Reklama

Reklama

Nájemní zabijáci

  • USA Assassination Games (více)
Trailer

Vincent Brazil a Roland Flint jsou dva nejlepší nájemní zabijáci na světě. Jeden z nich to umí s nožem a je ochoten za dobrou cenu vyřídit jakýkoliv cíl, druhý je zase špičkový odstřelovač. Brazil brzy dostane objednávku zlikvidovat šéfa drogového kartelu Pola Yakura, který byl právě propuštěn z ukrajinského vězení. Není však jediný, kdo ho chce zabít. Druhým mužem je Flint, který má s drogovým bossem nevyřízené účty. Znásilnil jeho ženu a bil ji tak dlouho, až skončila v kómatu. Vincent však netuší, že je návnadou pro chycení Rolanda zkorumpovanými policisty z Interpolu. Při prvním útoku zabije Yakurova bratra a Flint je i díky němu uvězněn. Uvědomuje si svou chybu a osvobodí ho. Podlý Yakura, chce Rolanda ranit na jeho nejcitlivějším místě, a tak zamíří za jeho bezmocnou ženou. I když jsou oba zabijáci tak odlišní, přesto spojí své síly k likvidaci nejhoršího drogového bosse ve východní Evropě. (TV Nova)

(více)

Recenze (204)

