Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Respektovaný dětský lékař Tomáš, žijící s rodinou v třígenerační luxusní vile v pražské Troji, je obviněn nezletilou pacientkou z pohlavního zneužívání. Ze dne na den je nucen vyměnit dobrou pověst a adresu svého domu za celu ve vazební věznici, odkud se nevina prokazuje hodně těžko. Tomáš čelí dívčinu obvinění, ale i dávné zradě, jíž se dopustil na kamarádovi, když mu přebral ženu. Ten je nyní pověřen vyšetřováním případu. Také on stojí před volbou, zda letitému sokovi oplatit dávné pokoření, nebo zůstat věren profesní cti, odmítající směšovat věci soukromé s pracovními. S nově nastalou situací se musí vyrovnat nejen vážený lékař, ale i jeho manželka Milada a její sestra Lída, které celou záležitost tají před jejich autoritativním otcem, pro něhož by taková informace mohla mít až smrtelné následky. Vlivem zprvu evidentně nesmyslného obvinění pak uvnitř celé rodiny vyplouvají na povrch křivdy a zklamání, jež už měly být zapomenuty. Všechny Tomášovy životní chyby i úspěchy se nyní budou přiklánět na jednu nebo druhou misku na vahách spravedlnosti a působit v příběhu nečekané zvraty... (TV Nova)

(více)

Recenze (697)

Brtniik 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděl v TV. V ČSFD jsou stejně pojmenovány čtyři díla... Volba názvu díla je velice ošemetná, někdy může i vyděsit... Film mne dost zaujal přesto že: - místy splňoval znaky dětského porna, - nepochopil jsem nezbytnost role postiženého hocha (dozvěděl jsem se o zajímavých pomůckách), leda jako nápovědu, že kriminalista je “také jen člověk“, - zatýkání tříčlenné, dozajisté organisované bandy obchodníků bílým masem ve dvou detektivech mi přišlo dost „bondovské“, - ukazovat naporcované tělo ve vaně, aby kriminalista mohl pronést: „Setkávám se s případy, které si ani nedovedete představit“ a - jak Gejslerka utonula? Ony forenzní vyšetřovací metody nenaznačí, že se utopila sama, když i po mnoha letech víme, co měl Ötzi k večeři? I kdyby panu Vetchému štípla šálu na kterou si přivázala obrubník – co ovšem ve filmu nebylo. A.G. tedy umí! Mám pro ni (a její partičku) slabost. Ony rusovlásky jsou obvykle velmi zajímavé bytůstky. Bylo by to sice hrdinství, ale film by chtělo vidět ještě jednou k čemu ovšem nikoho nenutím. Vím, škrtání a vypouštění je velmi bolestivé, ale stále platí, že méně je někdy více... Jo, láska je mocná čarodějka... ()

Everyone 

všechny recenze uživatele

Výborné výkony herců (Čermák v prvé řadě, výkon Geislerové mnohem plastičtější než obvykle, zajisté Morávková, Vetchý, Mihulová, Hanuš), chytrý (komplexní - realita vs. vytvořená pseudorealita vytvořená z neúspěchu v realitě skutečné; důvody, sny, odříkání,...., s poletující a nezjistitelnou pravdou...zjevnost není jistota) příběh (byť s několika procedurálními chybami ve vyšetřování), plný mnoha poloh...nejlepší Jarchovský a Hřebejk, kamera, hudba....gj ()

Rokle 

všechny recenze uživatele

Už si pomalu začínám zvykat na to, že spousta lidí má vůči Hřebejkovi, či lépe Jarchovskému pifku. Já to cítím a vidím jinak. Nemohu si nevšimnout profesionálního pohledu na dané téma, které je silné a věrohodné. Herci jsou báječní (u mě je vítězem Hynek Čermák). Vůbec bych se nebál srovnání se skandinávskými snímky, které jsou také dost propletené a mají zvláštní kouzlo. ()

