Reklama

Reklama

A Horrible Way to Die

Trailer

Obsahy(1)

Nebezpečný sériový vrah Garrick Turrell (AJ Bowen) utiekol z väzenia a rozhodol sa s vraždením pokračovať. Jeho ďalšou obeťou sa má stať bývalá priateľka Sarah (Amy Seimetz), ktorá sa v snahe nikdy sa už s Garrickom nestretnúť presťahovala ďaleko od miesta, na ktorom prežila chvíle hrôzy, a dúfala, že ho už nikdy neuvidí. Avšak keď si Garrick niečo vezme do hlavy, je rozhodnutý to vykonať, aj keby sa mal prebrodiť potokmi krvi... (beso74)

(více)

Recenze (42)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Nepříliš krásné postavy, civilní herecké výkony, sem tam nějaká mrtvola, pochmurná atmosféra, překrývající se časové linie, pomalé tempo vyprávění, častokrát rozostřený obraz, třesoucí se kamera ... indie jako ze škatulky. Nemůžu říct, že bych byl zrovna fanouškem tohoto typu žánrovek, ale A Horrible Way to Die se mi opravdu hodně líbilo. A úplnému závěru pak nechybělo mnoho k tomu, abych z něj byl vyloženě nadšenej. Režisér Adam Wingard je soudě dle imdb hodně pilnej, na jeho další filmy jsem zvědavej (You're Next je kupříkladu součástí letošního torontského Midnight Madness). ()

Fr 

všechny recenze uživatele

BOŽE, DEJ MI KLID MYSLI, ABYCH PŘIJAL VĚCI, KTERÉ ZMĚNIT NEMOHU. DEJ MI SÍLU ZVLÁDNOUT VĚCI, KTERÉ ZMĚNIT NEMOHU. DEJ MI MOUDROST, ABYCH ROZLIŠIL JEDNO OD DRUHÉHO....... /// Craig nepožil 5 let. Sarah 3 měsíce. Garrick 5 dní – na útěku. Z lochu. Nuda. Vražda. Nuda, vražda – zapojte fantasii – je tu masturbační vložka. A všichni se trápěj (Garrick nejvíc, protože bejt seriovej vrah je makačka). Sázka na příběh u nízkorozpočťáku – jediná šance na úspěch. Postupný odhalování tajemství (nejde o brutalitu a krev), tak je to učil Iñárritu – osudy VŠECH se protnou. Snaha se cení. (a za ty prachy...) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, že setkání anonymních alkoholiků je nuda. 2.) Zjistím, že ani po půlhodině se setkání anonymních alkoholiků zajímavějším nestane. 3.) Masový vrah – jedinej kladnej hrdina mýho života. 4.) Thx za titule ,,ClarisS_CuTe“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Nebolo to síce na zahodenie, ale toto je presne ten typ hororu, ktorý mi nesedí. Flashbacky, roztrasený obraz a pomalé tempo nikdy nebudú mojou šálkou kávy. Najtragickejšie to bolo s tým tempom, fakt som sa nudil. A vlastne ani neviem, či to bol horor. Masový vrah sa snaží dostať ku svojej bývalej, abstinujúcej alkoholičke, no a popri tom z času na čas niekoho zabije. Vrážd bolo málo, nejaké gore by sa našlo - ale tiež toho bolo poskromne, a ani herci ma veľmi nezaujali. Záver celkom ušiel, ale aj tam by som čakal viac... brutalitky (zase na druhej strane ma ten film chvíľami tak uspával, že lepšie niečo ako nič). Výsledok je pre mňa žiaľ podpriemerný a už sa k tomu určite nevrátim. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Hodně podivná a zajímavá podívaná!! Původní chaos v podobě překrývajících se dějových linkách dává naštěstí brzy ucelený systém, kdy si divák užívá brutální, chladnou formu vyprávění. I když vše vypadá nakonec jasně a divák očekává logický konec, dojde k velmi nečekanému zvratu, který film slušně vygraduje. Hlavní ANTI-hrdina je "zlo samo", naprostej stroj na smrt, ale přitom na pohled je to docela sympatickej chlap. Celý je to chladný, temný, dusný, chvílema krvavý a brutální. Velmi milé překvapení! ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Kolegové mi snad odpustí, ale tenhle kousek mě absolutně minul. Brzkou ztrátu mojí pozornosti mělo zapříčinu hlavně neuvěřitelně se vlekoucí tempo a škaredá "experimentální" kamera: zbytečně se rozostřující, často roztřesená a tápající v dálkách. I to násilí jde spíš mimo záběr, zkrátka nic pro mě. Z těžké letargie mě probudilo až posledních 15 minut, kde tvůrci konečně zamíchají kartami a diváka nechají na chvilku váhat, komu vlastně fandit. Pokud Wingardův další projekt bude na obdobné bázi, s čistým svědomím si ho nechám ujít. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Na poli malých nezávislých hororů asi nejde udělat nic smysluplnějšího. Wingard by mohl trochu míň klepat s kamerou, to mě lehce iritovalo, ale to je jediná výtka... ()

