Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(9)

Obsahy(1)

Kate Bishop (Lucy Punch) a Jack Armstrong (Toby Stephens) tvoří velice nesourodou detektivní dvojici. I když to mezi nimi jiskří, každý z nich je zcela jiný. Kate je tak trochu neurotická, puntíčkářská, bojechtivá, a v žádném případě ne hloupá blondýna. Je vdaná za workholika a tak často musí řešit i problémy ve svém soukromém životě. Oproti tomu Jack je sebejistý, sukníčkářský, bezstarostný a někdy zcela nepoužitelný. Společně řeší různé kriminální případy. Každý po svém, a s velkou dávkou černého humoru. (embee)

(více)

Recenze (20)

emma53 

všechny recenze uživatele

Naprostá pohodovka, kde se případy řeší jen tak bokem a nikdo nemusí moc přemýšlet nad tím, kdo je asi vrah a jak že to postupují při vyšetřování a podobné prkotiny na které jsme jindy přímo vysazený. Ne tady jde o Jacka s jeho parťačkou s jejich jejich hláškami, či absurdními situacemi. Tak trochu sitcom, který se občas líně vleče, ale co na tom, když nikam nespěcháte a chcete si dát pauzu od klasiky. Toby je výborný a je to docela změna vidět ho hrát v naprosto odlišné roli než třeba v Cambridge Spies. ()

ladynka 

všechny recenze uživatele

Vyšetřovatelé z Vexed mají blíž k sitcomovým figurkám než k seriózní britské detektivní škole. Ale to je právě na něm osvěžující - už ze samotného představení hlavních postav v lehce morbidním duchu je jasné, čím bude vynikat. Humor kombinující břitkou konverzaci (jakékoli výstupy mezi Kate a Jackem), komediální skeče (proč žena nemůže být zabiják apod.) a vážné zločiny, které se tak trochu zvrtnou. Není to dokonalé, někdy se zvolní tempo, ale funguje to. ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

První série neměla tu správnou šťávu - Kate Bishop byla chladná, suchá, zpruzelá a za celou dobu se sotva hnula z místa. To Miranda Raison už se svou postavou (dle očekávání) změnila rytmus celýho seriálu - sama si to viditelně užívala a leckterý její herecký kreace vysloveně braly dech (ne vážně, její mimika je absolutní špička!); vztah Georginy s Jackem jako by už přece jen někam směřoval, měl svou vlastní dynamiku; vzájemný škádlení hnedka nabylo pořádný jiskry... a stále stejně banální detektivní případy ve finále přestávaly vadit. Takhle nějak jsem si to představoval. --- "There's only one thing I hate more than children. - What? - Lots of children." ()

ReneeS 

všechny recenze uživatele

První sezona byla paráda. Výborné hlášky, oba správně držkatí, on navíc napůl šupák...co ktomu říct, když ladynka už to řekla. ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Krimi komedie z britských ostrovů tak, jak má být. Škoda, že první sezóna tak rychle utekl a ta druhá už není tak dobrá. ()

sulimo 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelná psina! jestli to takhle půjde dál i v nové sérii, tak se tomu nebudu bát dát pět hvězd. A jinak "ach, Toby Stephens", samozřejmě. ()

marvan 

všechny recenze uživatele

Vexed patří do ranku ulítlých komedií typu Červený trpaslík, které parodují zažité žánrové postupy, s typicky suchým britským humorem a sarkasmem. Zároveň je z toho cítit autorův pozitivní vztah k žánru, který dodává těm pitoreskním figurkám a situacím lidský rozměr. Pokud vám zbylo po skončení Červeného trpaslíka v srdci prázdné místo po geniálním magorovi Davidu Listerovi, pošuk Jack Armstrong ho bezesporu vyplní. Princip epizod seriálu je jednoduchý. Tým nesourodých detektivů vyšetřuje vraždu spáchanou v nějakém absurdním prostředí, což vyvolává dostatečně nesmyslné a komicky vděčné situace. A tak se vyšetřuje na psychiatrické klinice pro zazobance, v televizní soutěži o nejlepšího kuchaře nebo ve fitness centru. Mým prozatímním favoritem je vražda na fakultě gender studies s neskutečně pošahanými dialogy. Konfrontace pseudointelektuálních keců a Jackova sebevědomého křupanství tvoří přímo výbušnou směs. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Takhle zvrhlou detektivku jsem snad ještě neviděl. No, detektivku. Na řešení kriminálních případů taky dojde, ale ty jsou skoro podružné. Náplní epizod jsou černohumorné výměny mezi lehkovážným Jackem a upjatou Kate a kolem nich se točí všechno ostatní. Není to špatný koncept a protože má seriál jenom devět epizod, tak scenárista nevyplýtval nápady a udržel laťku hodně vysoko. ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Zábavná detektivka, kde Jack dostane novou partnerku a v každé epizodě řeší případ. Zárověn vznikají vtipné momenty, za které převážně může Jack. Už jen to, že nikdy nechodí na policejní stanici a vše řeší v baru. První série má 3 epizody. Druhá série má 6 epizod a byla zde vyměněna ženská role a podle mě k lepšímu. Opět velice zábavná jízda a Jack prostě baví. Nechal bych si líbit další sérii. 75% ()

