Reklama

Reklama

VOD (1)

Již mnoho desetiletí panuje ve vesnici Daggerhorn nelehké příměří s tamním vlkodlakem, kterému při každém úplňku místní lidé nabízejí zvířecí oběť. Obě strany dohodu dodržují, ale přesto ve vesnici panuje všudypřítomný strach. Dcera místního dřevorubce Valerie je zamilovaná do samotáře Petera, avšak její rodiče dohodli sňatek se zámožným Henrym. Milenci nechtějí ztratit jeden druhého, proto se rozhodnou pro útěk. Když se to chystají udělat, dojde k útoku vlkodlaka. Obětí je Valeriina starší sestra. Vesničané touží po pomstě, a tak povolají známého lovce vlkodlaků Solomona. Od něj se dozvídají, že nebezpečné zvíře žije celou dobu mezi nimi a může to být kdokoliv. Pátrání po jeho lidské identitě vrhá temný stín podezření na několik Valeriiných blízkých. Ona postupně zjišťuje, že má s nestvůrou zvláštní spojení, které je táhne k sobě. Vlkodlak k ní promlouvá a Valerie se mu musí vzdát, nebo každý, koho miluje, bude zabit. (TV Nova)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (671)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Kdyby byl úplně vypuštěn ten motiv Červené karkulky, tak bychom se možná dočkali průměrného vlkodlačího hororu. No to by ovšem šlo o úplně jiný film a o úplně jiné prachy (což by se producentům nelíbilo. Kde se mezi nimi vzal Leonardo DiCaprio?). Značně nevkusná pohádka, která není pro děti. Ovšem krvavé scény nečekejte. Vlkodlakovy útoky jsou tak rychlé, že nemáte nejmenší šanci z nich něco vidět (režijní zmatek!). Značně nevyvážené. Jedinou hvězdu zajistil výborný Gary Oldman, bez kterého bych se na tenhle film ani nekoukal. Catherine Hardwicke, zdržte se prosím natáčení dalších filmů. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Čemu se to proboha upsal Gary Oldman?! :( Hardwicke prakticky "přetwilightila" pohádku o Červené karkulce a výsledek je takový, jaký je - příšerný. Proč sakra točí takové sračky, když umí stvořit i něco takového, jako byli Lords of Dogtown?! Jednu hvězdu za zmíněného Oldmana a velká kukadla Amandy Seyfried.. ()

Reklama

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Mno. Po přečtení zdejších komentářů jsem k filmu přistupovala s Krucifixem v ruce, neboť jsem očekávala další dávku "Stmívání". Milostný trojúhelník (lze-li to tak vůbec nazvat), nicméně tak daleko nezašel a dilema (lze-li to tak vůbec nazvat) mezi kovářem a dřevorubcem, tak bylo spíše doplňkovou záležitostí - já osobně bych brala kováře.;-) Vizuální stránka "Karkulky" je ucházející, nad spoře oděnými vesničany mi nicméně, vzhledem k tomu, že se příběh odehrává v zasněženém lese, zůstával rozum stát. Škoda finálního rozuzlení, určitě se dal vymyslet lepší adept na "vlka". ()

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Kam se hrabe Stmívání. Tady konečně všechno funguje tak, jak má. Překopání klasický pohádky do hollywoodskýho celovečeráku dopadlo nad moje očekávání. Mám rád mystery a tady jsem až do konce nevěděl, kdo je vlk, a to je velký plus. Herci byli docela sympatický a až na ústřední dvojku se objevily celkem neznámý tváře a jejich výkony potěšily. ()

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

Twilight 2.0, naštěstí tady se občas i něco dělo. Gary Oldman jako fanatický kněz (nebo co byl vlastně zač) potěšil, zbytek ansáblu byl zralý spíše na odstřel, zejména ti dva o 'Karkulku' soutěžící hoši s nepřehlédnutelnými komediemi na hlavách a výrazy mužských real dolls. Jinak je to film poměrně hezký (kamera, barvičky, mlha, dům babičky atd.), byť asi z důvodu ratingu přespříliš sterilní. Sledovatelné bez újmy na zdraví, žádný zázrak to ovšem rozhodně není. Vážným zájemcům o osudy Karkulky bych raději doporučoval podívat se např. na Společenství vlků. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (15)

  • Ačkoli je filmová vesnička se svými obyvateli malá a chudá, je namísto tradičních výplní oken, jimiž byly tenké vysušené zvířecí kůže, použito sklo, tehdy ve středověku nedostupné a velmi nákladné zboží, které si mohli dovolit jen ti nejbohatší. (Conspi)
  • Postava Petera vznikla na základě stejnojmenné postavy z hudební ruské pohádky Sergeie Prokofieva „Peter a vlk“ z roku 1936. (Conspi)

Související novinky

Twilightovitá Saoirse Ronan?

Twilightovitá Saoirse Ronan?

05.05.2011

Twilight sága spěje k závěru a je načase něčím navázat. Pokusy typu Červená Karkulka a Beastly pohořely, možná ale pomůže jméno samotné „matky“ Stmívání Stephenie Meyerové. I její román The Host je… (více)

Reklama

Reklama