Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Respektovaný dětský lékař Tomáš, žijící s rodinou v třígenerační luxusní vile v pražské Troji, je obviněn nezletilou pacientkou z pohlavního zneužívání. Ze dne na den je nucen vyměnit dobrou pověst a adresu svého domu za celu ve vazební věznici, odkud se nevina prokazuje hodně těžko. Tomáš čelí dívčinu obvinění, ale i dávné zradě, jíž se dopustil na kamarádovi, když mu přebral ženu. Ten je nyní pověřen vyšetřováním případu. Také on stojí před volbou, zda letitému sokovi oplatit dávné pokoření, nebo zůstat věren profesní cti, odmítající směšovat věci soukromé s pracovními. S nově nastalou situací se musí vyrovnat nejen vážený lékař, ale i jeho manželka Milada a její sestra Lída, které celou záležitost tají před jejich autoritativním otcem, pro něhož by taková informace mohla mít až smrtelné následky. Vlivem zprvu evidentně nesmyslného obvinění pak uvnitř celé rodiny vyplouvají na povrch křivdy a zklamání, jež už měly být zapomenuty. Všechny Tomášovy životní chyby i úspěchy se nyní budou přiklánět na jednu nebo druhou misku na vahách spravedlnosti a působit v příběhu nečekané zvraty... (TV Nova)

(více)

Recenze (697)

Dyk 

všechny recenze uživatele

Obecně bývám k Hřebejkovi kritický. U Nevinnosti však musím řící, že je to dobrý film. Příběh jako takový sice nenadchne, ale naštěstí to táhnou herci. Vetchý s Čermákem jsou špičkoví. Skvělá kamera a poměrně solidní hudba. Akorát se nemohu zbavit pocitu, že asi nemáme jinou herečku než Aňu Geislerovou.... :-(( ()

marco.uk 

všechny recenze uživatele

Dokonalost sama osebe. Vyborny film s excelentnymi hereckymi vykonmi. Mlada Anna Linhartova je uzasna a dufam, ze z hereckej sceny hned tak nezmizne. Ana Geislerova famozna ako vzdy. Uf, poviem vam, potrebujem to predychat. Rozdiel medzi ceskou a slovenskou kinematografiou je desivy. ()

eva.sa 

všechny recenze uživatele

Jeden z lepších českých filmů. Díky nedotčenosti recenzemi a komentáři jsem byla dost překvapená. Autoři více jak půlku filmu divákovi překládají základní zápletku příběhu, která je ale v závěrečném vyznění pouze malinkatým dílkem do mozaiky. Dala bych 4*, ale za přehnaných posledních pět minut, které na mě působily dost překombinově a tak nějak uměle, dávám za 3. ()

acruj 

všechny recenze uživatele

Je to dobře a kvalitně natočený, herci hrají suprove, já ale tenhle druh filmu moc nemusím, ale to je jen věc názoru ()

rhodos 

všechny recenze uživatele

Příběh od režisérsko-scénáristické dvojice Hřebejk - Jarchovský byl trochu jiný oproti jejich minulým dílům, ale podle mne dosud nejslabší. Slabý a nedotažený scénář, včetně velmi podivného a zavádějícího konce filmu tomu napomáhá, přičemž jediným kladem filmu jsou vynikající herecké výkony v čele se zkušenými a známými herci, jako jsou Aňa Geislerová a Ondřej Vetchý přes málo známé (Hynek Čermák, Zita Morávková) až k debutující mladičké Anně Linhartové(dceři Jitky Asterové). Potěšil mne také Luděk Munzar, i když bohužel ve velmi malé roli. Za pochvalu také stojí hudba Vladivojny La Chii. ()

RonnieR 

všechny recenze uživatele

Som veľmi milo prekvapkaný! Veľmi dobrá réžia a presné herecké výkony či už ostrieľaných hercov alebo nových tvárí! 74%. ()

Karel1974 

všechny recenze uživatele

Jednu hvězdičku dávám za hudbu k filmu, druhou za moji oblíbenou herečku A. Geislerovou. Závažné téma zneužívání mladistvých bylo zobrazeno na velice primitivním příběhu, který mohl trvat 20 minut. Celý film se odehrává v ponuré atmosféře úpadku, která se v poslední době projevuje i na tvorbě J. Hřebejka. Možná by bylo lepší tvořit méně, ale propracovanější témata. ()

Kritak 

všechny recenze uživatele

Pokud preferujete příběch a herce nad hektolitry krve a výbuchy tak vám nevinnost doporučuji mam rak kdyš po 15min filmu stale nevim jak to skonči a kdyš začnete tušit tak vás překvapí. ()

