Reklama

Reklama

V letadle se objeví první člověk s podezřením na nakažení nebezpečným virem. Letadlo tedy nouzově přistává a na celý terminál je uvalena karanténa. Podaří se tentokrát někomu přežít? ... Jenny a Paula pracují jako letušky. Tentokrát mají na starost let jen s několika málo cestujícími. Jeden z pilotů vypadá nemocně, ale prý je to jen rýma. Mezi cestujícími je sympatický Henry, který si s sebou veze křečky – ti ale musejí do zavazadlového prostoru. Křečci však před svým přestěhováním jednoho z cestujících pokousali a on začne brzy vypadat velmi nemocně. Nakonec zaútočí na Jenny. Ostatní cestující muže spoutají, kapitán vše ohlásí a dostane rozkaz okamžitě přistát. Během přistání nakažený muž pokouše Paulu... Letiště odmítne dát letadlu bránu, tak si ji kapitán najde sám. Ven z letadla pomůže cestujícím Ed, který je jediný, kdo momentálně na kapitánem vybraném terminálu pracuje. Letiště odmítne pustit cestující dál, takže musejí jít do prostorů pro zaměstnance. Piloti zůstanou s nakaženým mužem. Ed se snaží všechny vyvést ven, ale všechny dveře jsou zamčené, což je nezvyklé... Brzy všem dojde, že jsou v karanténě, a potvrdí to i informace od záchranných složek. Medička Shilah se snaží ošetřit Paulu, k tomu ale potřebuje svoji lékárničku, kterou má v zavazadle. Jenny jde tedy s několika muži zpět do letadla mezi zavazadla. Oba piloti jsou již nakažení a nákaza se samozřejmě šíří dál. Ed a Jenny si myslí, že jde o nákazu vzteklinou. Pokousaní jsou izolováni od ostatních. Brzy skupinu navštíví hygienici a něčím je naočkují. Pak ale dojde k útoku a zmatku, při kterém jsou nakaženi další lidé... (TV Prima)

(více)

Recenze (131)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Quarantine 2 je ukázkovým příkladem toho, jak nízká očekávání udělají dobrý film. Tam, kde Španělé přinesli značně hravé, nápadité a především úplně odlišné pokračování, šli Američané jinou cestou. Změnili prostředí (nicméně jsem přesvědčen, že kdyby se děj odehrával pouze na palubě letícího letadla, bylo by to s šikovným scénáristou celkově mnohem zajímavější), nepoužili blairwitch styl (čímž snímek značně ztuctovatěli) a mytologii rozehráli jiným směrem, no přesto je Quarantine 2 svému předchůdci podobnější, než je podobný REC 2 ku REC 1. Kdyby se jednalo o ambiciózní film, tak bych spokojený rozhodně nebyl, ale vzhledem k tomu, že měl původně jít jenom na video (a do kina šel v nějakým limitovaným sranda počtu kopií), je nutné jej porovnávat s pohromami typu 30 Days of Night: Dark Days či Mirrors 2. A z tohoto porovnání vychází Quarantine 2: Terminal jako jasný vítěz. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Letadlo, pár cestujících - jeden nesympatický hnusák za druhým. A k tomu odporný nakažený tlusťoch, který všechno pozvrací. Následně jsou lidi izolováni na letišti. Dávám velké plus za to, že film není natočen třepající kamerou, jako je tomu u REC. Bohužel, dost jsem se nudil. Zombíků málo i když byli velice rychlí. Potoky krve se také neobjevily. Herecké výkony slabé a nevýrazné. Prostě bída a utrpení! 40% ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Zázrak sa čakať nedal - je to samozrejme horšie nakrútené ako jednotka, ale aspoň to nekopíruje [Rec] a tvorcovia sa vykašľali na dokumentárny štýl, čo považujem za najväčšie plus. Obyčajný nenáročný horor, najmä čo sa týka scenára a námetu. Skupinka ľudí bojuje o prežitie na uzavretom letisku, najprv sa nakazí jeden, potom ďalší, a pokračuje to presne podľa očakávania - počet mŕtvych a infikovaných za zvyšuje, počet hlavných hrdinov veľmi rýchlo znižuje. Neurazí to, ale ani ničím neprekvapí. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

