Reklama

Reklama

Josef Fritzl: Příběh zrůdy

(TV film)
  • Velká Británie Josef Fritzel: Story of a Monster (více)
všechny plakáty
Velká Británie, 2009, 48 min

Hrají:

Daisy Beaumont (vypravěč)

Obsahy(1)

Dosud nezveřejněné záběry a fakta ze života nejznámější rakouské „zrůdy“ odhalují nové pravdy a pokládají další nezodpovězené otázky k případu otce, který ve sklepním vězení držel a dlouhou dobu znásilňoval vlastní dceru...  Podnikatel, manžel a otec Josef Fritzl žil navenek docela obyčejný život v rakouském městečku Amstetten. Jezdil na výlety s přáteli, které jistě ani ve snu nenapadlo, s kým se ve skutečnosti stýkají. Zdání spořádaného občana Fritzl budil až do dubna roku 2008. Tehdy byl zatčený a obviněný z pohlavního zneužívání vlastní dcery Elisabeth, kterou držel v důmyslně vybudovaném vězení ve sklepení svého domu dlouhých 24 let. Z incestního vztahu s dcerou, kterou zrůdný otec opakovaně znásilňoval, vzešlo sedm dětí. Tři z nich žily svůj život uvězněné s matkou v suterénu rodinného domu až do osudného dubna 2008, kdy konečně měly možnost poprvé spatřit denní světlo...
Dokument Josef Fritzl: Příběh zrůdy se pokusí odkrýt, co vlastně vedlo Fritzla k tomu, aby spáchal tak hrůzný zločin. Jaký měl život a jaké prožil dětství a mládí? Proč si policie neuvědomila, že má co do činění s nebezpečným násilníkem, když byl dvakrát usvědčen ze znásilnění? Co ho vůbec vedlo k zavření vlastní dcery do cely ve sklepě? Jak se mohlo stát, že v bytech, které pronajímal v domě přímo nad sklepem, si nájemníci vůbec ničeho nevšimli? V dokumentu vám nabídneme exkluzivní rozhovory se členy jeho rodiny, přáteli z dětství, ale i s psychiatrem, doktorem Adelheidem Kastnerem, který Fritzla vyšetřoval po jeho zatčení. Vyjádří se však také jeho bývalí kolegové a nájemníci domu, kteří bydleli jen kousek od místa, kde byly Elisabeth a její děti násilně drženy. Dosud nezveřejněné záběry a příběhy ze života nejznámější rakouské „zrůdy“ odhalují nové pravdy a pokládají další nezodpovězené otázky týkající se otřesného případu psychopata, který držel v zajetí a dlouhou dobu znásilňoval svou vlastní dceru... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (26)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Dokument o rakouském " otci number 1 ".Nic moc nového tenhle dokument nenabízí. Za mě jasné pochybení policie nebo aspoň laxní přístup, Frietzlova manželka musela něco vědět nebo aspoň tušit. Jeho povaha, cynický úsměv a pohled při kterým mu ta zvrhlost přímo číšila z očí byly jen dalšími indiciemi k tomu, že něco bude jinak než se na první pohled může zdát. Jenže všichni tu Frietzlovu pohádku sežrali a tak chudák Elisabeth musela přežít 8516 dní ve sklepě. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Hodnotím formu zpracování a poslání snímku, který hodnotí a zároveň varuje obecně před lidskou zrůdou a lhostejností... ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Elisabeth měla smůlu, že se narodila do takové rodiny (matka kráva, otec sadistický úchyl – dobytek – psychopat – zrůda, zbytek rodiny se o ní vůbec nezajímal – ani jeden ze sourozenců, ono celé to městečko – sousedi – známí – byli vážně nějací divní. V domě samé párty a mejdany, hromada zákazů – nikomu nic nebylo divné ani děcka zanechaná u dveří…ve sklepě mnoholeté znásilňování, incestní děcka a nikdo nic neviděl- neslyšel…Ty vole se divím, že to rakouské prase někdo ve vězení nezapíchnul. Chudák holka i její děcka, jenž nemají klid ani po tolika letech a se změněnou identitou…Co se dokumentu týče, viděl jsem už lepší, ale zas je tu hromada archivních fotek i videí... ()