A.ZziK 

všechny recenze uživatele

Určitě jeden z lepších Hřebejkových filmů. První půlka je dokonce řekl bych výborná, dobrá práce s postavami, příběh se zajímavě vyvíjí. Druhá vysvětlující polovina je ovšem příšerná, z každýho se rázem stane úchyl, věrohodnost jde do kopru a to všechno zřejmě v zájmu větší zajímavosti. Po filmařský stránce jde o nadprůměrný český dílko, bohužel ten scénář je horší. Možná by to chtělo nechrlit to tak často a dořešit jeden kousek do konce. PS: co mě fakt žere, je proč musí být každá scéna u psychologickýho dramatu přefiltrovaná. To ta realita je opravdu tak nezajímavá, že se musí každej záběr dobarvovat? ()

Dodge-I 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mi pripada jako lepsi 3* - ta polopaticnost je misty nudna, ale finale je povedene, uzival jsem si herecke obsazeni, proc ne - kazdy mame nejake paradoxy a temne stranky, ze... Jen se o nich moc nezminujeme. A nikdo o nich nenatoci film - byl by jeste nudnejsi. ()

zuzulend 

všechny recenze uživatele

Ze začátku film nevypadal moc zajímavě,ale nakonec mě to nějak chytlo a dokoukala jsem to do konce.A udělala jsem dobře.Aňa Geislerová byla asi má nejoblíbenější postava z celého filmu ona a Ondřej Vetchý převedli opravdu dobrý výkon.Anna Linhartová byla taková tajemná postava. První to vypadalo,že si to všechno vymyslela a to mě docela zmátlo.Jak se to nakonec vyvinulo mě opravdu velmi překvapilo,čekala by jsem cokoliv,ale ani ve snu mě nenapadlo,že by to mohlo skončit takto.Tím se vysvětlily některé scény,které jsem předtím nechápala. ()

tomkat 

všechny recenze uživatele

Ta čtvrtá * nad průměr "dobrého filmu" je za dvě věci: 1) hodně netuctovou a přitom chytlavou hudbu, 2) za to, že mě po dlouhé době dokázal český film úderně, šikovně překvapit. Čím, to prorazovat nebudu - chyťte si relativitu nevinnosti sami. ()

Junis07 

všechny recenze uživatele

Zajímavé, ze začátku trochu těžkopádné, ale pak se to celkem rozjede. Zajímavé o to víc, že na konci člověk neví, co je vlastně pravda, takové to semínko pochybností. Škoda jen za těch pár hluchých scén, které kazí celkový dojem, ale rozhodně to nebylo špatné. ()

andy60 

všechny recenze uživatele

Po té, co jsem shlédnul strašného Medvídka a stejně nepovedenou Kawasakiho růži, jsem již moc neočekával. Ale Hřebejk překvapil, tohle opět bodovalo. ()

bron 

všechny recenze uživatele

Bylo to dobré, tedy za tři. Zajímavý příběh, u něhož jste si jisti o ne/vinnosti hlavních postav, a do uzavření prvotní zápletky vás také nic nepřekvapí, všechno je tak, jak se zdá být. Přesto je atraktivně vyprávěný, v člověku hlodá pocit, co se asi zvrtne, co se asi přihodí, byť se nakonec nic nezvrtne a nepřihodí. A pak teprve počne zápletka druhá, která má za úkol rozčeřit stojaté vody původní jistoty. Zápletka, která s tou první sice souvisí, nicméně spíše se zdá, jako bychom najednou hleděli na jiný příběh s jinými postavami, do středu pozornosti z ničehonic nastupuje do té doby naprosto vedlejší postava Ani Gaislerové, a výsledkem je trocha křečovitosti a nekompaktnosti v samotném závěru. Škoda toho. ()

andydufrsn 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí v kině jsem pociťoval zklamání nad nevyvážeností první a druhé poloviny filmu, ale postupně, po té co jsem film viděl znovu, jsem zjišťoval, že jedno do druhého zapadá a navazuje na sebe. Po shlédnutí úplně jinak sestříhané verze na Bluerayi jsem musel pohled na film úplně změnit. Super drama, které se Vám bude líbit. Jediné co nechávám z původního hodnocení je zdůraznění naprosto skvělého a úžasného výkonu Hynka Čermáka! ()

eba 

všechny recenze uživatele

Tohle se opravdu povedlo. Aňu Geislerovou nemusím, ale tahle role jí byla šitá na tělo. Opravdu nevinná slupka pod kterou se skrývá psychopatická osobnost. O Ondřeji Vetchém všichni víme, že by mohl klidně do Hollywoodu, ale mohl by s sebou vzít i Hynka Čermáka, protože ten v tomhle filmu exceluje a Českého Lva si už dlouho nikdo nezasloužil tak jako on. Jan Hřebejk zkusil zase něco jiného a opět je z toho klenot. Skvělé ! ()

Související novinky

Hřebejk v Hlavní soutěži 48. MFF Karlovy Vary

Hřebejk v Hlavní soutěži 48. MFF Karlovy Vary

12.06.2013

Do hlavní festivalové sekce čítající sedm světových a sedm mezinárodních premiér se s novými snímky vrací šest režisérů, z nichž dva si v nedávné minulosti z Karlových Varů odnesli Křišťálové glóby… (více)

Reklama

Reklama