Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Romantický muzikál, ve kterém se podruhé setkali Maurice Chevalier a Jeanette MacDonald. Mladý krejčí Maurice Courtelin se vydá na zámek hraběte de Varéze, aby z něj vymámil peníze, které mu dluží za jeho práci. Už při cestě na zámek ale náhodně potká jeho krásnou dceru Jeanette, do které se okamžitě zamiluje. Po příjezdu na zámek jej hrabě představí jako barona Courtelina a o zábavu je postaráno. (ČSFD)

(více)

Recenze (12)

Morien 

všechny recenze uživatele

(1001) I do not care for musicals. Nějak mě nenapadá, jak tuto větu říct česky s tím stejným pocitem. A musím říct, že i přes počáteční odpor mě tahle věc vcelku bavila. Například zpomalená scéna, když jelen spí, a ještě podbarvená tou hudbou, ach. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Ze série filmů Maurice Chevalier a Jeanette MacDonald je Mamoulianovo Love Me Tonight vysloveně slabé. Tehdy se sice ještě nezdálo, že francouzsky žvatlající Chevalier už vyčerpal svůj šarm, ale postavit půl filmu na mechanickém opakování toho, co se Lubičovi už několikrát podařilo, je nemístné. Znovu se tu tedy producíruje Chevalier v tom svém roláku a adoruje Paříž, znovu je tu MacDonaldová jak z porcelánu a opět se to celé odehrává v luxusním zámku jako z pohádky. A on je opět chudý a ona opět bohatá. Jedinou změnou je maličká role drzé Myrny Loyové. Co skutečně stojí za zmínku je pouze dramatický konec, ve kterém MacDonaldová pro lásku strhne koně a vlastním tělem zastaví vlak. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Love me tonight je podľa mňa skôr priemerný film, lenže má v sebe zopár prvkov, ktoré ho robia nesmrteľným. Napríklad začína úžasnou scénou predávania si pesničky a spieva sa pri tom o krásnej Paríži, ktorá je takto aj zobrazená. Mamouilan točí film s takým entuziazmom a ľahkosťou, že vás chtiac nechtiac tuctový príbeh nebude nudiť. Love me tonight som videl v pôvodnom znení bez titulkov a tak som si viac mohol užiť jednotlivé rýmy pesničiek, ktoré spievajú aj tí menej predpokladateľní protagonisti deja. Zároveň som asi prišiel aj o zopár vtipných dialógov, každopádne ma pobavila okrem iného ironická poznámka o tom, ktorýže kôň je ten Solitude a prečo. Ako sa to skončí každý pozná ihneď, avšak záverečné spárovanie je nesmierne originálne a je ukážkou, že správnu ženu nezastaví vôbec nič. Kone, vlaky, pesničky, Paríž, optimizmus a sympatická ústredná dvojka s prihrávačmi. To je Love me tonight. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Romantický muzikál so šarmantným Chevalierom dopláca na príliš toporné pesničky. To je najhlavnejší problém, inak je snímok príjemným pozastavením zo starého Paríža. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Zábavka, ktorá musela mať vo svojej dobe množstvo obdivovateľov. Dnes je žáner muzikálovej melodrámy dávno mŕtvy a ostávajú nám len takéto dôkazy o tom, aký mohli ( chceli ) byť diváci v 30. rokoch. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale mě tenhle film prostě nesedl. Nevím, jestli je to tím přehnaným pozitivismem, který z něho doslova sálá. Prostě jsem se s ním nedokázal nijak propojit. Melodie nejsou opravdu k zapamatování, prostě jen hudební doprovod, texty místy ujdou a jsou docela fajn, ale to je prostě všechno. Prostě nadšený americký muzikál. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Len liznute po povrchu, nema to cim zaujat, nudny a plany priemerny muzikal, ktory avri uz 1000x prevarenu vodu. Plus zase sa do popredia dostali vatovo plane plky o medziludskych vztahoch a zmykanie emocii . 55 % ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

3,5 "You know why they call him Solitude? Why? Because he always comes home alone." Film z počiatku zvukovej éry, pri sledovaní ktorého som mal pocit, že je podstatne novší. Nenápadné, podceňované, ale majstrovské dielo, v ktorom jednotlivé zložky tvoria dokonalý celok. Či už ide o vydarenú hudobnú zložku, romantickú linku, rozprávkovú atmosféru, humor, dialógy, herecké obsadenie, všetko je namiešané s veľkým vkusom. Z filmu vyžaruje ľahkosť, nápaditosť a nenapraviteľný optimizmus. Pobavila ma tá jemne šteklivá téma, keďže film je v podstate o jednej sexuálne frustrovanej princeznej. ()

JimiH 

všechny recenze uživatele

Muzikál s pohádkově jednoduchou zápletkou o lásce princezny a chuďase... Maurice Chevalier má velmi slušné charisma, písně zapadají do děje a vynořuje se plno zábavných postaviček a scének, tak jak je u raných muzikálů zvykem. Rozhodně parádní zábava pro všechny milovníky starší kinematografie. ()

Reklama

Reklama