Lulu13 

všechny recenze uživatele

Spraviť z natoľko silnej témy tak nudnú záležitosť, to je skutočne umenie. Tvorcom tohto dokumentu sa to však podarilo! Čakala som mnoho nových faktov, či výpovede ľudí, ktorých sa tá hrôza priamo dotýkala. Miesto toho som sa dočkala len rozhovorov z druhej, tretej či desiatej ruky. Všetky boli ako cez kopirák, tvrdiac ako nik o ničom netušil, či ako by to do toho milého pána nikto nepovedal. To, čo sme sa tu (ne)dozvedeli bolo už sto krát uvedené v kdejakej tlači. Takže informatívna hodnota dokumentu je na bode mrazu. ()

anglanek 

všechny recenze uživatele

Z dokumentu jsem se dozvedel,ze je z Rakouska , dceru veznil 24 let a videl par vypitych najemniku..takze nic nového az na ty nájemníky ..Dokument slabej, pribeh otresnej ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Odpůrci trestu smrti nemůžou mít jediný argument, když jim někdo omlátí o hlavu Fritzla. Už dávno měl být mrtvý. Tenhle dokument je ještě uhlazený. Vypráví, co se dělo v okolí unesené dcery. Nepokrývá celý ten děs. Za nejzávažnější považuji sklep. Mapován je zvenku, ale důležitější bylo, co se dělo uvnitř. Něco tak otřesného lidé nesnesou, a právě proto je důležité ukazovat celou hnusnou pravdu. 68%. ()

venca163 

všechny recenze uživatele

Nikdo by to do něj neřek, akorát za napadení a znásilnění žen už seděl a pak mu záhadně zmizela dcera a začly se objevovat její děti. Taky žijete 20 let v domě a nebyli jste ve všech místnostech? Nevim, ta jeho žena o tom buď musela vědět, nebo je to nebetyčná kráva. Mně se na dokumentu líbí, že jakžtakž svižně probere ten jeho osobnostní vývoj, je tam spousta jeho citací z výslechů a taky záběry z dovolený. To je asi nejvíc hardcore, jak se tam líně povaluje na pláži, nechává si dělat masáže a pak jde nakupovat šatičky pro svou otrokyni. "Paule, už mi zase nechali u dveří dítě!" (70%) ()

KNicole 

všechny recenze uživatele

Film zbytečný asi jako osmi stý první díl Ordinace v růžové zahradě. "Dosud nezveřejněné záběry a fakta ze života" ve filmu znamenají vidět Josefa Fritzla v plavkách, jehož (pro poetičtější duše) po čase střídají umělecké záběry zasněženého alpského pohoří. Vypravěč vám přetlumočí všechno, co jste si o kauze v roce 2008 přečetli v Blesku a v nasimulovaných scénkách propůjčí Elizabeth Fritzlové hlas Britka závislá na pervitinu, kterou do role pravděpodobně obsadili z castingu pro nejstrašnější lidský hlas na zeměkouli. (A pokud náhodou ne, tak jedině proto, že takový casting neexistuje.) Kdybych během filmu ze zvědavosti neprolezla anglickou wikipedii skrz naskrz, věděla bych po něm o Fritzlovi přibližně tolik, co orangutani na Sumatře. Výsledek? Plus dvě hvězdy za námět, mínus tři za naprosté vypuštění období Josefova života, které ono "zrůdcovství" paradoxně celé zformovalo. Občas se mu říká třeba dětství. ()

agassi68 

všechny recenze uživatele

Tak to dopadne, keď sa nechá rozvinúť manipulátorstvo. Nechápem otázky novinárov - prečo ste to urobil? Lebo mohol a chcel. Tak ako každý diktátor a vládca. A ten trtko, čo býval nad obeťou 4 roky sa ešte nehanbí ukázať video z žúrovania, divil sa nad čudným správaním svojho psa, nič ho nenapadlo. Nuž, ale ktovie koľko ľudí je ukrytých aj pod vašou pivnicou.. ()

IvonaK 

všechny recenze uživatele

Těžko hodnotit. Člověk by tomu asi dal odpad když na toho chlapa pomyslí a všechno co se v tom sklepě dělo. Ale vzhledem k tomu že je dokument zpracován dobře, tak dám vyšší hodnocení. ()

Reklama

Reklama