Reklama

Reklama

D2: Vlakem až na konec světa

  • angličtina D2: Train to the End of the World
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Celovečerní film D2: Vlakem až na konec světa je o partě čtyř lidí, kteří vlakem projedou z Ostravy až do Vladivostoku. Tato train movie režiséra Petra Babince vede po nejdelší železniční trati na světě a hlavní dopravní tepně Ruska. Transsibiřská magistrála se ve filmu stává výletní destinací party čtyř lidí, která zde společně stráví jedenáct dní. Trasa Ostrava – Varšava – Moskva – Vladivostok nabízí nekonečné koleje, nekonečnou cestu, ale také nejedno překvapivě ukončené přátelství. D2: Vlakem až na konec světa je dech-beroucí train movie, kde na konečné končí úplně všechno. 11 dní ve vlaku, 11 tisíc km cizí krajiny, 4 lidské osudy, 2 zastávky a 1 cílová stanice s neočekávaným tragickým zvratem. (CinemArt)

(více)

Recenze (31)

Robbi 

všechny recenze uživatele

Pokud je D2: Vlakem až na konec světa dech-beroucí train movie, pak jí může být i dramatický přejezd důchodkyně Košťálkové z Nespek do Čerčan na skládacím kole. Nevyváženost, přehrávání a celková roztříštěnost, značné nelogičnosti až nesmysly jsou totiž natolik do očí bijící, že by se mohly odehrát během dvaceti minut. Jak jsem uvedl ve své recenzi, nebyl jsem příliš nadšen snímkem Montenegro, ale ve srovnání s D2 se mu musím dodatečně omluvit. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Kdyby vám někdo tvrdil, že vznik podobného veledíla trval 8 let, tak byste mu jistě nevěřili. Babinec to však dokázal a má na svědomí další nudu o ničem. Nebýt živelné postavy, kterou hraje Hřebíčková, tak to většina diváků nemá šanci dokoukat. Navíc trailer zkušeně láká na něco úplně jiného. ()

Marze odpad!

všechny recenze uživatele

Clovek mel chut kdyz musel poslouchat ty prazdne reci nudicich se lidi si take otevrit lahev vodky.Dokumentu by slusel format divadla,kde jde hlavne o vyvoj postav a nemuseli by tak nikam namahave a draze jezdit.Z Ruska zde neuvidite skoro nic. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězda za živelnou Petru Hřebíčkovou, jinak bohužel není moc co pozitivně hodnotit. U mnoha záběrů z "amatérské" kamery není hercům rozumět, scénář zde prakticky neexistuje, závěr vyznívá dost nelogicky a z potenciálně velmi zajímavých cestopisných informací se dozvíte maximálně to, kolik stojí láhev vodky na Krasnojarském nádraží. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Místy je to takové příjemně nezávislé, místy to zase působí jako home video (v částech, kde to tak působit cíleně nemá). Místy se to příjemně sleduje, místy to zase působí dojmem, jako by tři Češi jeli dělat bordel do Ruska (jsou sice čtyři, ale postava kameramana je za mě úplně v pohodě po celou dobu). Mile mě překvapilo, že se našel nemalý počet lidí, který na zpřístupnění tohohle filmu taky stejně jako já dlouho čekali, ale musím přiznat, že stejně jako většina z nich jsem z toho zklamaný. Určitě jsem od toho čekal víc, než další typické české nic o ničem -  a ten zvrat, co se stane v závěru a láká na něj obsah, je úplně nahodilý a spíš je tam jen proto, aby to vůbec mělo něco jako závěr. Jenže těchto filmů už jsem viděl mraky a tak už jsem v přístupu k nim jaksi "otrlejší" a částečně se u nich spokojím i s tím, když ve mě zanechají nějaký dojem. Tohle ve mě něco zanechalo, i když to není nic silného a zapamatováníhodného, nějaký pocit jsem z toho měl a ten mi vystačil aspoň na ty dvě hvězdy. Protože kromě sympatické postavy kameramana a výše uvedených (rozporuplných) kladů to v sobě víc nemá. Bohužel. 2* ()