jochanan 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že se pánové Hřebejk a Jarchovský neustále dopouští stejných chyb, které jsou jim každofilmově vytýkány, a stále se nepoučili, nakonec dávám tři hvězdy. Všechno je obecně nadprůmer, ale všude je nějaké pokulhávání... Co mě bolelo, byl naprosto nesourodý scénář. Scény od pašeráků mladých holek byly neuvěřitelně silné, ale tak nějak jsem úplně nepochopila, jak s filmem jako takovým souvisí (kromě věty "Celý den se hrabu v takových svinstvech, že si to ani jedna neumíte představit"). A pak ten konec, který tam byl tak krajně neuměle nalepený, až to byla hrůza. Jednak by příběh Geislerové látkou vydal na samostatný film a přijde mi škoda zabít ho 15 minutami, druhak je to tak úplně jinak natočené, že jsem se nemohla zbavit pocitu, že jsem se přenesla do jiného sálu. A ještě jeden problém mám: kdy té Geislerové konečně dá někdo jinou roli než je psychopatka? Sice je výborná, ale začíná mi už připadat taková... okoukaná. A to je pro její talent škoda :( ()

Paznechta 

všechny recenze uživatele

Po dlouhých letech mírného zděšení z Hřebejka mě jeho Nevinnost nadchla... Nevím, zda za to ale z větší části nemůže neuvěřitelně fotogenický Ondřej Vetchý a celkově moc příjemná vizuální stránka filmu... Kdo ví.. Ale to vem čert! 80%! ()

vojo 

všechny recenze uživatele

Krok späť, ale stále verím, že to bude nabudúce lepšie, hlavne ten nastavovaný koniec a prefláknuté "ksichty" ublížili snahe popasovať sa s touto zaujímavou témou. ()

REP_ReZeNT 

všechny recenze uživatele

Nevinný film o posedlosti. "Nikdo tě nezná tak jako já, znám každé tvé gesto. Každý tvůj výraz. Poznám kdy lžeš, skrýváš, kdy hraješ a kdy seš to opravdu ty." Vždycky jsem byl fanouškem českých filmů a tento u mě smetl všechny ostatní na plné čáře. Občas po skončení film tupě zírám do prázdné obrazovky, tedy chvíle na to, abych se vzpamatoval. Protentokrát to bylo opravdu potřeba. Až v posledních dvaceti minutách vlastně pochopíte, o co tady jde, poslouchejte ty slova. Film naplněn zvláštním tichem a prázdnotou. Nádherná kamera. Prodavači deště, ve všem prohrávající vítězi. ".. a taky jsi hravej, ale prohrávat neumíš." ()

Eluin 

všechny recenze uživatele

"Nečesky" vyhlížející snímek, který mě po většinu stopáže bavil. Anna Linhartová skutečně přesvědčila. ()

Fridecka 

všechny recenze uživatele

Působivá sonda do zdánlivě spořádaných źivotů dobře sociálně situovaných lidí. Lidé, na první pohled slušně situovaní , nenápadní, které odhalí až křivé nařčení platonicky zamilované dívky s rysy až psychické poruchy. Muž, lékař, úspěšný, oblíbený, na první pohled morálně bezúhonný..až nyní vyjde najevo jeho povrchnost, necitelnost, se kterou saje city jako upír. Na druhé straně žena, na první pohled šťastná, "spokojená bez mužů", plně celý život oddaná jednomu muži, která miluje příliš. A pak tady je smutný, osamělý, "bezvýznamný" muž, na kterého "zbyl" jen postižený syn. Opět tragédie života v těch nejjasnějších barvách. Žádná nevinnost, všichni jsou vinni a zdánlivě nevinní ubližují až se tají dech. ()

agassi68 

všechny recenze uživatele

Urobiť znesiteľnú drámu v cs prostredí je náročná úloha. Hřebejk sa jej zhostil na úrovni. Akurát Vetchý v roli miláčika žien mi trochu nesedel a Munzar tam bol nadbytočný. 65% ()

Colleague 

všechny recenze uživatele

Tuctové psychologické drama, ničim mi nepřekvapilo zas na druhou stranu nic nezkazilo. Jedno podívání bohatě stačí. Na české poměry výrazný nadprůměr, globálně nevýrazný průměr, bohužel dostávám čím dál tím víc dojem, že český film nemá co nabídnout v porovnání se zahraničím. ()