Traffic 

všechny recenze uživatele

Odvrácená strana mumblecoru. Místo, aby to bylo hrůzostrašné, tak je to hrůzostrašně odvyprávěné s nekoncepčním prolínáním časových rovin a dějových linií a nepříliš přesvědčivými zvraty (byť ty jsou na tom nakonec asi to nejlepší). Do toho nehorázně ožralá kamera, která se nesmyslně třese jak v rukou abstinujícího notorika, provádí občas úplně absurdní pohyby (někde jsou tak absurdní, až jsem z toho měl záchvaty smíchu - formalistický humor par excellence) a neustále se rozostřuje. Hlavní hrdinka je sice odvykající alkoholička, takže v tom by tyhle úchylárny dávaly smysl, ale stejně je to otravné. Swanberg se tu zas akorát cucá s Amy Seimetz, ach jo. You're Next teď budu vyhlížet s větší obezřetností, ale pořád doufám, že to je fakt tak super. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Sarah je zdravotnou sestrou, ktorá vo svojom súkromí neprežíva naj-šťastnejšie obdobie. Po nevydarenom vzťahu natoľko prepadla alkoholu, že musí navštevovať protialkoholické sedenia. V tamojšej skupinke spoznáva Kevina, milého chlapíka, ktorý je ochotný urobiť čokoľvek, aby bola opäť šťastná. V rovnakom čase počas prevozu z väzenia uniká Garrick Turrell. Sériový vrah, psychopat, ktorý sa pred splnením svojho cieľu nezastaví pred ničím. Kam vlastne smerujú jeho kroky? Nečudujem sa, že má tento snímok tak nízke hodnotenie. "A horrible way to die" totiž nie je typickým hororom, v aký by klasický fanúšik mohol dúfať. Pokiaľ niekto očakáva mimoriadne často objavujúce sa gore či iné prvky tohto žánru, môže zabudnúť. Režisér sa prevažne spolieha na vykresľovanie charakteru osobností a "depresívnu" atmosféru okolo ťažkých životných skúseností, ktoré ich postretli. Záver s malým zvratom i prekvapením potešil. Nakoľko mám takýto druh spracovania snímkov rád, nemôžem inak ( Inak môj chabý odhad dôvodov, udeľovania tak nízkeho hodnotenia iných užívateľov je ten, že podľa mňa očakávali niečo, čo im tento snímok v skutočnosti proste nemohol ponúknuť. A je to skôr ich chyba, ako filmu samotného) - 60%. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Pokud si přečtete obsah filmu, provedete svému zážitku medvědí službu - absolutně totiž zavraždíte půlku napětí už tak minimalistického příběhu. Což je dost kontraproduktivní zjištění, protože bez přečtení obsahu o tuhle málo známou festivalovku s mizivým rozpočtem hned tak někdo nezavadí. Ta se přitom může chlubit zdařilou náladou situace, v níž jsou všichni v prdeli, zatímco na vrátka klepe ještě větší průser. Herci dost dobří a kamera, která trpí záměrnou neschopností zaostřit či udržet záběr v klidu, do toho kolotoče anonymních alkáčů, ztroskotanců a smrti vlastně docela dobře sedí. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tenhle film, kterej A. Wingard natočil před parádním " You're Next " mi absolutně nesedl. Debilní příběh, kterej mísí minulost s přítomností, nesympatičtí herci a roztřesená kamera, která mě totálně srala rozhodli o tom, že tenhle kousek si nezaslouží víc jak jednu hvězdu. ()

sochoking odpad!

