Reklama

Reklama

VOD (1)

Již mnoho desetiletí panuje ve vesnici Daggerhorn nelehké příměří s tamním vlkodlakem, kterému při každém úplňku místní lidé nabízejí zvířecí oběť. Obě strany dohodu dodržují, ale přesto ve vesnici panuje všudypřítomný strach. Dcera místního dřevorubce Valerie je zamilovaná do samotáře Petera, avšak její rodiče dohodli sňatek se zámožným Henrym. Milenci nechtějí ztratit jeden druhého, proto se rozhodnou pro útěk. Když se to chystají udělat, dojde k útoku vlkodlaka. Obětí je Valeriina starší sestra. Vesničané touží po pomstě, a tak povolají známého lovce vlkodlaků Solomona. Od něj se dozvídají, že nebezpečné zvíře žije celou dobu mezi nimi a může to být kdokoliv. Pátrání po jeho lidské identitě vrhá temný stín podezření na několik Valeriiných blízkých. Ona postupně zjišťuje, že má s nestvůrou zvláštní spojení, které je táhne k sobě. Vlkodlak k ní promlouvá a Valerie se mu musí vzdát, nebo každý, koho miluje, bude zabit. (TV Nova)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (671)

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Ani krásná tvář Amandy Seifried, ani dobrá temná hudba, ani povedené exteriéry a ani pár povedených lekavých scén nestačí, aby přebily prázdný scénář. Je to pohádka-detektivka - kamera vám nabízí nejrůznější podněty, podle kterých si můžete ze sekundy na sekundu vybírat, kdo je podle vás vlkodlakem. A to je zjednodušeně hlavní dějová linie, na jejímž pozadí je nenásilně naznačený romantický příběh zasazený do thrillerového prostředí. 50% ()

LihO 

všechny recenze uživatele

Ak čakáte rozprávku bratov Grimmovcov o červenej Karkulke, tak vás sklamem, uvidíte mix filmov The Village a Underworld :D. Zmierený s tým, že jediná spoločná vec s touto rozprávkou bude názov, som to pozeral už od začiatku a musím povedať, že som to celé zožral aj s navijakom. Scenár bol až na pár psycho úletov celkom prijateľný, celková atmosféra filmu napínavá, soundtrack na úrovni. Tiež sa mi páčil aj strih, "krajinkové" zábery a efekty, ktoré prekvapivo pôsobili celkom prirodzene. Čakal som, že to bude ďaleko horšie, ale kľudne by som si to pozrel znova. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Červená karkulka (je drsný, že ani distributor to neumí správně pravopisně napsat) je původně francouzská pohádka, kterou sebral Ch.Perrault. V jeho podání ovšem končí smrtí babičky i Karkulky, jelikož jde o pohádku výchovnou varující mladé slečny před cizími pány. Moderní mix je jakýmsi slepencem od Stmívání, přes Vlka, Vlkodlaka k Vesnici a ještě asi tuctu dalších filmů. Obecně lze říci, že jde o červenou knihovnu zahalenou do pohádkového kabátu. Vizuál je velmi podařený a ani nevadí občasné kýčovité záběry s barevným listím či východem slunce. Škoda, že se tvůrci neodhodlali pro dospělejší variantu. Více krve, vášně, syrovosti a horroru by snímku jen prospělo. Hudba velmi dobrá, herecké výkony nevyrovnané. Hezky se kouká na obrázky, zejména les je okouzlující. Ovšem Společenství vlků od N.Jordana (1984) se vydalo tou lepší cestou. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Stmívání v bleděmodrym. Stejný filtry, stejný chování postav, láska, závist, nenávist, odpuštění, podvody...do toho až mystický příběh červený karkulky, ze který si tahle režisérka udělala červenou knihovnu. Na jednu stranu to bylo docela hezký. Hlavně kulisy se mně moc líbili a měl jsem skutečně dojem, jako kdybych se s filmem přenesl do nějakého středověkého městečka. Postupem času se to ale vystříbřilo a vznikla z toho nefalšovaná romance na druhou. A to mě naštvalo, už jenom proto, že jsem se na tenhle film docela těšil. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

V jednu chvíli jsem si myslel, že ten digitální vlk Karkulku vojede a film tak nabere zcela jiný rozměr, leč vlk zůstal jen u keců, což pro mnoho samců typické, tedy kecat můžou jen lidi a digitální vlci, ale i tak je to typický. Nejsilnější část filmu se odehrává když se tam producíruje Gary Oldman a nastoluje ve vesnici nahnědlý zákony, samozřejmě ve jménu boha, jak jinak. Pokud Gary Oldman byl v karavanu a svačil, tak film stál za hovno, především proto,že žádná z postav nedisponoje ani půlkou charismatu jako on. No a digitální vlk byl spíš legrační než strašidelnej, občas se zjevil nebo zmizel jak Rumburak a nebo tam skákal jak křovák utíkající před hadem. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (15)

  • S výjimkou Valerie (Amanda Seyfried) hrají všechny postavy v Daggerhornu buďto herci s hnědýma očima, nebo nosí hnědé kontaktní čočky. Nejpozoruhodnějším příkladem je Julie Christie (babička Valerie), která je známá svýma jasně modrýma očima. (PVi)
  • Do kin byl snímek distribuován pod krycím názvem Fangs of Affection. (PVi)
  • K filmu existuje alternativní závěrečná scéna. (ČSFD)

Související novinky

Twilightovitá Saoirse Ronan?

Twilightovitá Saoirse Ronan?

05.05.2011

Twilight sága spěje k závěru a je načase něčím navázat. Pokusy typu Červená Karkulka a Beastly pohořely, možná ale pomůže jméno samotné „matky“ Stmívání Stephenie Meyerové. I její román The Host je… (více)

Reklama

Reklama