filmu by měla akce patřit, ale bohužel kromě dvou nebo tří scén velká bída. Mnoho divákům vadí herecké výkony, ale já tolik pesimistický nebudu a až na pár úletů bych Jadena neodsuzoval a zařadil bych ho do pěkného průměru. Největší zklamání čeká při vstupu na Zemi, jak bylo ve filmu řečeno, "Vše na Zemi je vytvořeno zabíjet lidi." Divák tudíž začne očekávat smršť nějakých oblud, které Jadena začnou nahánět, ale místo toho dostane pár opic, pár tygrů a jednoho ptáka, který nakonec obrátí stranu, takže zase tak nebezpečný není. Nakonec na Zemi byl nejvíce nebezpečný parazit, který Jadena málem usmrtil, ale bohužel nic víc. Největší souboj teprve čeká na závěr s Ursou, kterého si sami lidé přivezli sebou, takže proč je Země tak nebezpečná a nemůže být osídlena? Je toho dost nelogického a až na pár scén jde o velkou nudu, která je daleko stravitelnější díky délce, takže After Earth mohu s klidem zařadit do velmi slabého průměru a považovat ho za jedno z největší zklamání roku 2013 .. 4/10 = 45% ()

Disk 

všechny recenze uživatele

After Earth je posledním hřebíčkem do Shyamalanovy rakve. Will Smith si hraje na Morgana Freemana a hlubokým hlasem tam pronáší "moudra" a Jaden Smith je prostě fakan. Scénář jedno klišé za druhým a celé je to nechtěně pitomá komedie. Od odpadu to zachránil zase jenom James Newton Howard. ()

Foox 

všechny recenze uživatele

Průměr, slovíčko které vystihuje všechno. Průměrný předvídatelný příběh, který Vás opravdu nepřekvapí, ani nemá snahu. Průměrná režie postrádající jakékoliv nápady. Průměrné ústřední duo otec-syn. Technicky průměrné triky a tak by se dalo pokčovat až k poslední složce filmu, jenže od Smithů se přeci jenom čeká víc než jen průměr. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Co mají společného M. Night Shyamalan a Zdeněk Troška? Oba upadli v nemilost a každý nový film, se kterým se tihle dva vytasí, je automaticky brán jako sra*ka (a zkuste říct, že to tak není). Už mám plné zuby výroků typu "nojo, Shyamalan", obzvláště pak u filmů, které by byly za jiných okolností hodnoceny daleko lépe. A když říkám lépe, nemyslím tím žádných 80% a více jako tomu bylo v případě "Šestého smyslu" či "Znamení", myslím tím krásných, nepodhodnocených 60%. Co se týče "Po zániku Země", jedná se o typické letní sci-fíčko pro celou rodinu (ovšem s odrostlejšími dětmi), které se může pyšnit pěknými efekty ( zvířata neumí nikdo), futuristickým městem, jež by se dalo srovna s tím v "Man of Steel" (klidně si mě sežerte), solidními akčními sekvencemi a tunami patosu (jak taky jinak). Negativa? Ano, uznávám, že herecký výkon Willa Smithe je průser, uznávám též, že příběh není ničím jiným než hloupoučkou pohádkou o otci a synovi, kteří nejen jako jediní přežijí děsivě vypadající ztroskotání, ale ještě si k sobě najdou cestu, a v neposlední řadě uznávám i některé zmiňované nelogičnosti. Ale co jste, proboha, čekali? Už samotné trailery ukazovaly spíše na Emmericha (o názvu ani nemluvě), takže pokud jste si mysleli, že půjde o další "Vesmírnou odyseu", tak jste pitomí vy a ne ten film. A ne, nedělám si p*del.;-) K čsfd projekci: Všechna vygebená a jinak rušící hovada, která rodiče nenaučili, jak se chovat v kině, by měla dostat (bez rozdílu pohlaví) při odchodu ze sálu přes držku a jako bonus vyhazov z čsfd. (Kvůli nízkému hodnocení zvedám o jednu hvězdu.) ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Takto by vypadal Avatar kdyby ho natočil Adolf Hitler. A my diváci jsme tu za židy. Shyamalan diváky totiž nenávidí. A nenávidí taky Willa Smithe, vší silou se snaží zničit jakékoli sympatie které k sobě Will v divácích dlouhé roky budoval. Zato ale miluje jeho syna Jadena, pederastně ho znásilňuje kamerou od začátku až do konce, ty pocity bolesti a brutálního zneužití se přímo hmatatelně zračí v jeho tváři, a přenášejí se tak i na diváky. To že mladý Jaden právě měl dildo zaražené v prdeli je zkrátka vidět z každého z mnoha detailních záběrů jeho obličeje. A krom pošahaného Inda se ho celou dobu snaží zlikvidovat i šílené zvířátka, hovadsky napsané dialogy, fantasmagorická CGI monstra, Emmerichovsky bizarní matička Země, i zrůdně patetický příběh. A co je nejhorší, ani po tom všem ten sráč Jaden stejně nechcípne, i když by jsme mu to všichni od srdce přáli. 2/10 ()