všechny recenze uživatele

A Horrible Way To Die je skvost, na aký sa nezabúda. Hlavne teda posledných dvadsať minút! Do tej doby som totiž v napätí očakával, aké bude rozuzlenie a ked konečne prišlo, tak som neveril vlastným očiam, že v podstate išlo o fanklub nejakého trampa, ktorý s príborovým nožíčkom, niekde od ešusu, šibrinkoval akoby s mačetou a jeho priaznivci si dávali spicha v chatrči v lese, niekde v Prdelákove! No skoro ma porazilo! ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Pre naozaj hodne pomalé tempo, sa tento film bude páčiť asi málokomu a tak namiesto chvalospevov, ktoré by nabúrali vaše očakávania, radšej skúsim prirovnávať: Prvá hodina je pochmúrny protialkoholický horor, kde sa scény z odvykačiek a budovania nového vzťahu, striedajú s občasnými vraždami úchylného trestanca na úteku. A ešte raz, je to veľmi pomalé, ale má to atmosféru, asi ako Henry. Nečudoval by som sa, keby naňho dokonca Wingard odkazoval. No a jak sa to prehúpne cez šesťdesiatu minútu stopáže, atmosféra zhustne ešte viac a odrazu príde absolútne neodhadnuteľná pointa, ktorú záverečný, hyper - indie Scream masaker, už iba zaklincuje. Z pekla do pekla, čo môže byť romantickejšie?? Wingard je hold macher. Guilty pleasure 5* PS: Nechápavosť tunajších hororových fanúšikov ma vždy udivovala, ale vlastne som rád. Prináša mi množstvo príjemných prekvapení ()

Scrytcher 

všechny recenze uživatele

Trpěl jsem. Bledá atrapa Henryho, která očima ožralého narkoleptického kameramana sonduje vztah střízlivého páru, namísto odkrývání slupek jinak upozaděné postavy AJ Bowena. Závěrečná konfrontace a lehké kopnutí do facebooku už nezachrání tu všudypřítomnou letargii. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film, kterému dominuje hodně temný soundtrack, který se skládá převážně z výborných ambientních zvuků a motivů, které mocně dokreslují atmosféru jednotlivých částí. Škoda jen toho ukvapeného konce. No, ale určitě zvláštní, náladotvůrný počin. ()

Philcze 

všechny recenze uživatele

Před (mnou ultra očekávaným) You're Next jsem asi podobnou studenější sprchu potřeboval. Dějově hodně zajímavá podívaná s výborným twistem a uvěřitelnými vztahy mezi hlavními postavami, ale zrežírovaný je to prostě impotentně. Jistým způsobem neotřele, ale dává to smysl zhruba patnáct minut v celým filmu (flashbacky) a ve zbytku už to působí jen otravně. Když jsem viděl (mimochodem skvělou) Amy Seimetz, tak jsem si akorát posteskl, o kolik líp by to natočil Shane Carruth, který už s temnějšími tóny experimentoval v Upstream Color. Takhle jen taková příjemná konečná uprostřed cesty. 60% ()

Eldrick 

všechny recenze uživatele

A horrible way to waste 84 minutes of your time. Rozklepaná a rozostřená digitální kamera nás bude otravovat dál a dál i v thrillerech podobnýho ražení, kde nejsympatičtější je sám sériový vrah, který trpí patologickým nutkáním vraždit. Má to ale jeden háček, a to jeho celkem normální vztah s ženou, díky který si připadá jakžtakž normální a mordovat chodí jen po nocích. Problém nastane, když na to stará přijde a objeví mrtvolu v garáži. ()

Caminzind 

všechny recenze uživatele

Minimalistický ruční slasher se společensky unaveným kameramanem a sem tam abstinující bejvalkou sériového (a prý i notorického) vraha, který (film) nemá co říct ani co ukázat aneb chceš-li přežít a začít znovu, pak na chatě tě nikdo nenajde. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Kdybych tu teď měla psát jen klady, byl by to hodně krátký komentář. Tak k záporům. Postavy byly totálně mimo mě, nesympatické a nemožné, vůbec mi nedávaly šanci nějak s nimi soucítit, ba jim dokonce držet palce. Atmosféra mě silně míjela a ta debilní kamera! Už po 30 minutách se mi z ní začala motat hlava. S těží jsem to kvůli ní dokoukala do konce. Chtěla jsem ale vidět, jak tahle hovadina skončí. No závěr fakt úplnej "zvrat". Nevím, proč to tady pár lidí tak unáší. Já čekala podle názvu nějaký gore, i podle galerie to vypadalo slušně, nakonec jsem ale dostala devadesáti minutovou porci nudy, příšerných herců a motejlice. Tu jednu hvězdu dávám asi za tu kraťoučkou scénu s Carlou. Pro mě to byl jinak hodně špatný film. ()

Související novinky

Rychle a zběsile shání režiséra

Rychle a zběsile shání režiséra

06.10.2015

Kdo bude režírovat Rychle a zběsile 8? Máma Vina Diesela chce za kamerou svého synáčka, sám Diesel navrhuje návrat ke kořenům s Robem Cohenem (Rychle a zběsile). Studio Universal ale situaci vidí… (více)

Reklama

Reklama