Milky. 

všechny recenze uživatele

Někdy je to geniální a z některých situací jde člověk do křečí. Jindy je to jen takový příjemný pohodový humor. Nemůžu si pomoct ale přes prvotní nechuť si to fakt užívám. Bohužel se to ale zároveň občas hrozně táhne. Kdyby byla kratší stopáž dílů a děj se víc nahustil, bylo by to daleko lepší. Za tohle hvězdičku dolů. ()

bllm 

všechny recenze uživatele

První série o třech dílech naprosto výborná. Jako detektivka to sice stojí za prd, ale jako komedie to nemá chybu. Černý, nekorektní humor, člověk se opravdu od srdce zasměje, kdyby se třeba ještě přidala větší bizarnost do detektivních případů, bylo by to třeba i zajímavější po téhle stránce, ale nevadí. Ve druhé sérii sice Jack dostane o něco hezčí parťačku, bohužel to ale vše ztratí nejméně dvě třetiny vtipnosti. Takže 1 si zaslouží čtyři až pět, 2 z bídou tři. Co je ale docela zajímavé, jak se tady (daleko víc než v Black Sails, tam by mě ta příbuznost asi ani nenapadla) dá pozorovat Tobyho podoba s maminkou, občas jsou to ty stejný obličeje co házejí. ()

Mamlas 

všechny recenze uživatele

Laciná, jednoduchá žvanírna s neustálou snahou o vtip. Bohužel se vtip povede tak 1x za epizodu a není to o smíchu, spíš člověku jen tak trochu cukne koutek. Jinak tam jenom žvaní a žvaní a trochu vyšetřují, ale to jen proto, aby se tam pořád jenom nežvanilo o samých blbostech. Možná vhodné k vaření, žehlení, věšení prádla, ... ⬇️ 12% ()

Víteček 

všechny recenze uživatele

První řada výborně trefila hranici mezi dobrou zábavou a slušnou kriminálkou, i když tam pravda o ty případy zas tak moc nešlo. Druhá je naneštěstí ohromný propad dolů. S novou parťačkou to zdaleka tolik nefunguje, vtipy jsou spíš trapné a jak v první řadě byli všichni blbci, ale zároveň vtipně sympatičtí, tak zde hlavně Jack je většinu času za kreténa, jehož vtípky moc nefungují a často jsou i hodně urážlivé. Kate Bishop byla zajímavou nedokonalou postavou, ne o moc lepší než Jack a fungovalo to. Georgina je příliš obyčjně normální a o to hůř vyznívalo chování jejího parťáka a zároveň nefungoval vztah mezi nimi.. Když se to vezme, tak to má jednu dobrou řadu a jednu chabou, ale vlastně jen 3 dobré díly z 9, což je dost chabé. ()

xpandelx 

všechny recenze uživatele

Hodnotenie po 1.sérií.Dvaja detektívi.Jeden sukničkár (Jack) s neskutočným pohľadom na vec, zároveň však neskutočný babrák. Druhý/á (Kate), ktorá je pravým opakom Jacka. Spolu riešia prípady, ktoré niekomu môžu pripadať absurdné.Dôležité je, že to celé veľmi dobre funguje a z niektorých dialógov, či situácií budete mať v očiach slzy od smiechu. ()

Bluerider 

všechny recenze uživatele

První tři díly s Lucy Punch jsou velmi dobré. Čekal jsem sice ohňostroj černého humoru ve stylu "Touch of Cloth", ale i tak jsem spokojen. Partnerské špičkování a úlety obou detektivů jsou sice poměrně civilní, nicméně charisma herců, celková nálada a třeba taky soundtrack dělají ze série velmi příjemnou a trochu trhlou moderní variaci na Dempseyho a Makepeaceovou. ()

judy 

všechny recenze uživatele

1. série naprosto skvělá. Toby Stephens jako policista, který absolutně nic nevyřeší, černočerný humor, nekorektní vtipy, hyperkorektnost vůči černému barmanovi. Lucy Punch jako jeho parťačka, řešící problémy v manželství. Po třech dílech tenhle skvělý serál producenti utli, aby ho za 2 roky obnovili v nové sérii, která je o poznání slabší. Toby Stephens se snaží, ale nemá co hrát, jeho postava ztratila 90% svého charisma. Nová parťačka Miranda Raison nemá od začátku charisma absolutně žádné. Seriál sklouzl do tuctové detektivky. 2 série s bídou *** ()

kamic 

všechny recenze uživatele

Pokud by se na seriál chtěl dívat fanoušek krimi pro vlastní řešené případy, asi by byl zklamán. Ale o ně tady vůbec nejde, jsou jen kulisou v pozadí trvalého popichování hlavních hrdinů. A v tom je seriál fakt skvělý. Osobně se mi v roli Stephensovy policejní partnerky mnohem více líbila Lucy Punch, protože představuje jeho mnohem vzdálenější protipól než Miranda Raison v 2. sérii. Kdo se tedy chce hlavně pobavit, rozhodně s Vexed neudělá chybu. ()

Reklama

Reklama