No jo, Prostě Dobrý! Mám skvělou náladu, podobně jako při předchozím Dílu, Napínavé, Krvavé, Svižné, krátká Stopáž! Vše co od Hororu očekávám!! Ale, je vážně škoda, že se film neodehrával v letadle Celý! Bylo by to mnohem zajímavější! Niceméně Spokojenost! ()

tron 

všechny recenze uživatele

Nielen na výprave vidieť, že režisér mal k dispozícii smiešne peniaze. Film je preplnený neznámymi hercami a väčšina akčných scén sa odohráva potme. Napriek tomu som bol prekvapený, že to malo atmosféru. Čakal som céčko, preto som bol milo zaskočený, keď som dostal béčko. I tí neznámi herci sa ASPOŇ SNAŽILI niečo urobiť s ukážkovo nezaujímavo napísanými postavami „odvážna letuška“ či „zbabelý provokatér“. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Uvést pokračování Karantény "direct to dvd" se ukázal jako jasnozřivý tah. Američtí tvůrci si totiž museli být dobře vědomi toho, jakou sračku to na nás zase chystají. Nejspíš sami uznali, že znovu vykrást políčko po políčku španělský sequel by zavánělo totální demencí, smekli tak klobouky, a rozhodli se jít na to po svém. Zbavili se dokumentární kamery, z činžáku vyrazili rovnou na letiště a svůj původ nákazy našli také jinde. Z dvojky tedy nezbyl kámen na kameni, což by vůbec nikdo nepostřehnul, kdyby se film jmenoval jinak. Parazitování na zvučnym názvu hold vydělá víc, to mají producenti dobře spočítaný. Jenže o to víc je ta pachuť hnusnější. Rozpočet se rapidně zkrouhnul, za kameru si sednul nějaký nýmand, příběh šel do prdele a atmosféra si vzala dovolenou. Naštěstí je mi to celkem šumák, originál je jenom jeden. Nejhezčím momentem tak zůstává rána tyčí do oka. Za 30 procent, víc ani náhodou. Terminal se nedá doporučit, ale vy se stejně na něj podíváte, už jenom ze zvědavosti... ()

petero 

všechny recenze uživatele

Keď zombíci v lietadle tak jedine "Flight of the Living Dead: Outbreak on a Plane" (2007). Ale nie, to je vysoko zábavná neseriózna komédia. "Quarantine 2: Terminal" je vážny zombie horor, ktorého najväčšou prednosťou je totálny odklon od sérii "REC" pričom ale naň odkazuje, teda skôr na "Quarantine". Skrátka žiadnych démonov nečakajte, len klasickú zombie rezničinu ktoré je zábavnejšia v lietadle vo vzduchu ako mimo neho v termináli. Podobné: "United 93" =). ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

