Reklama

Reklama

VOD (1)

Již mnoho desetiletí panuje ve vesnici Daggerhorn nelehké příměří s tamním vlkodlakem, kterému při každém úplňku místní lidé nabízejí zvířecí oběť. Obě strany dohodu dodržují, ale přesto ve vesnici panuje všudypřítomný strach. Dcera místního dřevorubce Valerie je zamilovaná do samotáře Petera, avšak její rodiče dohodli sňatek se zámožným Henrym. Milenci nechtějí ztratit jeden druhého, proto se rozhodnou pro útěk. Když se to chystají udělat, dojde k útoku vlkodlaka. Obětí je Valeriina starší sestra. Vesničané touží po pomstě, a tak povolají známého lovce vlkodlaků Solomona. Od něj se dozvídají, že nebezpečné zvíře žije celou dobu mezi nimi a může to být kdokoliv. Pátrání po jeho lidské identitě vrhá temný stín podezření na několik Valeriiných blízkých. Ona postupně zjišťuje, že má s nestvůrou zvláštní spojení, které je táhne k sobě. Vlkodlak k ní promlouvá a Valerie se mu musí vzdát, nebo každý, koho miluje, bude zabit. (TV Nova)

(více)

Recenze (671)

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Po premiéře se z berlínské hrobky bratří Grimmů linuly podivné, šustivé zvuky. To si Jacob s Wilhelmem ošoupávali vystýlku rakví hysterickým obracením. Ani se jim, chudákům, nedivím. Mně udělat nějaká americká kráva z mého životního díla silikonovou MTV frašku pro nezletilé homosexuály, nenaleznu klid, dokud ji neumlátím svou ztrouchnivělou stehenní kostí. Ale popořadě. Karkulka je odpudivá blondýna, kterou by ani vlk nežral. Ale srát na vlka, ten není podstatný! Karkulka je totiž rozpolcena mezi dvěma slizkými Patyzóny. Jeden má obličejovou obrnu, druhý downa. Jako na potvoru ji hormonální bouře zastihne uprostřed krvavého týdne. A tak na vesnické diskotéce jen experimentuje lehkým pettingem s gayem 1. Prevence je důležitá, a tak si ten "fešák" pro jistotu přetáhne přes hlavu kondom. Aha, tak prý ne! Kondom prý neměl, rebel! On tak vypadá od přirození. Gay 2 je při tom nachytá a je z toho smutný. Tedy alespoň myslím, že to byl smutek v tom jeho retardovaném, konstantním obličeji. Ale je taky možné, že byl smutný už od začátku. A tak se všichni tři zmítají. Bloumají po vesnici a trousí tklivé, romantické dialogy, až se z toho Karkulce začne zahřívat pekáč. Na buchty. Pro babičku, samozřejmě. Z toho pečení se holka zapařila a konečně chytla toho vlka. Proto má tak vykulené oči. No zkuste běhat po lese s opruzeným konečníkem a tvářit se přirozeně! Jo, a taky v tom hrál Gary Oldman!!! Asi v Azkabanu strádal a došly mu prachy. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Ano, někdy mám i lehce masochistické tendence a zavítám do kinematografických sfér, které jsou mi stejně blízké, jako Shakespeare Seagalovi. Bylo to o něco méně blbé, než žánrově spřízněný ´Twilight´, ale to jenom díky barvité výpravě, něčemu, co by se dalo označit slovem „děj“ a postavě Garyho Oldmana, který asi potřeboval zalepit nájem na rok dopředu. Ovšem jméno Leonarda DiCapria v kolonce „producent“ nechápu stále. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