liskam 

všechny recenze uživatele

O čem to proboha bylo...??? Jak se takovéhle slátanině mohl Smith propůjčit, to opravdu nechápu. Na tenhle film jsem se opravdu těšil a tak nějak jsem si říkal, že to mizerné hodnocení, je až příliš tvrdé. Ale opak je pravdou! Shyamalam se opravdu zbláznil, že točí takovýhle hovna. Z 5 možných sluncí, které mohu filmu dát, ubírám jedno za naprosto nepovedené sci-fi. Druhé slunce ubírám za jalovou atmosféru. Třetí seberu za připitomělej scénář a nudu kterou jsem zažíval. A ještě jedno seberu za předvídatelnost a celkovou naivitu! Tohle bych nepustil ani 10 letému dítěti. Bych se musel stydět, že ho nutím na tenhle rádoby snímek koukat. Takže mi zbylo 1 slunce....., právě jsem se zasekl, a přemýšlím, jestli nejsem moc přísný, jestli bych přeci jen nenašel pozitiva a nedal alespoň dvě. Bohužel, nenašel. Proto dávám pouhé jedno. V procentech nějakých 30% ()

Peytl 

všechny recenze uživatele

Americkým Novákům už chyběla opravdu jen letlampa, neboť si zablbli dokonale, pravda, na úkor diskriminovaných bělochů, navíc emeričtí Nowáci serou na nějakýho upatlanýho bůra zaslanýho v obálce, ale berou to pěkně od plovoucí podlahy, takových projebaných prachů se jen tak nevidí. Můj úplně nejvíc neoblíbený čerňoch se tak opět projevil a do třetice mě dokonale nasral a já se ptám, jak se mohl dožít takhle vysokého věku??? To ho musí někde schovávat na nějakým brutálně tajným místě, neboť Liga bílých herců mu jde nepěkně po prdeli, není divu. Pokud je možné, že by nekonečně mnoho opic za miliardy let, mohlo bušením do psacích strojů napsat Shakespearovo dílo, tak tady je ovšem evidentní a tedy nemožné, že by se jedna opice kdy naučila hrát alespoň tak dobře, aby jí ochotníci z Vyšných Vlkodlaků nevydrápali oči a nechtěli nastolit dobu, kdy černý muž pod bitchem otrokáře žil. Triky byly stejně excelentní, jako je Jirka Krytinář skvělý pornoherec a zápletka byla ubohá, podobně jako hloupé náhody ve scénáři a klišovité sračky tekoucí celým dildem...dílem, pardon. Abych ale nebyl nařčen z rasismu a Obama mi opět neposílal anonymní dopis vytvořený z vystřižených písmenek koránu. I my, bělouši, máme ve svých řadách podobné kreatury, namátkou Paříž Hiltonová a Iveta Džambulka Bartoš, ale takové ukázkové protekci se nemůžou rovnat ani ony. Smith trademark, huhahaha, můj huhňavý chechot se rozléhá prázdným kinosálem a jediní spokojení účastníci projekce mohly být zřejmě jen ursy, tedy jen v tom případě, že měly zanícené i sluchovody. Feromony strachu ze mne doslova stříkají, neboť se obávám, že Novákovic klan ještě neřekl své poslední slovo. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Tentokrát se budu snažit být stručnější než abych napsal nějakou slohovku. Sakra, co tohle mělo pro kristovy nohy znamenat ? :D Asi bych to přirovnal k hodně lacinému nějakému televiznímu seriálu typu o dracích a nějaké divočině, nevím - něco na ten způsob. Jako, ze začátku mě zaujal trailer, zvažoval jsem kino, ale na poslední chvíli jsem nešel. A důvod proč jsem nešel na tohle do kina nebyl špatné ohlasy a recenze - těm se vůbec neřídím, mám vždy vlastní názor, ale nečekal jsem, že se to takhle zvrtne. Takže dobrodružný ? No to teda. Úvod mě vůbec nezaujal, seznámení se zničenou planetou země. Ty vychytávky sci-fi, lodě atd - to teda nebylo nic hvězdného, snaha se cení, námět, ale totálně je vše vedle. Hlavní hrdina Jaden Smith je neskutečný otrava, vůbec mě nezaujal a i mi dost vadil. Will Smith je o něco lepší, ale zde byl dosti nevýrazný. Takže do prvních 15 minut se ve filmu nic významného neděje. Pak dojde k havárii a do 30 minuty zraněný Will Smith vysvětluje svému synkovi co má dělat. Nechci hanlibě urážět film, ale tohle nešlo. Takže takhle vypadá 1/3 filmu. No, koukám, že se zase už rozepisuji, ale prostě jinak to neumím. Dal jsem 1* a to je velký šok pro mě tak to musím hezky rozebrat at opět zastanu svůj názor. 2/3 filmu se neskutečně táhne a to už jsem se nudil na začátku. Občas Jaden utíká, něco ho pronásleduje a to je vše. během této 2/3 filmu je většinu Jaden ve spojení se svým tátou. Je tu scéna kdy Jaden létá a honí ho nějaký pták, pak se ukáže, že je to hodný ptáček zpěváček. Tvl, fakt nevím, tak sjem se na tento film těšil. Pak je zas nuda, ke konci posledních 10 minut asi bojuje s nějakým netvorem a to je celé. Jako, minimum akce, samá nuda, ani prostředí mě nechytlo. Hudba průměr. Je to na pomezí mezi odpadem a jednou hvězdou. Dávám jednu hvězdu, protože jsem se fakt chvílemi neuvěřitelně smál týhle stupidní blbině. Třeba hláška Smitha na jeho synka. "Jestli chceš, tak si umři, ale nedovolím ti to, protože nechci umřít já!" No a je to zabitý. Totálně nefunguje vztah otec a syn. Tyhle pitomý aspkety filmu mě pobavily, celé je to brané i jako snad parodie. Tutdíž, totální brak. Námět a potenciál to mělo, kdyby ani to nefungovalo, dal bych odpad. Celkově hodnotím na velmi slabých 13% = * ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