netahlo 

všechny recenze uživatele

Nekdo tady pise jakej byla Hrebickova neskutecnej zivel a jako strasne super. Za me teda spis neskutecna pica. Ta druha zabka byla o dost prijemnejsi. Nicmene celkove curakovina hrozna. Skoda, mohlo to byt zajimavy, kdyby to tocili normalni lidi. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Recenzenti přede mnou filmu vyčítají, že se v něm nic neděje a považují ho za nudný. Na mě tak nepůsobil. Podle mě má příjemnou atmosféru, a to zejména zásluhou Petry Hřebíčkové, z níž jsem tady nabyl dojmu, že je to neskutečný živel. Ještě nikdy se mi v žádném filmu tak nelíbila ani jako žena, ani jako herečka. Byla vynikající a žasnu nad tím, že něco takového hvězda její velikosti vůbec vzala. Nízkorozpočtovej film s vidinou X dnů na nepohodlné cestě vlakem, bez dětí, bez rodiny…fakt smekám… Jak říkám, mně to rozsvítila, platonicky jsem se do ní zamiloval, filmově odtažitýho Rendu nechápu, ale pan Babinec si ho takhle vymodeloval a já to respektuju. Jediný, čemu fakt nerozumím, proč se čtyřčlenné osazenstvo výpravy smrsklo pouze na tři lidi/ herce..? Proč z toho Martina v podání pana Dedka udělali pouhýho statistu…? Na co tam tedy vůbec byl? Beru to tak, že to rozhodně má svoje mouchy. Ale nezatracuju to, má to i silný momenty. A Zrní zbožňuju, takže celkově dobrý- i navzdory tomu uhozenýmu konci. P.S.: Dodatečně jsem si o tom filmu něco zjišťoval a materiál na něj se 8 let povaloval ani ne ve střižně, ale kdesi ve skříni. Takže do té skálopevné jistoty velkého nepohodlí a třítýdenního (!) odloučení nešla plus mínus čtyřicetiletá velká hvězda českého filmu Petra Hřebíčková, ale její mladší, ještě zdaleka ne tak slavná verze. Přesto má za svůj výkon můj obdiv. P.S.2: Po zralé úvaze tvrdím, že právě aktuální popularitě Petry Hřebíčkové vděčíme za to, že ten film nakonec přece jen spatřil světlo světa. Nevím, jak účastníci zájezdu, ale já bych kvůli tomu byl na někoho extrémně nasranej, že to někde nechal tak dlouho zahnívat. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Český film skoro ve stylu found footage jako roadmovie o cestě  vlakem dvou kluků a dvou holek, přičemž všechno herecky táhne Hřebíčková. Je to sice dejme tomu jakože civilně autentické, ale problém je, že scénáristicky je to prostě jen cesta vlakem s úděsnou třesoucí se kamerou div ne VHS a moc nefunguje to ani jako cestops. Na jednu stranu mi ten nápad jízdy vlakem po Rusku přišel hrozně zajímavý a odvážný, ale nemá to jinou diváckou přidanou hodnotu navíc. A to je pro mne málo. PS: Když jsem zaslechl, že tento film natočil Babinec, tak jsem myslel, že to je nějaký kolektiv ženských autorek ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Indie adventure home video? To jsem mohl svým dcerám dát svůj starej Galaxy S8 a točte mne jak jedu vlakem ze Semanína do České Třebové. Postavy špatně, zápletka (teda byla tam nějaká zápletka, že ano?) špatně, herci špatně, filmařsky špatně…..mělo to celé vůbec nějaký scénář? Nedozvěděl jsem se nic ani o cestě, oni o zúčastněných, nakonec ani o tom Rusku ne. A ty found footage záběry. Tak jestli si někdo myslel, že to jako bude originální a zachrání to alespoň ony, tak to se spletl…jako ostatně byla chyba celý projekt. ()

Psycho.R 

všechny recenze uživatele

Napsal jsem dlouhý koment, který se mi smazal, ale byl hodně smířlivej oproti recenzi v Cinemě - zvlášť k Petře Hřebíčkové. Pointu jsem čekal trochu pozměněnou již od začátku, ale ok. Ale za největší minus počítám sympatický hlas vypravěče, který má patřit k týpkovi, který se objeví jen párkrát, jinak drží kameru a vůbec mi k tomuto pánovi neseděl vizuálně :D. ()

Prubner 

všechny recenze uživatele

Těch deset dní vlakem na cestě z Ostravy do Vladivostoku bych se asi nudil méně, než při sledování tohoto hodinu a čtvrt dlouhého filmu. Nevím, jestli jsem kdy viděl nudnější a nenápaditější road movie. Je s podivem, že za tak dlouhou cestu tvůrci vůbec nic zajímavého nenatočili. Ani jediná povedená scéna, ani jediný nápad. Závěrečná pointa vyznívá spíš jako zoufalý pokus o nějaké zakončení, než jako vyústění děje (který tu stejně v podstatě neexistuje). Ze dna to zdvihá jedině Petra Hřebíčkova a hudba. ()

pafka 

všechny recenze uživatele

Pokud by chtel nekdo natocit alespon nejaky cestopis, nebo aspon neco na ten zpusob, tak hetgot musis videt neco z mist, kam ty figury jedou. Tady neni videt ani napis na nadrazi za celou dobu. Skutecne se to jen zuzi na postavy toho pribehu a je to velmi komorni na to, ze cestuji pres pul zemekoule. Takze zadn velka atmosfera, jen drobny neshody mezi lidma a to je tak vsechno. ()

Alden_Larson 

všechny recenze uživatele

Celkem zajímavý snímek. Zápletka mi přišla zajímavá, postavy už ale moc ne, nepřišly mi dost rozvinuté. Prezentace se mi ale moc líbila, použití záběrů z nekvalitní kamery bylo docela efektivní. Herecké výkony byly fajn a herci mezi sebou měli dobrou chemii. I hudba byla dobrá. 7/10 ()

Eire 

všechny recenze uživatele

Petra H. se H.raje na pubertacku... Trošku pri...stará  na to. RUSKÁ NUDA. Teda nuda v RuSSku bez rúška... 45% ()

Reklama

Reklama