V jednu chvíli jsem si myslel, že ten digitální vlk Karkulku vojede a film tak nabere zcela jiný rozměr, leč vlk zůstal jen u keců, což pro mnoho samců typické, tedy kecat můžou jen lidi a digitální vlci, ale i tak je to typický. Nejsilnější část filmu se odehrává když se tam producíruje Gary Oldman a nastoluje ve vesnici nahnědlý zákony, samozřejmě ve jménu boha, jak jinak. Pokud Gary Oldman byl v karavanu a svačil, tak film stál za hovno, především proto,že žádná z postav nedisponoje ani půlkou charismatu jako on. No a digitální vlk byl spíš legrační než strašidelnej, občas se zjevil nebo zmizel jak Rumburak a nebo tam skákal jak křovák utíkající před hadem. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Stmívání v bleděmodrym. Stejný filtry, stejný chování postav, láska, závist, nenávist, odpuštění, podvody...do toho až mystický příběh červený karkulky, ze který si tahle režisérka udělala červenou knihovnu. Na jednu stranu to bylo docela hezký. Hlavně kulisy se mně moc líbili a měl jsem skutečně dojem, jako kdybych se s filmem přenesl do nějakého středověkého městečka. Postupem času se to ale vystříbřilo a vznikla z toho nefalšovaná romance na druhou. A to mě naštvalo, už jenom proto, že jsem se na tenhle film docela těšil. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $42miliónovTržby USA $37,662,162Tržby Celosvetovo $90,300,442Tržby za predaj Blu-ray v USA $3,583,684 //počet predaných kusov 80,910Tržby za predaj DVD v USA $6,008,012 //počet predaných kusov 407,675║ V pohode, ide to jasne v šlapajach Twilightu/Súmraku ale narozdiel od toho upírského bezduchého zlepenca to v tomto prípade celkom funguje, aj keď ide len o schematický dej z okukanými scénkami, má to celkom dobrú výpravu, kostýmy, hudba újde, herci sa dajú, ako oddychovka na vypnutie mysle fajn. /60%/ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,, BABIČKO, PROČ MÁŠ TAK VELKÉ OČI?“ ,,ABYCH TĚ LÉPE VIDĚLA, DRAHOUŠKU“. ,,BABIČKO, PROČ MÁŠ TAK VELKÉ UŠI?“ ,,ABYCH TĚ LÉPE SLYŠELA, DRAHOUŠKU“. ,,PROČ MÁŠ TAK VELKÉ ZUBY?“ ,,ABYCH TĚ MOHLA SNÍST, DRAHOUŠKU.“..... /// ...a pak přišel myslivec a .....HOVNO. Taky mě nachytali! Vrahem totiž je zahradník! (kecám, ten se tady (asi) vůbec nevyskytuje).... Podivně udělanej svět (3D? Nesázel bych na to!). Nešťastná láska a vlkodlakem můžeš bejt ty, ty i ty (jo, i TY!). PROZRAĎ MI, KDO JE VLK?! Něco je cejtit ve vzduchu, ale nebejt tma a ticho (kolem mě), tak necejtím nic (a dávám o * míň!). Divadlo? Shakespearovská Karkulka? Prequel k Twilight? A vlk? No co myslíte? Narvali do něj kamení, zašili ho a hodili do řeky! Radši si to nechte odvyprávět od babičky. Je to lacinější a budete se víc bát! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, proč Karkulka chodila v červeným hábitu a co měla (místo žrádla) v košíku. 2.) Nevím co je ,,krvavej měsíc“ (měsíc! ne tejden!). 3.) Všechny babičky (který by mě mohly vyprávět pohádku) umřely. 4.) Chci vidět vlkodlaka, kterýho dělalo (zřejmě) stejný trikový studio jako ptáka Ohniváka. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

S Červenou Karkulkou tohle nemá nic společného. Izolovaná komunita v lese, červený měsíc a vlkodlak. No a vlkodlak je někdo z nich. Grafické zpracování vlka bylo příšerné. Musel jsem se smát, když animovaný vlk skákal mezi vesničany. Rozhodně film není ani DRAMA ani THRILLER, ale pohádka pro malé děti. NUDA 20% ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Hrozne dlho som sa rozhodoval ako ohodnotiť Red Riding Hood a dospel som k tomu, že 3,5* bude správne rozhodnutie. No keďže také hodnotenie tu nieje, priklonil som sa radšej k 4* a to kvôli Amande, atmosfére a nepredvídateľne temnom deji............Soundtrack Alex Heffes: 1. Towers Of The Void – Brian Reitzell ,2. Kids – Brian Reitzell & Alex Heffes ,3. Dead Sister – Brian Reitzell & Alex Heffes ,4. The Wolf – Fever Ray ,5. Mt. Grimoor – Brain Reitzell & Alex Heffes ,6. Tavern Stalker – Brian Reitzell & Alex Heffes ,7. Grandma’s House – Brian Reitzell & Alex Heffes ,8. Keep The Streets Empty For Me – Fever Ray ,9. Wolf Attack – Brian Reitzell & Alex Heffes ,10. Just A Fragment Of You – Anthony Gonzalez from M83 & Brian Reitzell ,11. The Reveal – Brian Reitzell & Alex Heffes, ,12. Finale – Brian Reitzell & Alex Heffes ,13. Crystal Visions – The Big Pink ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Červená Karkulka nedosahuje Kvalit jako Jeníček a Mařenka či Sněhurka a Lovec ,přesto se jedná o vkusně natočenou moderní pohádku s prvky BuBu Atmosféry a s rozkošnou Amandou Seyfried, za mně slušných 65% Jakmile se na scéně zjevil Vlkodlak mělo to slušný Grády! ()

