Reklama

Reklama

Skupina vedcov musí vyriešiť problém ľadovej hmly, ktorá ničí pozemskú atmosféru a zabíja ľudí. Katastrofa sa však šíri desivou rýchlosťou.  Pri zatmení Slnka zasiahne Zem obrovský výbuch superchladného vzduchu, ktorý zapríčinilo globálne otepľovanie, čo vyvolá katastrofálny reťazec udalostí a hrozí, že našu planétu ovládne svet ľadu a nastane nová doba ľadová. Vedci pod vedením Jacka Tatea sa pokúšajú zachrániť planétu skôr, kým na nej úplne nezamrzne všetok život... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (52)

verbal 

všechny recenze uživatele

Film o ozónové díře, kterou fučí na Austrálii holomráz z vesmíru, je určen primárně těm, kterým dírou v lebce fučí na šedou kůru freony s polétavým prachem. Mínus devadesátistupňový opar, který během vteřiny zdarma kryonizuje každého účelového figuranta v dosahu, mě utvrdil, jaké jsem to měl z pekla štěstí při poslední návštěvě Polária. Tři minuty jen v plavkách v mínus stošedesáti způsobily pouze to, že jsem pár minut nemohl najít své jindy pěticentimetrové! hovado, což mě vede k přesvědčení, že jsem asi teplejší než průměrný Australan. Partička místních teoretických fyziků a fucktografických hnidopichů nadarmo nešetří superlativy, avšak mě nezbývá, než si přes ten otvor po lobotomii narazit kšiltovku s konstatováním, že jsem se pobavil více, než například při celém Opus Dei paní Rohlíkové. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Probíhalo zatmění slunce a v nebíčku se udělala dírka. Prý díky znečišťování životního prostředí. Přes dírku se dostávala zlá mlha, která měla -70°C. Kam se připlížila, vše zamrzlo. Zamrzla loď, zamrzli děti, zamrzlo celé město..... Sekundové efekty na úrovni, avšak 80 minut plných keců o rozvodu a o tom, jak taťka nemá na rodinu čas. Dávám 10% za dírku v nebi! OBSAH: Příběh o skupině vědců, kteří pod vedením Jacka Tate'a se musejí poprat z ledovou mlhou, která ničí zemskou atmosféru. V místě, kde se mlha objevila, umírají lidé. Katastrofa se rozprostírá děsivou rychlostí..... ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Připomnělo mi to vtip, kdy malý tučňák hopsá ve vaku klokaní samice australským vřesovištěm a kousek dál na jih se na Antarktidě drkotá malý klokánek zimou a cedí mezi zoubky: „Zasrané výměnné pobyty..“ Carpenterova Mlha - sice bez mrtvých námořníků, ale zato dokonale fungující jako kryoterapie nejen pro vaše bradavice. Mráz z mezosféry, který je skoro tak intenzivní jako ten z Moskvy, sice ignoruje fyzikální zákony, vyhýbání se klišé i trpícího diváka, nicméně mezi svými katastrofickými bratříčky se může oprávněně cítit jako slepec na večírku hluchoněmých holdujících metylalkoholu. I tak, dokázal bych si představit zajímavější film, kde jsou hlavními atributy díra a balóny.. ()

LihO 

všechny recenze uživatele

Suchý scenár, lacné efekty, ... to, čo tam bolo dobré, bolo aj tak "prebraté" z The Day After Tomorrow, ktorý však bol na tom podstatne lepšie. ĎALEJ SPOILER: Utekajúca skupinka, ktorej sa valiaci sa oblak hmly o teplote -90°C doslova dotýka nôh, hneď po čom majú 10 sekúnd čas aby nasadli do auta, s tým, že ďalších 10 minút ich zas naháňa ten oblak, tak, že ide pár metrov za ich autom, no dosť... a z klišé "hrdina musí ísť von zohnať inzulín" v tomto úbohom podaní sa mi obracal žalúdok. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Toto je ďalší z radu béčkových ekologických katastrofických snímkov, ktoré som v poslednom čase zhliadol. Mám akési odpadové obdobie. Je to nízkorozpočtový brak, v ktorom hrajú mizerní herci, filmové triky sú doslova trapné, scenár je nezmyselný, postavy konajú nelogicky, ich dialógy sú idiotské. Réžia netalentovaného babráka Briana Trenchard-Smitha je ukážkou profesijnej neschopnosti. Superchladný vzduch z mezosféry prenikol ozónovou trhlinou, ktorú spôsobilo zatmenie slnka. To je ale blbosť, čo? * ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Typické schéma těchto béčkových katastrofických filmů. Aby se dala zpět dohromady rozvádějící se rodinka, musí nejdřív přírodní katastrofou zhebnout tisícovky lidí.... Jinak to schéma - katastrofa, jediný vědec ví, jak na to, ostatní jsou blbci, rodinné vztahy, kecy kecy kecy, zkušený veterán nevěří mladému vědci, ale nakonec mu dá za pravdu, kecy kecy, vše dobře dopadne - tedy pro ty tisícovky mrtvých ne. Ale domy se hned zbaví námrazy a dokonce ihned vypukne jaro... Logické nesmysly. Jen docela ucházející triky, na béčkovou produkci, i když na Carpenterovu Mlhu to nemá ani náhodou. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Abych řekl pravdu jediné co se mi na filmu efektivně líbilo byla mlha toto vše efekty jinak katastrofa stačilo pohlédnout na pád letadla, příběh stejný jak už to u podobných filmu vypadá. ()

