Reklama

Reklama

Status-Online

všechny plakáty
Trailer
Krátkometrážní
Česko, 2010, 7 min

Obsahy(1)

Svět se změnil. Lidé se změnili. A s nimi i emoce. Kdo není on-line, ten neexistuje. Internet nabízí vše. Každý může být kdykoliv kdekoliv. Je nás tu spousta a stačí jen málo, abychom se znali všichni navzájem. Proč mít tajemství? Nač nám jsou vzpomínky? A k čemu vlastně slouží emoce? Známe ještě to slovo? Budoucnost nebo přítomnost?

V krátkometrážním filmu Status On-line je naštěstí tento popis zasazen do budoucnosti, kdy se odehrává i příběh mladého páru Andrewa a Jessicy. Oba jsou také omámeni digitálním světem, ale souhra náhod zapříčiní, že si Jessica vzpomene na své dětství, procitne a zatouží navštívit své oblíbené místo, knihovnu.Neváhá, a přivede Andrewa na toto tajemné místo plné starodávných knih. Když však vstoupí netuší, že i zde může číhat nebezpečí jménem on-line. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (20)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Na aktuální téma, technicky zvládnutě, vypravěčsky ale ještě ne úplně vyzrále. Snaha zaujmout diváka "čímsi víc" je evidentní, ale trochu kulhá propojení postulátu o naší realitě s tím, co se nám autor svým filmem snaží říct, respektive s tím, na čem nám to ve svém filmu ukazuje. Jinak gratuluji k získání Anny Stropnické, její "na okraji záběru" měnící se výrazy jsou nejsilnějším prvkem tohoto hlavní myšlenkou možná trochu konvenčního snímku. 70% s v podstatě výhradně pocitovými subjektivními výhradami. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

iProducts antireklama. Sdělení krkolomné – takhle se k sociálním sítím staví kdekdo a beztak tam sebe sdílíme všichni – ale parádně natočené. Žádné home video. Profesionální kamera s výbornými filtry, skvěle nasvícené prostředí. Na člověka ve věku mé mladší ségry velmi dobře odvedená práce. Jen to chce buďto povyrůst, anebo být ještě o něco chytřejší. Takhle je ta bílá maska až moc velký kýč. ;-) ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Chybí mi zde nějaký důležitý zlom, kdy se opravdu zamyslím a řeknu si: "Ano, co ten FB jednou způsobí?" Jinak moc pěkné. Nápad s bílou tváří oceňuji. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Námět s líbivým, vděčně aktuálním námětem a zdařile profesionálním (děkuji za HD:) zpracováním. Které je však v tom největším a viditelném "rozletu" brzděno kratičkými sedmi minutami dané stopáže. Což je škoda. Kdyby byla jen o trochu delší, výsledek by byl ještě mnohem lepší. Snímek je v podstatě beze slov. Obsahuje veškerou digitální a futuristickou dokonalost zabalenou do stálého chladu světa budoucnosti. Do světa bez emocí, kde už lidé existují pouze jako technická součást a vyrobení "otroci" jednoho obrovského, rostoucího a nezastavitelného soukolí, které si kdysi sami, před dávnými léty vytvořili... ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Tady někdo zapomněl pro samou snahu ukázat na to, jak je hrozné, zle, nehezké a tak dále na to, že příběh je fakt hrůzná zhovadilost. Snaha vytvořit kritiku je zbytečně okatá a dosti neoriginální (zaprášená knihovna jako symbol kultrurních sraček, ve kterých je společnost. Hůůů, jak originální). Dal bych možná tři hvězdičky za technickou stránku, ale pokud se tvůrci rozhodli zasadit děj filmu do budoucnosti, měli pro to alespoň něco udělat, třeba pořídit hrdinovi dostatečně neutrální tričko, které by nekřičelo dobou, kdy se film natáčel, není tu žádná snaha vytvořit byť jen zdání společenské, či technické rozdílnosti mezi současností a rokem, kdy se film odehrává, dokonce i ty Aplevěci se podle tvůrců v budoucnu používat stále stejné! Teď se mi ty dvě hvězdičky skoro zdají jako moc.. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Paráda. Tohle nemůže být amatérský film. Poutavě natočený příběh, který je možná trochu uťatý, ale i tak působí velmi silně. Hodně dobře to je i natočno a hudba se mi taky líbila. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Pěkná, klidná kamera a střih. Naštěstí, mě se problém facebooku netýká a opravdu nechápu, jak u něho dokáže někdo vysedávat několik hodin denně. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Parádní český amatérský film s jasným sdělením i pointou. Není mi jasné, že ji tam nevidíte. Supr! ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Nic proti hanění Facebooku, ale tohle se zase tak nepovedlo. Nijak mě to nepřesvědčilo a nezastavil bych se nad tím, co na tom FB jako uživatel vůbec dělám (i když osobně tam registrovaný nejsem). ()