tron 

všechny recenze uživatele

Červená čiapočka ako film? Dočerta, to ma zaujíma! Bohužiaľ, filmové spracovanie mojim očakávaniam neodpovedá. Chvíľu sa to ešte dá. Len čo príjemne štylizovaná výprava (malebná dedina uprostred zasnežených hôr so spomalene padajúcimi vločkami) začne nudiť, príde Gary Oldman a príjemne hrôzostrašný pocit ohrozenia z tajomnej príšery, záhadne 20 rokov žijúcej v okolitých lesoch. I táto atmosféra sa ale už čoskoro vyparí a na jej miesto prichádza záverečná hodina, plná tupých dialógov, banálnych zvratov a otravne spracovanej nevierohodnej romantickej línie, v ktorej mladí a nepoškvrnení hovoria veci ako „nie som pre teba dobrý, láska“ a ona „na tom mi nezáleží“. A vrcholí to hlbokým bozkom na dobrú noc. Viem, že hodnotenie 20% môže vyzerať prehnane prísne, ale ten film je proste tak strašne nudne napísaný a zahraný (Oldman je zďaleka najlepší a aj on je totálne nezaujímavý), že som ho dopozeral fakt len z posledných síl. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No ja teda nevim, ale me to tak hrozny neprislo. Predne, s Cervenou Karkulkou to nema nastesti nic spolecnyho, jasne jsou tu dve, tri sceny, ktery jak kdyby vypadly z pohadky, ktery pusobi docela usmevne a tak trochu navic, ale vetsinu casu to je nastesti pouze film o vesnici, kterou napada vlkodlak. Taky se nastesti nekona zadny Stmivani. Obcas se da hovorit o atmosfere, fanatickej zabijak vlkodlaku Oldman je fajnovej a triky nejsou nejhorsi. Takze ackoliv je scenar slabej a Hardwicke opravdu neni dobra reziserka, dopadlo to jeste v ramci moznosti docela slusne. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Červená Prdelka překvapivě zase tak špatná není, ale obsahuje základní tři faktory, které jí sráží do kolen. 1) Natočila jí režisérka Stmívání a dotáhla do ní všechny nedotaženosti, zbytečnosti, nelogičnosti a impotenci. 2) Film má pro každou věkovou (cílovou) skupinu něco a ve výsledku nebaví žádnou, protože jednoduše jednu otráví tím, co baví druhou. 3) Vlk je uboze směšný a programátor ho vytvořil po 4 lajnách kokainu, litru Bechera a při tvorbě mu ještě kouřila vietnamská prostitutka. Přitom Karkule má pár světlých okamžiků, jako chvílemi zajímavou atmosféru, Solomona a jeho vojáky a ... nic. Pokud by tento film nechtěl slíznout zadky třináctkám (které mimochodem bavit nebude), pak by jistý potenciál měl. Bohužel vítězí gel na vlasy a perfektní peeling v podání hlavních postav (mužských). 44% ()

Bebacek 

všechny recenze uživatele

Catherine Hardwicke se evidentně zasekla ve Stmívání (což jde vidět už v samotném traileru) a mrzí ji, že si v druhém díle Twilightu nemohla zrežírovat ty CGI vlky. Plakátoví chlapci zase usilují o jednu holku, která by zjevně chtěla oba, ale ani s jedním z nějakého důvodu prostě zase nemůže být. Bohužel Hardwicke tentokrát dostala ještě slabší scénář (který navíc v úvodu krutě vykrádá Shymalanovu Vesnici) než v případě Stmívání a zakrýt to krásnými obrázky krajinky, v níž se nepochopitelně snoubí barevné listí stromů se sněhem, tentokrát nestačilo. ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

