Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kleitos si bere Demetrii. Jeho přítel Theron však Demetrii velmi miluje, a pokusí se jí proto svatbu vymluvit. Nevěsta ho odmítne. Během oslav je Demetria otrávena. Její komornou najdou s proříznutým hrdlem a váčkem jedovatého bolehlavu v ruce. Nikdo však nevěří, že by služebná spáchala vraždu a pak sebevraždu. Kleitos proto odnese tělo své vyvolené k čarodějce, která umí mluvit s mrtvými. Vědma odhalí, že byla nevěsta zavražděna, ale svého vraha neviděla. Prozradí rovněž, že Demetria není mrtvá, ale uvězněná v podsvětí, kde ji drží Hádes a chce se s ní oženit. Kleitos se ji vydává vysvobodit. Vezme tělo milované ženy a jede k bráně do podsvětí. Musí v nebezpečném labyrintu temné říše smrti najít duši své milované a vyprovodit ji zpět do světa živých. K bráně, kde zase vstoupí do svého krásného těla… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (21)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Historicko dobrodružný horor o princovi Kleitosovi, ktorému počas svadby otrávili manželku Demetriu, a tak putuje so skupinkou svojich verných do podsvetia, aby ju priviedol späť. Je to najbéčkovejšie béčko aké existuje - TV spracovanie, smiešne digitálne psy atď. Preto predpokladám, že film bude mať hodnotenia max 15 - 20%. Ale mne sa to celkom páčilo, ja mám rád takéto filmy. Tí, ktorí vyrastali na seriáloch ako Hercules alebo Xena si možno tiež prídu na svoje. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Malý lord Fauntleroy měl radši zůstat u svého upadajícího herectví a nesnažit se udělat svět horším svými režijními pokusy. Od prvních vteřin, kdy obsazení ochotníci začali deklamovat humorné repliky, shlížela jsem na toto dílko se zvrhlým sebemrskačstvím. Vrátilo mě to do útlých dětských let, kdy jsem v kostýmu berušky pobíhala okolo spolutrpícího děcka v kostýmu muchomůrky a dalšího převlečeného za květinku etc., soudružka vychovatelka z mateřské školky vyťukávala jedním prstem do klavíru jakýsi majstrštyk hodný virtuózky jejího kalibru, my maskovaní fakani jsme žvatlavě recitovali a soudružky maminky nás s dojetím pozorovaly. Jestli natáčecí skvadru "Hellhounds" pozorovali rodičové, jistě také plakali - hrůzou, čemu bylo díky jejich pohlavnímu styku umožněno objevit se na TV obrazovkách a jak hluboko jejich potomci klesli. Nebylo v mých psychických silách dokoukat tu trapárnu celou, udělím tedy hvězdičku vzhledem k nepatrné možnosti, že se v druhé polovině tohohle... tohohle udál nějaký jev, co by si kladné hodnocení zasloužil (a něco si zaslouží i matka příroda za hezké exteriéry). 15% ()

Arkos 

všechny recenze uživatele

Po první třetině filmu jsem přemýšlel, jestli má cenu tenhle výtvor dokoukávat, ale nakonec jsem byl hrdina a tohle dílko jsem zvládnul celé. A za to, že jsem to zvládnul bez újmy na zdraví, jsem sám sobě dal jeden bod... ()

666teen odpad!