První díl pomíjím, jelikož s FF si příliš nerozumím. Terminál ale byl fajn. Ano, přímočaré, napínavé, rychlé a smrtící. Pěkná kamera, tajemné prostředí letadla, kdy divák je záměrně maten, kdo že bude nakažený a rozpoutá peklo na palubě. Nikdo jiný než golem asi vhodnější nebyl. Kluk George moc sympatický nebyl, takový přechytralý spratek. Letušky byly naopak půvabné, což jim ale stejně nepomohlo. Nakažení jsou rychlejší než Flash a dojde i na pěkné zákusy, byť střeva na kameru nelétají. Závěrečná honička měla švih a padouch byl dostatečně slizký, i když se na začátku snažil tvářit jako okouzlující manekýn. V rámci žánru příjemná oddechovka, nic víc, ale mně to stačilo. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je docela překvapení. Amíci tentokrát upustili od "ctrl-c/ctrl-v" formy a celkem se vytáhli. Dobré momenty střídají momenty horší, ale celkově to funguje velmi slušně. Atmosféra je místy hodně dobrá. Sice tam je dost často vidět, že rozpočet asi nebyl moc velký a některé scény šly udělat lépe, ale i tak si myslím, že se jedná o dobrý zombíkovský film. Trochu mě jen mrzelo, že se celý film neodehrával v letadle. 55% ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Že by USA dostala rozum? Konečně něco nekopírovali a vymysleli něco svého? Quarantine 2 je úplně něco jiného než REC 2 a proto u mě má velké plus. Jen škoda, že se nedrželi kamery jako v jedničce, protože by to mohlo být daleko zajímavější. Pár povedených scén se najde a rozhodně o jeden stupeň lepší než kopírovaný první díl. Už díky tomu, že Quarantine 2 jde vlastní cestou, z toho mám lepší pocit. Další plus je, že na sebe oba díly navazují hodně slušně a není to jen pokus o vyždímání dalších peněz. Tím si u mě napravili reputaci u kompletně kopírované jedničky. Vůbec bych se nezlobil na další díl, který kdyby pokračoval takovým stylem, tak jdu s hodnocením ještě víš.. 6/10 = 65% ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Dvojka Karantény se konečně pořádně odchýlila od série REC, která jí byla předobrazem a je to jedině dobře. První polovina filmu, kde se teprve roztáčel děj, byla opravdu zajímavá. Bohužel s odtajněním "hodného zlého muže" přišlo na scénu necitlivé a nelogické stříhání, velice nepřehledná akce a hlavně úplně do háje šlo napětí. I tak slušná jednohubka. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Karanténu prvý diel som videl iba tak do polovice, ale aj tak som o nič neprišiel, keďže ide iba o skopírované REC. Druhá časť si už ide svojou vlastnou cestičkou, aj keď nie tak celkom. Posledný diel REC nás zavedie na loď, pokračovanie Karantény do lietadla, no i tak, oproti jednotke aspoň nejaká zmena. A musím povedať veľmi príjemná. Infikovaní síce nevypadajú tak hororovo výborne ako v REC, no zato nám tých 80 minút ponúkne sústavné napätie, akciu s minimom prestávok a výbornú atmosféru. Stále sa tu niečo deje, stále sa tu niečo rieši, žiadne hluché miesta tu nie sú - rýchle, svižné, efektné. Snímku sa dokonca podarilo hneď na začiatku navodiť príjemný pocit dusnoty a ťaživého pocitu, že o chvíľu sa v tom lietadle niečo stane a to niečo mi dokázalo nahnať príjemné zimomriavky očakávania. Veľká spokojnosť.80/100 ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Jediným kladem Quarantine 2, jak už je tady mnohokrát zmiňováno, je, že nekopíruje španělský REC2... Jinak jde o neskutečně nudnou sračku, bez kousku atmosféry, krve nebo nedej bože napětí... Nejhorší na tom je, že už člověk ani nemůže napsat zklamání, protže nějakou podobnou sračku prostě čeká... Za mě kokotina, kterou už nikdy nechci vidět... ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Komentár obsahuje spoilery aj k REC 1 a 2, tak opatrne! Prvému dielu Karantény som dala 1* už vlastne ani neviem presne jasný dôvod ale zrejme to musela byť strašná nuda, určite väčšia ako Rec 1 lebo si spomínam, že pri Rec 1 som len pozerala ako taký bezduchý kameň.... I keď je pravda, že i pri dvojke to tiež nebola "zábava" každých 5 minút no páčilo sa mi, že tu to ponechali ako vírus, zatiaľ čo v dvojke Rec to už súviselo s diablom. Preto sa radšej prikláňam k tomuto druhému dielu. Úprimne bolo to dosť tragické ale tí nakazení boli fakt dobrí. Hlavne ten burt. Tak by som to uzatvorila na také slabé 2*. Keď už bol ten halovín tak sa mi zachcelo horroru ale o rok vyberieme dačo lepšie dúfam. ()

oje 

všechny recenze uživatele

Mezi běžně zprasenými pokračovánimi je tohle ještě celkem dobré, jako samostatný horror ale zapadá do zaplivaného průměru. Z prvního filmu si bere více méně jen název a i když s motivem infekce pracuje podle prověřeného a tím pádem předvídatelného schématu, rozjíždí si ho po svém. Prostředí paluby letadla a zuřivý křik zombiků je pak jedinou jakž takž vyzdvihnutelnou charakteristikou. Režie i atmosféra se drží v šedi a ze skupinky ochotnických herců nikdo nevyčnívá. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Potěšilo mě, že druhý díl snímku Quarantine není opět přes kopírák obtáhnutý horor [REC] 2, nýbrž že se jedná o volné pokračování nebo jakýsi sequel časově protínající události prvního dílu. Je o hodně béčkovější, trochu slabší, ale stále zábavný. Obávám se však, že případný třetí díl (o kterém může být řeč, vzhledem k závěru této dvojky) by už filmaři měli ponechat v šupleti, nebo do toho injektovat více peněz. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Quarantine 2 rozhodně nedělá ostudu prvnímu dílu, v mnoha případech ho dokonce předstíhá. Nápad dostat zombie do letadla teda zrovna originální není, ale postačí poměrně slušně. Nic extra jsem nečekal a dostal jsem průměrnou zombákovinu s příšernýma hercema ale aspoň jsem se nenudil. Bohužel mi přišlo strašně blbé to že jeden z pasažérů je zlý, to bylo až moc velké klišé. Masky zombie vypadaj dost lacině ale nejsou moc vidět takže to zas tak hrozné není, krev ani gore se nekoná. Takhle jak to píšu to zní možná blbě, ale film příjemně utíkal a jak jsem řekl nenudil jsem se. ()

Reklama

Reklama