verbal 

všechny recenze uživatele

Dodnes jsem si myslel, že filmy jsou jen barevné nebo černobílé. Tento je však žlutohnědý. Možná ten filr barvy řídké stolice na kameru nasadili záměrně, aby tolik rozmáchlá bulharsko-rumunská koprodukce působila skromně a ty prachy z prodeje drog se vypraly nenápadněji, možná aby skryl obří vaky pod vyšňupanýma očima Žán Klóda nebo trochu zamaskoval homosexualitu a "nesporný herecký talent" toho fešáckého nindži. Hudbu to sice má jako z porna a ostatní pózovače najali jako obvykle na rumunském pracáku, nicméně musím konstatovat, že to alespoň trochu to vystrkuje prdel z hnoje fandamovek posledních let. I tak ovšem doufám, že se již brzy ukáže, že je WCJD opravdu Postradatelný a já budu moci spláchnout do hajzlu zbytky té osmdesátkové nostalgie a přestat sledovat kdejakou céčkovou sračku v naději, že to třeba zase bude Bloodsport. A přeneseně to platí i pro vepřového Segala, toho času taktéž hvězdu vymazlených balkánských "blockbusterů". ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Buďto je pro Scotta Adkinse Jean Claude van Damme tak velkým idolem, že mu to zastírá úsudek při výběru rolí, nebo zaměstnává nejhoršího hereckého agenta v Hollywoodu. Jak jinak si vysvětlit, že se stále nechává uvrtat do matných béčkových story, v nichž dostává prostor vše, vyjma jeho fyzických schopností, které jsou i při té trošce, kterou film nabídne, stále v dimenzi, která odporuje možnostem obyčejných smrtelníků. Člověk nečeká antické drama, ale taková rutina dneska pomalu nemá co dělat ani v regále videopůjčoven. [PS: Jeanova hra na housle je jeden z nejbizarnějších momentů dějin kinematografie.] ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem dlouho, než Van Damme zase něco ukáže a nakonec jsem se i dočkal. Těšil se a doufal, že to bude stát za to. Každopádně Rumunsko a Ukrajina, dvě země, ve kterých se točilo mluvily za vše. I tak jsem filmu věřil. Výsledkem se ale ve skutečnosti stal průměrný thriller, který má do akce hodně daleko, ale znatelná snaha, že Jean-Claude chce točit konečně alespoň průměrné Ačko a ne trapné Béčko, je tu dost znát. Režisér Ernie Barbarash by nebyl špatnou volbou, škoda jenom, že to všecko posral těmi žlutými filtry. Pak to všecko vypadá na jednu stranu hrozně světově, ale na druhou neuvěřitelně stereotypně a po chvíli už z toho i bolí hlava a děsně to otravuje. Ale dobře, nakonec jsem to byl schopný přejít, ale co už jsem schopný přejít nebyl, tak to byla skutečnost, že Jean-Claude do filmu narval svojí dceru a syna. Dcera by se ještě jakžtakž dala, ale ten jeho syn, to je neštěstí. Nejenom, že neumí hrát, ale ještě je takový ucho, že v takových filmech vůbec nemá co dělat. A co jsem koukal, tak by ho nejradši narval do všech svejch filmů a to mě vůbec netěší. No, co se dá dělat. Dalším důležitým faktem je příběh, který není špatný. Sice to není nic originálního, ale alespoň to není blbost. I takováhle věc, Van Dammovi hodně pomohla. No a na závěr akce. Ve skutečnosti tam skoro žádná není. A to je ten důvod, proč dávám jenom tři hvězdy. Já chci Van Damma, chci akci. Má tam Adkinse, který se jí nebojí a taky to tak vypadá. Vždyť se tam hejbal víc jak Van Damme. Ve výsledku je ze strany Jean Clauda snaha vidět, ale pořád je to ještě hodně málo. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Super .. Van Damme a Adkins opět spolu.. Připadá mi, že co akční film tam hrajou tihle dva mí Oblíbenci! Je to Brutální, napínavý, rychle to ubíhá .. Parádní Svižný Akčnáček! ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Rádoby oduševnělá vandammovka ukolébaná do iluze o luxusním a citovém životě nájemných zabijáků by ráda byla něčím ve stylu "Leona", ale ve výsledku nenabízí ani drama ani pořádnou akci. Zůstává jen blyštivý sen o blahobytu skrytém za zdmi východoevropské mizérie. Že by reflexe Van Dammových projektů posledních deseti let? Navíc tím, že Van Damme dává ve svých filmech role svým dětem Kristopherovi a Biance, začíná to do snímků vnášet podobné freudovské interpretace jako v případě tvorby Daria Argenta, jenž slastně snímá obnažené vnady své dcery Asie. Když zde syn hraje poskoka jednoho ze záporáků, na němž si smlsne Van Dammův protežé Adkis, a dcera je obsazena do role Van Dammovy platonické lásky, nelze si odpustit jízlivé otázky po tom, jak to vlastně u Van Varenbergů doma vypadá. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Na ty poměry akčních béček v dnešní době se mi to docela líbilo. Van Damme a Adkins jsou zde kámoši, docela si hrajou do noty (akcí, nikoliv kecáním ...), oba mají stejný prostor. obstojně hrají (!!) a celé je to takové v pohodě... Prostě oddechovka, jen ta přemrštěná stopáž pak už otravuje. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Scott Adkins a jeho dětský idol Jean Claude van Damme ve filmu Ernieho Barbarashe. Nebo to lze říct i jinak. Pomstychtivý zabiják s pořádně utaženým akčním obojkem a jeho dětský idol, ataxo- a koniofobický vrhač nožů ve filmu podprůměrného béčkaře s kontakty v Rumunsku. Dneska tohle prostě nemůže fungovat. Divák chce v tomto typu filmu vidět především kvalitní akci: svižné přestřelky a nápadité fighty jeden na jednoho. Tyto dva stěžejní prvky by měly být střídavě navlékány jako korálky na tenkou nit představující ucházející (neurážející) příběh. Mám pocit, že zde nefunguje dobře ani jedno. Hlavně se tu více mluví a mazlí se želvami než koná. Van Damme se pokouší o vážné herectví, ale já ho mám zafixovaného jako mistra Roznožek, na druhou stranu mu asi došlo, že adduktory by mu u podobných fines mohly popraskat, proto bere do rukou víc pistole a nože. Adkins zůstal hodně daleko za svými nejlepšími technikami, připadal mi jako granát, co nechce vybuchnout (asi se po place producíroval Chuck Norris). Má pár osobních soubojů, trvajících v průměru 5,5 vteřiny, nepředvede nic z arzenálu svých náročnějších technik a myslím, že chtěl svému idolu sekundovat v herectví. Vzájemný duel JCVD vs SA vypadá jako půlminuta neškodných tahanic staršího a mladšího bráchy. Kdepak fyzično. Příběh je občas natahovaný zbytečně dlouhými upovídanými scénami, dobré momenty (emoce, nápad) se tu najdou tak tři čtyři. Celkově zklamání, táhne se to jako Hubba Bubba, chybí víc akce, iritují mě ty arabské nebo jaké nápěvy, jednolitý filtr mi nijak nevadil. Dám střed, přesně 50% a když vidím, kdo točí Six Bullets a The Package, předem to odpískávám. Isaacu, prosím Tě, pusť se co nejdřív do tý čtyřky, vždyť i Scott nedávno prohlásil, že by do toho určitě šel, tak na tom začni makat, protože nic jiného mě v současnosti asi nerozdmýchá. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Tam, odkud pocházím, je kněz a podvodník to samý." Mé oko již vidělo celou řadu filmů, ve kterých "někdo někoho zabíjí pro peníze, někdo se chce za něco pomstít, něco se přitom nepovede a pak se všechno povede", ale tenhle je výjimečný. JCVD totiž předvádí nevídané schopnosti - chovatel želv, šachový velmistr, odborník na drahé kamení a v neposlední řadě houslový virtuóz. Mimo to samozřejmě mlátí, kope či střílí, ale tahle část pohádky už tak vtipná není. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Paganini? Kasparov? Nezkušený terarista? Kdepak. Viděli jste ten baret, hluboké existenciální myšlenky a nutkání řešit třídní rozpory? JCVD představuje Jeana Paula Sartrea (z důvodů omezení propagace tabákových výrobků bez dýmky) a tupá mlátička Adkins, která nemá ani tucha, že existence předchází podstatu, slouží v tomhle filozofickém podobenství jen jako zrcadlo dilemat souznění citu s rozumem. Kdo neumí číst mezi bukurešťskými řádky, tomu zůstane jen poznání, že chemie mezi ústřední dvojicí nefunguje, východoevropské lokace se svou jednakostí začínají zajídat, hepatitida kamerový filtr sucks a navíc se to bere až tragicky vážně (vyjma dvojsmyslného rozhovoru o hlazení želvy, ale to asi nebyl úmysl).. ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 6.1/10] | me: V poriadku.... Film, ktorý začal ako ďalšia bečková akčná záležitosť dokázal predsa len trošku viac. Moje očakávania boli síce nulové, no kdesi v podvedomí som vedel čo ma čaká - čo sa po dejovej stránke aj naplnilo, ALE to čo ma milo prekvapilo boli práve brutálne tvrdé momenty a situácie, ktoré vyňali film z tradičných koľají tohto žánru a priniesli predsa len niečo čerstvé a zaujímave (niečo čo som veru nečakal :)). A práve vďaka tomu neostávam sklamaný... The thing about fairy tale endings, is that they're bullshit. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý akčný film s hviezdnym akčným duom. Má dosť dobrý príbeh o dvoch špičkových nájomných zabijakoch, ktorí idú po jednom vplyvnom zločincovi, jeden kvôli peniazom a druhý kvôli nevyriešenému účtu z minulosti a tak spoja svoje sily. Spracovanie je na tom dobre, síce tempo je väčšinu času pomerne pomalé, viac sa rozbehne až v poslednej polhodine, ale dej rozhodne dokáže zaujať, je tu viacero zaujímavých prvkov a postáv, takže nemám väčší problém. A dokonca aj dialógy sa počúvajú celý čas dobre. Akcie tu moc nie je, ale aspoň tá je celkom dobrá. Až na dve, tri scény sa jedná len o niekoľkosekundové situácie, padne pár úderov, prípadne výstrelov a tým to končí. Dá sa povedať, že pôsobí plne realisticky. Natočená je celkom dobre, strihu je síce o trochu viac, ale nie je to nič zlé, akcia pôsobí drsne, nájde sa tu niekoľko slušných krvavých efektov. Ale akcia celkovo je tu ustúpená do úzadia, keď príde, tak sa na to pozerá celkom dobre, ale nie je to nič, čo by sa oplatilo pozrieť znovu. A nanešťastie aj súboj Van Damma s Adkinsom je na tom rovnako. Najviac sa mi páči úvodná hitmanovská akcia. Herecké obsadenie je samozrejme výborné, Jean-Claude Van Damme a Scott Adkins v hlavných úlohách, obaja sa pokúšajú hrať a ide im to dobre, hlavne Van Dammovi a ani vedľajšie postavy moc nesklamú, nie je tu nikto, kto by prekážal, len hlavný záporák mohol byť lepší. Réžia a technická stránka sú v rámci rozpočtu celkom slušné, len ten kamerový filter si mohli odpustiť, ale po čase sa naň dá zvyknúť. A na to, že sa jedná o film z východnej Európy, tak sa zbavil väčšiny jej hlavných záporov, lokality a aj vedľajšie postavy boli vybrané tak, aby to neurazilo. Určite nemôžem povedať, že by som bol plne spokojný, od filmu s takýmto obsadením čakám hlavne výborný akčný film s množstvom kvalitnej akcie, čo sa síce nestalo, ale dej a postavy ma bavili, takže určite nie som ani sklamaný. Posledné dva Van Dammove filmy Pastier a Univerzálny vojak 3 ma bavili viac, toto je skôr na úrovni filmov ako Zástupca veliteľa. 72% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Aneb Jean-Claude van Damme se dívá na to, jak jeho parťák škrtí jeho skutečného synáčka. Holt, to si jen mladý Kristopher Van Varenberg, který je ještě topornější než jeho tatík, chtěl zahrát v dalším fláku svého otce. A to tam velké „svaly z Bruselu“ narvaly ještě svou dcerku. Ta ale naštěstí jen mlčky odpočívá na lůžku. A samotný Jean-Claude? Ten mezitím, světe, div se, piluje hru na housle. A mazlí se se želvou. Další tuctová béčková story dějově samozřejmě nepřekvapí, ale nebojte, posun tam je. A to i díky Scottu Adkinsovi, který sice nepředvede ani polovinu svého umění, ale na to, na co jsme od podobné produkce zvyklí, to jde. Holt, lepší už to nebude.. aspoň to náš hrdina z přelomu osmdesátých a devadesátých let vzal zase trochu z jiného úhlu.. ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Van Damme jako nájemný zabiják. Akční podívaná s trochou vydařených efektů a na druhou stranu i pár neinteligentních scén, které film sráží o lepší hodnocení. ( Hodnocení: 6/10 ) ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Nic moc dalsi pokus o predelani neprekonatelnych Najemnych vrahu lepsi varice na toto tema je rozhodne letosni Lundgrenovka Hra pro jednoho tohle je takovy nijaky JCVD uz tradicne predvadi to svoje ne ja nehraju ja se tu jenom vyskytuju Adkins jak uz to bejva v posledni dobe tradicne nevyuzitej ne ne tohle trhak nebude... ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Hned na začátek se musím trošku pousmát, když si k obsahu filmu tady přečtu, že naše dvojice Brazil/Flint jsou dva nejlepší nájemní zabijáci na světě. Jakoby existovalo nějaké tajné mistrovství světa v této disciplíně a tam se schopnosti porovnaly:) Zajímavá představa, ale co já vím, lidi jsou praštění a třeba jednou v budoucnu vznikne podobné klání a budou se na olympiádě vyhlašovat vítězové. Film není vůbec špatný, JCVD nám zraje jako víno. Závěrečná slza jen potvrdí jeho pomalý přesun z hereckých Céčkových vod, do docela spolehlivých Béčkových. Tady zmiňovaná hra na housle vůbec nevadí, ba naopak se docela těším až Jean dostane nějakou vážnou roli a tam nám všem vytře zrak. Rumunské prostředí není oproti Seagalovkám tolik rušivé. Jean střihne i dva vtipnější okamžiky. Na jeho kopance moc místa nezbyde, akcí se tady trošku šetří, což překvapivě zase tolik nevadí. 50% ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Rozhodně bych z toho nedělal trágu. Nájemní zabijáci jsou béčkový thriller, který se snaží být něčím lepším, což ve výsledném dojmu není, ale přesto má spoustu kladných stránek, co mě jako diváka potěšily. Van Damme v roli poměrně nevyzpytatelného profesionálního zabijáka. Scott Adkins v sympatické roli. Atmosféra a celková forma snímku. Syrovost a krev. Souboj Van Damme-Adkins (sice to není nějaké ostré bití na život a na smrt), jejich spojenectví, více či méně překvapivé úmrtí některých postav, celkový děj. Film mě rozhodně nenudil, od samého začátku jsem ho sledoval se zájmem a říkal si "docela solidní film s Van Dammem", takže i přes jeho béčkovost mu dám 4*. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