všechny recenze uživatele

Kanadský dřevorubec žijící v lesích již tak dlouho, že jeho matka je zároveň jeho sestra a jeho otec je jelen se rozhodl investovat peníze spolu s nezletilou, mentálně zaostalou rumunskou prostitutkou. Místo tutovky v podobě investice do bahamského strojírenství se rozhodli vydělat na fantasy spektáklu.Tato kanadsko-rumunská spolupráce dopadla jako sedláci u Chemlonu. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Film z kvalitativní skupiny F. Pokud bych to měl brát hokejově, tak je Japonsko ještě dobrý tým. Tohle mi vůbec nic neřeklo a už to, že jsem vydržel do konce, překvapilo mě samotného. Srovnatelné se seriálovou sérií Herkula či Xeny, ale totálně pitomým dějem a postavami, které si zasloužili zemřít již v úvodních titulcích. Zkrátka průser. 10% ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Obligátní jedna * za zvrhlé potěšení s nímž podobné paskvily sleduji - "Chrám zatracených" patří k těm nejvybranějším "fantasy sračkám" které jsem letos zatím objevil a shlédl (ale máme teprve květen!). Přímo úměrně ubíhající stopáži se prohlubuje demence příběhu i tvůrců a třešničku na dortu tvoří kouzelný český dabing, jehož autor si mimo jiné opakovaně plete "učence" a "učně". Zkrátka a dobře malý skvost, který by se jistě hezky vyjímal v sobotu večer jako megafilm na Nově. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Dobrodružný historický horor nevypadal podle svého strohého obsahu úplně nejhůře, ale to by nesměl být součástí Maneater film series a Syfy. A podle toho i jeho celková kvalita vypadala. Bohužel už dopředu musím říct, že jde jen o další podprůměrnou céčkovou záležitost, která si vaši pozornost ani moc nezaslouží. Nejste-li masochista, nebo (bývalý) milovník podobných braků jako já, který dost často podobné kousky sám vyhledává. Už samotná výprava, kostýmy, dekorace a bojové choreografie nevypadali zrovna dvakrát k světu, ale i to bych dokázal odpustit, jen kdyby to mělo alespoň slušný příběh a hlavně atmosféru. Jenže ta nás kromě několika záblesků v Hádově říši taky zrovna moc neokouzlila (za vůbec nejlepší považuji průchod mučírnou, kde si hříšné duše musí vytrpět svá nekonečná muka). Samotní digitální pekelní psi byli taky otřesní, ale alespoň se postarali o několik mordů. I tak je to však žalostně málo, aby mohl tento film alespoň zpovzdálí pokukovat po průměrném ohodnocení. Do toho měl sakra daleko. Co se hereckých výkonů týče, tak tady bych zas až tak skeptický nebyl. Scott Elrod, Amanda Brooks a Andrew Howard se alespoň snažili to trochu povznést – jen ten zbytek ochotníků jim to dost kazil. Některé mrtvoly i po smrti mrkaly, dýchaly…Největší „šlehu“ měl ale James A. Woods s nagelovanými vlasy (opravdu v té době…?) – na slizkého záporáka se ale hodil opravdu dobře, jen ten herecký um už byl poněkud slabší. 30% ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

Ani charismatický Velšan Andrew Howard nedostal od tvůrců téhle béčkové až céčkové mytologické fantasy možnost dokázat svoje herecké kvality.. Chrám zatracených určitě aspiroval na Zlatou malinu v kategorii "triky desetiletí" a záporák Theron v podání J.A.Woodse budí respekt asi jako Vojta Kotek !! ;) Na druhou stranu film není nikterak zvráceně dlouhý a řecká mytologie zde taky není příliš opakovaně przněna, takže se dá jeho sledování bez úhony přežít až do samotného konce.. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Nemám moc rád tyhle rádoby fantas horory a opět se mě potvrdilo, že tohle za mnoho nestojí. Blbý hrdinové a ještě blbější netvor. ()

Natabar odpad!

všechny recenze uživatele

Nebetyčná ptákovina, jejíž studiovost a nízkorozpočtovost je neúnosná i pro TV obrazovky. A ke všemu škaredá hlavní kráska... ()

Paity odpad!

všechny recenze uživatele

Kdo chce vidět skutečný odpad na obrazovce už by měl sahat po televizním programu a vyhledat si Chrám zatracených. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Námět není špatný, scénář originalitou nekypí a zpracování je typické pro televizní dílo, které nemá honosný rozpočet. A podle toho to celkově taky vypadá. Nejvíce zarážející je, jak jsou všichni čistí a zářivý. Jakýpak prací prášek tehdy používaly? Dramatické části, byť se snaží sebevíc, nezaujmou a spíše budí úsměv. Souboje zavání až s trapností a mnohé dialogy zní, jako by byli právě vycucané s prstu. Kdepak, je to nepovedené dílo, které díru do filmového, ani televizního světa neudělá. ()

Rizek75 

všechny recenze uživatele

Jednu hvězdičku jsem už dlouho nedal, ale tahle rádoby "fantasy" si to zaslouží. Kdyby alespoň ty dialogy za něco stály... ()

marvod 

všechny recenze uživatele

Normálně napíši pohrdavé Ha ha za předpokladu, že napíši, čím vším pohrdám. Jenže tu mohu využít toto vyjádření na celý film, takže: Ha ha! ()

mimozakon 

všechny recenze uživatele

Tak tento nádherný filmík môžem len a len NEodporučiť. Ale hviezdičku si zaslúžia olejovo čierne oči čarodejky, ktoré mi pripomenuli X-files :D ()

Rychleji 

všechny recenze uživatele

Směšné. Špatné střihy, špatná animace, špatné efekty, špatné herecké výkony ... o co se tu vůbec snažím? Prostě všechno špatně. A když už tam celý film mluvili o smrti krásné Demetrie, měli alespoň vyměnit její představitelku za nějakou z hereček ve vedlejší roli, aby se divák nemusel smát sleposti postav. Jediné, co film jakžtakž podrželo, byla mytologie a její výklad. ()

Reklama

Reklama