Kangax 

všechny recenze uživatele

Tento film o katastrofe je sám o sebe katastrofou... Ako už tradične, je tu dobrý začiatok, pár "mrazivých scén" doslova aj obrazne, ale potom to upadá astronomickou rýchlosťou... Proste klasický nudný scenár ktoré tuším píše v Hollywoode pre všetky katastrofické filmy rovnaký človek - dobrý začiatok, priemerný stred filmu a dementný koniec (presne viete kto kedy zomrie, kto prežije a pod.) Prečo všade musia byť nejaké rodinky, čo si riešia pofidérne problémy? (ala 2012) Brr... zo zimy vo filme aj s dementného scenára... Do konca som to dopozeral len s veľkým sebazaprením... ()

Linda.csfd 

všechny recenze uživatele

Ježiš, to bylo tak vtipný. A ten výbuch letadla nominuji na efekt roku 2010 (sarkasmus). Ještě, že mám katastrofické filmy ráda, mlha byla interesantní. Akorát je zajímavé, že tady během nanosekundy lidi ztuhli při minus 68 stupních a při kryoterapii má člověk vydržet dvě minuty při minus 120. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Zajímavý nápad, skvěle zpracováno, herecké výkony na úrovni, digitální efekty v rámci možností. Jen malá výtka k tomu jak Michael Shanks jede v -45°C pro léky a nastupuje do auta (dost pochybuji, že by tak lacino seškráb okno, otevřel dveře a ke všemu parádně nastartoval). 50% ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Arctic Blast je takový chudý příbuzný katastrofického velkofilmu Den poté. Původní zápletka je v podstatě stejná. Matka příroda si znovu připomněla jaká je to děvka a rozhodla se vyhubit celé lidstvo. A protože metoda mrazu z vesmíru se už jednou osvědčila, není důvod nepoužít ji znovu. Zde jenom malou poznámku. Ať už vypadá ozónová díra jakkoliv, jsem si téměř jistý že prostým okem viditelná není. Zpočátku jde na to zlehka, vymrznutí Hobartu je takové lehké oťukávání a sondování jak bude lidstvo reagovat. Když to se k ničemu nemá, nastoupí jiný kalibr. Tokio, Londýn, Moskva, Peking, skoro jako kdyby živly četly geopolitické přehledy - s neomylnou přesností si vybírají nejhustěji obydlená centra světových metropolí. Naštěstí je zde táta od rodiny "nejlepší klimatolog na světě", který je odhodlám tomuto řádění učinit přítrž. Jak je scénář slaboduchý, tak musím s podivem říct že zbytek filmu rozhodně špatný není. Herecké výkony jsou dostačující, speciální efekty ucházející a napětí mě udrželo celou dobu v pozornosti. Fyzikální stránku raději hodnotit nebudu, ale proboha, člověk při mínus sedmdesáti rozhodně nezmrzne do tří vteřin. A ani do pěti ne. Suma sumárum Arctic Blast nedopadl vůbec tak tragicky jak dopadnout mohl. Na průměr to nevytáhne, ale pro lidi se slabostí pro filmy o počasí je perfektní. ()

Autogram odpad!

všechny recenze uživatele

Keď dierou v atmosfére prifrčí absolútny mráz, ktorý zmrazí ľudí v priebehu desatiny sekundy, tak by som „logicky“ očakával, že po rozmrazení sa otrepú od zvyškov námrazy a budú normálne pokračovať vo svojej činnosti. Tak by si scenárista ušetril množstvo obetí a pre katastrofické béčka neodmysliteľný rozhádaný pár pred rozvodom by mohol šťastne osláviť zmierenie. ()

Prcek008 

všechny recenze uživatele

Nevypnout televizi mě donutil jen Daniel Jackson. I přes to, že zachránil svět před katastrofou, film samotný se katastrofou stal. Ne ovšem globálních rozměrů jako například některé perly od Asylum. ()

vander19 

všechny recenze uživatele

Príšerný film, herecké výkony ako z ochotníckeho divadla školského predstavenia. Otec dcére vysvetlí čo sa deje, že na konferencií svojich kolegov by to ani jeden nepochopil. Ale jeho dcéra nemala ani jedinú doplňujúcu otázku. Animácia výbuchu a letu rakiet je príšerná animácia. ()

Phorbo odpad!

všechny recenze uživatele

Jeden z nejhorších katastrofických filmů. Scénář je neskutečně stupidní, postavy s idiotskými plky, kamera stojí za psí štěk a mlha mrazící auto se zvukem praskajícího ledu je hodně solidní výsměch Dnu Poté. Kdo ale mohl čekat, že to bude fakt takhle špatný... Hodně mě dostal zamrzající týpek na lodi jak ho zahlcuje digitální chlad a on se snaží rukama ubránit... Těchdle momentů je tam několik. Holka diabetička a nemá inzulínové pero? Na začátku je dlouhá scéna se zatměním měsíce v úplňku a pak prolítající vrtulník kde v pozadí je polovina měsíce... solidní fail... A opravdu? Letadlo letící do mrznoucí mlhy aniž by jim o tom řekli? a ten výbuch potom? A potom je najednou ten mráz slabší když ti lidi dokonce můžou škrábat led na prosklené výloze? Tráva zůstává pěkne pohyblivá i když projde mráz který zmražuje lidi? A hned v druhým záběru jedný ženský mráz vybije světlík? jak je todle možný? Těch zhovadilých a ostudných scén pro filmový průmysl je hrozně ale hrozně moc. Zlatej Uwe Boll, kterej kurví filmy aspon slušným způsobem. Todle je průser největšího kalibru... Todle si ani jednu * nezaslouží ()

Reklama

Reklama