No nebudeme si nic nalhávat. Shyamalan už není takovou zárukou kvality jakou býval kdysi. Možná je můj úsudek a vkus ovlivněn tím moribundusem co mě skolil nebo je to těma antibiotikama co na ten moribundus působí a já nepoznám dobrej film. Ale nemůžu si pomoct. Tohle byl prostě průser. Film je totálně bez emocí, akce je nezážívná a postavy jsou krajně nesympatický. Tudíž mi bylo úplně fu(c)k jak to dopadne. Je sice pěkný že si papínek zahrál se synáčkem, ale to je asi tak jediný co je na tomhle filmu pozitivní. Navíc Jaden není Will aby dokázal utáhnout celej film. Ale jedno prvenství si tenhle kousek vybojoval. Podle mě je to zatím jak Will(ův) tak Shyamalan(ův) nejhorší film. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Aha, tak tohle se zřejmě stále snaží v Hollywoodu natočit, když na ně přijde potřeba spáchat akční sci-fi. Já se o toho zcela nesympatického spratka bála, co víc by mohlo svědčit o dokonalosti scénáře i režie. A být v roli Kitala nějaký sympatický herec, mohlo to být za plný počet. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Trmácivá cesta za světlicí aneb starý pecař už je z formy a mladý to neumí. Na začátku jsme svědky krátké rekapitulace událostí. Lidé před tisícovkou let zdevastovali Zemi, až se stala neobyvatelnou, a to vedlo k zániku lidského druhu. Ti, co přežili, našli útočiště evakuací na Nova Prime. Ani tam však nebyl klid, nýbrž vetřelci poslali nestvůry speciálně vyšlechtěné pro zabíjení lidí. Odvážný velitel Cypher Raige (Will Smith) velicí ustanoveným jednotkám Rangers je respektovaný nejen pro své velitelské schopnosti, ale také pro mimořádný boj s nepřítelem, ze kterého nemá strach a tudíž nevylučuje feromony, které by ho jinak slepým nestvůrám prozradily. Tato metoda zneviditelnění se nazývá "ghosting" a on v ní je nejlepší. Ne tak už jeho dospívající syn Kitai, který stále marně usiluje o hodnost rangera. Pod přísně autoritativním vedením v duchu vojenského drilu, je jeho vztah s otcem, založený na principu kadet a generál s nezbytným vykáním, při jejich (nepohlavním) styku, a oslovováním se "pane" a nikoliv "soudruhu". Po havárii jejich kosmické lodi Hesper 2 na karanténou stižené Zemi se však jeho otec, jako přeživší komandér, bude muset spoléhat na odvahu svého synka - zelenáče, který bude muset podniknout výpravu přes nebezpečné území za sto kilometrů vzdálenou světlicí pomocí jejího signálu do vesmíru, dají najevo stav nouze. Jeho otec s ním jít nemohl, neb měl po havárii obě hnáty zlomené. M.Night Shyamalan spojil síly s klanem Smithovic, z nichž ten starší si vzal na starost námět a produkci, a s tím mladším dali dohromady příběh otce a syna s autentickými prvky. Připravte se na vykukující eko agitku, vážně míněné pokusy o filosofický přesah, poměrně přehledně a tentokrát nepřekombinovaně natočený děj, na hodně napínavé první dvě třetiny filmu, na režisérovo zjevné uplatnění "spielbergovskocameronovského" stylu, příšerné herecké výkony obou hlavních aktérů, kdy jinak přísný režisér je asi moc neseřval, aby hráli pořádně, na pouze jednu nestvůru v akci, nýbrž na větší počet zřejmě nebyl rozpočet, na blockbuster s téměř až komorní atmosférou a s nizoučkým výskytem bombastických scén, na režisérovu preciznost, která dostane "podpásovku"až v okamžiku, kdy se na rákosovém porostu zrádně promenáduje stín kamery na zdvižáku, hrdinovo trauma ze smrti dcery, porcičku nelogičností, a sympaticky nenatahovanou stopáž. Po tomhle zániku Země, ještě tak docela nehrozí zánik režisérova nesporného talentu. Mé hodnocení: 60% ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Béčko za 130 mega - celkom zábavné, ale úplne bez mozgu. V dobe inteligentných sci-fičiek ako Star Trek: Do temnoty, v dobe logiky, sa tu Shyamalan vytasí s game boy fantasy báchorkou, naivnou variáciou na spielbergovské témy, a myslí si že si napraví reputáciu. Chcelo by to radšej ďalšieho Vyvoleného. Alebo prestať písať scenáre. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Docela jsem se těšil na zplundrovanou matičku Zemi a na postapo přírodu, nasranou na lidi, ale nakonec jsem byl nasranej jen já. Z té první dávky patosu jsem se ještě oklepal (naštěstí jsem nevěděl, že ho na mě časem vylijou několik kýblů), ale už po té scéně s opicemi (házet po nich šutry není dobrý nápad, opice se, jak známo, rády opičí) mi bylo jasné, že kluka zakousne první sveřepý šakal, co poběží náhodou kolem. Vlastně nezakousne. Proč? Protože to holt nemá ve scénáři... Taky by junior určitě umrznul, ale naštěstí ten klučina měl obrovského ptáka. Tedy, s tím ptákem mě pěkně zatahali za fusekli (a klučinu za nohu :-). Navíc bylo krásně ukázané, že příroda bez lidí nejen zvlčí, ale i zblbne. Tlupa zmutovaných tygrů (tu evoluci vzali nějak hopem) se drápe na strom do hnízda kvůli pár vajíčkům a pár holátkům, což by nestačilo ani pro jednoho z nich, a to ani jako zákusek po snídani... Asi těm tygrům nikdo neřekl, že se přemnožili bizoni, až si na loukách kvůli nim pomalu není kam odflusnout (viz úvodní záběr krajiny mlékem a strdím oplývající). Od zlých emzáků - to to vážně nešlo bez nich? - pocházející pažravá příšera (asi samice od vrrků z LOTra) velká deset metrů, s ocasem možná i víc, původně převážená v kouli o průměru 180 cm, to už byl jen takový humorný bonus. Takže nakonec jedinou pochvalu vyslovím tomu klukovi. Za to, že šel do sebe, uznal, že na to nemá a rozhodl se pro příště radši s mámou v práci promazávat turbínám ložiska... Shyamalanovi doporučuji totéž. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Dobrodružné sci-fi, ve kterém nsí Smithův syn zachránit sebe i tátu poté, co havarovali z vesmírnou lodí na nehostinné Zemi. Dobrodružný i sci-fi motiv fajn, ale není to nijak výjimečný film. # [viděno: monitor, 5.1] # příběh *** | hudba *** | humor – | akce ** | napeětí * | pustil bych si znovu ** ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Devadesátiminutová reklama na syna Willa Smithe. Smůla je, že malý Jaden nejenže neumí hrát, ale do charismatu svého sympatického taťky má sakra, ale sakra hodně daleko. Tenhle film mě neurazil, ale je veskrze průměrný a předvídatelný. A navíc - proč bylo nutné tak jednoduchou báchorku zasazovat do futuristického (postapokalyptického) světa? Stejně tak mohl Jaden pobíhat po současných kanadských lesích - třeba. Tenhle film není až tak fail Shyamalana režiséra, ale scénáře, na kterém se mimo jiné také podílel. Myslím, že je něco špatně, když jediný, koho je vám ve filmu líto, je obří zabijácký CGI orel... ()