No, kdyby to dávali na N@vě v sobotu odpoledne, a venku by zrovna pršelo.....tak ....si vemte deštník a jděte radši ven... ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Červená Karkulka trochu inak je minimálne na papieri zaujímavý námet ale v realite to dopadlo horšie. Čo totiž nekazí scenár bez problémov ničí Catherine Hardwicke bezkrvnou réžiou v dialógových a v akčných scénach. Ako tak za to pritom stoja akurát len úvodne minúty do príchodu Garyho Oldmana a skvelo obsadená Amanda Seyfried. S výnimkou toho ide len o silne neatmosferickú prechádzku nevyužitým potenciálom, v ktorej najviac zamrzí práve účasť Garyho Oldmana. Len Amanda samotná skrátka dobrý film nespraví. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Vlk babičku sežral, s Karkulkou maličkou, hajnej ho přitom přistih, praštil ho paličkou... Ne, tak jednoduchý to není, kancelář pro uvádění pohádkových omylů na pravou míru opět zaúřadovala. Kdepak takto maskulinní pojetí. Již není udržitelná ženská naivita zračící se ve vyzrazení tajného plánu na zásobení babičky naslouchajícímu vlkovi, který následně provede vojenskou operaci variující slavný klamný manévr z Trojské války, v jehož důsledku jsou dvě ženské protagonistky sežrány a musí být zachráněny myslivcem mužského rodu. Toto nemohlo být, to odporuje nejnovějším poznatkům výzkumného ústavu gender studies. Tak se dozvídáme, že zmíněná Karkulka je ve skutečnosti dcerou vlkodlaka. Film je tak velmi aktuální, bo se vyslovuje k problémům mnoha současných žen a dívek, jejichž otcové trpí sadomasochistickou derivací oidipovského komplexu. Další výzkum nám odhaluje, že ne maskulinní myslivec, ale dva chaláni silně femininního vzeření jsou tím správným mužským elementem, který poltí srdce mladých dam ve dví. Z těchto zjištění nám již jasně vystupuje prapůvodní věrná podoba příběhu o vývoji ženy v mužském světě a nikoli pod pozdějšími šovinisticko sexistickými deformacemi, v nichž je žena viděna co oběť a muž co zachránce. Naopak, žena je tu hybatelem a základním kamenem příběhu. Gratulujeme, jde o další vysoce cenný krok na trnité cestě za osvobozením žen ze spáru mýtu vytvořeného mužem... Nevýslovně pitomé, špatně napsané a podřadně natočené. Ale pro Amandu mám slabost, tak ten jeden bod uroním. ()

Psema odpad!

všechny recenze uživatele

Vrať se první Twilighte! Hardwickeovou (skutečně má režisérskou průkazku?), scenáristu (nepochybně milovníka Bravo Girl) a kostymérku (džíny a letní košile v zasněženém jakoby středověku? Vážně?) tohohle derivativního blábolu prosím utratit. Neprodleně, než přijde ještě někdo k úhoně. Závěrečná desetiminutovka s (SPOILER) deflorací, Karkulkou 2 a nejsměšnějším rozchodem všech dob má náběh na kultovní projekce v rámci Otrlého diváka. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

slušný průměr, i když je vidět, že to točila v poslední době mezi filmovou komunitou jistě velmi oblíbená Hardwicke, stále to má narozdíl od Stmívání mnohem pěknější a hlavně mnohem temnější atmosféru, co se týče představitelky, tak Seyfried je prostě sympatická po všech stránkách (jako obvykle), takže další plus a pak je tu i Garyho skvělý fanatický lovec, který se v leččem může vyrovnat i samotné lesní bestii, Jacobovi.. Ehm, však víte jak to myslím. A postavy záporáků, jak jistě všichni tuší, mu jdou velice dobře. Příběh je sice až na závěrečnou pointu velmi průměrný, ale když bych to opravdu bral jako značně upravenou pohádku, dalo by se to odpustit. Co ale kazí hodnocení asi nejvíce, jsou právě mužští nápadníci. Řekněme, že po mnoha diskuzích na téma Robert neumí hrát vs. Edward je tak napsaný jsem přijal tu druhou možnost (i kvůli tomu, že se snaží i v jiných filmech a jde mu to), ale to jako ted kvůli úspěchu Twilightu musí vypadat a "hrát" takhle všichni? Tohle jim teda rozhodně neberu a o nějakých sympatiích k těmto postavám se tedy nedá vůbec bavit. Takže suma sumárum, na jeden temný večer docela fajn strašidelnější oddychovka s tajuplnou, temnou vesnicí uprostřed hvozdu obývaného vlkem (jen za tohle jinak dávám jednu hvězdu navíc, tohle téma já velmi rád), ale jinak nic, co bych se pokusil vidět znovu, nic, co by mně extra bavilo. Průměrné 3 ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: David Leslie Johnson | Hudba: Brian Reitzell, Alex Heffes | Produkcia: Leonardo DiCaprio, Jennifer, Davisson Killoran, Julie Yorn | Distribúcia: Warner Bros. | Štúdio: Appian Way Productions | Rozpočet: 42 miliónov $ | Tržby: 89,162,162 $ || ()

Související novinky

Twilightovitá Saoirse Ronan?

Twilightovitá Saoirse Ronan?

05.05.2011

Twilight sága spěje k závěru a je načase něčím navázat. Pokusy typu Červená Karkulka a Beastly pohořely, možná ale pomůže jméno samotné „matky“ Stmívání Stephenie Meyerové. I její román The Host je… (více)

Reklama

Reklama