V rovnakých krajinách sa natáčajú aj Seagalové sračky, ale to Vandameovské-Adkinsovké béčko prekvapivo nie je až taká sračka. Príbeh je celkom dobrý, herecký je to fajn obsadené, teamwork funguje skvelo, hudba prekvapivo tiež stojí za to a atmosféra sa tam miestami tiež nájde. Škoda len slabých akčných scén, kde sa Van Damme moc nepredvedie. A taktiež nasere ten zažltnutý obraz, ale po čase sa na to dá zvyknúť. Jeden s tých lepších filmov Van Dammea a Adkinsa. 65% - 3* ()

Jacinda 

všechny recenze uživatele

z celého filmu si pamatuji jen pár fragmentů a také oceňuji tři věci: překrásnou hudbu, reálné bojové scény (jedna rána pěstí a je kaput) a drbání želvičky. ()

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Jean-Claude přešel z akčňáků k vážnějším filmům a fakt mu to sedne. Pořád umí a neodvrací se od 90. let, což filmu sluší. Jako parťáka si nemoch vybrat líp, Scott Adkins je bombarďák, jen škoda že neukázal trochu víc v boji jeden na jednoho. Žlutej filtr, kterej je v celym filmu je docela až úchylnej, ale vydržet se to dá a časem už to je úplně jedno. Hold to asi mělo vypadat víc "cool". Příběh byl dost drsnej a syrovej, trochu to zapříčinilo snad i to, že se film točil převážně v Rumunsku. Mě se to dost líbilo a pokud bude Van Damme pokračovat v podobnym duchu, tak tim rozhodně nic nezkazí. ()

Reklama

Reklama