Jordan odpad!

všechny recenze uživatele

byť synom willa smitha má svoje svetlé stránky - napríklad vám ocko vymyslí, zaplatí a urobí film, čisto pre vás, ako darček... niekto dostane na 15-te narodeniny motorku, niekto výlet na havaj, niekoho jeho staromódne a francúzsky naladený otec vezme po prvý-krát do bordelu za svojou obľúbenou kurvou - a z niekoho sa jeho stvoriteľ snaží nasilu vykresať filmovú hviezdu na svoj obraz: bohužiaľ však na to jaden nemá ani talent, ani otcovu charizmu a bohužiaľ si na to otec vybral režiséra, ktorý má svojho jeden a pol dobrého filmu dávno za sebou a navyše to celé uplácali z tých najhorších filmových klišé a scenár vygenerovali nejakou beta-verziou počítačového softwéru na generovanie jednoduchých príbehov pre materské školy, na ktorom sa deti majú naučiť predovšetkým správne priradiť geometrické útvary k farbám, no nič zložitejšie už od neho čakať netreba; je to vyslovene hlúpe - až na miesta, kde obaja (nielen syn, ale dokonca aj božský WILL) hrajú tak zle, až tomu človek chvíľami nemôže veriť; ()

Související novinky

M. Night Shyamalan zažívá malý comeback

M. Night Shyamalan zažívá malý comeback

20.02.2023

Jakkoli to po tragické sérii ještě tragičtějších filmů Stalo se (2008), Poslední vládce větru (2010) a Po zániku Země (2013) nevypadalo, známý režisér M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Vyvolený) přece… (více)

Shymalan se vrací k hororům

Shymalan se vrací k hororům

27.08.2015

M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Vyvolený) se pokusil o výlet do blockbusterových vod a moc se mu tam nedařilo. Poslední vládce větru a Po zániku Země sice nelze označit za propadáky, což je v… (více)

Willis a Shyamalan potřetí

Willis a Shyamalan potřetí

31.01.2014

Po zániku Země a Poslední vládce větru rozhodně nepatří mezi filmy, za které by M. Night Shyamalan sklidil příliš chvály. Pověst mistra napětí si vysloužil spíš Šestým smyslem a Vyvoleným, takže… (více)

Will Smith a jeho nejhorší den

Will Smith a jeho nejhorší den

09.01.2014

Největší černošská herecká hvězda se pomalu vrací na plátna kin. Po čtyřleté dovolené se Will Smith objevil v předloňských Mužích v černém 3, rok 2013 potom strávil ve sci-fi Po zániku Země, kde… (více)

Reklama

Reklama