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele

Není to špatný film, ale představoval jsem si, že to bude lepší, přitom námět je dobrý a nebývá často zpracován. Nejvíc mě zklamal konec, kdy to bylo ve stylu jak sebevraždou za jistých okolností někoho dostat do vězení. Film mně některými pasážemi nudil, i když emocemi se nešetřilo. Herecky to bylo na dobré úrovni, ale jistá roztříštěnost děje sráží hodnocení stejně jako výše zmíněný závěr filmu. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Didaktický pokus o celkové rodinné drama made in Česká republika ve své počáteční stopáži působí dojmem jedné z epizod novácké televizní série Soukromé pasti. Až náhle střih, „prosím Aňu Geislerovou na scénu“, nová hrdinka, nový příběh, nové postupy, téměř nový film….ne že by to doposavad bylo nějaké mistrovství světa v emočních dramatech, ale tímto krokem Jarchovký s Hřebejkem totálně zabili doposavad kvalitně odvedenou hereckou práci pánů Vetchého s Čermákem. ps: Vím, že to píšu u každého nového filmu, ale Jan Hřebejk pro mne od roku 2003 nevytáhl z kapsy nic uzemňujícího. ()

Adm.Nelson 

všechny recenze uživatele

Čo mi vadilo, bolo to, že príbehy policajta a tej malej zrzky ostali nedopovedané, a tiež to, že obe polovice filmu sú veľmi nesúrodé a jednoducho k sebe nepasujú. Ale inak sa mi to celkom páčilo. 7/10 ()

zalij.kytku 

všechny recenze uživatele

Krásně a zároveň velice smutně zpracovaný příběh ženy, která v sobě celý život nese obrovskou bolest. Zároveň skvěle vymyšlené a kvalitně natočené kriminální scény, kdy se člověku dělá zle. Anna Geislerová skvělý výkon. Obsazení Daniela Czeizela dodalo snímku na opravdovosti. Dle mého názoru, jedno z nejlepších českých psychologických drama. Zůstane ve mně ještě hodně dlouho. ()

mala_kea 

všechny recenze uživatele

Hřebejk a ostatní, kteří se do tvorby snímku zapojili, naznačují, že nikomu se v životě nestane nic náhodou, za vším stojí určité důvody, a pokud sejete vítr, může se vám brzy stát, že sklidíte bouři. V Nevinnosti pověstné „boží mlýny" neúprosně melou a doslova semelou protagonistu, kterého ztvárnil Ondřej Vetchý, a také další postavy. Vzhledem k dovednému uzavření smyčky celého příběhu, jeho hlubokému morálnímu podtextu a poselství se stal snímek, alespoň pro mne, velkým překvapením. Pokud ale nechají tvůrci hlavní postavu zaplést do sítí, které jakoby odnikud vynášejí na povrch staré hříchy a donutí ji za ně pykat, je dopad mnohem zásadnější. Sigmund Freud říkal "pokud přehlížíte svoje instinkty, přepadnou vás zezadu" - Nevinnost napovídá, že zezadu nás může přepadnout i naše minulost ()

strikeman 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení. První film posledního desetiletí české tvorby, na který jsem se se zájmem podíval a mohl jej ohodnotit výše nad hranicí červených čísel. Dobré herecké výkony, Vetchý netradičně v záporné roli, zajímavá zápletka, silné téma ... 80% ()

radaza 

všechny recenze uživatele

Úspěch se u nás neodpouští. Proto je režisér tohoto filmu zřejmě odsouzen předem. Proč? Myslím si, že je to syndrom, který se dá v literatuře nazývat Viewegh...Na intelektuály a snoby je asi příliš sdělný, zábavný. Takže ani tento úspěšný krok směrem k dramatu nebude vzit na milost. Kdo může říct, že tento příběh je mimo realitu, kdo ve své kritice je schopen říci, jak by měl být lépe vyprávěn? Mě se Nevinnost líbila. Je to film, který plynul, donutil mě přemýšlet, měl skvělé herce, kameru, hudbu...ukažte mi další takové současné české filmy....kolik jich je? Myslím si, že ani v kontextu evropské kinematografie se neztrácí. Jen je potřeba diváka, který se dívá na film. ()

Související novinky

Hřebejk v Hlavní soutěži 48. MFF Karlovy Vary

Hřebejk v Hlavní soutěži 48. MFF Karlovy Vary

12.06.2013

Do hlavní festivalové sekce čítající sedm světových a sedm mezinárodních premiér se s novými snímky vrací šest režisérů, z nichž dva si v nedávné minulosti z Karlových Varů odnesli Křišťálové glóby… (více)

Reklama

Reklama