maseer2 

všechny recenze uživatele

zručně natočené, myšlenka zajímavá, ale ten rádoby šokující(?) konec nezafungoval - spíš to vyšumělo do prázdna.. ()

LINKIN 

všechny recenze uživatele

Moralizující agitka, díky který vim, že i za 40 let se budou nosit džíny. Těžko chválit něco, co mělo mít uplně jinej (nebo alspoň nějakej) konec a ve výsledku to Hrabák zaříznul kvůli tomu, že se stmívalo. Anča je ale kočka. ()

TommyLeeJape 

všechny recenze uživatele

Určitě nebylo třeba zasazovat film do tak daleké budoucnosti. Stačí se kolem sebe trošku rozhlédnout v nějakém dopravním prostředku nebo v restauraci. Každý čumí do svého smartfounu, internetové kavárny jsou plné "chudých" fejsbůkářů, novinky ze života vašich blízkých se skrz sociální sítě dozvíte prakticky okamžitě... Svět se změnil. Kuba Hrabák stoprocentně natočí lepší (promyšlenější) snímky, toto je jen taková ta první vlašťovka. ()

Cejny 

všechny recenze uživatele

Velice povedený filmařský počin, pěkně zpracované, ani to nevypadalo moc amatérsky. Je vidět, že když je někdo šikovný a dokáže sehnat prachy, tak může vzniknout povedený krátkometrážní snímek. Chválím i hudbu. ()

DannyBoy80 

všechny recenze uživatele

Zajímavě natočeno, něco z nich možná bude, pokud je nesemele žumpa českého filmu. Much tam je dost, to je fakt. Třeba vyzrajou. ()

Itar 

všechny recenze uživatele

Z Karla Antonína možná v budoucnu něco bude. Snímek samotný ale bohužel až moc sází na jednoduchost a vizuální poutavost, což se mi u daného tématu jeví jako velmi nešťastné rozhodnutí. No a abychom to zakončili pozitivně, z Anny Stropnické možná v budoucnu taky něco bude. Minimálně charisma na to má. ()

papaguy 

všechny recenze uživatele

Společensko-kritická látka (trávíme moc času na internetových sociálních sítích oddělujících nás od skutečného života, skutečných přátel a těch správných zážitků) je zpracována jako takový mix osobní výpovědi a moderní verze pohádky o Šípkové Růžence, která byla zakletá do Facebooku. Trochu zjednodušující, sympaticky naivní, moralizující, pohádkové a řemeslně výborně zvládnuté. Na sedmnáctiletého režiséra i věk ostatních členů týmu výborný výkon. Jessica měla hezký účes. Z podobného ranku, ale vyspělejší: Sight ()

savra 

všechny recenze uživatele

Ano, konec je překvapivý a přichází až moc brzy. Pokud bylo zamýšleno šokující ukončení, měl být asi delší a bez těch zbytečných informací o facebooku, které už stejně nikoho nepřekvapí.... Prostě mi přijde, jako by ještě něco chybělo. Jinak si ale myslím, že co do kvality natočení je to super... ()

Reklama

Reklama